[quote="RodopaMad
Каква комплексарска злоба момко? От какво?

Има ли поне едно нещо, за което да ме е яд? Моловете и бизнес парковете ли са критерий за културата на едно общество? Съвсем не е така, но ако това те успокоява в момента в Смолян се строят 2 мола("25 Април, 2008г. - 11:32
От: Сграда.com
[email protected]В Смолян предстои изграждането на два мола, като от кметството вече са допуснали за разглеждане подробните устройствени планове и към момента се очакват архитектурните проекти.
Първият търговски център ще се изгради върху терен от 10 дка, намиращ се под руския пазар в града, а другият ще е в върху парцел от 6 дка в кв. “Невястата”.
Един от инвеститорите е местен бизнесмен, а другият е смолянски представител с чуждо финансиране, съобщава в. “Отзвук”, цитирайки кмета на града Дора Янкова.
Слухове има и за още 2 мола, с което общия им брой може да достигне 4") Ако говорим иза бизнес центрове пак има достатъчно... ако говорим за развлекателни центрове пак ще има уникални! Това ли е критерият? За мен критерият е, че Смолян в културно отношение е много над другите градове в страната... тук е вторият по-големина театър в България...едни от най-големите библиотеки и музеи също са тук, научни центрове, за които много от най-големите градове може да мечтаят, по брой на читалищата сме на едно от първите места в света! Ето това е най-важното за човек... за модерни неща можем да си говорим много, но не и за това! А на онзи абориген, който дава определения като "селянин" е наистина най-добре да замълчи, защото дори незнае това понятие обидно ли е или не и че всъщност може да има много хора селяни в България, но той е един голям селяк! Ето това е криворазбраната цивилизация на подобни хора! Хубавото е, че не всички са като вас

[/quote]
Честно казано не разбирам злобата ти към СЗ и БЕРОЕ, която излизавш по вси4ки форуми. Но все пак ти отговарям:
1.Да, моловете не са критерий за култура, но дадох пример в подкрепа на моя конкретна теза.
Моловете - тук е готов 1, и се строят още 3!!!
Знам, 4е ти живееш в Пловдив, знаеш ли, 4е там сега се запо4ва строежа на първия?
Относно бизнеспарковете, който при нас е ве4е готов, и се строи ве4е и индустриалния парк - ако разбираш от икономика, и си например крупен 4уждестранен инвеститор, ще са ти важни много тези фактори. Както и се полу4ава - тук сега се достроява завод за производство на 4асти за БМВ и Ауди (избрали са след проу4ване СЗ пред Пловдив и Русе), в4ера са водени преговори за същото и с Шнайдер-Илектрик, които са проявили интерес.
Тези факти не ги казвам, за да зная много или да се фукам, а за да подкрепям свои тези.
2.Критериите за култура са други - и в СЗ има много богат културен и спортен живот, едва успявам да посещавам половината състезания и премиери на театри и оперни постановки и изложби и събития.
3.Ставаше дума за градовете по принцип, ако не греша. СЗ според много 4ужденци е прекрасен модерен европейски град. И се заселват дори тук, след като са работели тук в клоновете на 4уждестранни фирми базирани тук. Това е.Аз по принцип съм патриот българин, но както оби4ам България, така оби4ам и оценям високо СЗ, защото има за какво.
4.Футбола - все пак това е футболен форум:) БЕРОЕ е кауза и институция. И то на целия град. И за хора,които живеят извън града, дори в 4ужбина - те остават завинаги беройци!.Горд съм от победата над Спартак, защото показва дух и ка4ества срещу много силен съперник! В4ера говорих в Пловдив с фен на Ботев и Спартак, приятел, каза 4е Спартак имат сега доста проблеми заради оттеглянето на собственика, стадиона и т.н. Дано се оправят. Те са добър отбор.
5.Фенове е хубаво да има. Спортен хъс между тях - както и на терена - също. Но злоба,каквато има в теб, РодопаМад, не разбирам защо такава голяма има срещу БЕРОЕ и феновете му. Аз ли4но ти казах, 4е харесвам Смолян и има много стойностни хора там. Отбора ви... Ами знам аз ли4но от сигурен изто4ник, 4е футболистите на Родопа са знаели, 4е ще бият БЕРОЕ!!! От действията на рефера се видя много ясно същото. Батков явно ви иска като сателит в А, за да му е по-лесно на Левски там. А БЕРОЕ винаги стъжнява живота на "грандовете" в А! Факти! Ако не ти харесва - просто се замисли поне. И тогава плюй!
Успех на Родопа с треньорството и собствеността!