Батето: Казал съм на Пенета състава за довечера
В типичният си стил Иван Славков даде своя кратък, но съдържателен и любопитен, коментар пред Sportal.bg преди тазвечершната квалификационна среща на националите по футбол срещу Люксембург.
"Аз тази сутрин се чух с Пената и съм му казал състава, който да пусне", пошегува се в свой стил Батето. После обаче бившият президент на БФС и БОК остави шегата настрана и заговори сериозно за предстоящите битки на селекцията на Димитър Пенев.
"Няма по-подходящ човек от Димитър Пенев, който да знае как най-правилно да нареди състава на България. Довечера очаквам да е доста труден мач. Люксембург не е никак лесен тим. Спомнете си само колко мъки изпитахме през 1996 година, когато едвам бихме там с 2:1. Знаете колко силен тим бяхме, а как трудно го надвихме. Помните ли Боби Михайлов какви положения извади в края на мача, за да запази победата. Нищо, че те са сладоледаджии, готвачи и т.н., но видяхме тогава бая зор. Ако не се лъжа Емо Костаднов тогава реализира победния гол. Този мач е един от най-тежките, на който съм бил. Този и онзи с Русия, когато Трифон ги закла с глава. Сега очаквам много трудности пред нашите. Люксембург ще излезе, за да не падне с много, а срещу такъв отбор се играе мъчително. Въпреки това стискам палци и дано бием", заяви Славков.
Батето допълни, че влиза в положението на Митко Бербатов, който си изпусна нервите след загубата от Холандия пред няколко дни и обвини защитата и вратаря за поражението.
"Влизам в положението на Митко. Нормално е да се стига до такива неща, след толкова нещастна загуба. Защото разберете, че паднахме нещастно в Амстердам. Ако ги бяхме повели мачът щеше да завърши по друг начин. Нормалмно е когато един отбор загуби да има такива обвинения. Аз също като национал на България по водна топка съм изпадал в подобни ситуации. Даже сме се били в съблекалнята. Който не е бил спортист, само той не знае, че това е напълно нормално. Сега трябва да бием и да се надяваме, че и холандците и румънците ще се дънят. Все още има надежда", каза оптимистично Славков.
В заключение Батето пожела успех и на българските тежкоатлети, който ще трябва да се борят за визи за ОИ Пекин`2008.
"Искам да пожелая чрез вас успех на българските щанги. Нашите заминават за Азия, където ще трябва да печелят визи за олимпиадата догодина и аз им желая сполука. Дано имаме поводи за радост, защото ако се поразровите ще откриете, че България е номер 1 в щангите по отнети златни медали от световни и олимпиади", завърши Славков.