|
Футболен бос нахлу в кюстендилска кабеларка, плашил журналисти с бой
Изправиха пред съда лидера на войводите в Кюстендил и кандидат за четвърти мандат за съветник Валери Ненов по Указа за борба с дребното хулиганство, съобщава вестник Струма. До административното производство се стигнало, след като в Областната дирекция на полицията в Кюстендил преди два дни били депозирани няколко жалби срещу Валери Ненов, в които работещите в една от кабелните телевизии в града се оплакват от нахлуването на политика-адвокат в студиото им.
Според журналистите Валери Ненов викал и заплашвал работещите в медията със саморазправа и се наложило да бъде озаптен от четирима полицаи.
Предисторията на саморазправата е предаване, в което журналисти разкриват как преди три години Валери Ненов сключва договор с варненската фирма "Нафтекс петрол" ЕООД за доставката на петролни продукти за нуждите на община Кюстендил. Като гарант на договора на бизнесмена изненадващо се явява кюстендилският градоначалник Людмил Стоянов. На 7.03.2006 година в община Кюстендил се получава нотариална покана, с която варненската фирма настоява кметската администрация на областния град да плати почти 400 хиляди лева главница за горивата, получени от фирмата, представлявана от Валери Ненов - "Осогово 95".
Същевременно почти всички звена на общината от началото на зимния сезон са газифицирани, а единственото училище, което все още е на течно гориво, е в с. Жиленци, което категорично не може да употреби толкова гориво, коментират работещите в администрацията.
Това са долни инсинуации, каза В. Ненов. Това са стари неща, нито съм заплашвал работещите в медията, нито съм имал намерение да се саморазправям с тях, отидох в студиото им по тяхна покана, за да ми дадат правото на отговор на така изнесените факти, обяснил Ненов.
Валери Ненов, президент на футболния клуб Велбъжд Кюстендил, бе един от хората, които се опълчиха срещу вкарването на дублиращите отбори на Левски, ЦСКА и Литекс директно в професионалния футбол, за което си навлече гнева най-вече на сините и приближени до тях медии.
_________________ Чрез простотия към прогрес!!!
|