Велизар: Всичко рухна за 10 секунди
Отпадането от Тулуза ще тежи дълго. Един от играчите, които най-много страдаха след мача, бе лидерът на ЦСКА Велизар Димитров. Веднага след срещата той даде най-точния коментар за ситуацията: "Ние сме мърльовци!" Велизар игра добре срещу французите, спечели дузпа, но напусна терена с контузия. Халфът, който е сред избраниците на селекционера Димитър Пенев за квалификацията с Албания говори специално за читателите на "7 дни спорт".- Велизаре, какво казаха лекарите за травмата ви?- Минах изследване, но казаха, че резултатите ще станат ясни утре (б.р. - днес). Надявам се, че не е нещо сериозно и ще се възстановя бързо.
- При дузпата срещу Тулуза ли контузихте рамото си?- Не, беше десетина минути преди това. Елмандер ми връхлетя в гръб и ме удари в рамото. Лошото бе, че паднах върху него. Преди месец на същото място имах проблеми.
- Какво си помислихте в първия момент?- Че положението ми не е серизно. Още в следващата минута обаче ме преряза. Отчаях се, но с няколко замразявания болката поутихна. Към края обаче отново стана нетърпима.
- "Ние сме мърльовци." Доста силни думи казахте след мача.- Това е точно така. Може би думата не е най-правилната. По-скоро сме нехранимайковци. За няколко секунди провалихме голямото желание на всички да влезем в групите. Всичко рухна за 10 секунди.
- Някой в отбора обиди ли се след вашите думи?- Те знаят, че не искам да обиждам никой. Не е мястото някой да се сърди. Нещата са много по-сериозни и не опират до една дума.
- Въпреки отпадането агитката обяви, че ви подкрепя. Това изненадва ли ви?- За феновете, които бяха на мача, две мнения няма - те са великолепни.
Бяхме на косъм да им доставим радост но за съжаление не успяхме.
- Съгласен ли сте, че Тулуза е напълно преодолим отбор?- Напълно. Те са отбор от нашата черга. Не някой гранд, от който да се притесняваме.
- Преживявате ли още мача с французите?- Още ми е тежко. Не мога да повярвам, че допуснахме така да се развие мачът. Ще трябва още време, за да се затвори раната.
- Вероятно с вас се говори трудно тези дни?- Поулегнах с времето. Научих се да не прехвърлям проблемите от професията върху семейството. Те с нищо не са виновни, за да се мръщя и да не говоря. Напротив - винаги са ме подкрепяли. Все пак има живот и извън футбола.
- Настроението в отбора сигурно е ужасно?- Нормално е да нямаме настроение. Преживявал съм доста такива моменти. Настроението ще се върне с победите. Сега трябва да помислим как да вземем мача с Локомотив (Пд).
- Голяма част от сегашните играчи на Локомотив (Пд) дойдоха в клуба именно от Армията. Феновете дори се шегуват, че ЦСКА ще играе срещу ЦСКА 2.- Няма никакво значение, че са били в ЦСКА. Всички играят за пари и за феновете. Освен това ще искат да се докажат, че несправедливо не са намерили място в ЦСКА. Мачът с Локомотив ще е много труден.
- Сигурно очаквате с нетърпение срещата на терена срещу Стойко Сакалиев?- Много ще ми е интересно как ще играе срещу любимия си клуб
Защото е ясно, че той си е цесекар.
- За мача на Лаута обаче имате много проблеми с наказани и контузени предимно в защита. Това не ви ли притеснява?- Нищо не може да се направи. Ще трябва да се справяме с тези, които са на линия.
- Много от съотборниците ви от шампионския тим през 2003 г. вече са в чужбина. Вие не съжалявате ли, че все още не сте осъществили трансфер?- Онзи ден не съжалявах. Не са много местата, където можеш да играеш пред такава публика и в такава обстановка. За такива моменти и мачове стоя в ЦСКА. Хората са уморени да ни слушат. Те искат да ги радваме с победи. Когато не ги постигаме, са разочаровани. Имат право. За 6 години в ЦСКА разбрах, че публиката на отбора наистина е №1.
- Накрая, стискате ли палци на Холандия в предстоящата квалификация с Румъния?- Всички българи се надяват на добър резултат в Констанца. Техният мач ни интересува, но е важно и ние какво ще направим в Албания.