Левски Карлово 1:4 Димитровград Не мога да кажа, че не съм го очаквал този разгром. Пред не много публика, на перфектен терен за игра, гостите изиграха много умно мача и заслужено спечелиха. Но като цяло играта беше на много слабо ниво, без положения. Може би и заради началото на сезона. Първото част започна с шанс за Левски. Караганчев беше изведен с дълъг пас от Томанов (хората, които ще връзват нещата в атака), но се забави беше затворен, а ударът му много слаб. Постепенно гостите започнаха да показват класа в задържането на топката, но без никакви положения и идеи как да вкарат гол. Все пак около 20-тата минута откриха резултата след изпълнение на корнер. Вратарят ни излезе много неразчетено и играч на гостите не изпусна на празна врата. Няколко минути по-късно Карата отново беше изведен добре, но отново се забави, вратаря спаси, стана някакво разбъркване но топката така и не влезе. Веднага след изчистването на топката от тази атака, футболист на гостите беше изведен добре, вратарят ни отново излезе лошо и резултатът стана 0:2. Както се казва ако не вкараш, ще ти вкарат. До края на полувремето не стана нищо интересно. Първите 20 минути на втората част Левски показа много добро лице и се надявам да го виждам по-често. Играчите комбинираха добре, с много малко грешки и нещата се получаваха. Все пак още в началото Димитровград имаше шанс за трети гол, но не вкара. 60-та минута Ангелин Томанов отправи перфектен пас към Караганчев и нападателят реализира първият гол за Левски този сезон. Домакините започнаха да играят още по-сигурно, но съдията малко ги прекърши. Веднага след гола новият ни капитан Евгени Манолов (брат на Миро Манолов и може би най-голямото име в отбора сега) получи жълт картон за някакъв сблъсък. 2-3 минути по-късно за фал в центъра получи и втори. Основна роля за него изигра и футболиста на гостите, който извика много силно, макар че фалът беше безобиден. Това явно повлия на съдията, който го отстрани от игра. Играчите на Левски се изнервиха и им бяха показани още няколко картона до края на мачът. Въпреки това имахме 2-3 не лоши атаки, но отново футболистите се бавеха пред наказателното поле и топката им бе отнемана. Около 75-та минута гостите получиха дузпа. Техен играч излезе сам срещу влезлия на полувремето резервен вратар и беше бутнат. Много спорове около решението. На мен ми се видя, че играчът на гостите падна много леко, но съдията така е решил. Някои от публиката пък имаха претенции, че е имало и засада при пасът към нападателя. Макар и не много добре изпълнена дузпата влезе. До края мачът се доиграваше, а гостите стигнаха и до четвърти гол в края. Макар че допуснахме загуба, аз съм приятно изненадан от някои отигравания най-вече в началото на втората част. Но като цяло нещата при нас са на най-аматьорско ниво. Надали в групата има такъв отбор. Организацията ни е за А окръжна. Едвам беше събрана група от 15 момчета. На тренировките не може да се събере титулярния отбор, а се тренира с младшата, за да има играчи. Сега Евгени ще бъде наказан, после като започнат да се натрупват картони не знам как ще се събират играчи. Така става когато най-добрите играчи бъдат изгонени. Макар и на възраст показваха добро ниво. Вратарският пост ще е голям проблем. Румен беше бесен на вратаря ни за двата нелепи гола. Беше готов веднага да го смени но изкара полувремето. Надали повече ще играе за отбора. Резервният пък ни е на 40 години и е играещ треньор. Защитата до голяма степен е тази от миналия сезон и като цяло направиха малко грешки. След червения картон започнаха повече да бъркат, но нормално. Атаката ни е ясна с Караганчев, но нямаме резервен вариант. Халфовете са ни само деца без опит, с изключение на Манолов и Томанов. Тук е големият проблем, защото няма кой да даде идеята за атака. Много трудни ще са нещата за нас, но не изключвам някоя изненада да сътворим. Без пари толкова. Ръководството прави много грешки и за да тръгнем малко, според мен трябва да се сменят всички. Правят се малки, но много съществени грешки за бъдещето на отбора. Все пак да ги поздравя, че най-после смениха екипа от последните 2 сезона, а новите са прилични и най-после на тях пише Левски Карлово.
|