Съдии отнеха точка на Спартак в Габрово
Футболистите на плевенския Спартак загубиха с 1:2 при гостуването си в Габрово от местния Янтра. Крайното цифрово изражение било фиксирано не в резултат на заслугите на двата отбора, а от благоволението на съдиите.
В 80-а минута на двубоя при резултат 1:1 домакините получили право да изпълнят фаул.
След последвалото центриране страничният рефер вдигнал флага, маркирайки засада. Защитниците на плевенския тим спрели да играят, а двама от габровските футболисти реализирали второто попадение за своя тим.
Напълно естествено главният арбитър Станислав Ставров зачел сигнала на асистента си и отменил попадението на Венков.
След това обаче променил решението си и посочил, че Спартак трябва да започне играта от центъра на терена.
Малко преди тази спорна ситуация гостите получили право да изпълнят дузпа и вратарят Станислав Антонов я реализирал и изравнил резултата.
Преди това отборът на Янтра имал преднина от едно попадение, което нападателят им Ивайло Иванов реализирал в 37-а минута.
Така нашите регистрираха шестата си загуба от началото на полусезона и със скромния актив от 10 точки се закотвиха на последното място в класирането на Западната "Б" група.
Съставът на Спартак:
Антонов, Панов /46 - Баев/, Ив.Иванов, Миланов, Димов, Атанасов, Ст. Иванов /46 - Миков/, Раденцов, Петров, Л.Тодоров, Цветанов.
Вачко Маринов възмутен от съдийството
"Винаги съм смятал, че съдиите са част от играта футбол и никога не съм търсил оправдание за слабата ни игра и загубите в тях. Това обаче, което се разигра на стадиона в Габрово, не само ме ядоса, но направо ме потресе", заяви старши треньорът на Спартак Вачко Маринов.
Според думите му именно реферите развалили мача с Янтра. Това, което се случи, не бих го нарекъл дори и български футбол, защото повече приличаше на цирк, допълва треньорът.
Победният гол за домакините е нередовен и това било решението на съдиите. "След въпросната ситуация и правилното отсъждане на арбитрите срещата бе прекъсната за 7-8 минути. Играчите и публиката на Янтра грабнаха съдиите и ги разнасяха не само по терена, но и по трибуните.
В крайна сметка, наплашени, последните промениха решението си и признаха абсолютно нередовния гол за габровлии. Ставров ни даде дузпа, но преди нея имаше и друга, която бе още по-категорична, но той не пожела да отсъди това, което видя.
Всичко беше толкова грозно, че просто се отвращавам, че работя във футбола", разказва афектираният специалист. Относно спортно-техническите действия на терена Маринов е категоричен, че възпитаниците му са надиграли съперника през второто полувреме.
Младостта и неопитността на нападателите попречила на спартаковци да вкарат някои от създадените голови ситуации пред вратата на противника
_________________ Спартак Плевен
ние за тебе ще умрем
ти си в нашите сърца
най-велик си на света
|