bulgarian-football.com | bgclubs.eu | GOAL.bg | Левски София | ДЮШ Левски | bfl-team.com | pi4e.com | Dropbox | eRepublik
* Влез   * Регистрация

Последно посещение:
Дата и час: 18 Юни 2025 16:24

Български клубове - Янтра (Габрово) | Стадион GOAL.bg

Напиши нова тема Отговори на тема     [ 40 мнения ]  Предишна  1, 2

Има ли по слаб отбор от сегашния в цялата история на футбол в Габрово?
да 16%  16%  [ 3 ]
не 42%  42%  [ 8 ]
по слаб отбор - да, по некадърно ръководство - никога 42%  42%  [ 8 ]
Общо гласове : 19
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Re:
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2009 18:20 
Аватар

Отбор: Янтра Габрово (Габрово)
Yantra Fan 1919 написа:
Kolovatigb написа:
стига сте се дракали, в габрово нито има пари за футбол нито има футболисти с които да се гради отбор за професионален футбол това е положението ,единствения вариант е да дойде някой от някъде си да вземе нещо в града и да сглоби нов отбор, ама и тогава няма да сте доволни щото няма да има габровци в отбора....

Това е най-смисленото мнение от доста време насам, и съм напълно съгласен с него!

Аз пък не съм съгласен. Как така в Берковица, Мездра и къде ли не има пари, а в Габрово няма? Просто хората и фирмите, които имат пари да издържат отбор дори в А гр. нямат никакъв интерес да го правят. Именно тук е мястото на местната власт да създаде условия това да се случи. Мога да ви изброя поне 5 фирми за, които 200 000 лв. на година отделени за футбол са капка в морето. Къде щяхме да сме с бюджет 1 000 000 лв.?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2009 10:25 

Отбор: Левски (София)
Съгласен съм, че в момента Габрово не готов за професионалния футбол защото няма пари за него. Но поне можеше да се сглоби отбор от местни момчета, с който да не се излагаме така по села и градчета, да не уронва престижа на футбола ни и с който да чакаме по-добри времена. И отбора си беше готов /преди писах мнението си по това/. Но от нищото се появи г-н Мънчев, изживявайки се за голям президент и пожела да се намести там, където не му е мястото. Нищо лично против него, не го и познавам, но не биваше да се слага така и с ултиматоми и неприемливи условия да разгони от Габрово почти всички най-добри наши момчета. Тука страшно голяма вина има и г-н Дандис и най-вече неговия представител г-н Тасос, който с неадекватните си действия и най-вече безхаберие и бездействие оставиха г-н Мънчев да си разиграва коня както си иска. Сега тези момчета играят за честта на градчетата в областта, а на нас ни натрапиха отбор, който е на път да срине и малкото останал авторитет на футбола в града ни.
Пак казвам-нито съм адвокат на Дандис, нито душманин на Мънчев. Боли ме за футбола в Габрово. И то най-вече, че самите ние габровци насила ще си го затрием

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: сезон 2009-2010, тотално падение или ново начало?
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2009 15:58 
Аватар

Отбор: Янтра 1919 (Габрово)
Според мен , трябва да престанем да мислим какво е било , какво е сега и какво ще бъде ! Вижда се че на всички на които им пука за Янтра им е гадно сегашното положение , но никой неможе да направи нищо ! Пък и да може не иска ! Тези който искат го правят ! И това е Мънчев , харесва или не това е положението и трябва да го приемем ! Само си чешим езиците тук ! Или трябва да си направи нещо и хората да разберат , че Мънчив погребва Габровският Футбол или просто приемете , че той ще ръководи Янтра ! Средно положение няма ! За добро или за лошо това е положението !
Спомням си как повече ненавиждахте Византийци , сега Мънчев е във същото положение ! Разберете всеки си има интереси и се бори за тях ! Никой на този свят няма да влага пари без да иска да ги избие и после да е на печалба ! Просто и логично !
И също така според мен целият Български Футбол е едно свинщина ! Вижте А група как са , и после се сетете , че ние сме във В група ! Не може при нас да е розаво , тъй като цялата ситуация е зле !
И миналата година си бяхме зле и като гледам и тази ще сме зле ! Така , че не правете кой знае какви драми ! Челият ни футбол е във криза !
Когато му дойде времето , ще сме по-добре !

Забявлявайте се когато има повод , плачете когато има лош и така ! Това е игра все пак ! Има силни и слаби моменти ! Лошото е че при нас ситуацията от доста време е зле ! Но да се надяваме , след това толкова време пък и защо не повече да сме по-добре !

само Янтра олеее !

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2009 21:02 

Значи, имам едно приятелче от Враца и преди постоянно го бъзиках колко са слаби Ботев, как когато и да ги хванем ще ги бием и т.н. Вижте сега къде е Ботев Враца и помислете защо е там. Ако някой не се досеща ще му подскажа. Причината е в общината! Сега отбора е общински, като се подпомага и от частни лица. Правят се подобрения на стадиона и въобще се работи за благото на отбора. Ние само се дракаме дали Мънчев или Дандис е виновен за състоянието на Янтра, а всъщност причината е в общината. Когато общината се превърне от мащеха в майка на отбора, тогава може да се надяваме да влезнем и да се задържим в Б група.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: сезон 2009-2010, тотално падение или ново начало?
МнениеПубликувано на: 08 Дек 2009 16:16 

Това с общината ми се струва неприемливо. Ролята на тази институция е да създава основните предпоставки за развитие на спорта, най вече за масовия такъв, да поддържа спортната база, която е общинска собственост или да я предостави за ползване /концесия/ на трети лица /клубове/ , но не и да издържа финасово даден клуб. Ако една община финансира участието на един ФК, с вложените средства ще бъде ощетен бюджета на други и то основни дейности - здравеопазване, инфраструктура, сметопочистване и пр.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Дек 2009 18:03 

Отбор: Левски (София)
Като подехте реч за общината, се сетих нещо което наблюдавах на трибуните на стадиона на мача тази есен между Янтра и Локомотив ГО, завършил при резултат 0-1. Та на трибуната, по средата, някъде на 10-15 ред от долу нагоре беше седнал кмета на града г-н Томислав Дончев, заедно мисля с председателя на общинската комисия за младеща и спорта. Цял мач двамата седяха самотно на трибуните, чоплиха семки и гледаха какво става на терена /а там нашите вършеха нещо, което въобще не беше за гледане/. Габровските запалянковци наблюдаваха безмълвно като на кино събитията на терена, всеки вглъбен в мислите си, а стадиона се огласяше от шумната и въодушавена от играта на отбора им горнооряховска агитка. След мача г-н кмета стана и си тръгна от стадиона с мисли, които не е трудно да се досетим в каква посока са. И през цялото това време никой, съвсем никой от ръководството на отбора или журналисти не се приближи до него, просто ей така, просто от уважение да му каже две приказки или да пофлиртува с него в името на футбола в града ни. Тогава това ми направи голямо и много лошо впечатление.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Дек 2009 18:14 

Аз не съм казал, че общината трябва да издържа финансово отбора! Казвам и давам пример с Враца, че трябва да се създадат предпоставки за да може богати хора да инвестират в отбора! Ако си спомняте сезон 2002/2003 завършихме в средата на "Б" група и имахме апетити за "А". Тогавашния благодетел на отбора Асен Асенов имаше само едно условие - да стопанисва общинския пазар в града. Общината обаче реши, че ще изгуби много пари и няма смисъл от силен футболен отбор. Та мисълта ми беше, че общината е длъжна да привлича инвеститори, защото никой няма да дава пари залудо!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re:
МнениеПубликувано на: 08 Дек 2009 18:53 

Ra4o Kova4a написа:
След мача г-н кмета стана и си тръгна от стадиона с мисли, които не е трудно да се досетим в каква посока са. И през цялото това време никой, съвсем никой от ръководството на отбора или журналисти не се приближи до него, просто ей така, просто от уважение да му каже две приказки или да пофлиртува с него в името на футбола в града ни.

Да речем, че аз съм президент на тоя отбор и го издържам, та аз ли трябва да "флиртувам" с г-н кмета или обратното?! Ако г-н кмета се интересува от съдбата на отбора, нека отиде при президента и да му заяви: "Ще се радвам, ако Габрово има отбор в "Б" група, ето стопанисвай еди кво си, направи силен отбор, вкарай го в "Б" група, пък ние от общината ще помагаме с каквото можем". Да, ама не! В нашия случай президента трябва да ходи при г-н кмета и да му се моли общината да помага...

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Re:
МнениеПубликувано на: 08 Дек 2009 22:35 

Yantra Fan 1919 написа:
Ra4o Kova4a написа:
След мача г-н кмета стана и си тръгна от стадиона с мисли, които не е трудно да се досетим в каква посока са. И през цялото това време никой, съвсем никой от ръководството на отбора или журналисти не се приближи до него, просто ей така, просто от уважение да му каже две приказки или да пофлиртува с него в името на футбола в града ни.

Да речем, че аз съм президент на тоя отбор и го издържам, та аз ли трябва да "флиртувам" с г-н кмета или обратното?! Ако г-н кмета се интересува от съдбата на отбора, нека отиде при президента и да му заяви: "Ще се радвам, ако Габрово има отбор в "Б" група, ето стопанисвай еди кво си, направи силен отбор, вкарай го в "Б" група, пък ние от общината ще помагаме с каквото можем". Да, ама не! В нашия случай президента трябва да ходи при г-н кмета и да му се моли общината да помага...

Абсолютно не си прав! Общината няма никаво задължение към футболния клуб, ако той не е общински. Тъй като, той не е общински, на основание на какво да помага общинат? И по всички закони пише, че при провеждане на търгове всички кандидати имат равен шанс, как мислиш е възможно да се нагласи търга така, че да го спечели точно определен човек? Е, има си начин естественно това да се случи, обаче при проверка от Сметната палата биха излезли тези далавери.
Според мен да се случи нещо добро с нашия футбол е необходимо да се направи АД. Там всеки си влиза с апортна вноска, общината с базата и т.н. Избира се управителен съвет, ръководство и се започва. Но, да се търси в момента грешката в Общината е направо смешно.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Дек 2009 09:26 

Това си е твое мнение. Позволи ми да не се съглася! Единственото нещо с което донякъде съм съгласен е клуба да стане акционерно дружество, но и това носи големи рискове. И все пак си държа на мнението, че общината има решаваща роля за развитието на отбора!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Дек 2009 02:49 
Аватар

точно така общината да дава пари да имат футболистите за кръчми,че са я закъсали !!!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Дек 2009 02:53 

Нямам предвид да дава пари. Общината има други задължения, които не върши! Но пак казвам, че това си е мое мнение. Не задължавам никой да ме подкрепя. За мен общината е длъжник на футбола като цяло в Габрово!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Дек 2009 02:54 
Аватар

ми не кажи какво трябва да се направи според теб нали затова е форума

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Дек 2009 03:08 

То се е видяло, че нито Мънчев, нито който и да било друг няма да вземе отбора насеризно, докато някой (общината) не тропне с крак и не вземе нещата в свои ръце! Нито Мънчев, нито Дандис, никой от тях не би взел отбора присърце, ако няма някакви облаги. Затова аз предлагам отбора да стане общински или може би акционерно дружество, но ако е АД нека и общината да има основен дял в него!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Дек 2009 20:32 

абе вие от гората ли слизате , кой от габрово се интерисува от футбол , че ще ставаме общински отбор и темподобни щуротий , като че ли живеете тука от вчера и незнаете ,че пари няма за сериозен футбол , аз ако е да влизаме и да сме като Видин и да падаме с по 5 торби от Белите Орли , благодаря..........

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема     [ 40 мнения ]  Предишна  1, 2

Подобни теми Автор Преглеждания Последно мнение
Преглежда непрочетените мнения Странджа през сезон 2006/07
Форум: Сезон 2006/2007
kyynadd 193509 06 Юни 2007 15:08
от Fabio_Cannavaro
Преглежда непрочетените мнения Ботев (юноши ст.възраст) - сезон 06/07
Форум: Сезон 2006/2007
r.h. 206951 12 Сеп 2007 15:55