Цитат:
ЦСКА кани Барселона за юбилея
ЦСКА възнамерява да отправи официална покана към двукратния европейски шампион Барселона за 60-годишния си юбилей през месец май, пише "Меридиан мач". "Червените" имат огромно желание да докарат поне един европейски гранд, с когото да изиграят символичен мач в чест на 6-те изминали десетилетия от създаването си. Други потенциални гости на ЦСКА са Тотнъм на Димитър Бербатов, Фламенго, Стяуа, Партизан. Има голяма вероятност ръководството на "армейците" да организира мач на звездите си, където участие да вземе и най-успелият български футболист за всички времена Христо Стоичков.
Цитат:
Валентин Илиев пътува днес за Англия
Защитникът на ЦСКА Валентин Илиев ще замине още днес за Англия, за да уточни личните си условия в английския Норич, стана ясно на днешното първо занимание на "армейците" за сезона. Бранителят си тръгна по-рано от заниманието, тъй като ще трябва да пътува още днес следобед. "Нямам моралното право за задържам Вальо Илиев в отбора. Същото важи и за Велизар Димитров и Данчо Тодоров", сподели по темата наставникът на "червените" Стойчо Младенов.
Цитат:
Стойчо: Искам да увеличим преднината пред Левски
Треньорът на лидерите в шампионата ЦСКА Стойчо Младенов заяви, че ще иска от футболистите си през пролетния полусезон да увеличат преднината пред шампиона Левски. В момента тя е 13 точки, но "сините" са с един мач по-малко. "Говорих с футболистите и им казах, че искам да увеличим преднината си пред Левски. Имаме потенциал и няма да се задоволим само да я поддържаме", заяви Младенов.
Той беше категоричен, че само и единствено той казва кои футболисти иска да бъдат привлечени в отбора. "Искам веднъж завинаги да уточня как се процедира при трансферите в ЦСКА. Аз казвам кои футболисти искам и Александър Томов и Емил Костадинов се занимават с преговорите. Понякога те ми предлагат играчи като Тон например и ако го одобря, можем да го вземем", коментира той.
Цитат:
Стефанович пристига до 2-3 дни
Защитникът Иван Стефанович е очакван в ЦСКА до два-три дни, разкриха от лагера на "червените". Преговорите със сръбския ОФК Београд, който държи правата на Стефанович, са в напреднала фаза и се очаква да бъдат приключени в най-скоро време. "На първо място в списъка ми с желани играчи през зимата беше Емил Гъргоров, а на второ място е Иван Стефанович. Ако имам и двамата в състава през пролетта, ще смятам, че селекцията е успешна и ще съм доволен", сподели след първата тренировка на "армейците" Стойчо Младенов.
Цитат:
ЦСКА е №1 в Европа
Любопитна статистика пуснаха медиите в Холандия, цитирани от "7 дни спорт". От нея става ясно, че ЦСКА е №1 в Европа по спечелени точки средно на мач. Червените са с коефициент 2,73 (41 точки от 15 шампионатни двубоя). След армейците се нареждат миланският Интер (2,53) и Порто (2,50).
Воденият от треньора Стойчо Младенов тим натрупа актива си с впечатляващите 13 победи и два равни. В шампионата червените не успяха да победят само Литекс в 1-ия кръг и Черноморец в 13-ия. И двете срещи завършиха 1:1.
В първите 15 клуба челно място заема и румънският Кулж. Именно в този тим ЦСКА продаде Еуген Трика през лятото. Офанзивният халф е със сериозен принос за 46-те точки, които Клуж спечели в 19 мача през есента. Под №11 в класацията пък е турският Сиваспор, в който играе българинът Иван Цветков.
Цитат:
Вальо Илиев: Всеки иска да играе в Англия
За втора поредна година името на Валенти Илиев се спряга за трансфер в Англия. Точно преди 12 месеца защитникът на ЦСКА бе пред договор с Уотфорд. Сделката обаче пропадна в последния момент. Сега за бившия капитан на ЦСКА има реална оферта от Норич. Илиев говори пред "7 дни спорт" за евентуалния трансфер.
- Кога разбрахте за офертата от Норич?
- Вчера (б.р. - в събота) разбрах, че Норич ме искат. Фактът, че евентуално бих могъл да играя в английски отбор, ме радва. Интересът е сериозен, но засега дори и аз очаквам да ми кажат нещо по-конкретно. Нямам данни за случващото се. Има писмено запитване, интересът е голям. Но кога ще се пътува, още не е ясно. Нещата в момента ги движи личният ми мениджър и чакам до 2-3 дни да ми се обади и да каже как ще се развият нещата. Това е всичкото, което знам.
- Потърсихте ли информация за отбора?
- Да, проверих в интернет. Говорих с хора, доста добре запознати с клуба. Тяхното мнение е, че Норич е сериозен отбор. Просто не можем да сравняваме нивото на английския с българския футбол.
- Мениджърът ви Емил Данчев каза, че се опасява от това, че "псевдомениджъри" могат да провалят сделката.
- Единственото, което мога да кажа, е, че всичко ще бъде 100% сигурно чак когато подпиша.
- Точно преди година бяхте много бизо до трансфер в Уотфорд. Какво се случи тогава?
- Именно затова казвам, че докато не се подпише договор, няма нищо сигурно. Това е един много добър пример. Всичко може да се случи във всеки един момент. На този етап съм в ЦСКА, утре (б.р. - днес) ще се явя да лагер-сбора, пък, каквото е писано, това ще стане.
- Имаше ли някакви други оферти за вас? Говореше се за Олимпиакос.
- Лично на мен не са казвали.
- Какво е личното ви желание? Първенството в Англия допада ли ви?
- Няма футболист, който да не иска да отиде в Англия. Там се играе точно такъв стил, който би ми допаднал.
- Трябва ли да промените нещо в играта си, за да се утвърдите в Англия?
- Това не зависи само от евентуалния ми трансфер. Дори и да остана в ЦСКА, трябва да си променям играта, да се усъвършенствам. Така че, където и да бъда, трябва да давам най-доброто от себе си. Няма значение дали съм в България, Италия или Испания.
- Ще се разочаровате ли, ако останете в ЦСКА?
- Не, в никакъв случай.
- При евентуален трансфер в Норич няма ли да ви е яд, че може да не вдигнете шампионската титла с ЦСКА?
- Защо да ме е яд? Пак казвам, още нищо не се знае. След като се разбере бъдещето ми, тогава ще дам конкретни отговори.
- Какво ще си пожелаете за 2008 година?
- Най-вече здраве.
Цитат:
ЦСКА отива на подготовка в Анталия
Отборът на ЦСКА ще проведе първия етап от зимната си подготовка в Анталия. По предварителна програма "червените" трябваше да се готвят в Поморие от 9 до 20 януари, но междувременно са решили да заменят лагера в Поморие с Турция. Втората част от подготовката ще е в Испания от 24 януари до 11 февруари, където армейците ще участват в два турнира - в град Пего и във Валенсия, и ще срещнат отборите на Унирея Волотрай Урцени (Румъния), Криля Советов (Русия), Висла Краков (Полша) и Интерблок (Словения).
Цитат:
Страсбург иска на ЦСКА 350 000 евро за Гъргоров
ЦСКА ще трябва да плати 350 000 евро на Страсбург, ако иска да задържи Емил Гъргоров, разкрива френската преса. Както е известно Гъргоров бе даден под наем до края на сезон от френския клуб на червените, които се задължават да му плащат заплата и премии. След изтичане на този срок ЦСКА ще може да купи футболиста при положение, че плати 350 000 евро.
Цитат:
IN MEMORIAM
На 6 януари 2008 г. след кратко боледуване почина д-р Петър Христов. Роден на 26.07.1928 година. Прекрасен човек и един от основоположниците на ЦСКА. Лекар на футболния отбор в началните години 1948-1951 и на други спортове на най-великия клуб в България - ЦСКА.
ПОКЛОН пред светлата му памет!
Опелото ще бъде на 09.01.2008 г. (сряда) от 15.00 часа в църквата на Централни софийски гробища.
ПФК ЦСКА
Клуб на ветераните на ЦСКА