bulgarian-football.com | bgclubs.eu | GOAL.bg | Левски София | ДЮШ Левски | bfl-team.com | pi4e.com | Dropbox | eRepublik
* Влез   * РегистрацияПоследно посещение:
Дата и час: 02 Юли 2022 01:30


. GOAL.bgНапиши нова тема Отговори на тема     [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: ЧОБАНЛИГА - игра с прогнози (пилотно издание)
МнениеПубликувано на: 06 Май 2020 22:41 
Offline

Регистриран на: 23 Юли 2016 00:26
Мнения: 95
Отбор: Академик (София)
Уважаеми приятели на футбола и футболното прогнозиране,

Представям на вашето внимание нашата новосформирана Чобанлига - една ценителска надпревара от фенове за фенове, която да ни върне отново емоциите и страстта към футболното прогнозиране в днешните тъжни времена за любимата игра.

Първоначално играта беше замислена като задочно съревнование между мен и аsparuh, но след като и други наши приятели проявиха интерес да участват, решихме да я направим във формат на отворена лига. Всеки ентусиаст, обичащ футбола и футболното прогнозиране е поканен да се включи. Колкото повече - толкова повече :)

Чобанлигата е базирана на известната в близкото минало Бийсти лига, стартирала в българското форумно пространство през м. ноември 2001 г. и просъществувала с кратки паузи близо две десетилетия. Основните принципи на оригиналната игра са запазени, а точкуването е леко видоизменено в името на атрактивността.

Точкуването на играта е уникално по рода - разчупено с широк диапазон от положителни и отрицателни точки, така че нови играчи ще могат да се включват по всяко време на сезона, без това да ги обрича като безнадеждни опашкари.

Първият сезон е пробен и ще продължи 12 седмици (до последния уикенд на месец юли). На този етап играта ще се провежда в този форум, секция "Прогнози". Ако експериментът е успешен, за следващия сезон се предвижда мигриране към по-стабилна платформа.

За начало ще се прогнозират мачове от първенствата на Беларус, Фарьорите и Южна Корея - най-престижните активни шампионати към настоящия момент. Постепенно ще се добавят и мачове от първенствата на други държави, решили да отхвърлят корона терора.

За победителя в първото издание е предвидена скромна тематична награда (кълбо прежда от вълната на елитна порода овце или друг спортен артикул по избор). Играта е за кеф и не е обвързана с такса-вход под каквато и да е форма.

Изображение

ПРИЯТНА ИГРА НА ВСИЧКИ! :)


Последна промяна katongo на 07 Май 2020 08:49, променена общо 4 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: ЧОБАНЛИГА - Прогнозиране и точкуване
МнениеПубликувано на: 06 Май 2020 22:42 
Offline

Регистриран на: 23 Юли 2016 00:26
Мнения: 95
Отбор: Академик (София)
ПРОГНОЗИРАНЕ И ТОЧКУВАНЕ

В играта може да се избира измежду 5 вида прогнози:

Спорен
Точкува се както следва: 1 точка при познат основен знак, 0 точки при изход на останалите два знака. Изписва се по следния начин (основен знак + означение "s"): 1s, xs, 2s

Класически двоен
Точкува се както следва: 2 точки при познат основен или втори знак, -4 точки при изход на третия знак. Изписва се по следния начин (основен знак + втори знак): 1х, 12, х1, х2, 21, 2х

Подсигурен твърд
Точкува се както следва: 3 точки при познат основен знак, 0 точки при изход на втори знак, -3 точки при изход на третия знак. Изписва се по следния начин (основен знак + втори знак + означение "t"): 1xt, 12t, х1t, х2t, 21t, 2хt

Класически твърд
Точкува се както следва: 5 точки при познат основен знак, -3 точки при изход на останалите два знака. Изписва се по следния начин (основен знак + означение "t"): 1t, xt, 2t

Супер твърд
Точкува се както следва: 7 точки при познат основен знак, -7 точки при изход на останалите два знака. Изписва се по следния начин (основен знак х 2): 11, xx, 22

Примерно точкуване (прогноза - резултат - точки):

Спорен
Чубака Юнайтед - Коч Сити 1s - 1:0 = 1 точка
Чубака Юнайтед - Коч Сити xs - 1:0 = 0 точки
Чубака Юнайтед - Коч Сити 2s - 1:0 = 0 точки

Класически двоен
Полуобувка - Мъхеста брада 1х - 1:0 = 2 точки
Полуобувка - Мъхеста брада 12 - 1:0 = 2 точки
Полуобувка - Мъхеста брада x1 - 1:0 = 2 точки
Полуобувка - Мъхеста брада 21 - 1:0 = 2 точки
Полуобувка - Мъхеста брада 2x - 1:0 = -4 точки
Полуобувка - Мъхеста брада х2 - 1:0 = -4 точки

Подсигурен твърд
ТКЗС Левандулово - Овча слава 1хt - 1:0 = 3 точки
ТКЗС Левандулово - Овча слава 12t - 1:0 = 3 точки
ТКЗС Левандулово - Овча слава x1t - 1:0 = 0 точки
ТКЗС Левандулово - Овча слава 21t - 1:0 = 0 точки
ТКЗС Левандулово - Овча слава 2xt - 1:0 = -3 точки
ТКЗС Левандулово - Овча слава х2t - 1:0 = -3 точки

Класически твърд
Бостан Кашонс - Джибри Атлетик 1t - 1:0 = 5 точки
Бостан Кашонс - Джибри Атлетик xt - 1:0 = -3 точки
Бостан Кашонс - Джибри Атлетик 2t - 1:0 = -3 точки

Супер твърд
Олимпик Гацобацово - ФК Бабуна 11 - 1:0 = 7 точки
Олимпик Гацобацово - ФК Бабуна xx - 1:0 = -7 точки
Олимпик Гацобацово - ФК Бабуна 22 - 1:0 = -7 точки

Изписване на прогнози:

[Име на участника]
01. Чубака Юнайтед - Коч Сити xs
02. Полуобувка - Мъхеста брада 1x
03. ТКЗС Левандулово - Овча слава 2xt
04. Бостан Кашонс - Джибри Атлетик 2t
05. Олимпик Гацобацово - ФК Бабуна 11
и т.н.

Внимание! Мачовете се копират в списък един под друг. Прогнозите се изписват след съответния мач във вида, посочен в горния пример. Моля, изписвайте специалните знаци на латиница в името на по-бързата и безпроблемна обработка на прогнозите. Благодарим.


Последна промяна katongo на 07 Май 2020 04:45, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: ЧОБАНЛИГА - Общи правила
МнениеПубликувано на: 06 Май 2020 22:43 
Offline

Регистриран на: 23 Юли 2016 00:26
Мнения: 95
Отбор: Академик (София)
ОСНОВНИ ПРАВИЛА

- Играта се провежда на прогнози шампионатни мачове в рамките на уикенда.

- Краен срок за пускането на прогнози: събота, 14:55 ч. Прогнози, пуснати след този срок, няма да бъдат признавани.

- Прогнозите се пускат като отговор на главната тема за съответния кръг в тази секция на форума. Прогнози, пуснати в други теми, други секции на форума, други интернет платформи или пуснати на лично съобщение към Организатора, няма да бъдат признавани.

- Не е позволено пускането на прогнозите на части. Всички прогнози за кръга трябва да са пуснати в един постинг. Изписването на прогнозите става във вида, посочен в глава "Точкуване" (виж по-горе).

- Изписването става по начина, описан в глава "Точкуване" (виж по-горе). Участниците се умоляват да се запознаят внимателно с начина на коректно изписване на прогнозите. Некоректно изписване, при което не може да се определи еднозначно вида на избраната прогноза, ще води до анулиране на същата.

- Редакция на прогнозите е позволена само в първите 15 минути от момента на пускането им във форума. Всякакви редакции след този срок няма да се вземат под внимание, а когато късната редакция не дава възможност да се видят оригинално пуснатите прогнози, то същите ще се считат за невалидни без право на повторно пускане.

- При установяване на некорктен мач същият се изважда от програмата и съответните прогнози се считат за анулирани. Под некоректен мач се разбира мач, който е: отложен, изтеглен, отменен, с объркани отбори, разменено домакинство и т.н.

- Зачитат се прогнозите само на мачове, които са започнали не по-рано от събота, 15:00 ч. и са завършили не по-късно от понеделник, 03:00 ч. Прогнозите на всички мачове, които не отговарят на това условие, ще се считат за анулирани.

- Класирането се изготвя на база спечелени точки. При равен брой точки между двама и повече играчи предимство в класирането има играчът с по-добър показател в графа "процент познат основен знак". При ново равенство предимството е за играча с по-малко прогнозирани мачове. При ново равенство съответната позиция в класирането се разделя между замесените играчи.

- В крайното класиране ще попаднат само играчи, прогнозирали минимум 30% от общия брой мачове.

- Първият сезон на играта започва в уикенда 9-10 май и завършва с уикенда 25-26 юли 2020 г. (общо 12 състезателни уикенда).

- Всеки кръг се прогнозира твърда бройка от 12 мача. Мачовете се определят от Организатора при максимално ограничаване на субективния избор.

- Прогнозират се само шампионатни мачове от топ дивизиите на съответните страни. По изключение може да се включват долни дивизии, но не по-ниски от второто ниво на съответната пирамида. Всякакви други мачове като контроли, местни купи, юношески първенства и т.н. няма да бъдат включвани в програмата при никакви условия.

- Горните правила ще бъдат допълвани в течение на сезона, като Организаторът се задължава да информира своевременно участниците за всяка нова промяна.

Последна промяна: 7 май 2020 г.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ЧОБАНЛИГА - игра с прогнози (пилотно издание)
МнениеПубликувано на: 09 Май 2020 04:05 
Offline

Регистриран на: 23 Юли 2016 00:26
Мнения: 95
Отбор: Академик (София)
Двама от поканените играчи ме информираха, че не са успели да се регистрират във форума поради липса на потвърждаващ мейл. Трети пък по чудо минал ситото на регистрацията от третия опит, но не му давало да публикува мнения (?!). Мене пък непрекъснато ме изхвърля от форума (това мнение го пиша вече за трети път). Че форумът е на самотек, на самотек е, ама явно е много по-зле отколкото изглеждаше. Тъй че тази седмица ще си цъкаме тренировъчно само старите регистрации, пък за следващата ще мислим за някаква миграция към по гостоприемни уеб платформи.

Аз казах. Беееееее! :002:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Май 2020 07:26 
Offline
Site Admin
Аватар

Регистриран на: 11 Ное 2006 22:39
Мнения: 542
Местоположение: Варна
Отбор: Левски (София)
Проблема с разлогването трябва да е оправен вече.
За потвърждаващия мейл няма какво да се направи, получаващия мейл провайдър може да филтрират някакви мейли.
Що се отнася за невъзможността за публикуване, поради многото ботове които пишат глупости по форума имаше нужда на поне едно одобрено мнение от администратор за новорегистрирани. За момента съм го спрял това докато не се завърнат лошите ботове :)

_________________
Левски София - статистика
Български клубове - bgclubs.eu


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re:
МнениеПубликувано на: 02 Юни 2020 12:46 
Offline

Регистриран на: 23 Юли 2016 00:26
Мнения: 95
Отбор: Академик (София)
vencoi написа:
Проблема с разлогването трябва да е оправен вече.
За потвърждаващия мейл няма какво да се направи, получаващия мейл провайдър може да филтрират някакви мейли.
Що се отнася за невъзможността за публикуване, поради многото ботове които пишат глупости по форума имаше нужда на поне едно одобрено мнение от администратор за новорегистрирани. За момента съм го спрял това докато не се завърнат лошите ботове :)


Благодаря, колега! Така по се ядва.

Вие смятате ли да го стегате и развивате този форум, или си е на доизживяване?


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Юни 2020 08:44 
Offline
Site Admin
Аватар

Регистриран на: 11 Ное 2006 22:39
Мнения: 542
Местоположение: Варна
Отбор: Левски (София)
Форума като платформа си мисля, че е замряло като цяло.
Ако имате идеи споделяте ще търсим вариянти да живне.

_________________
Левски София - статистика
Български клубове - bgclubs.eu


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема     [ 7 мнения ]   Подобни теми Автор Преглеждания Последно мнение
Преглежда непрочетените мнения Прогнози
Форум: Прогнози
Anonymous 27134 25 Яну 2007 00:19
от lms_X
Преглежда непрочетените мнения ИГРА:ФранкоMания(сезон II)
Форум: Прогнози
TOTTI10 14901 05 Окт 2007 17:58
от ThE_DuKe
Преглежда непрочетените мнения ИГРА:Дербимания(сезон II)
Форум: Прогнози
TOTTI10 45062 09 Май 2008 20:24
от georgi bancov
Преглежда непрочетените мнения ИГРА: ШЛМанияци (сезон II)
Форум: Прогнози
TOTTI10 13735 01 Окт 2007 13:45
от АКАДЕМИК София
Преглежда непрочетените мнения ИГРА:Бундесмания (сезон II)
Форум: Прогнози
SPFC1919 25221 09 Май 2008 20:27
от georgi bancov

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Иди на:  
cron
Powered by phpBB © 2008 phpBB Group

Контакти | Fans on Facebook | Игра с прогнози