„Лудогорец“ отнесе с 2:0 „Несебър“ пред 3000 души
Отборът на „Лудогорец“ тръгна с летящ старт в новото първенство на „Б“ Източна футболна група. Момчетата на ст.треньора Ивайло Петев разцепиха с 2:0 „Несебър“. Над 3000 души публика в адски горещия съботен следобед всъщност видяха три гола. Попадението на Ерай Салиф в първата минута на мача беше отменено от гл.съдия Станислав Ставрев заради вдигнат флаг от страничния съдия за съмнителна засада.

Ще отбележим, че на централната трибуна на градския стадион до президента на „Лудогорец“ Александър Александров мача изгледа кметът на Разград Денчо Бояджиев.
Двубоят започна с тотален натиск на разградчани. Едва в 24-та минута обаче домакините успяха да разпечатат вратата на „Несебър“. В наказателното поле Георги Каранейчев успя да излъже двама защитници и с елегантен пас прати топката на Григор Георгиев. На Гришата не му оставаше нищо друго освен да вкара гол, тъй като беше останал очи в очи с вратаря на „Несебър“. Публиката изпадна в екстаз.
В 36-та минута Ерай Салиф получи извеждащ пас и вкара кълбото за 2:0 за „Лудогорец“. Всъщност гостите заиграха доста грубо и на няколко път накъсаха играта с разправии. А гл.съдия взе да ги шари с жълти картони, като в края на мача станаха 6.
През второто полувреме домакините, въпреки че намалиха темпото, продължиха да търсят ново попадение.
Такъв шанс обаче им се удаде едва в самия край, когато бяха пропилени с лека ръка две чисти положения.
Публиката на централната трибуна на крака и с бурни аплодисменти изпрати отбора на „Лудогорец“. Явно когато става въпрос за истинска, сърцата игра в професионалния футбол, цената на билета не е от значение.
Във временното класиране „Лудогорец“ вчера бе на четвърто място преди късния последен мач от групата между „Спартак“ - Пловдив и „Черноморец“ - Поморие.
„Лудогорец“: М.Григоров, Г.Цонев, А.Гинев, Ж.Йорданов, Д.Граматиков, Ш.Ремзи /к/, Р.Анев, Г.Георгиев, Е.Салиф, М.Данаилов, Г.Каранейчев /Р.Тонев, Д.Димитров, А.Янков/
Главен съдия Станислав Ставров от Велико Търново, асистенти С.Стефанов и Г.Дойнов, четвърти съдия Д.Драганов, делегат Петко Петков /Ловеч/.
Голмайстори: Григор Георгиев /24/, Ерай Салиф /36/.Жълти картони няма.
Играч на мача – Ерай Салиф.Стадион „Дянко Стефанов“ - 3000 зрители. Ст.треньорът Ивайло ПЕТЕВ:
Благодаря на Господ, че работя в “Лудогорец“
Само бях чувал за публика. Сега и аз знам – великолепна е!
Доволен съм от победата. Взехме трите точки. Единствено, мога да имам претенции към положенията, които имахме - бяха пропилени с лесна ръка. Това ни е стара слабост. Ще наблегнем в бъдеще на това. Отборът игра добре. Да не забравяме, че Жеко Йорданов игра само след една направена тренировка. Виждате, че отбора го събираме в движение. Отделно си е това, че има доста да работим върху някои детайли.
Гостите от Несебър търсиха попадение най-вече от статични положения. Мисля, че от игра те нямаха нищо по-сериозно. Благодаря на момчетата. Играха мъжки. От което съм доволен. Искам от тях самораздаване във всяка тренировка и мач от първенството. И така ще можем да направим отбор, с който всеки ще се съобразява.
Според мен играч N1 в този мач е целият отбор„Лудогорец“-Разград. Нормално е да имаше пробойни в тима по време на мача. Все пак, няма отбор, който да доминира във всичките 90 минути.
Надявам се занапред пробойните да бъдат по-малко. Вижте, щастлив съм, че успяхме да победим. Селекцията не е приключила и ще продължи до 31 август. Така че - очаквайте още нови имена. И ако има, те ще са доста популярни.
Публиката беше великолепна. С нетърпение очаквах срещата си с нея. Досега само бях чувал за нея. Аз се радвам, че на „Лудогорец“ 12-ят играч е точно класната публика. Надявам се на следващия домакински мач зрителите да са още повече.
Благодарен съм на Господ, че работя в този отбор - „Лудогорец“. И ще дам всичко от себе си за доброто му представяне. 
Кметът Денчо БОЯДЖИЕВ:
Общината винаги е помагала на отбора
Г-н Бояджиев, видяхме Ви на трибуната на стадиона при първия домакински мач на „Лудогорец“?
Нормално. Отборът е в „Б“ група. Има нужда от подкрепата на всички ни.
Бяхте до президента на клуба Александър Александров. Обещахте ли му нещо?
Общината никога не е бягала от ангажиментите си към спорта и в частност към футболния „Лудогорец“.
Но тази година е по-различно. Кризата е навсякъде. До края на тази година ще ни бъде много трудно да помагаме. Ето на предстоящата сесия на ОбС ще актуализираме бюджета на общината с над 700 000 лева надолу. Вече орязани пари. Ние просто ще ги прогласуваме на сесия.
Хареса ли Ви играта на“ Лудогорец“?
Да. Вероятно момчетата имат още проблем с физическата си подготовка, защото поотпаднаха през второто полувреме, но...
Важното е, че играят вдъхновено, има замисъл в играта. Смея да мисля, че отборът е добър. Въпрос на време е да се стиковат отделните звена помежду си и да гледаме все по-добри мачове тук.
Хората и градът го заслужават.