Левент Аврамов, бивш треньор на Стамболово, Интервю на Иван КОЛЕВ
-Г-н Аврамов, каква е истинската причина за напускането ви на Стамболово, чуха
се доста различни версии - от семейни проблеми до бягство ?
- Истинската причина, за напускането ми е от финансово естество. Просто имахме едни договорки с президента, а съвсем друго се получи. През юни исках да напуска, тогава ръководството ме спря, с обещанието, че ще си получавам редовно заплатата. За съжаление за последните два месеца, съм взел две половини заплати.
-Същото ли е положението и при футболистите?
-Не, не е същото. Заплатите им за юли и август им бяха платени в пълен размер, докато на мен дадоха 50 %. Нека това да се знае,защото чух много приказки, след моето заминаване - че съм щял да се развеждам, взел съм пари напред, но тук искам да кажа, че всичко това не отговаря на истината.
-Кой ви обвинява, че сте взели пари напред?
-Имаше едно лице, не искам да му споменавам името и правя реклама, то започна да говори, след като си тръгнах, че съм взел 3 хил лв напред, което е пълна глупост.
Имаше и още един слух, че след като сте напуслали сте се обаждали на Арда /Кърджали/ и сте им казвали, че могат да вземат слежбна победа срещу Стамболово, тъй като отбора няма треньор с лиценз UEFA B?
-Поредните глупости. Историята е следната. Бях с компания в Смолян и там, на
съседната маса, стояха хора от Арда /Кж/. Случайно подучух, че те искат да вземат служебна победа в Стамболово. Моментално излязах навън и в 22:30, това беше в събота, деня преди мача, звънах на Юксел Реджеб да го предупредя. За съжаление аз се опитах да ги предпазя и в крайна сметка излязох виновен.
В Стамболово обаче твърдят, че си си тръгнал без да се обадиш на президента Гюнер Сербест?
Готов съм да извадя разпечатка от телефона си и да ви покажа, че това не е вярно. В понеделник, в 20:00 звънах на Сербест, той не ми вдигна телефона, вторник 19:30 пак му се обадих, каза ми, че след една минута ще ми звънне и оттам-нататък не сме се чували. В сряда имахме мач за купата с Добрич, и аз ги бях предупредил, че ако до четвъртък не си получа заплатата ще си тръгна. Изпълнителният директор, изглежда не бе придалинформацията на Сербест. Структурата в клуба бе такава, че между мен и президента нямаше никой. Нямаше човек, който да движи спортно-техническата част. Това видимо се отрази и на отбора.
-Каква е причината за бойкота в мача за купата с Димитровград. Вие ли подтикнахте футболистите да не излязат, или те самите си решиха?
Аз може би бях единствения човек в клуба, който настояваше този мач да се играе.
За съжаление хората над мен, не се нагърбиха да дадат точната яснота на футболистите – кога ще започнат плащанията. Президентът говори с капитана, но не пое конкретен ангажимент, заради което и те отказаха да излязат на терена.
-Съжаляваш ли, че напусна?
-Не, ни най-малко. Искам да кажа, че оставям доста приятели в Стамболово.
Съжалявам, само, че напуснах по този начин. Истината, е че президента на отбора трябва да излезе и да каже какво ще се прави с отбора, не да оставя всички в невидение. 10 месеца назад всеки ден се откриваме и закриваме. Рухнахме психически, както аз, така и футболистите. Не можехме да работим нормално, не знаехме кога ще вземем заплатите. Върхът бе през лятото, когато ни дадоха по 50 лв аванс от заплатите за април и с тези пари трябваше да ходим на почивка.
-Има ли опасност да бъдеш последван от футболистите. В Стамболово твърдят, че
вие ги подтиквате да напуснат отбора?
-Тези играчи са при мен още от юношеските си години, израстнаха покрай мен. Аз лично ги помолих да останат и играят, стига да им плащат заплатите. Те прецениха, че там няма нормални условия за тренировки.
-Виждате ли бъдеще за отбора?
-Видях бъдеще за отбора преди няколко седмици. Тогава знаете, че ни бяха разпуснали, но на другия ден Гюнер Сербест ми се обади и ми обеща, че той ще отговаря за финансовата част и може да се разчита на него. Тогава наистина повярвах, че нещата ще се оправят. За съжаление обаче нищо не се промени. При нас обставонката бе ненормална. Още през лятото исках да си тръгна, но останах, направихме изцяло нов отбор, започнахме добре и после финансовите проблеми се отразиха на отбора. Сега като мина малко време видях, че е нямало смисъл от всичко това и само сме се измъчвали.
-Имахте ли оферти през лятото от други места?
Да поканиха ме да поема Родопа, но заради Стамболово отказах. Начина на работа, уважението, и най-вече футболистите ме накараха да остана в отобра поне още година. Видя се обаче, че няма да се получи.
Интервю на Иван Колев, в-к Хасковска Марица
Football24.bg
http://football24.bg/?gg=3&hh=4&ii=107& ... =107&nn=20