bulgarian-football.com | bgclubs.eu | GOAL.bg | Левски София | ДЮШ Левски | bfl-team.com | pi4e.com | Dropbox | eRepublik
* Влез   * Регистрация

Последно посещение:
Дата и час: 22 Юни 2025 09:46

Ботев (Враца) | Стадион GOAL.bg

Напиши нова тема Отговори на тема     [ 1028 мнения ]  Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 42  Следваща

Оптимистични ли сте относно предстоящия сезон?
Да, вярвам, че ще се представим по-добре от тази година. 71%  71%  [ 41 ]
Ще се представим на горе-долу като този сезон. 17%  17%  [ 10 ]
Не, по-скоро съм песимистично настроен. 12%  12%  [ 7 ]
Общо гласове : 58
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Май 2010 11:43 

Отбор: Ботев (Враца)
Бюджетът беше гласуван за тази година и той е 300 000 лева от общината...друг бюджет сега няма кой да ти гласува по средата на фискалната година!

Футбол24 докладва следното:
На събранието хвърчаха безумни идеи една след друга. От Ботев (Враца) поискаха две "Б" групи и 6-7 "В" групи, за да се обигравали таланти.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Май 2010 18:26 

Форца, помниш ли гранд-плана си да взимаме 700 000 лева от ТВ права за бюджета на Ботев...освен ако ти не започнеш да снимаш и да плащаш няма да взимаме и 700 лева!

Новспорт:

Ловчанлии са прибрали общо 614 085, а ЦСКА е втори с 581 197.
Общата сума, която се разпределя между отборите от "А" група, е 6.4 млн. лв.

За "Б" група са отделени общо 99 900 лв. Най-много от тях - 13 322 лв., са за Дунав, а по 9999 са взели новаците Видима и Академик, както и Банско. От участието си във финала за купата Поморие печели 24 600 лв.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Подготовка, Селекция, Очаквания за сезон 2010/11
МнениеПубликувано на: 28 Май 2010 18:51 
Аватар

Е ние сме взели четири тройки. :D Преди писах за парите,защото медиите показаха други кинти.То е ясно,че е криза.Жълтата преса ни кара да мечтаем :D.Въпреки твоя негативизъм,аз съм оптимист.Щом се е навил Пламен и Чавдар да работят за Ботев,все има някое кранче за което ние незнаем.А и се видя,че Пламен вече изпълнява своята роля и трябва още малко време да видим какво ще стане.Най-хубавото нещо което е в момента,че сме общински отбор.Вижда се,че само това е единсвения начин да има стабилен отбор в бг.Пример са Берое.Въпреки,че взеха купата,са 100 пъти по зле от нас.Единсвено на публиката им можем да завиждаме.Доказателство е,че общината днес е дала на Берое 50 хилки.Ако бяха общински отбор,можеби още една нула щеше да има.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Май 2010 18:53 
Аватар

http://mysportalk.com/index.php?option= ... &Itemid=50

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re:
МнениеПубликувано на: 28 Май 2010 19:10 
Добър приятел на сайта
Аватар

Webmaster Vratza написа:
Бюджетът беше гласуван за тази година и той е 300 000 лева от общината...друг бюджет сега няма кой да ти гласува по средата на фискалната година!

По принцип не е невъзможно. Може да се прави актуализация на бюджета на Общината. Даже мисля, че ще се прави точно сега на полугодието.

Дано да не орежат и тези 300 хил. лв, че събираемостта на заложените приходи нещо май не е добра, което при всички положения ще се отрази и на разходите (между които спада бюджета на Ботев)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Май 2010 19:25 

Актуализацията може да включи до 10% в едната или другата посока...ако има по-големи промени, то хората, правили бюджета трябва да бъдат уволнени моменталически!
Новина от Балчик: Черноморец е с 1 милион бюджет за идния сезон!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Май 2010 22:02 

300 000 :318: А група ?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Май 2010 22:18 

Искам да подканя кмета да иде до Монтана и да види как става! Средният бизнес трябва да подпомага спорта и младежта с месечен внос! Това трябва да залегне в договорите за концесии, наеми и т.н. Ако една фирма, която завърта 100 000 лева месечно дава 5000 лева за спорт това е напълно достатъчно! 10 такива фирми + доходи от реклама ще докарат един приличен бюджет от 1-1,5 милиона лева! Да не говорим, че ако отборът върви зрителите ще са повече - 2 мача на месец по 3000 души публика = 6000 лева на месец = 72 000 лева от билети! Ами я си представете както 1999 да идват по 7-8000?
ДЕЙСТВАЙТЕ, не е ядрена физика щом в Монтана го правят!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Май 2010 22:42 
Аватар

Webmaster Vratza написа:
Искам да подканя кмета да иде до Монтана и да види как става! Средният бизнес трябва да подпомага спорта и младежта с месечен внос! Това трябва да залегне в договорите за концесии, наеми и т.н. Ако една фирма, която завърта 100 000 лева месечно дава 5000 лева за спорт това е напълно достатъчно! 10 такива фирми + доходи от реклама ще докарат един приличен бюджет от 1-1,5 милиона лева! Да не говорим, че ако отборът върви зрителите ще са повече - 2 мача на месец по 3000 души публика = 6000 лева на месец = 72 000 лева от билети! Ами я си представете както 1999 да идват по 7-8000?

Страхотно мнение!+1!Личи си кой може да смята! :mrgreen:

Изображение

Изображение
Изображение

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Май 2010 23:26 
Аватар

Webmaster Vratza написа:

Eх..... ако и ръководството мислеше като теб.... и ако го правеше....цена нямаше да има :?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Май 2010 13:40 
Аватар

http://www.football24.bg/?gg=3&hh=4&ii= ... 7363&mm=58

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Май 2010 14:23 
Добър приятел на сайта
Аватар

Добра новина! Значи се очаква да гоним по-високи цели през следващия сезон. Дано ги догоним. :D

А относно бюджета. Няма какво толкова да се поучаваме от другите. Нека успеем да влезем в А група пък тогава няма да е трудно да се намерят повече и по-платежоспособни спонсори. Сигурен съм, че ще има врачански фирми (и не само врачански), които биха изявили желание да спонсорират един елитен клуб. Като прибавиш към тези приходи сумите от ТВ права, билети и субсидия от общината може да се натрупа спокойно бюджет около 1 - 1,5 млн. Ако не се лъжа повечето отбори в А група са с такъв бюджет. Просто трябва добър мениджмънт със разумно управление на привлечените средства. Тогава нещата ще вървят добре.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Май 2010 15:08 

Калиакта заяви 1,5 милиона за А група! Свиленград заяви 320 000 лева за Б група!
Много искам да вземем класен нападател, защото Данчев ни затри поне 7-8 точки миналия сезон!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Май 2010 15:56 

Webmaster Vratza написа:

Хехе то е хубаво но на какъв икономически модел би съществувало това предложение. Съвършенна конкуренция и диференциран пазар ли? Незнам някъде да има 10 концесиунери с различни интереси да се интересуват от 1 терен или каквото и да е било, да не са конкуренти и да са предвидили приходи, за да навлязат в сегмента на другия конкурент.
Но бих се радвал да ми обясниш тези 10 фирми какво ще правят в замяна на концесията?
Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Re:
МнениеПубликувано на: 29 Май 2010 16:09 

ttttt написа:
Webmaster Vratza написа:

Хехе то е хубаво но на какъв икономически модел би съществувало това предложение. Съвършенна конкуренция и диференциран пазар ли? Незнам някъде да има 10 концесиунери с различни интереси да се интересуват от 1 терен или каквото и да е било, да не са конкуренти и да са предвидили приходи, за да навлязат в сегмента на другия конкурент.
Но бих се радвал да ми обясниш тези 10 фирми какво ще правят в замяна на концесията?
Поздрави

Измислих модел на твойта идея. Даваме на фирма X да се грижи за напояването на наказателните полета, а на фирма Y за централния кръг. Фирма X получава правото да продава семки + реклама, а пък фирма Y да продава сладолед.
Е добре де защо фирма X която се е специязирала в продажбата на семки (това и е ползата нали?) да иска да навлиза в грижите на стадиона?
Концесия се дава на 1 фирма, която след това има грижата за поетия ангажимент, а другото се поема от заинтересуваните фирми да сключат договор за това с концесионера. Не виждам как може да има 10 концесий за едно и също нещо!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Май 2010 16:27 

Поздрави и на теб, но не мислех да ти отговарям, защото твоето "компетентно, икономическо" мнение няма нищо общо с предложението ми! Или не си прочел какво казвам или не можеш да четеш! НИКЪДЕ не предлагам 10 концесионери да се борят за 1 терен, а ти ми развиваш икономически модели! За да го разбереш ти, който очевидно мислиш повече от необходимото ще ти дам пример от един друг български град! Когато фирма А, която се занимава с производство на ядки иска да наеме общински терен, където да си постори склад в договора за наем се добавя клауза за спонсорство на младежта и спорта! Когато фирма Б, която прави сирене иска да си построи мандра се прави същото! Тук не говорим за 10 фирми с еднакви интереси или 10 концесии - мнението ти е толкова некомпетентно като отговор на моето, колкото ти си компетентен по икономика!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Май 2010 16:36 

Едно не ми е ясно, защо в България всички са специалисти и имаме уникален дефицит на идеи! Всеки знае най-добре, но никой не може да сложи началото на нещо! Била е във Враца вече доста време - в Австрия наливат милиони в реклама чрез спорта, в Англия има стадион, кръстен на Кит Кат! Просто е уникално как у нас всички са оригинални у дома, но на работното място гледат да убиват време!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Май 2010 16:50 

Webmaster Vratza написа:
Едно не ми е ясно, защо в България всички са специалисти и имаме уникален дефицит на идеи! Всеки знае най-добре, но никой не може да сложи началото на нещо! Била е във Враца вече доста време - в Австрия наливат милиони в реклама чрез спорта, в Англия има стадион, кръстен на Кит Кат! Просто е уникално как у нас всички са оригинални у дома, но на гледат да убиват време!

Ок колега, както ти се изразяваше преди - нито си ми на образованието, нито на позицията, нито ще ти позволя да ме нападаш без да си изразиш мнението. Обясни ми това ТВОЕ виждане как би го аргументирал и какво е по-различното от моя модел на твоите твърдения/анализи/препоръки : "Това трябва да залегне в договорите за концесии, наеми и т.н. Ако една фирма, която завърта 100 000 лева месечно дава 5000 лева за спорт това е напълно достатъчно! 10 такива фирми + доходи от реклама ще докарат един приличен бюджет от 1-1,5 милиона лева!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Май 2010 16:51 

Преди 4 месеца звънях в българския офис на Кауфланд и разбрах, че не е нова практика да рекламират през спорта. Имат и 7 цифрен бюджет заложен за ПР, маркетинг и реклама! Като заговорихме за семки - един холандски супермаркет отвадя бутки за хамбургери на стадионите в страната! Вярно, че като имаш 20 000 зрители има смисъл, но ето нагледен иновативен пример за използване на фирми като източник на финанси! Има една фирмичка - Събуей, която съм виждал как продава на малки картове в Англия и плаща 10% от приходите на дадения отбор!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Май 2010 17:00 

Ех как изведнъж не съм ти на образованието...е ти от къде знаеш какво ми е образованието? На позицията ти може и да не съм, защото в България не съм работил през живота си!

Нека изясня, защото дори с твоето образование и позиция не можеш да схавеш една проста идея!
Една фирма за сокове прави на месец по 100 000 лева, но плаща наем за централния си офис в центъра на Каспичан от да кажем 2000 лева на месец. Когато тази фирма е поискала да отвори офис на това място, община Каспичан й казва следното: наемът е 2000 лева на месец, но искаме вие като фирма, която ще присъства в нашия град да подпомагате младежта и спорта! Може да се добави клауза в договора за наем, може да се направи допълнително споразумение - опции много! Ако има 10 такива фирми в Каспичан - една за сокове, една за тухли, една за мляко...какво става - 10 фирми, които имат бизнес в Каспичан и по един или друг начин имат взаимоотношения с общината!
Между другото - ти си типичен пример за човек, който се мисли за голямата работа - веднага се почувства нападнат от мен и логично, без дори да ме познаваш отговори с хапливи, БАНАЛНИ, БЪЛГАРСКИ забележки за образования и позиции! Образованието ти може да е повече от моето само ако имаш докторска степен, но и там ще те стигна след няколко месеца! Хайде със здраве и успех в тази висша позиция!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Май 2010 17:07 

Webmaster Vratza написа:
Ех как изведнъж не съм ти на образованието...е ти от къде знаеш какво ми е образованието? На позицията ти може и да не съм, защото в България не съм работил през живота си!

Нека изясня, защото дори с твоето образование и позиция не можеш да схавеш една проста идея!
Една фирма за сокове прави на месец по 100 000 лева, но плаща наем за централния си офис в центъра на Каспичан от да кажем 2000 лева на месец. Когато тази фирма е поискала да отвори офис на това място, община Каспичан й казва следното: наемът е 2000 лева на месец, но искаме вие като фирма, която ще присъства в нашия град да подпомагате младежта и спорта! Може да се добави клауза в договора за наем, може да се направи допълнително споразумение - опции много! Ако има 10 такива фирми в Каспичан - една за сокове, една за тухли, една за мляко...какво става - 10 фирми, които имат бизнес в Каспичан и по един или друг начин имат взаимоотношения с общината!
Между другото - ти си типичен пример за човек, който се мисли за голямата работа - веднага се почувства нападнат от мен и логично, без дори да ме познаваш отговори с хапливи, БАНАЛНИ, БЪЛГАРСКИ забележки за образования и позиции! Образованието ти може да е повече от моето само ако имаш докторска степен, но и там ще те стигна след няколко месеца! Хайде със здраве и успех в тази висша позиция!

:) Добър отговор не знам образованието ти, но знам много хора свършили като мен в чужбина и въвеждащ и данни в Oracle. Така че, няма смисъл да говорим за това!

А това за което ти говориш не е концесия! Или си оправи предното мнение или ще продължим спора:)
Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Май 2010 17:09 

Тук трябва да допълня, че ако тттттт е икономист, то определено не съм му на образованието, защото дори са ме късали по икономика! Аз съм човек, който работи с хора, не с числа и съзнавам, че има много други специфики на взаимоотношенията между бизнеаса и общините...но след като съм виждал нещо подобно в Холандия и то работи там, не знам защо да не може да стане и у нас! Извинения ако съм те обидил, ттттт, но обърни внимание на едно - аз не бях първият, който нападна другия на ЛИЧНОСТНА ОСНОВА, аз започнах аргумент, на който ти отговори с най-нискоразрядни нападки!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Май 2010 17:09 
Аватар

Просто какво да ви кажа ! Вижте по Ринг,за каква посещаемост говорим на мача Милоул и Суиндън вярно ,че е финал за влизане в Чемпиъншип,но на мача Академик Сф. и Несебър,не помня да имаше толкова хора ! Истината е,че хората в България незнаят как да правят бизнес ! Спорта навсякъде трябва да е преоритет на държавата ! За съжаление тук не е така ! Винаги има начин да се намери спонсор,дано ръководството се справи и намери пари! До тук индикациите показват,че ще се работи сериозно по-този въпрос,щом Сашо остава !

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Май 2010 17:13 
Аватар

Сега остава ttttt, да е от ръководството и ще го призная ! :D

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Май 2010 17:15 

Естествено, че винаги има начин, но няма човешки материал, който да може да работи професионално у нас!
Ще дам за пример как преди 3 години работех с даден бюджет по организацията на събитие и имах колеги германец и българин - първото, което му хрумна на българина беше да се разкарваме с такси навсякъде и да го пишем към бюджета вместо да ходим с автобус! Българинът първо мисли как да се комплектова лично, а после ако може да симулира активност ще е просто перфектно!
Но аз спирам да говоря, нека видим ръководството на Ботев какво ще свърши сега! Нашата работа е да сме watchdog и да критикуваме когато нещата не са както трябва!

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема     [ 1028 мнения ]  Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 42  Следваща

Подобни теми Автор Преглеждания Последно мнение
Преглежда непрочетените мнения Странджа през сезон 2006/07
Форум: Сезон 2006/2007
kyynadd 194332 06 Юни 2007 15:08
от Fabio_Cannavaro
Преглежда непрочетените мнения "Дунав" в турнира за купата
Форум: Сезон 2006/2007
DUNAV-RUSSE 203474 02 Дек 2006 11:50
от DUNAV-RUSSE
Преглежда непрочетените мнения Новини за Хебър
Форум: Хебър 1918 (Пазарджик)
Anonymous 240122 19 Окт 2009 22:34