Александър Тунчев: Дано Тулуза не се разиграе в София
Покрай брилянтните изпълнения на бразилеца Неи в атаката на ЦСКА в сянка остана стабилното представяне на червената защитата. Водени от капитана Александър Тунчев, играчите пред вратаря Ивайло Петров са със сериозна заслуга за доброто представяне на тима. Армейците са първи в шампионата и единствени от българските отбори с реалeн шанс за групите на УЕФА. Преди важните мачове със Славия и Тулуза Александър Тунчев отговори на въпросите на "7 дни спорт".
Чувствате ли умора след последните тежки мачове? - Чувствам се добре, всичко е нормално. Готвя се за мача със Славия.
- По-силен ли е сега ЦСКА от предишния сезон? - Определено. Има повече равностойни футболисти, конкуренцията е по-голяма. Това винаги е добре за един отбор, защото така се създава качество.
- Много специалисти смятат, че защитата е най-силното звено на ЦСКА. Приемате ли, че основната заслуга е на тандема ви с Валентин Илиев? - Нещата не зависят само от нас двамата с Вальо, а и от останалите ни съотборници. Засега се справяме доста добре и се надявам да продължаваме така и занапред.
- Какво е отношението ви към Зе Руи, който бе отстранен от тима? - Той е добър играч и го показва на тренировките. Застъпихме се за него, защото всеки футболист заслужава втори шанс. Решението е взето и сега всичко зависи само от Зе Руи.
- В тима дойдоха много нови футболисти, каква е обстановката в съблекалнята? Има ли разделение на българи и чужденци? - Нормално е някой да не си допадне с друг, но това не значми, че имаме проблеми. Разбираме се много добре.
- Възможно ли е да се получат инциденти като с Фуртадо преди година? - Сигурен съм, че няма да се стигне до такива неща.
- Като капитан на ЦСКА имате ли забележки към играта на отбора? - Аз не съм човекът, който трябва да коментира подобни неща. Това е работа на треньора.
- ЦСКА играе все по-добре, да очакваме ли, че ще видим най-доброто именно срещу Тулуза? - Всички в отбора се надяваме точно така да стане. Обиграваме все повече. Но преди това имаме важен мач със Славия, след което ще мислим за Тулуза.
- Все повече хора изразяват мнение, че Тулуза не е този отбор, който се очакваше. - Не мисля, че е така.В първия мач ние не им дадохме шансове. Тулуза е голям отбор и се надявам да не го покаже на реванша.
- Кой от техните играчи бихте отличили? Във Франция обезвредихте напълно звездата Йонатан Елмандер? - Но искам да отбележа, че това, което знаехме за тях, и това, което те показаха, са две различни неща. И въпреки това бих отличил играчи като Елмандер, Емана, Мансаре.
- Вярвате ли, че мястото на ЦСКА е в групите не УЕФА? - Да, определено. Мисля, че в последните мачове го доказваме.
- Има ли сили отборът да се бори с големите в Европа? - Както се вижда и физически сме много добре подготвени. Така че имаме сили да се изправим срещу големите европейски грандове.
- Засега ЦСКА върви вървите добре в първенството, какви са шансовете за титлата?- Разликата с Левски не е голяма и може да бъде заличена само от един мач. Но ние се стараем да я увеличаваме колкото се може повече.
- Все пак ще бъде ли ЦСКА шампион този сезон? - Надявам се. Всеки един в отбора трябва да даде всичко от себе си, за да зарадваме ръководството, себе си и, разбира се, феновете.
|