Цитат:
20 ултраси на ЦСКА пребиват фен на Локо Пд за отмъщение
Малко, след като контролата между Локомотив Сф и Локомотив Пд бе прекратен заради зверски побой на запалянко се появи нова версия на мелето. Както преди малко Sportal.bg съобщи, първоначално се смяташе, че побойниците са запалянковци на Локомотив (Пловдив) и са счупили главата на ултрас на Локо (Сф). Заради скандала контролата за няколко минути бе прекъсната, а малко по-късно, пак подновена.
Новата версия обаче гласи, че вандалите са привърженици на ЦСКА, които са набили ултрас на пловдивчани. За сега те не могат да бъдат индефицирани, тъй като нямат отличителни знаци на някой клуб, а са облечени изцяло в черно. Твърди се, че те са предприели наказателната акция като отмъщение за вандалщините, извършени преди време от фенове на Локо Пловдив в Сандански. Тогава около 100 запалянковци на черно-белите атакуваха ултраси на ЦСКА с камъни и бомби по време на срещата от поредния кръг на "А" група между домакина Вихрен и червените, а мелето като по чудо не завърши с жертви.

Тишони пак са го били червените дечица

Цитат:
Около 30 футболни хулигани с якета с качулки нахлуха на трибуната на сектор на А на стадион Локомотив в петата минута на мача Локомотив София - Локомотив Пловдив и атакуваха шепата привърженици на гостите.
Един от феновете на черно-белите от Пловдив на име Йордан бе зверски пребит. Нападателите му нанесоха няколко удара с огромна метална тръба. Цялата му глава бе разкървавена и се наложи лекарят на домакините да му окаже първа медицинска помощ.
След това хулиганите се спуснаха на пистата и тръгнаха да атакуват скамейката на Локомотив Пловдив. Там обаче се намесиха както щабът на гостите, така и цивилни лица от охраната на домакините и успяха да отблъснат нападателите. На излизане от стадиона хулиганите започнаха да мятат камъни по пистата. Футболният мач бе прекратен за повече от пет минути, след което обаче бе подновен.
Трябва да се отбележи, че на стадиона нямаше нито един полицай. Такъв се появи едва, след като инцидентът приключи. Дошлият представител на органите на реда заяви, че на контролни мачове няма полиция, за да не правят клубовете излишни разходи.
Преди да бъде откаран в Пирогов, където главата му трябва да бъде зашита пострадалият фен на Локомотив Пловдив каза: Нападнаха ме с думите: "Спомняш ли си какво се случи в Сандански".
Това подсказва, че въпросните хулигани са от агитката на ЦСКА. Един от тях е разпознат като неговият прякор е "главата". Както е известно на мача Вихрен - ЦСКА от последния кръг на А група на 17-и май фенове на Локомотив Пловдив атакуваха агитката на червените, като счупиха и стъклата на клубния автобус.
Цитат:
Фенът на Локо Пд: Биха ме с тръба и ми говореха за Сандански
Набитият запалянко, който призна, че е фен на Локомотив Пловдив успя да каже няколко думи пред журналистите докато чакаше да дойде линейка, за да го откара в болница, където да му зашият около 7 сантиметровата рана на главата. "Не знам защо ме биха. Седях си с приятел на трибуните и изведнъж ме нападнаха някакви хора. Удариха ме с нещо твърдо. Не съм говорил с тях, не съм ги дразнил. Говореха ми нещо за Сандански, а аз не съм присъствал там. По-същото време наблюдавах Локомотив (Пловдив) и Пирин", коментира пребитото момче.