bulgarian-football.com | bgclubs.eu | GOAL.bg | Левски София | ДЮШ Левски | bfl-team.com | pi4e.com | Dropbox | eRepublik
* Влез   * Регистрация

Последно посещение:
Дата и час: 03 Юли 2025 13:47

ЦСКА (София) | Стадион | Резултати и класиране GOAL.bg

Напиши нова тема Отговори на тема     [ 405 мнения ]  Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 17  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Апр 2008 19:41 
Аватар

Отбор: ЦСКА (София)
Намиращият се на проби в ЦСКА бразилски халф Таянан Линарес Уелкер ще остане в България до края на следващата седмица.

Това бе желанието на старши треньора на „червените” Стойчо Младенов след контролата срещу Академик София (7:2) преди два дни. Наставникът не бе доволен от изявите на Таянан, въпреки реализирания от него гол срещу столичните студенти. Той пожела пробите му да бъдат удължени още, ако това е възможно.

В крайна сметка бразилецът вероятно ще остане още десетина дни. Също така Младенов ще опита да организира още една контрола, за да може да прецени бъдещето на играча в игрова обстановка.

Самият футболист заяви във вторник на базата на ЦСКА в Панчарево, че е изключително доволен от съотборниците си и желае на всяка цена да подпише договор с клуба.

източник:gong.bg

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Новини около ЦСКА!
МнениеПубликувано на: 06 Май 2008 13:19 
Стойчо Младенов: Господ ни направи услуга срещу Тулуза
Изображение
Стойчо Младенов винаги е бил търсен събеседник от журналистите. След като ЦСКА си осигури и на теория титлата, интересът към треньора на "червените" е още по-голям. Първото голямо интервю като шампион Младенов даде за читателите на "Стандарт".
- Г-н Младенов, какво означава тази титла на ЦСКА лично за вас?
- Голяма радост и удовлетворение преди всичко. Бил съм шампион с ЦСКА и като футболист, и като треньор. Но всяка титла е специфична. Преди пет години играехме по-зрелищно, по-скоростно и подчинявахме всичко на атаката. Сега залагаме на сигурността, на рационалния футбол.

- А коя титла ви костваше повече нерви?
- Без нерви не може. Едва ли има треньор, който да не се притеснява преди мач. Лошото е, когато има странични фактори, които изнервят обстановката. Те влияят много повече върху един треньор, отколкото спортно-техническите неща.

- Кой беше най-трудният момент за вас този сезон?
- След отпадането от Тулуза. Изпаднахме в шокова ситуация, но радващото е, че само за два мача успяхме да излезем от нея. Във въпросните срещи играхме доста под нивото си. А в професионалния футбол не би трябвало да правим трагедия от всяка загуба, както и да изпадаме в еуфория след победа.

- Отпадането от Тулуза само липса на късмет ли беше, както мнозина твърдят?
- Тогава и аз си мислех същото, но имах достатъчно време да оценя ситуацията. Факт е, че всички сбъркахме. Мачът тръгна на зле още след изгонването на Удоджи. От този момент до края играхме много неправилно. Но пък в лошото винаги има и нещо хубаво. Господ ни помогна в онази 96-а минута на реванша с Тулуза. Защото според мен тогава още не бяхме готови за групите на УЕФА. Отборът ни беше само на три месеца, с много нови попълнения. Ако Левски сега прави някакви промени, те са поетапно. Докато при нас беше с един замах. Отделно от това трябваше на всяка цена да станем шампиони, да гоним Купата на България, а паралелно с това и добро представяне в Европа. Затова съм убеден, че ако бяхме влезли в групите на УЕФА, щяхме да имаме проблеми със спечелването на шампионата.

- Имаше ли ситуация, в която ви е идвало да си тръгнете от ЦСКА?
- Никога, ама никога не ми е минавала мисълта да си тръгна Защото вярвах, че ще успеем. Да, имахме различия с Томов и Костадинов, може би постъпихме неправилно, като не ги скрихме, но всичко е било в името на ЦСКА. Нормално е аз като треньор да си защитавам интересите.

- А сега, през лятото, възможно ли е да размислите?
- Имам договор за още 2 г. Няма треньор, който да дойде в ЦСКА и да не желае да остане. Сега аз мисля само за това как да успеем в Европа. Но са необходими още много неща - финансова стабилност, постоянство в работата, да се прибавя класа към отбора.

- Президентът Александър Томов призна, че към шестима играчи на ЦСКА има реални оферти от чужбина - Велизар Димитров, Йордан Тодоров, Тунчев, Неи, Вуядинович, Маркиньос. С кои сте склонен да се разделите и с кои не?
- Миналата седмица имах среща с ръководството на ЦСКА точно по този въпрос. Заявих категорично, че не искам никой да бъде продаван. Дори Велизар и Данчо Тодоров, които бях склонен да пусна през зимата. Трансфери на Тунчев и Неи са изключени. Ако ние търсим успех в евротурнирите, не трябва да се разделяме с никого.

- Наясно ли сте каква сума за селекция ще бъде отпусната?
- Това не е моя работа. Миналото лято взехме само един доказан футболист - Гарсес, който за съжаление имаше проблеми с адаптацията. Всички други нови играчи нямаха впечатляващи визитки, а и не идваха от реномирани клубове. Тимът на Неи в Португалия се бореше да не изпадне, същото се отнася и за Маркиньос и Удоджи, които привлякохме от Беласица и Вихрен. Затова и на тях им трябваше много време да променят психиката и нагласата си. Маркиньос например през есента бе колеблив, но след Нова година правеше страхотни мачове. Затова винаги казвам, че е нужно време да се сработи един отбор.

- Кои от играчите показаха най-голямо постоянство през сезона и кои ви разочароваха?
- Тодор Янчев, Тунчев и Ивайло Петров бяха на ниво през цялата година. Разочароваха ме двама от играчите, но в оставащите два мача ще им дам възможност да ме опровергаят.

- За Зе Руи и Гарсес ли става въпрос? Двамата имаха доста проблеми и на терена, и извън него.
- Имена няма да посоча. Специално за Гарсес искам да кажа, че качествата му са безспорни. И не мисля, че има проблеми с режима. Неприятностите при него дойдоха от трудната адаптация. В зимната подготовка обаче видях истинския Гарсес - с невероятен хъс, злоба, желание. Последвалата контузия за съжаление не му позволи да покаже всичко това в първенството. Сигурен съм обаче, че следващия сезон Гарсес ще бъде №1.

- А имаше ли футболисти, които надминаха очакванията ви?
- За съжаление не. Някои обаче имат голям таван на развитие и очаквам да го покажат през следващия шампионат.

- Идва време за селекция - тема, заради която постоянно сте атакуван. Как ще отговорите на нападките, че с мениджъра Жорже Байдек не работите само и единствено за доброто на ЦСКА?
- Нямам намерение да се защитавам. Това са поредните глупости и спекулации на моите врагове. А на тях ще има кажа да си гледат работата. Нямам никакви угризения, кристално чист съм. И пред това ръководство, и пред предишното. С Байдек ме свързва дългогодишно приятелство. Играхме заедно в Португалия, после продължихме контактите си. Ако на него не се доверя, на кого тогава?! Освен всичко друго той е голям професионалист. В момента от играчите на ЦСКА само Машадо е негов клиент. А на Гарсес е само посредник при трансфера. В България обаче е прието да се говори, че всички играчи, които идват от португалското първенство, ги води Байдек. Той би се радвал да е така, но не е. Затова, ако имам нужда, отново бих се облегнал на Байдек. Имам 100% доверие и на Лъчо Танев.

- След като сам споменахте за враговете си, имате ли обяснение кои са и какви са?
- Стремя се да бъда еднакво коректен към всички. Не обичам обаче да шикалкавя - умея да казвам не само "да", но и "не". Такъв съм, няма да се променя. Явно някои не харесват да им се казва истината в очите.

- Тези, които не ви харесват, често припомнят и двете загуби с Галатасарай с по 0:3?
- За мен това бяха добри мачове и няма от какво да се срамувам. Още повече че в тях отборът придоби опит и самочувствие. Тук е моментът да кажа нещо, което винаги ме е ядосвало - защо само когато Стойчо е начело на ЦСКА, се искат успехи на всички фронтове, и то веднага. Вижте как Левски влезе в групите на Шампионската лига - с търпение в рамките на 3-4 години, с доверие към треньора. А в ЦСКА се иска с отбор на три месеца да се влезе в групите на УЕФА. Сега сме на 8 месеца и се целим в Шампионската лига. Искаме да покорим света, ама не може. Ако има някой, който може да го направи - да заповяда.

- Няколко пъти споменахте Левски, затова искам да ви попитам - не завиждате ли на Мъри Стоилов, че във всеки момент и за всичко може да разчита на подкрепата на Наско Сираков?
- В никакъв случай. Даже се радвам, че има хора като Сираков Въпреки че е от противниковия лагер, аз не мога да си затворя очите пред очевадното - той е човек, който знае какво иска и как да го постигне. Оценил е треньора, доверил му се е изцяло и двамата гледат в една посока.

- Прави впечатление, че сега сте доста умерен в изказванията, но хората и най-вече феновете на Левски никога няма да забравят думите ви преди 5 години: "Ще стана шампион на говеждия стадион".
- Колкото и да звучи грубо, не се срамувам от това, което съм казвал. Аз уважавам безкрайно Левски като клуб, но тогава хората, които работеха в него, заслужаваха тези думи. Казах ги на точното място и в точното време. Само една думичка трябваше да променя - определението за стадиона. Но да си призная, сега не бих изрекъл подобни думи.

- Ще разкриете ли най-сетне защо не се разделяте с брадата си?
- Не, не му е дошло времето.

- А суеверен ли сте?
- Не, но съм много вярващ. Имам не само респект, но и страх от Господ. Съпругата и синовете ми също.

- Чувствате ли се длъжник на семейството си заради това, че не им отделяте достатъчно време?
- Най-вече към синовете си. Те имат нужда от подкрепа, от топла дума, от моето присъствие, но аз често не мога да им дам всичко това. А пък съпругата ми е мъжко момиче - само тя си знае как е преживяла многото самотни дни и нощи. Знам че й тежко, но тя никога не се оплаква.

- А обича ли футбола?
- Не. Когато дават мач по телевизията, тя бърза да избяга в другата стая. Рядко идва и на стадиона. Но ме подкрепя и това е достатъчно.

- Мечтаете ли да се съберете със синовете си Александър и Стойчо в един отбор?
- Разбира се, макар че ще е много трудно. Пък и не е желателно, защото винаги ще се гледа с друго око на тях. С малкия Стойчо станахме заедно шампиони през 2003 г., макар че той записа само три мача. След това поигра малко и при Александър Станков. Големият Сашо мина за кратко през ЦСКА при Миодраг Йешич. Още пазя неприятни спомени от престоя му.

- Кой е по-добър от двамата?
- В момента Сашко. И ми е много мъчно, че не попада в полезрението на нито един от треньорите на националния отбор. Игра с Херта в Бундеслигата, сега е във Висшата лига на Русия с Том, но никой не му обръща внимание. И може би най-голямата причина за това е, че ми е син. А беше голмайстор и капитан на младежкия национален тим - в 14 мача вкара 11 гола. Толкова футболисти минаха през "А" отбора, само той не получи шанс. Дори и в една контрола.

- А вие имате ли отново амбиции за националния отбор?
- Това е мечта за всеки треньор и аз не съм изключение.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: 06 Май 2008 13:22 
Ней става българин, Маркиньос точи зъби за Левски
Изображение
Нападателят на ЦСКА Клаудиней Апаресидо - Ней е задвижил процедурата по получаване на българско гражданство, похвали се самият той на днешното Актуално студио "Дерби". Бразилецът очава да получи наше гражданство в най-кратки срокове.
"Подал съм документи и скоро очаквам да получа български паспорт", сподели той.

Спред Ней ЦСКА заслужено е станал шампион. "ЦСКА през тази година показа добра игра и заслужено спечели титлата. Всеки мач ние играехме все по-добре и по-добре и ще покажем най-добрата си игра срещу Левски", каза известният като "перлата" в селекцията на "червените" голмайстор. Той призова за спокойствие около реферите на Вечното дерби и заяви, че български съдия трябва да го ръководи.

"Да не мислим за реферите. ЦСКА в този двубой трябва да играе добре и да спечели. Според мен в България има добри съдии и те ще могат да се справят без проблеми", завърши Ней.

Неговият колега в ЦСКА Маркиньос изрази увереност в "червената" победа на 10 май. "Това ще бъде много труден мач. Надявам се с добра игра да спечелим дербито, защото на този етап ние сме най-добри в първенството и победата ще е заслужена. Надявам се също така да има Феър плей и коректност независимо от това, че ще бъдем наградени, като шампиони. Искам ЦСКА да продължи с добрите си изяви и в квалификациите на Шампионска лига и да се класираме за груповата фаза, защото ние сме един добър колектив и го заслужаваме", коментира бразилецът.

Според Маркиньо най-важното условие за развитието на българските таланти е осигуряването на качествени терени.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: 06 Май 2008 17:47 
Ливърпул, Арсенал и Юве дебнат ЦСКА по пътя към Лигата
Изображение
Ливърпул, Арсенал, Ювентус, Глазгоу Рейнджърс, Селтик, Олимпиакос, Фенербахче са част от поставените отбори в третия предварителен кръг

ЦСКА ще започне участието си в Шампионската лига от третия предварителен кръг, съобщиха от пресслужбата на УЕФА. Това означава, че възпитаниците на Стойчо Младенов ще трябва да изиграят успешно само два мача, за да се превърнат във втория български представител, класирал се в груповата фаза на най-престижния клубен турнир в света.
ЦСКА обаче няма да бъде сред поставените при жребия отбори заради сравнително ниския си коефициент (19,644). Така сред възможните съперници на българите в тази фаза на Шампионската лига са Ливърпул, Арсенал, Ювентус, Глазгоу Рейнджърс, Селтик, Олимпиакос, Фенербахче. Окончателният списък на 16-те вероятни противника на ЦСКА ще стане ясен след около десетина дни, когато завършват повечето първенства в Европа, предава "Фокус".

Българският представител има гарантирано класиране за първия кръг в турнира за Купата на УЕФА, ако отпадне от Шампионската лига и не успее да влезе в групите. Жребият е на 1 август, а мачовете на ЦСКА ще се играят на 12/13 и 26/27 август.

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Май 2008 10:31 
нищо и те ще преклонят глава пред агитката на ЦСКА Някой от тях вече сме ги били спокойно !

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: 12 Май 2008 14:28 
Аватар

Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов бе определен за най-добър треньор в анкетата на Асоциацията на професионалните футболисти в България. Подгласници на Младенов станаха вече бишият наставник на Левски Станимир Стоилов и старши треньорът на Литекс Миодраг Иешич.

източник gong.bg

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 13 Май 2008 18:30 
Аватар

Голяма част от играчите на новия шампион ЦСКА са получили отказ да бъдат освободени веднага след последния официален мач този сезон. В събота в Сандански срещу Вихрен „армейците” играят за последно през тази футболна пролет. Въпреки това, планираният за следващата събота – 24 май - демонстративен шоу-мач по случай 60 години от основаването на клуба, е на път да съкрати почивката на играчите.

Част от тях са опитали да си издействат от наставника Стойчо Младенов да бъдат пуснати, но са получили отказ. Всички трябва да са на линия за двубоя на ст. „Българска армия”, за което ще продължат да тренират всеки ден от 17 часа, въпреки че всичките им останали колеги от „А” група вече ще са по плажовете.

Единственият, който вече се радва на кратката си ваканция, преди да се включи в лагера на националния си тим, е румънецът Флорентин Петре. Той от няколко дни е в родината си.

Добрата новина в цялата ситуация за шампионите е, че първият ден от летния лагер сбор ще бъде отложен с една седмица и вероятно ще бъде на 21 или 23 юни. Това стана ясно, след като в Борисовата градина окончателно разбраха, че ще стартират европейската си кампания чак в третия предварителен кръг на Шампионската лига в средата на август. Така футболистите на Стойчо Младенов ще имат близо един месец почивка, преди да започнат подготовката.

източник gong.bg

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 13 Май 2008 23:35 
Аватар

Цитат:
Шампионът ЦСКА понесе най-сериозната санкция след днешното заседание на Дисциплинарната комисия на БФС.

От сезон 2008/09 "червените" ще играят един мач при закрити врати и един мач с лишаване от домакинство, тоест на друг стадион, а не на "Армията".

От БФС се очаква обаче да отменят наказанието мач при закрити врати и то да бъде заменено с двубой без домакинство.
По този начин шампионите няма да играят в Борисовата градина в първите си две домакинства от новия сезон.

Освен санкцията ЦСКА трябва да плати и 13 000 лева, като всичко това идва заради изцепките на феновете по време на вечното дерби, както и счупеното стъкло на автобуса на Левски след края на дербито.

Всички видове застраховки към ЗК ЛЕВ ИНС.Отстъпки до 25%.
0883368440
0879331668

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Май 2008 11:58 
Червен до гроб
Аватар

Егати абсурда...говедата задето ни изпотрошиха стадиона един мач, а на нас заради 3-минутното прекъсване на мач и задето сме им одраскали автобусчето по-голямо наказание....синьо бфс!

че и дядото от герена кавалер на сезона...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Май 2008 19:18 
Аватар

Цитат:
Шибаха прасетата! И ми-ми...

Автор: Явор Пиргов

БФС се окичи в синьо и щипна по бузката лумпенизираните си галеници, защитавайки спонсора

Преди около месец България бе потресена от кадрите как двама идиоти бият, псуват и заплашват с изнасилване учителката си. На всичкото отгоре след това излезе бащата на единия и се изрепчи, че чедото му е много готино и щял да съди... преподавателката.
Браво! Точно така. Даже и в затвора да я пратят, щом се е осмелила да им направи забележка, вместо сама да се излегне на чина и да си вдигне краката. А тези двамата се превърнаха в герои!

За такива сега се имат и участниците в съботния екшън на стадион "Българска армия".
Над хиляда строшени седалки, десетки бомби, счупен автобус... и в крайна сметка 6-ма (!) арестувани. Двама от тях фенове на ЦСКА, като единият бе задържан още на терена, но той бе толкова начерпен, че трудно би успял и роза за гаджето си да откъсне. А за погрома в сектор "Б" прибраните са 2-ма (двама)! При това положение по-добре да им дадат по един медал и да ги назначат на работа някъде. Четири ръце да изкъртят и да хвърлят над хиляда седалки за 90 минути е постижение, което спокойно може да претендира за Книгата на Гинес, а и говори за много сериозна трудоспособност. Поощриха ги и от БФС!

Но явно и в полицията, и във футболната ни централа са си взели сериозна поука от заплахите на Тодор Батков след миналогодишния финал за Kупата, когато озверели здравеняци счупиха каските на блюстителите на реда. И тогава се оказа, че "униформените бият нашите деца"!
Същите тези стокилограмови мускулести канари вандалстваха и на "Армията", но ухото вече бе дръпнато. Все пак в МВР не са забравили откъде дойдоха голяма част от новите опелчета.
Срещу отбора на татковото момче не посмяха да скочат и в БФС, с всичките си комисии и комисийки. Дисциплинарна, феърплей, сигурност, ред... дрън-дрън, ярина!

Оказа се, че колкото и да се правеше на стриктен, всевиждащ и всезнаещ генерал Васил Василев, то анормалното, аморалното и просташкото поведение на Даниел Боримиров след мача с ЦСКА е пропуснато в доклада му. Делегатът на БФС за дербито, същевременно оглавяващ Комисията по ред, сигурност и феърплей, се измъкнал от ситуацията, като оставил на медийната комисия инициативата за описване и официален сигнал за инцидента с грозните реплики и хвърлен предмет към феновете на ЦСКА. "Дайте ми автомат да избия тия малоумни прасета", бяха горе-долу думите на ветерана, като не претендирам за стопроцентова точност при предаването им. И този човек взе приза "Кавалер на честната игра". Това е все едно бракониер да бъде награден с "Четири лапи", защото се грижи за благосъстоянието на мечките. Само да припомним, че преди време, пак преди едно дерби, Борето заяви, че обичал да отстрелва прасета. Явно ловджийството му е хоби, но в същото време на медийната комисия й е работа да се самосезира. Сега на всичкото отгоре има и видеоматериал.

Тази структура в БФС е известна с това, че досега е сезирала дисциплинарната в два случая - за провокативни жестове с чупки в кръста на вратаря Георги Петков към фенове на ЦСКА и за хитовото изказване на червения страж Ивайло Петров, според което Борислав Михайлов и Франц Бекенбауер си правели "ми-ми". Сега "ми-ми"-то май е за други. Разбираме ги, че обичат да се правят на слепи и глухи, защото сигурно само изцепките на Юри Галев ще ги принудят да работят денонощно, но щом са се хванали на хорото, ще го играят. Тук изниква въпросът кой и накъде го води това хоро. Нека само припомним вчерашните думи на министъра на вътрешните работи Михаил Миков по време на церемонията, на която бе награден "унищожителят на прасетата". "Доказал се като професионалист, преминал и спечелил много битки и най-вече доказал, че футболът е не само битка, а и състезание, което носи радост на хората. И още едно качество - да е роден във Видин", бяха част от ентусиазираните похвали по адрес на ветерана. Явно радостта се състои и в това да бъдеш отстрелян, а защо не и да те нарекат прасе.

А в здрача след дербито телевизионните камери осветиха бившия шеф на Дирекция "Национална служба полиция" как прилежно описва улики, взема свидетелски показания около автобуса на Левски за поражения от хвърлени камъни, енергично обикаля алеята и обещава пълен доклад...

И генерал Василев много професионално е описал повечето инциденти на дербито. На тази база Левски е наказан с мач при закрити врата и глоба 3000 лв. "за хвърлен предмет с последствие на основание чл. 39, ал. 1, т. 4, буква Б, предложение 2". Въпросното последствие е пострадал полицай при вандалските прояви в опустошения сектор "Б"...

Явно животът на един човек струва по-малко от стъклото на рейса на спонсора?
Очевидно полицията има безрезервно положително мнение, чака се това на медийната комисия. Дисципът на БФС пасува поради липса на сигнал.

Важното е да ни шибат. Нали така каза онзи, който в момента гордо крачи из "Герена". "И тук ви шибам", чу България от устата на Емил Велев. Само не разбрахме точно за кого става въпрос. За "прасетата", за Наско и Мъри, които предаде, или за Левски, който рано или късно ще предаде.
А комисии и комисийки продължават да си правят пас и "ми-ми".
Затова ще има пребити и обидени учители, полицаи, хора...

MM

0883368440
0879331668

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 15 Май 2008 21:31 
кур за синьото бфс! :icon_cska: :icon_cska: :icon_cska: :icon_cska:

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: 16 Май 2008 17:12 
Аватар

Нападателят Здравко Лазаров отново попадна в полезрението на ЦСКА.

След като националът се размина с новите шампиони през зимната пауза, сега неговото привличане в Борисовата градина отново е на дневен ред. Стойчо Младенов е поставил неговото име в списъка, който е предоставил на ръководството във вторник вечерта. Лазаров е сред малкото български играчи, желани от наставника на „червените”.

Завръщането на Лазаров на „Армията” бе осуетено след неразбирателство относно личната му заплата. Веднъж приел условията, нападателят в последния момент е бил „изненадан” от значително снижаване на месечното си възнаграждение.

Изкарал едва няколко месеца в руското първенство, той е пожелал да се върне в България. Предстоят нови разговори между ръководството на ЦСКА и на Шинник, чиято собственост е в момента. Съществува вариант за взимането му под наем.

На този ета две от трите страни са казали своето „да”. Стойчо Младенов и Здравко Лазаров са готови да работят заедно, чака се реакцията на Александър Томов.

източник gong.bg

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 18 Май 2008 21:51 
Аватар

След изиграването на голяма част от двубоите през уикенда във футболна Европа станаха ясни още четири от вероятните съперници на българския шампион ЦСКА в третия предварителен кръг в Шампионската лига.

Това са немският Шалке 04, френският Марсилия, италианският Фиорентина, който не допусна да бъде изместен от мястото си в ШЛ от гранда Милан и руският Спартак Москва, който чакаше развръзките по останалите първенства, за да разбере дали ще бъде в групата на поставените отбори, както в крайна сметка се получи.

Холандският Твенте, поднесъл сензацията отстранявайки фаворита Аякс в битката за място в третия предварителен кръг, ще бъде сред непоставените, тъй като клубният му коефициент е много по-малък, дори от този на ЦСКА. Като вероятен съперник на българите отпадна и Атлетико Мадрид, който остана най-високо непоставеният тим.

Единствената неизвестност сред 16 противника на „армейците” ще падне в четвъртък, когато приключва и битката в Шотландия. Засега с по-големи шансове е това да бъде финалиста в турнира за Купата на УЕФА е Глазгоу Рейнджърс.

Отдавна са ясни като противници отборите на Ливърпул, Барселона, Арсенал, Ювентус, Стяуа, Панатинайкос, Базел, Олимпиакос, Фенербахче, Шахтьор и Андерлехт. Част от тях, като двата гръцки тима, шотландският представител, Базел, Фенербахче, Андерлехт и Шахтьор обаче трябва преди това да преодолеят съперника си от втория предварителен кръг, в който ще започнат участието си.

източник gong.bg

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 19 Май 2008 17:41 
Аватар

"Това, което стана на стадиона в Сандански, надвишава рамките на допустимото и не може да остане без последствие от страна на МВР. Призоваваме да се направят промени в Закона за футболното хулиганство, защото се вижда, че той е доста либерален". Това заяви президентът на ЦСКА Александър Томов на пресконференция по повод на инцидента в Сандански, в който група от около 80 фена на Локо (Пд) атакува с камъни агитката на ЦСКА по време на двубоя на "червените" на Градския стадион в Сандански срещу местния Вихрен.

“В Сандански беше застрашен животът на нашите фенове и е цяло чудо, че никой от тях не пострада сериозно. МВР трябва да вземе адекватни решения и да изнесе имената на главните участници в това деяние. Ако те не направят това, означава, че тук главни действащи лица са хора от ръководството на БФС. Преброени са около 1500 камъка, които са хвърлени по нашата агитка. Има 6-годишно дете, което е ранено в главата. Има ранени полицаи, но това никъде не е отразено. Трябва в най-скоро време МВР да изкара главните виновници и те да бъдат осъдени на няколко години. Ние искаме обяснение от полицията защо се стигна до тези грозни сцени. Изпратили сме писмо на министъра на Вътрешните работи Михаил Миков да се заеме лично с решаването на тези проблеми”, добави Томов.

Счупените седалки в сектор Б на мача с Левски ни струват около 40-50 000 лева. Очаквам адвокат Тодор Батков в най-скоро време да ни ги заплати,защото така е редно. Това заяви президентът на ЦСКА Александър Томов във връзка с погромите на „сините” фенове в сектора за гости на стадион „Българска армия”, по време на дербито ЦСКА – Левски (1:1). Такива инциденти не трябва повече да се случват, но за това са нужни и промени в закона за футболното хулиганство. Само счупените стъкла на автобуса ни в Сандански струват между 35 000 и 50 000 лева”, добави Томов.

източник cska.bg

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 19 Май 2008 20:42 
Сега рогатите да дадат 50000 а "кежуалите" от пловдив да вадят по 30000 мама им деба те сигурно немат автобус а с каруците ходят по гостувания !

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: 20 Май 2008 14:54 
Аватар

Днес на проби в шампиона на България ЦСКА пристигна мароканският футболист Рашид Тиберканин. Най-вероятно той ще остане на проби при „армейците” до края на седмицата, докогато продължават да тренират футболистите на „червените”.

Тиберканин е роден на 28 март 1985 година в белгийския град Антверп и има белгийско гражданство, като по този начин няма да заема място на чужденец извън ЕС.

23-годишният футболист е висок 171 см и в момента играе в латвийския Даугава Даугавпилс.

Тиберканин играе, като халф, но също така може и да води атаката на отбора, а и да бъде използван и зад централния нападател.

Предишните отбори на Рашид Тиберканин са германският Байер Леверкузен и холандският Аякс.

източник gong.bg

------------------------------------------------------------
Полузащитникът Емил Гъргоров най-вероятно ще бъде закупен от ЦСКА, смята още мениджърът. Отношенията между Страсбург, който държи правата върху нисичкия халф, и ЦСКА били отдавна изчистени и единственото нещо, което било важно, е дали треньорът Стойчо Младенов иска да го задържи. Говорил съм със Стойчо Младенов и той държи на Гъргоров. Но все пак трябва да получим крайното решение на ръководството на ЦСКА, каза още Емил Данчев.

източник sportal.bg

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 21 Май 2008 20:03 
Аватар

Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов е поискал от Александър Томов да започнат незабавни преговори с бившия футболист на армейците Владимир Манчев, разбра Sportal.bg. Както е известно до този момент бившият български национал се подвизаваше във Валядолид, но ръководството на испанците вече обяви, че няма да продължи неговия контракт.

Именно поради тази причина Стойчо е настоял да започнат незабавни преговори с Манчев, тъй като той е със статут на свободен агент и ще излезе без пари на 31-кратния български шампион.
Според запознати с клубните дела на армейците обаче сериозна пречка пред трансфера ще е и заплатата на Манчев, която със сигурност ще по-висока дори от тази на най-скъпоплатените чужденци в ЦСКА Неи и Хосе Гарсес.
Червените обаче имали и сериозни козове като първият бил участието на тима в шампионската лига, а вторият, мениджъра на Манчев - Лъчезар Танев, който обещал да съдейства за привличането му.

източник sportal.bg

дано да се осъществи и да се върне моя любимец Владо сина на вятъра :lol!:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Май 2008 08:22 
Червен до гроб
Аватар

http://topsport.ibox.bg/news/id_2035158872

Дано го земем тоя :002:

http://sportal.bg/news.php?id=106793

Даксон си е класа...много ще ни е полезен!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 24 Май 2008 13:01 
Аватар

Президентът на ЦСКА Александър Томов обяви вчера, че офанзивният марокански халф Рашид Тиберканин, който дойде на проби през миналата седмица, на този етап остава в тима. "Той е изключителен футболист. Ще започне подготовка с нас и ще вземе участие в подготвителния лагер. Все още обаче не сме подписали с никой нов играч", сподели шефът на „червените".

"Ще правим селекцията до последно, до 30 юли. Набелязали сме и оглеждаме над 20 имена, включително Владо Манчев и Здравко Лазаров. Сами виждате доста имена се спрягат в медиите - кои верни, кои не - което означава, че се работи усърдно. Имаме цели и ги следваме, нищо не може да ни отклони от пътя, по който сме поели", добави бившият вицепремиер.

Томов отказа да говори за евентуалния нов собственик на клуба, като каза, че ще го стори след 7 юни. Около 10 000 души пък се очакват на днешния Мач на звездите на „Армията" по повод 60-годишния юбилей на ЦСКА. Двубоят започва от 18,00 часа и ще бъде предаван пряко по БНТ. Демонстративната среща ще бъде ръководена от топрефера на България Антон Генов, а билетите са по 4 лева.

"Меридиан мач"

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 27 Май 2008 18:24 
Аватар

Цитат:
БФС: "Българска армия" не става за нищо и трябва да се събори

Оторизираната от БФС комисия, която заедно с представители на полицията инспектира днес стадионите на отборите в "А" група от Югозападна България стигна до заключението, че стадион "Българска армия" не става за нищо и е най-добре да се събори и построи на ново. Според Леков, Орманджиев и останалите членове на БФС лицензът на стадиона в Борисовата градина ще бъде отнет от УЕФА и червените почти сигурно ще играят срещите си от евротурнирите на стадион "Васил Левски". Това "почти" идва от вратичката, според която при невероятни темпове на реконструкция от страна на ЦСКА, армейците имат минимален шанс да измолят УЕФА за лиценз, но според комисията това е в сферата на пожеланията.

Освен стадиона на ЦСКА, за нищо не ставал този на Локомотив (София), на Пирин (Благоевград) и на Беласица (Петрич). Съвсем изненадващо критериите за лицензиране се покривали от терена на Вихрен (Сандански), а този на Славия бил добър, но с известни условности.

Новината за трагичното състояние на стадион "Българска армия" засяга сериозно не само червените, но и отборът на Локомотив (София). Както е известно столичните железничари бяха обявили, че ще заяват именно терена на ЦСКА за евротурнирите, но сега ще бъдат принудени да играят на стадион "Васил Левски".
Армията не става за нищо,а игрищата на Сандански и :shock: :shock: :shock: Славия били що годе добри :rabbit: :rabbit: :shock: :shock: :a006: Е не :a006: :a006:

0883368440
0879331668

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 27 Май 2008 18:47 
Аватар

абе стадиона,че е лошо състояние е вярно,но има къде къде по лоши,плюс това терена ни е един от най добрите

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Май 2008 20:56 
Аватар

Вратарят на шампионите Ивайло Петров ще остане на „Армията”. Титулярният страж на ЦСКА Ивайло Петров има още една година договор с „червените”. Той бе привлечен по времето на Миодраг Йешич преди две години от Черно море като тогава сключи контракт с армейците за срок от 3 години.

Наскоро името на Петров се спрягаше за завръщане на Тича, тъй като от ЦСКА смятали да залагат на привлечения през зимата от Берое Даниел Беконо. Камерунецът вече се сдоби с българско гражданство и няма да има проблем да играе за армейците.

От друга страна ръководителите на Черно море имали желание да си върнат Пифа заради високите цели, които са поставили пред отбора през следващия сезон.

Самият вратар не мисли да напуска 31-кратните шампиони на България и ще се бори с конкуренцията на Беконо за титулярното място на вратата на червените.

източник gong.bg

Пифа Големец :lol!: :icon_cska: :lol!: :icon_cska:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Май 2008 20:49 
Аватар

Футболистът на ЦСКА Роберт Петров със сигурност няма да продължи футболната си кариера в България, след като договорът му с „червените” изтича след 24 часа. Македонският национал бе привлечен от Локомотив Пловдив преди 2 години по времето на Пламен Марков, като в България спечели 2 шампионски титли и една купа на България.

В момента футболистът обмисля няколко оферти за продължаване на кариерата си. След няколко дни Петров заминава за Тенерифе, където ще прекара лятната си ваканция в компанията на приятелката си Виржиния. Именно там левият бек ще вземе решение в кой отбор ще играе през новия шампионат.

За момента най-настоятелни са шефовете на словенския Интерблок, който се намира на 4-то място в класирането на 3 точки от бронзовите медали. Това обаче не е единствената опция пред Петров.

До средата на другата седмица играчът трябва да получи отговор от още два клуба, след което македонецът с български паспорт, ще преценява кой от трите клуба предлага най-добри финансовите условия.

-------------------------------------------------------------------

Състоянието на стадион „Българска армия” и как в най-бързи срокове да бъде приведен до вид за получаване на лиценз от УЕФА е била първата и най-важна точка при срещата на върха в ЦСКА, която завърши преди минути.

Както Гонг съобщи още в началото на седмицата на редовното заседание на УС на „червените” са обсъдени най-наложителните въпроси отделно от смяната на собствеността на клуба.

На събранието Александър Томов е разгледал докладните записки относно трансферите от страна на старши треньора Стойчо Младенов, изпълнителният директор Емил Костадинов и селекционният съвет, начело с Димитър Пенев

Президентът на „червените” е изразил задоволство, че голяма част от играчите в списъците на Младенов, Костадинов и Пенев се припокриват, въпреки че са правени независимо един от друг. До началото на първия лагер в Боровец всички искани от Младенов футболисти трябва да са на линия.

В трансферните списъци на „червените” обаче има и футболисти с действащи договори с други клубове. Като пример Томов посочи нападателят на руския Шинник Здравко Лазаров. Тогава в сила ще влезе „План Б” – до втория лагер на тима в Холандия трябва да стане ясно дали „армейците” вземат някои от ангажираните играчи.

Александър Томов не е разкрил какъв ще е бюджетът за трансферите. Той щял да зависи от нуждите на Стойчо Младенов. Едва когато се привлекат желаните футболисти, чак тогава ще се освобождават излишните или ще им се търсят нови отбори.

Все още подготовката на ЦСКА не е ясна като дати, защото „армейците” чакат официалното писмо от УЕФА от кой предварителен кръг в Шампионската лига ще стартират. Депешата трябва да пристигне най-късно до 5 юни.

източник gong.bg

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 30 Май 2008 14:56 
АКАДЕМИК - отбор ВЕЛИК
Аватар

Отбор: Академик (София)
Изхвърлят ЦСКА от Шампионската лига?

31-кратният първенец на България ЦСКА може и да няма късмета да играе в Шампионската лига този сезон.

Причината за това са банковите задължения, които червените имат. Заради това е възможно Българският футболен съюз да отнеме лиценза на клуба.

Според "Меридиан Мач" ръководството на ЦСКА е получило ултиматум до довечера да изчисти финансовите задължения и да обяви открито дълговете на клуба.

Твърди се, че ЦСКА има необслужвани кредити към Първа инвестиционна банка (ПИБ). И също, че от нейното ръководство е изпратена жалба до Апелативната комисия към БФС, с която централата е информирана за задълженията на ЦСКА.

А съгласно лицензионните изисквания на УЕФА, клубът няма право на лиценз и на участие не само в евротурнирите, но и във вътрешното първенство. Съгласно правила на евроцентралата за лицензиране клуб с финансови проблеми трябва да бъде обявен във фалит.

В същото време чрез Sport1 ПИБ официално отрече ЦСКА да има задължения към нея.

"Първа инвестиционна банка от години доказва своето отношение към българския спорт. И като спонсор на БОК и федерацията по ски, и като инициатор и меценат на най-различни инициативи със социална, възпитателна и хуманна насоченост. Така че да се свързва името на ПИБ с някакви "репресивни действия“ срещу ЦСКА е смешно, нелепо и злонамерено“, се казва в специалната позиция на финансовата институция.

Предстои развръзката.

Източник: http://cska.gol.bg/article.php?id=34266

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 30 Май 2008 18:59 
Аватар

Цитат:
ПИБ заплаши със съд електронен сайт заради ЦСКА

Ръководството на Първа инвестиционна банка е заплашило с предприемането на съдебни действия електронния сайт donbalon.eu.
Имаме новина :rabbit:

Обаче ми е интересно как Лаута получи лиценз с една срутена трибуна,с 30 седалки :roll: ,а Армията не.Въпреки,че и Армията не е за лиценз

0883368440
0879331668

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема     [ 405 мнения ]  Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 17  Следваща

Подобни теми Автор Преглеждания Последно мнение
Преглежда непрочетените мнения Формула 1 - новини
Форум: Формула 1
Anonymous 115070 10 Юни 2010 16:59
от tedo
Преглежда непрочетените мнения Новини
Форум: Калиакра 1923 (Каварна)
Anonymous 225267 25 Яну 2011 15:39
от sashitop
Преглежда непрочетените мнения Новини за Хебър
Форум: Хебър 1918 (Пазарджик)
Anonymous 245330 19 Окт 2009 22:34
от stemil
Преглежда непрочетените мнения ЦСКА - Черноморец Бургас (София)
Форум: Сезон 2006/2007
speedbreaker 49027 17 Ное 2006 22:20
от DUNAV-RUSSE
Преглежда непрочетените мнения Чавдар-ЦСКА
Форум: Сезон 2006/2007
r.h. 51813 13 Ное 2006 05:24
от skycycle