Адриано отива в Милан
Бомбата на трансферния пазар е на път да избухне само 3 дни преди затварянето му. Нападателят на Интер Адриано най-вероятно ще премине в градския съперник Милан. Бразилецът не е желан при нерадзурите вече. Президентът Масимо Морати и треньора Роберто Манчини обявиха, че Императора трябва да отиде да играе другаде.
От Интер обаче искат Адриано да бъде даден под наем. Интерес има от Парма, Манчестър Сити, Нюкасъл и Мидълзбро. Нападателят обаче не иска и дума да чуе за наем. Той обяви, че или остава, или трябва да го продадат.
Самият Адриано иска да премине в Милан. Росонерите отдавна са му хвърлили око. Още преди 2 месеца треньора Карло Анчелоти обяви, че трябва да се очаква сензационен трансфер най-вероятно от Интер. Тогава медиите решиха, че става въпрос за Златан Ибрахимович, но явно думите са били за Адриано. Онзи ден Анчелоти отново обяви: "Бих искал да съм треньор на Адриано".
"Много съм разочарован. Най-вече се питам - защо? След като от Интер не ме искат и не влизам в плановете им, защо не ми го казаха в началото на лятото? А чак сега. Говорих вчера с Манчини. Той ми каза, че Морати не иска да ме продаде и най-добре е да приема да играя под наем. Това е. Не ми каза "Не искам да работя с теб", или "Искам да останеш", призна Адриано.
Бразилецът е привлечен от възможността да играе с много свои сънародници в Милан. При росонерите има вече 8 бразилци - Роналдо, Кака, Дида, Сержиньо, Кафу, Дигао, Пато и Емерсон. В Интер е точно обратното. При нерадзурите основния контингент са аржентинците, които са цели 7.
Адриано няма да е първият играч, който ще премине от Интер в Милан. Нито първата звезда. Последният подобен трансфер бе на Кристиян Виери преди 2 години. В момента в Милан играят четирима бивши интеристи - Пирло, Броки, Шимич и Зеедорф.
Шефовете на Милан с удоволствие ще вземат Адриано. Първо те удариха на камък в опитите да привлекат някоя от звездите на Барса - Роналдиньо и Ето'о. Освен това в момента те са само с трима нападатели в тима - Роналдо, Индзаги и Джилардино. Новото попълнение Пато ще може да играе чак след Нова година, а юношата Обамеянг още е много неопитен.
"Бихме се радвали Адриано да дойде при нас. В отбора ни има 8 бразилци, плюс още двама, които са под наем в други тимове. Всички те са приятели на Адриано. Президентът Берлускони също ще се зарадва. Но не мисля, че ще стане. Една звезда на Интер не може да премине в Милан и обратното", заяви вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани.
Цената на Адриано е някъде около 20-25 млн. евро. Милан няма да има проблем да плати парите. Росонерите спечелиха над 65 млн. евро от Шампионската лига. Досега те похарчиха само 25 млн. за Пато и Емерсон. Остава единствено Императора да убеди Морати да го продаде.
_________________ Дори живота си аз да прекарам в мизерия и крайна нищета. Левскар завинаги оставам, Левскар дори и след смъртта.
"Левски значи СВОБОДА" - "Левски" отборът на тези, които искат да бъдат свободни
|