bulgarian-football.com | bgclubs.eu | GOAL.bg | Левски София | ДЮШ Левски | bfl-team.com | pi4e.com | Dropbox | eRepublik
* Влез   * Регистрация

Последно посещение:
Дата и час: 04 Юли 2025 13:44

Български клубове - Академик (София) | Стадион GOAL.bg

Напиши нова тема Отговори на тема     [ 10 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: VIII кръг: АКАДЕМИК - Локо (Сф) 2:3
МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2010 11:30 
Аватар

"A" група; VIII кръг
София; ст. "Славия"
25 септември /събота/ 17:00ч.

АКАДЕМИК - Локо (Сф)
Изображение VS Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: VIII кръг: АКАДЕМИК - Локо (Сф) 25/09/събота/17:00ч.
МнениеПубликувано на: 22 Сеп 2010 14:29 
Аватар

Съдийски назначения VIII кръг "А" ФГ

25.09.2010 г. /Събота/ 17.00 ч.

АКАДЕМИК /СОФИЯ/ - Локомотив /София/

РАДАН МИРЯНОВ Вн, МИЛЕН СТАНЕВ Вн, МАРТИН ДИМИТРОВ Шн,

4-ти ГЕОРГИ ДИМИТРОВ Сф

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: VIII кръг: АКАДЕМИК - Локо (Сф) 2:3
МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2010 20:24 
Аватар

------------------------------1. Чавдаров--------------------------------
18. Динчев-----------21.Мбемба-------2. Асенов--------16. Иванов
--------------------------------------------(14. Николов)-----------------
-------------------------13. Петков----20. Бонфин----------------------
24. Гюнери----------------------19. Петров---------------9. Димитров
-----------------------------------(11. Аесс)------------(8. Селимински)
---------------------------------4. Редовски-------------------------------

Жълти картони: Гюнери, Асенов, Мбемба

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2010 20:44 
Аватар

Николай Гигов: Да лежиш 25 минути не е феърплей

Президентът на Локомотив София Николай Гигов бе ядосан след мача с Академик София и заяви, че да лежиш 25 минути на терена не е феърплей. „Да лежиш цял мач и да чакаш феърплей накрая и да паднеш, когато никой не те е питал съгласете се, че това е малко несериозно”, сподели босът на „столичните железничари”. „Да лежиш 25-та минута също ли е феърплей. Не оправдавам всичко това, но Академик играеше цяло полувреме с 11 човека в собствената си половина”, добави президентът на Локомотив София. „Съгласете се, че и това не е нормално. Ще разберете, ако бъдат взети мерки и наказания”, каза още Николай Гигов.

http://gong.bg/view_article.php?article_id=159429

Васев разочарован след победата: Играхме посредствено

Старши треньорът на Локомотив София Димитър Васев сподели след победата с 3:2 над Академик, че не е доволен от представянето на своя тим. Наставникът определи играта на своите момчета като посредствена. Столичните железничари успяха да обърнат резултата от 0:2 до 3:2, а победния гол падна в даденото от съдията продължение.
„Изключително съм разочарован от това, което показахме като игра. Радостното е, че с един късметлийски гол спечелихме трите точки. Но отново не се вложихме максимално, не влязохме добре в мача, лош футбол въобще, поне от това, което показахме ние. Мисля, че имаше подценяване. Трябва това да го променим”, сподели Димитър Васев след мача.
„Като не влезеш на 100 процента мобилизиран в мача, не можеш после да се преобразиш. Така, както влязохме, така и излязохме от мача. Посредственост и нищо друго”, добави още Васев.

http://gong.bg/view_article.php?article_id=159423

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 25 Сеп 2010 20:47 
Аватар

Треньорът на Академик: Ударих ръкавиците на вратаря

Старши треньорът на Академик София Семир Селимински бе доста афектиран след загубата от Локомотив София с 2:3, но заяви, че е ударил ръкавиците на вратаря Николай Чавдаров.
„Г-н Васев учите ли своите футболисти на феърплей? Имате много големи претенции. Колко голови положения имахте?”, обърна се Селимински към своя колега от Локомотив София.
„Аз разполагам с едни момчета, които имат скромни възможности, които се борят с честни средства на терена. Аз нямам мощни организации зад гърба си. Ако беше си глътнал езика моят футболист и беше умрял какво щеше да стане? Да съм им халал трите точки”, сподели наставникът на столичани.
„Да са живи и здрави и шампиони да станат. Не съм ударил Чавдаров, а му направих остра забележка. Ударих му ръкавиците. Не може на 34 години да допуска такава грешка в последната минута”, добави специалистът.
„Имаше ли някаква огромна разлика между двата отбора. Аз не искам да коментирам съдиите, но още преди мача знаех, че така ще бъде. През цялото време е говорил на футболистите, че това не е техния мач, а техният мач е през следващата седмица. Аз не се предавам, но лобито в БФС ще реши шампионата. Ще играем до последно и няма да се предадем”, каза още Селимински.

http://gong.bg/view_article.php?article_id=159427

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2010 13:07 
Аватар

С бой и скандали завърши мачът Академик - Локо (Сф) 2:3. След мача спортният директор на Академик Самир Селимински удари с два юмрука в корема собствения си вратар Николай Чавдаров. Селимински беше бесен от третия гол, който падна в продължението.
- В България сме №1 да преебем другарчето си - каза Селимински. - Не съм го удрял в корема, уцелих му ръкавиците.
От Академик обвиниха съперника, че преди третия гол е трябвало да върнат топката, изкарана в тъч заради контузен футболист.

http://www.7sport.net/7sport/index.htm

Локо (Сф) отърва резила с 3:2

Тимът от Надежда обръща Академик с гол в последната секунда

С гол на Цветан Генков в последната секунда Локомотив (Сф) се спаси от голям резил. Тимът от Надежда победи с 3:2 аутсайдера Академик (Сф), след като губеше с 0:2.
Локото подцени съперника и си плати с ранен гол. В 9-ата мин Динчев центрира отдясно и оставеният сам Иван Редовски прати топката във вратата на Пейков. Жепейците опитаха обрат, но Генков и Асамоа се съдраха да пропускат. В 30-ата мин Локото допусна нова груба грешка и гo наказаха. След центриране отдясно Михаил Петров не бе покрит и с глава направи 2:0.
Под угрозата да бъдат одрусани със здрави глоби, червено-черните напънаха да изравнят и на почивката се прибраха в съблекалнята щастливи, че са направили 2:2. Първо в 38-ата Горанов намали с глава, а 3 мин по-късно Преслав Йорданов отблизо изравни.
През второто полувреме Локото натисна в търсене за пълен обрат. Цветан Генков обаче пропусна, останал сам срещу Чавдаров. Академик рядко поглеждаше към вратата на съперника, но отговори с мощен удар на Гюнери, който обаче премина малко над вратата. Минутите се изнизваха, а футболистите на Локомотив все повече се изнервяха. До края на двубоя те така и не създадоха ново голово положение. Чак в последната минута Цветан Генков си изкупи всички грехове с гол за победата. Той беше оставен непокрит и с глава прехвърли Чавдаров за 3:2.

http://www.7sport.net/7sport/fb_1footbg/d5878_5.htm

АКАДЕМИК

Тактиката
Треньорът на Академик Борис Ангелов предпочете по-дефанзивна постройка - 4-5-1. В защита наказаният Петър Кюмюрджиев бе заменен от Никола Асенов. В халфовата линия действаха бразилецът Бонфин и капитанът Петков в средата, а на фланговете бяха Гюнери и Иво Димитров. Нападението водеше Редовски, а зад него от втора позиция атакуваше Михаил Петров.

Грешките
Академик започна отлично мача. След като поведоха с 2:0, студентите отстъпиха инициативата и много лековато допуснаха изравняване само за 3 мин. Първият гол на Локо дойде след лошо подреждане при статично положение. На два-три пъти защитата на Академик не успя да се изтегли навреме за изкуствена засада. В едната ситуация се възползва Преслав Йорданов и наказа Академик. След почивката Академик реши да брани равенството и почти не поглеждаше към вратата на съперника.

Борис Ангелов, Академик:
Измамиха ни, нямаше феърплей

Показахме характер въпреки загубата. Много съм доволен от първото полувреме. Липсата на опит обаче и някои колективни грешки ни лишиха от поне точка. Все пак съм доволен, че се държахме равностойно на един от водещите отбори. Честно казано, отдавна не бях виждал такава липса на феърплей. Беше редно да ни върнат топката, след като изчистихме в тъч заради наш контузен футболист. Веднага след това падна и победният гол. Трудно е да се говори след такава загуба.

http://www.7sport.net/7sport/fb_1footbg/d5878_6.htm

Шеф на Академик бие вратаря си

Спортният директор на Академик Сф Самир Селимински удари след мача собствения си вратар Николай Чавдаров. Ядосан от третия гол, Селимински му вкара два удара в корема пред всички на стадиона.
След мача Селимински опита да потули скандала.
- Ударих го по ръкавиците - каза той. - Направих му остра забележка. На 34 години не може да пуска такъв гол. В България обаче сме №1 по преебаване на другарчето.
Чавдаров пък се направи на разсеян и каза, че въобще няма такава случка.

http://www.7sport.net/7sport/fb_1footbg/d5878_8.htm

Голям скандал за третия гол

От Академик протестираха, че Локо Сф са погазили феърплея при третия си гол. Тогава играч на студентите беше паднал на терена и те избиха топката в тъч. Вместо да им я върнат, съперниците направиха атака и стигнаха до 3:2.
- Това феърплей ли е според вас - изригна Селимински.- Ами ако моят играч си беше глътнал езика и беше умрял? Какво щеше да стане? Халал да им са трите точки, живи и здрави да са, нека да станат шампиони. Ние може и да отпаднем, но те какво ще направят в Европа?
Шефът на Локо Сф Николай Гигов от своя страна отвърна на нападките.
- За какъв феърплей да говорим, като те лежаха 90 мин на терена - избухна Гигов. Той обаче се хвана за главата след изстраданата победа над Академик. Гигов не можеше да повярва на мъките на своя отбор. След мача той намекна, че може да глоби футболистите за слабото им представяне.
- Не може да си причиняваме такова нещо, ще взема мерки - заяви шефът.

http://www.7sport.net/7sport/fb_1footbg/d5878_9.htm

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2010 18:03 
Аватар

Локо (Сф) издрапа обрат - 3:2

Локо (Сф) стигна до щастлива победа над Академи. Червеночерните губеха 0:2, но стигнаха до пълен обрат 3:2 в 93-ата минута. Символичните домакини откирха резултата в 13-ата минута. Най-добрият в състава на Борис Ангелов Кирил Динчев центрира в наказателното поле и Иван Редовски откри резултата с удар с глава. Седем минути по-късно ГЕнков имаше възможност да изравни, но шутът му мина над напречната греда. "Железничарите" пропиляха нова възможност в 25-ата минута чрез Асамоа. В 34-ата минута Академик вече се виждаше побеидтел, след като Петров заби за 2:0 след центрирането на Ивайло Димитров. 5 минути преди края на полувремето Румен Горанов намали на 1:2, засичайки добро подаване на Романов. Само три минути по-късно Локомотив възкръсна. След центриране от фаул на Димо Атанасов ГЕнков изведе Йорданов на чиста позиция и нападателят прати топката в мрежата.
Втората част започна с опасно положение за Локо, след като Романов пропусна. В 61-ата минута Гюнери можеше отново да изведе "студентите" напред, но ударът му мина на сантиметри над гредата. В 93-ата минута Цветан Генков вкара победното попадение за "железничарите" след като бе оставен непокрит в наказателното поле и прехвърли Чавдаров с глава. Преди гола топката бе изкарана в тъч от футболист на Академик заради паднал играч. Хората на Димитър Васев обаче неспортсменски изпълниха страничното хвърляне, без да върнат кълбото на съперника и стигнаха до победното попадение. След мача директорът на Академик Самир Селимински удари собствения си вратар Николай Чавдаров заради гафа му за гола на Генков.

Стадион Славия, 700 зрители
Академик:
1. Чавдаров 4
2. Асенов 6
(57 - 14. Николов 5.5)
18. Динчев 6
9. Ив. Димитров 6
(82 - 8. Селимински)
4. Редовски 6.5
13. Петков 6
16. Иванов 5.5
19. Петров 6.5
(68 - 11. Аесс 6)
20. Бонфин 5.5
21. Мбемба 6
24. Гюнери 6
Треньор Борис Ангелов 5.5

Академик: Локомотив
Удари: 8(5):10(6)
Точни: 4(3):6(3)
Корнери: 6(5):7(4)
Нарушения: 13(7): 12(8)

Николай Чавдаров срещу Цветан Генков
В крайна сметка основният сблъсък на срещата бе Цветан Генков срещу Николай Чавдаров. Въпреки че нападателят пропусна да отбележи на няколко пъти, той се разписа в последната минута в най-рещаващия момент от мача. Тогава Генков надхитри Чавдаров и донесе трите точки на железничарите.

Селимински: Ударих го. Чавдаров: Не усетих
Спортният директор на Академик (Сф) Самир Селимински призна след срещата с Локо (Сф), че е ударил вратаря Николай Чавдаров заради грешката при гола на Генков за 3:2. "Направих му остра забележка и му ударих ръкавиците. Не може на 34 години да допуска такива голове", ядосваше се Самие. "В България сме номери по "прееби другарче". Момчетата цяла седмица тренират, а имат семейства да хранят", допълни Селимински.
Вратарят Чавдаров обаче заяви, че не е усетил удар от спортния директор. "Може да ме е ударил, не съм усетил", направи се на интересен вратарят. "Селимински говори на висок глас, но нищо повече. Аз съм виновен за последния гол", призна Чавдаров.

Борис Ангелов: Трудно се говори след такъв мач

"След такъв мач трудно се говори. Мисля, че в тази среща показахме характер, което е много важно. Липсата на опит и колективни грешки позволиха на съперника да ни изравни, след като водехме 2:0. Отдавна не бяха виждал да не се връща топката на тим, който умишлено я изкарва".

ММ

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2010 16:19 
Аватар

Не се съмнявам в морала на отбора си

Не това дали съм ударил вратаря, а поведението на Локо и съдията са смущаващи в нашия мач, коментира шефът на Академик.

След като емоциите от инфарктния край на мача Академик - Локо (Сф) потоминаха, отново потърсихме за коментар на събитията спортно-техническия директор на "студентите" Самир Селимински. Не е тайна, че де факто той е старши треньор на отбора, а Борис Ангелов е в щаба основно заради това, че има лиценз "Про". Селимински заяви, че не е удрял вратаря Николай Чавдаров. Именно стражът носи основната вина за победния гол на "железничарите" в края на мача.
"Изобщо не съм го удрял. Ударих му ръкавиците, когато вече бе ги свалил. Лошото е, че Вие - медиите, обънахте внимание повече на това, а не на по-важното - че голът стана, след като Локо (Сф) не ни върнаха топката. Ние я изчистихме, защото се оказваш помощ на наш футболист. Но знам, че за Вас лошата новина е добрата новина", заяви Селимински.
Той каза още, че изобщо не се съмнява в лоялността на своите футболисти и категорично изключи възможността някой от тях да е играл симулативно.
"Въобще не мисля за тези неща. Така човек си губи съня. Почна ли да се съмнявам, няма да мога да спя. Така че вярвам на момчетата. Чавдаров си призна грешката. Той първо тръгна да излиза да хваща топката, после се спря и тръгна назад. Така подведе и защитниците. Каза ми, че не е бил концентриран. Аз пък му отговорих, че не може да не е концентриран при последното центриране в мача. Опасенията ми за съдията също се оправдаха. Докторът и кинезитерапевтът при всяко излизане от терене за оказване на помощ на нашите играчи ми казваха, че Радан Мирянов им говори някакви глупости. От типа, че това не бил нашия мач, а на играчите на Локо Сф казвал: "Не се притеснявайте, аз ще ги оправя тия". Савич направи около 10 фаул за жълт картон, а го получи след 80-ата минута. Аз обаче продължавам да вярвам, че Академик няма да изпадне и ще се спасим", завърши Самир Селимински.

ММ

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Сеп 2010 23:29 
Аватар

Г. Илиев - Майкъла
Много шум се вдигна след мача Академик - Локомотив (Сф). Какво толкова скандално е станало?
Локото победи в продължението с късметлийски гол
Няма да е първият, няма да е и последният. Нямало феърплей. Какво значи това? Феърплей ли е да симулираш, да лежиш на терена и да бавиш времето? Българските футболисти трябва да се научат, че се играе не до 90-ата минута, а до последния съдийски сигнал. Феърплеят е да се бориш за точка или три.
Иначе се видя, че когато се получи подценяване, разлика между отборите в първенството няма. Академик игра равностойно, но една грешка накрая се оказа фатална. А Локомотив не подценява за сефте. Глоби ли, наказания ли, не знам, но трябва да им се набие в главата на футболистите, че за да вземат, трябва и да дават. И това не се отнася само за Локо, а за целия ни футбол.

http://www.7sport.net/archive7ds/2010/0 ... 5879_9.htm

Емил Наков
Имаше конфузна ситуация на мача на Академик. "студентите" с право негодуват, тъй като и аз, и всички в Локо (Пд) изпаднахме в подобна ситуацция, при това в Англия срещу Болтън. Това обаче не оправдава човекът оркестър Селимински да посяга и да се опитва да малтретира собствен играч.

ММ

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 03 Окт 2010 17:43 
Аватар

Коментар, Захари Николов, вестник Футбол:
Този кръг ще се запомни и с шокиращия край на мача "Академик" - "Локомотив" (Сф). В последната минута на добавеното време при 2:2 локомотивци вместо да върнат топката на "студентите", както е прието при контузен състезтел, изпратиха топката към Генков и той отбеляза победен гол. Оказа се, че в подобни сюблимни моменти спортсменството е последна грижа за сегашните локомотивски избраници. Това е срам за един клуб, който е дал спортсмени като Никола Котков и още десетки други... Не е случайно, че един бивш играч и треньор на "Локо" (Сф) - Борето Ангелов - изстена "Измамиха ни, нямаше феърплей!". Съвсем в реда на сегашните ни обноски след последния съдийски сигнал директорът на "Академик" Селимински се нахвърли върху вратаря си. Ударил го бил по...ръкавиците.

"Червено-черните" да се срамуват
Победата на "Локо" (Сф) дойде направо сраmно - "студентите" изкараха топката заради лежащ на тревата техен съотборник и би трябвало "червено-черните" да отговорят на жеста. Стана друго - топката бе вкарана в игра, центрирана и Генков с глава я прати в мрежата за 2:3!. Това се случи в добавеното време и "Академик" трябваше да понесе съдбата си. Нервите на директора на клуба Селимински не издържаха ит той се нахвърли върху вратаря Чавдаров, който носи голяма вина за загубата - след мача каза, че не го ударил на друго място освен по...ръкавиците. Впрочем слабата игра не само на вратаря даде повод да се заговори за ралични странности и липсата на феърплея в този мач.
А той започна добре за студентите - в 13-ата минута Кирил динчев центрира на главата на Редвоски и той прободе Пейков за 1:0! Локомотивци веднага реагираха, но Генков и Асамоа пропиляха голови възможности. Получи се познаттото - като не вкараш ще получиш гол: след центриране на Димитров Петров за втори път опъна мрежата на "Червено-черните". Това стана в 34-ата минута и много малко от зрителите на стадион "Славия" вярваха, че локомотивци са способни на подвиг. Пет минути преди края на полувремето обаче Румен Горанов с възползва от точно центриране на крилото Романов и с глава намали резултата на 1:2! В 43-ата минута реферът РАдан Мирянов отсъди фаул за гостите, след който топката попадна в Генков, а той изведе на чиста позиция Йорданов, който изравни резултата.
Този резултат 2:2 се запази до последните секунди на мача. Второто полувреме започна с някакъв сериал от пропуски - първо пропусна локомотивецът Романов, после в 61-ата минута ударът на Гюнери мина на сантиметри от гредата на Пейков. Последният половин час игра ще се запомни с единоборства и липса на идеи как да се стигне до победен гол. "Студентите" се виждаха с една заслужена точка, когато непокрития в наказателното поле Генков прехвърли Чавдаров и донесе 3 точки за локомотивци. Студентите станаха жертва на криворазбрания "феърплей", оплакаха се и от съдията Мирянов. Колкото и странно да звучи, човекът на Темида им обяснявал нещо от рода "да мируват, това не бил техния мач"...

Академик
Чавдаров 3
Асенов 5.5 (57 - Николов 5)
Динчев 6.5
И. Димитров 6 (82 - Селимински)
Редовски 7
Петков 6
Иванов 5.5
Петров 7 (68 - Аясс
Бонфин 5.5
Мбемба 6
Гюнери 6.5

Стадион "Славия", 800 зрители

Източник: вестник Футбол

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема     [ 10 мнения ] 

Подобни теми Автор Преглеждания Последно мнение
Преглежда непрочетените мнения Етър-Локо(Мз)
Форум: Локомотив 2012 (Мездра)
Anonymous 27949 31 Окт 2006 19:09
от loko_mz
Преглежда непрочетените мнения стадион "Академик"; снимки, информация
Форум: Академик (София)
speedbreaker 84740 28 Дек 2011 12:31
от dibo
Преглежда непрочетените мнения Нафтекс-Локо СтЗ 6:0
Форум: Архив
r.h. 33083 11 Окт 2007 20:35
от NBFC
Преглежда непрочетените мнения Белите орли-Локо Мз