Сабатино Дуранте: Домовчийски и Ричард са готови за Серия "А"
08 май 2007 | 18:11
Италианският мениджър Сабатино Дуранте, който работи за Интер пристига в България, за да наблюдава играчите на Левски Валери Домовчийски и Ричард в утрешния 1/2-финал за Купата на България с Локомотив (Пд) от 17:30 часа, научи Sportal.bg. Агентът е известен на Апенините като откривателя на Дженаро Гатузо и Марко Матераци, след като именно той ги води в Перуджа, от където тръгват кариерите им. Дуранте също така докарва и Хидетоши Наката в Серия "А" през 1998 година. От няколко години мениджърът работи за шампиона на Италия Интер, като от известно време насам отговаря за всички трансфери на "нерадзурите", не къде да е, ами на територията на Бразилия. Дуранте е в отлични взаимоотношения с отборите на Лацио, Фиорентина, Перуджа, Парма, Киево, Пиза, Анкона и др.
Г-н Дуранте вярно ли е, че ще идвате в България и ако е така с каква цел?
- Да. Пристигам в София, за да наблюдавам няколко играчи от вашето първенство, за които чувам само добри отзиви.
В Българското първенство има добри играчи, но все пак вие работите за клуб като Интер. Едва ли има футболисти в българската "А" група, които могат да играят в шампиона на Италия.
- Може би. Затова идвам тук и искам да се уверя в качествата на някои играчи. Освен това никой не е казвал, че трябва да започнат да играят в Интер. Футболистите, които ще наблюдавам са предимно млади и вече познати на Апенините.
Бихте ли сподели имената им?
- Утре ще наблюдавам 1/2-финала Локомотив (Пд) - Левски за вашата купа на България. Играчите от Левски, към които имам интерес да ги видя, са нападателя Домовчийски и нигериеца Ричард. Освен това моите приятели в България ми казаха, че в Локомотив има много млади футболисти, като през пролетта един македонец е отбeлязал доста голове (Балдовалиев). Надявам се да стане хубав мач и да видя стойностен футбол. Чак след срещата мога да кажа дали някои ми е направил впечатление.
От къде познавате Домовчийски и Ричард?
- От срещите на вашия шампион през миналата година в УЕФА и от този сезон в Шампионската лига. Наблюдавал съм двата мача с Удинезе и Шалке 04, както и срещите с Киево и Челси. Аз работя заедно с шефовете на Киево, като ви гарантирам, че те останаха изумени от играта на българите във Верона (2:2) в срещата-реванш от третия предварителен кръг на Шампионската лига. Ще ви разкрия, че имаше интерес и към други играчи на Левски в офанзивен план, но те бяха в напреднала възраст. Докато Домовчийски и Ричард са млади и имат възможност да се аклиматизират, за да играят в чужбина. Но, те не са единствените млади играчи от България, които са следени от мои колеги.
http://sportal.bg/article/?Section=1&ID=47510