„Лудогорец“ издрапа до равен 2:2 с „Брестник“
В събота „Лудогорец“ посрещна отбора на пловдивското село Брестник в мач от шестия кръг на „В“ Североизточна група. На срещата дойдоха 3500 души публика. Въведените абонаментни карти накараха хора, обичащи да сядат на централната трибуна, да потърсят място из останалите сектори. Тези, които обаче държаха да седят на главната трибуна, но не се бяха снабдили с карти, освен двата лева вход трябваше да доплатят още един.
На президента на разградския клуб Александър Александров компания му правеше кметът Денчо Бояджиев, с когото изгледаха общо-взето слаб мач за „Б“ група.
През първото полувреме момчетата на ст.треньора Ивайло Петев се разкараха по нервите на разградските запалянковци. Още в осмата минута отборът на „Брестник“ откри резултата. Петър Атанасов от отбора на гостите видя опразнената врата на Христов и с далечен удар отдясно вкара топката в левия ъгъл.
Лудогорци се върнаха в мача след като в 25 минута Ангел Гинев с глава засече топката в наказателното поле на „Брестник“, изстреляна от пряк свободен удар. Всъщност това е трето попадение на Ангел Гинев от началото на сезона, с което защитникът стана голмайстор на отбора, вземайки сериозна преднина пред нападателите.
В 32-та минута гостите от Пловдивско преодоляха защитата на домакините, подадоха на Петър Атанасов и той отново изведе тима си с втори гол. При този резултат двата отбора се оттеглиха на почивката.
В 59-та минута на втората част привлеченият от „Дунав“ /Русе/ халф Деян Димов изравни резултата до 2:2. Тук след пряк свободен удар Димов отблизо прати топката във вратата на „Брестник“.
Двайсетина минути преди края на мача лудогорци натикаха играчите на „Брестник“ пред тяхната врата. Късметът обаче изцяло беше напуснал играчите на ст.треньора Ивайло Петев, пък и уменията им така и не стигнаха за завършващ удар при няколкото добри положения. Така след мача с тима от пловдивското село, „Лудогорец“ стигна до второ поредно равенство на собствен терен, след като на 4-ти септември и „Дунав“ успя да открадне точка при гостуването си в Разград.
Ивайло ПЕТЕВ, ст.треньор на „Лудогорец“:
Лошото в мача бе, че бяхме догонващи
Допуснахме грешки, които в професионалния футбол не бива да стават. Лошото в мача бе, че бяхме догонващи. Наруши се ритъмът. Просто много трудно играхме днес. След изравнителния гол на Гинев, оттук нататък трябваше да сме настоятелни и да вкараме втори гол. В края психическото напрежение надделя над нас. Виждах в лицата на футболистите напрежение. Жалко е, че по такъв нелеп начин ни отбелязаха първия гол. Друга ни беше идеята за този двубой. За публиката пак ще кажа, че шапка й свалям и че е доста търпелива. Надяваме се в най-близко време отборът да покаже истинското си лице. Сигурен съм, че това ще стане. На тима му трябва да вземе една-две победи, оттам да натрупа самочувствие и нещата ще се получат.
Много очаквах от Тренков, но днес игра доста колебливо. За Димов какво да ви кажа – момчето много се раздаде. Игра на добро ниво, вкара гол. Мисля, че се справи отлично. Всеки един трябва да носи кръста, който му е даден. Едни го носят, други по-малко. Може би някои от футболистите са свикнали да играят в по-нискоразредни отбори и...каквото стане. Аз искам победата повече от публиката.
Цяла седмица говорим, цяла седмица тренираме, като дойде мачът, 5-6 от играчите са различни, не изявяват показаното в тренировките. На запалянковците уважавам мнението - положително или отрицателно. Всичко между ръководството и футболистите, особено финансовата част, е изгладено. Тук всичко е изрядно, искам по-добри резултати от играчите.
Захари МИНЧЕВ, футболна легенда от близкото минало
Ако бях излязъл на терена всъбота, щях да вкарам Пожелавам успех на тандема Ивайло Петев/Диян Ангелов
От няколко дни в Разград е един от най-успелите наши футболисти Захари Минчев, който е и голмайстор на отбора за всички времена с 62 попадения. Той изгледа не само тренировка на „Лудогорец“, а и мача на разградчани с „Брестник“. Ето какво сподели бате Зари, както го знаят, пред “Екип 7“.
Според мене мачът беше добър като за „Б“ група. Началните минути за „Лудогорец“ бяха доста неустойчиви. Все пак, едната точка е добър успех за нашия отбор. Последните минути на мача ми харесаха. Но с тези комбинативни минути мачкане на терена и с тотално надиграване, футболистите трябваше да почнат от началото на двубоя. Трябваше да има и някой научен футболист да вкарва голове. Публиката, която видях на стадиона днес, ме върна в миналото преди 10 години, когато имахме отбор в „Б“ група.
Ако днес бях облякъл фланелката на „Лудогорец“, със сигурност щях да реализирам някое от положенията, които пропуснаха играчите на Петев. Между другото, в момента отборът на Разград не е лош. Публиката трябва да има търпение към футболистите. А те, от своя страна, да не забравят, че търпението не е вечно. Струва ми се, че играчите трябва редовно да радват публиката с победи в домакинските мачове.
Пожелавам успех на мачовете на треньорския тандем на „Лудогорец“ Ивайло Петев/Диян Ангелов.