Цитат:
Колоритният президент на Рилски Спортист Юри Галев даде специално интервю за 7 дни спорт, в което той коментира наказанието на неговия отбор да играе два мача без публика. Причина за санкцията е, че време на мача с Чавдар (Бяла Слатина) в Самоков длъжностно лице е било ударено с камък.
Г-н Галев, тежко ли е наказанието?
- По принцип няма повод да ни наказват. Нищо не е хвърляно. Съдията (б. р. - Мартин Богдев) на никой не се е обадил - нито на полицията, нито на други. Само се пишат глупости. Въобще не знаехме, че е станал инцидент. Това е поредното неадекватно решение на дисциплинарната комисия. Нещата са от ясни по-ясни. Знаем защо дойде този съдия в Самоков.
Защо?
- Да ни отреже главите. Някои хора се притесняват, че може да имаме отбор. Следващият гаф, който ще направи този съдия, е в София. Същият рефер е изпратен на мача Академик - Локомотив (Мездра). Смея да кажа, че неслучайно от Бургас го пратиха в Самоков. Ще подадем жалба до апелативната комисия.
Очаквате ли да има ефект?
- Би трябвало, тъй като такова нещо не се е случвало на нашия стадион. Феновете в Самоков никога не са хвърляли камъни по съдиите. В Сливен реферът яде бой, а ги наказаха само с един мач без публика. В Самоков - два мача. За камък, дето го няма. Докато Камен Пенков е председател на дисциплинарната комисия, нищо добро не чака футбола ни. Ще помоля г-н Боби Михайлов за среща, ако има време да ме приеме. Да обсъдим цялата ситуация и отношението към Рилски спортист.
Има ли тенденция срещу вашия отбор?
- Да, определено. Знам откъде идват нещата. Но първо трябва да го докажем. Говорим, че сме в Европа, но сме много далече оттам.
В началото на годината имахте конфликт с Наско Сираков. Него ли имате предвид?
- Не точно. Проблемите в Западната "Б" група идват от Локомотив (Мездра). Играят некоректно. А и Боре Александров много често започна да ходи на гости при кмета на Мездра.
Още ли настоявате за промени в БФС?
- Разбира се. Шефовете на съдийската и дисциплинарната комисия съсипват футбола в България. Трябва да бъдат сменени.
Какви са доводите ви?
- Камишев е неадекватен и изкукуригал. Другият, щото толкова добре оправя държавата, сега тръгна да оправя и футбола.
Само на съдиите ли отдавате слабото представяне на Рилски спортист?
- Главно на тях. Не сме с три класи по-добри от останалите отбори, за да компенсираме техните грешки. Факт е, че в нашата група всички отбори са на едно дередже.
Защо тогава сменихте треньора?
- Така сме преценили. Ангел Славков не успя да издържи на напрежението. В момента Рилски спортист има изграден стил, играе добре. За съжаление не всичко се решава с игра. Има сделки под масата.
Как ще коментирате последния изпълком?
- Нищо съществено не се реши. Визирам цялата тази работа с оставките. Ако аз реша да напускам, няма да чакам да ми одобрят оставката. Просто ставам и си заминавам. Лечков и Пенков си дадоха оставките, а бе ясно, че няма кой да им ги приеме.