starfen написа:
Да, абсурдно е положението, в което се намира клуба ни. Абсурден е начинът по който се стигна до тук. Още по-абсурдно е, че един от виновниците за всичко /Младенов/ си отмъщава на потърпевшия /Рафото/, като му троши заведението, а полицията го пуска.Абсурдите са толкова много че нямат чет. И вероятно трябва да се случи пак нещо абсурдно, за да се пооправят нещата, поне донякъде.И аз бих искал да се събудя някоя сутрин и да разбера, че съм сънувал кошмар, но не би.
Стандартната развръзка е ясна – играем с юношите /защото другите ни предадоха, пък те и без това нямаше да искат да ритат по селата/ в А окръжна и чакаме да се върнем във В – след година, две, три?
Защото Джото е прав – с юношите, със собствени средства и с честен футбол трудно ще се преборим с други кандидати със средства, футболисти, че и с връзки в Зоналния съвет и съдиите. А пък е сигурно, че в селската група никой бос няма да ни вземе.И дотогава на стадиона няма да ходи почти никой, той съвсем ще се порути, а светът ще забрави че на футболната карта е имало отбор с името Асеновец.
На мен тази перспектива не ми харесва. Ама никак.
И затова сме изправени пред дилемата дали да не се простим с някои ценности,обвързвайки се с някой несъвсем чистоплътен бос/ако случайно се навие, де/ или да държим на морала и почтеността? А има ли изобщо почтени такива? Защото фразата която Ха-така обичаше да употребява „на гол тумбак - чифте пищови” сега е в пълната си сила – това имаме в момента.
И още нещо: това с морала и почтеността не го е имало в пълен смисъл в отбора ни, поне в последните 30 години. Нека не се заблуждаваме. Поколения местни футболисти/ и някои паразити/ си докарваха по-добър стандарт на живот продавайки мачове. Разбира се това не бяха всичките футболисти, а само някои от тях. Имало е и треньори, ръководители. А се е налагало и да купуваме. И съдии сме подкупвали. И това го правят всички отбори.И още по-лошо – това се приема вече едва ли не за нормално. На мен също би ми се искало на това да се сложи край веднъж завинаги. И то на всички нива и във футбола и навсякъде.Защото каква е тръпката да гледаш уреден мач?
Така, че ми се струва, че не трябва да пренебрегваме никоя възможност – ако има такава. Трябва да избираме измежду злини. И идеята ми беше такава – ако някой може да измисли нещо по-добро, по-разумно, да го сподели.