Треньорът на Тулуза Ели Боп: ЦСКА е име в Европа
Въпреки престижната победа над Марсилия, и то на "Велодром", треньорът на Тулуза Ели Боп не изневерява на предпазливостта. Съзнавайки ограничения потенциал на състава си (не толкова в качествен, колкото в количествен план), Боп определено не лети в облаците. Той вече мисли за следващите два мача срещу ЦСКА за купата на УЕФА и после в събота срещу Ланс. След победата над Марсилия на "Велодром" Ели Боб даде интервю за "Франс футбол", цитирано и в Меридиан мач.
Честита победа, господин Боп! Знаете ли, че Тулуза не е печелил на този стадион от 44 години?
- Честно казано, не знаех тази подробност, но я прочетох сутринта във вестниците и ми стана смешно. Датата беше 17 март 1963 г., тогава съм бил на осем години. Иначе за мача съм доволен от действията на играчите в колективен план. Да се измъкне подобен резултат на "Велодром" винаги е трудно, но отборът бе на висота, като изключим последните няколко минути.
Очаквахте ли по-труден мач срещу Марсилия?
- Не, но той и така си беше достатъчно труден. В края Марсилия можеше да изравни. Трябваше да задържаме топката и да използваме ширината на терена. Когато отборът ти е млад, не може да си позволиш да се прибереш. Признавам си, че в последните секунди ме беше много страх.
Изглежда самият вие сте изненадан от победата?
- Бяхме в трудна ситуация след мачовете с Ливърпул. Плюс това имахме и контузени футболисти, а това винаги усложнява нещата. Още повече че гостувахме на Марсилия, който е гладен за победи. Имаме нужда от точки и трите, които взехме в Марсилия, са огромен бонус за нас. Но аз мисля за следващата среща с ЦСКА, а тя ще е много деликатна, защото ще ни се наложи да изиграем два мача в рамките на 48 часа, което е нелепо, но няма как.
В момента имате 10 точки и два мача по-малко, това не е чак толкова зле?
- Проблемът е, че в края на миналия сезон отборът бе форсиран до предела на силите си Това се усети по време на лятната подготовка. Имаме контузени като Пауло Сезар, Матийо и Арибаже, кадровият ни потенциал е силно ограничен, а и ще имаме големи проблеми в близките дни.
Двата мача с Ливърпул ли ви дойдоха в повече?
- Отпадането срещу Ливърпул ни повлия не само в чисто физически, но и в психологически план. Получихме един урок и се надявам, че ще го използваме за израстване. За момента си оставаме малък клуб, който се цели в средата на класирането.
Какво научихте за ЦСКА?
- ЦСКА е име в Европа, докато ние сме известни само във Франция. Нашият съперник в турнира за купата на УЕФА е много титулуван клуб. ЦСКА има голям опит в евротурнирите и това е едно голямо предимство в подобни срещи. Това, че сме победили Марсилия, не прави задачата ни срещу ЦСКА по-лесна. Преди малко говорих с моя помощник, който наблюдава на живо последния мач на ЦСКА в българското първенство. Впечатленията се затвърдиха - голям отбор, качествени футболисти и страхотна публика. Определено всички сме много респектирани от ЦСКА и знаем, че и двата мача ще бъдат много трудни.
Кое е по-важно за вас - представянето в първенството или това в турнира за купата на УЕФА?
- Всеки мач е важен, не ги деля. Искам от всяка среща да измъкваме максимума. Сега всички мислим за мача с ЦСКА. Дано да постигнем добър резултат преди реванша в София, защото българите ще имат предимство на своя стадион. Предстои ми да изгледам на запис последния мач на ЦСКА и да добия пълна представа за моментното състояние на нашия съперник.
|