bulgarian-football.com | bgclubs.eu | GOAL.bg | Левски София | ДЮШ Левски | bfl-team.com | pi4e.com | Dropbox | eRepublik
* Влез   * Регистрация

Последно посещение:
Дата и час: 22 Юни 2025 23:38

Български клубове - Сливен 2000 (Сливен) | Стадион GOAL.bg

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.     [ 24 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Лятна подготовка 2009
МнениеПубликувано на: 17 Юни 2009 18:19 
Аватар

Отбор: Сливен 2000 (Сливен)
Иван Стоянов отива в Черноморец!

Старши треньорът на Черноморец Красимир Балъков е договорил звездата на Сливен Иван Стоянов, съобщи БТА, цитирайки осведомени източници.

Футболистът ще бъде представен официално преди началото на лятната подготовка на 4-и юли и е първото българско попълнение в отбора. За да има в състава си най-добрия играч на Сливен, Черноморец ще плати 500 хиляди евро. Така той става най-скъпият трансфер в историята на клуба. Иван Стоянов има два мача в националния отбор на страната, а преди години дълго време беше във втория отбор на Щутгарт, но там така и не изигра нито един мач.

Към Иван Стоянов имаше интерес от Левски и ЦСКА, като сините бяха първи в желанието си и опитаха да го привлекат през зимата. Тогава президентът на Сливен и вуйчо на футболиста Йордан Лечков закова цена от 400 хиляди евро, която се оказа непосилна за сините от Герена.

"Иван Стоянов, както и другите футболисти на Сливен, си имат договори с клуба. В момента водим разговори с няколко клуба, които имат интерес към наши футболисти. Повече информация за бъдещето на Иван Стоянов, както и на други наши играчи, ще има в края на тази седмица или в началото на следващата", коментира президентът на Сливен Йордан Лечков.

На въпрос дали под други футболисти на Сливен има предвид полузащитникът Коста Янев, той отвърна: "Да, точно така".

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2009 23:09 
Аватар

Иван Стоянов е класен играч!!!Не заслужава да играе в Черноморец!!!В Левски или в ЦСКА трябва да играе!!!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Лятна подготовка 2009
МнениеПубликувано на: 01 Юли 2009 19:57 
Аватар

Изображение

С група от 36 футболисти (повечето юноши и играчи на проби) Сливен започна подготовката си за новия сезон. Очаквано като нов старши треньор бе представен Диян Петков, който пристига заедно с помощника си в Нафтекс Иван Цветанов. В щаба на "войводите" остават Димчо Ненов и Илиян Василев. Единствените официално потвърдени попълнения до момента са Евгени Игнатов и Иван Георгиев от Чавдар (Етрополе), като в медиите се спрягат и имената на Филип Филипов (Локомотив Мездра), Атанас Апостолов (Берое), Мартин Ковачев, Деян Христов, Цветомир Валериев и Васил Калоянов (всичките от Нафтекс). Цялата подготовка на Сливен ще премине в домашни условия, предвидени са 6 контролни срещи, първата от която ще бъде срещу Несебър на 15 юли. Следват проверки срещу Берое (22 юли в Стара Загора), Миньор (Раднево), Спартак (Варна).

От sliven-fc.com

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Юли 2009 20:27 
Аватар

Отбор: Поморие (Поморие)
с нас ще имате ли контрола?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re:
МнениеПубликувано на: 04 Юли 2009 02:09 
Аватар

vratarcheto написа:

Да на 10 юли от 18:00 часа, само, че ще бъде само едно полувреме тъй като после почват празненствата и ще играят четвъртите в света. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Re:
МнениеПубликувано на: 04 Юли 2009 19:07 
Аватар

Georgi D. написа:
vratarcheto написа:

Да на 10 юли от 18:00 часа, само, че ще бъде само едно полувреме тъй като после почват празненствата и ще играят четвъртите в света. :wink:

то за едно полувреме само няма смисъл

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Re:
МнениеПубликувано на: 04 Юли 2009 19:20 
Аватар

vratarcheto написа:
Georgi D. написа:
vratarcheto написа:

то за едно полувреме само няма смисъл

Ами така са се разбрали

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 15 Юли 2009 20:42 
Аватар

Сливен победи Несебър с 4:1

15 юли 2009 | 20:27 | Агенция "Фокус"

ОФК Сливен победи състава на Несебър с 4:1 в първата си контрола, която се игра на стадион „Хаджи Димитър” в Сливен, предаде репортер на радио "Фокус” – Сливен . Първото попадение за Сливен отбеляза Явор Въндев, след дузпа отсъдена за нарушение срещу Виктор Петаков. В 57 - та минута на второто полувреме едно от сигурните нови попълнения на Сливен Деян Христов покачи резултата на 2:0, след пас на Васил Велев. Пет минути по – късно отново Деян Христов направи резултата класически с перфектно центриране на Ивайло Петров. В 77 – та минута на двубоя Стефан Киков бе най – съобразителен и след изпълнение на ъглов удар вкара топката в мрежата на Несебър. Почетното попадение за гостите вкара влезлият, като резерва Цветомир Георгиев, който оформи крайното 4:1. През второто полувреме на срещата отборът на Сливен стоеше много добре на терена. Във втората си контрола от началото на лятната подготовка ОФК Сливен приема състава на Черноморец (Поморие). Срещата ще се играе в събота от 11 часа на стадион „Хаджи Димитър” в Сливен.
Валя МАРЕВА

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Юли 2009 14:16 
Аватар

Диян Петков: С Лечков се разбрахме бързо да водя Сливен

От новия сезон Сливен ще бъде ръководен от бившия наставник на Нафтекс Диян Петков. С Дидо говорим за това как се съгласи да поеме отбора от града на Сините камъни. За това кое точно го е накарало да води този отбор и как вижда тима през новия сезон.

- Дидо, как ста­на треньор на Сливен?
- С Данчо Леч­ков сме приятели. За назначаването ми като треньор на отбора нещата се получиха, след като допълнител­но като посредник се появи бившият централен напада­тел на Нефтохи­мик и наш общ приятел Милен Георгиев. Аз знаех за офертата на Сливен още преди да бе минал бара­жът на Нафтекс със Спортист (Своге). Исках обаче да приклю­чи и този решаващ мач и тогава вече бях готов да дам своя отговор. С Данчо Лечков се разбрахме бързо да поема Сливен.

- Ако Нафтекс бе влязъл в "А" група, щеше ли да откажеш на Сли­вен?
- Не знам дали щях да откажа, но бях говорил вече с ръководството на Нафтекс, че неза­висимо от резултата срещу Спортист (Своге) ще си тръгна.

- Смяташ ли, че Нафтекс ще просъ­ществува, при ус­ловие че тръгне от "В" група като за­местник на Атлетик (Бургас)?
- Рано или късно съм убеден, че Наф­текс, или както е по-известен Нефто­химик, ще си върне старата слава. Вяр­вам, защото съм иг­рал в Атлетик и ръ­ководството на от­бора е изключител­но сериозно. А кога­то има стабилност и ясни виждания за това какво ще се прави в обозримо бъдеще, тогава и нещата ще вървят. В този смисъл вярвам, че един ден Нафтекс пак ще бъде в "А"група.

- За теб предиз­викателство ли е да поемеш Сливен?
- Ами при всички случаи става въп­рос за отбор от "А" група. Говорих с до­сегашния помощник-треньор Дим­чо Ненов да остане, защото аз преди то­ва също съм рабо­тил с него. Доведох с мен и Иван Цве­танов. Много е
важно екипът, с който работиш, да е от хора, с които си имате взаимно доверие и сте били за­едно. А точно с Димчо и Иван съм работил и затова пожелах да направя колектив с тях в ам­бициозен отбор ка­то Сливен.

- Наясно ли си обаче, че четири­мата футболисти, които отидоха в ЦСКА, ще ти лип­сват?
- Разбира се. Ко­гато поемах отбора, ми бе обяснено I всичко това. На Коста Янев съм му бил треньор в Поморие.

-Ще се утвърдят ли в ЦСКА четири­те попълнения?
- Смятам, че и той, а и останалите три момчета, са се­риозни. Трябва оба­че допълнително да осъзнаят, че след като са на "Армия­та", от тях се очак­ва още по-солидно поведение в трени­ровки, на терена и извън него.

- Кои играчи до­веде с теб?
- Две момчета, които играха в Нафтекс, но са соб­ственост на Черно­морец. Става въп­рос за Борко Стой­чев и Мартин Кова­чев. В Сливен за­варвам трима фут­болисти, на които съм бил наставник преди това. Както ви казах, в Помо­рие под мое ръко­водство освен Кос­та Янев беше и Ивелин Янев. Другите, които завар­вам в Сливен, са Марко Марков и Марин Ценов.

- Миналата годи­на отборът завър­ши на 12-о място. Не смяташ ли, че това бе незаслуже­но с оглед на представянето на отбо­ра?
- Ти го казваш. При това в тима бя­ха четиримата, ко­ито отидоха в ЦСКА. За мен е важно играчите да показват желание и настроение. Това е основното. Дори и някаква тактическа задача да не са мог­ли да изпълнят е без значение. След­ващия път ще успе­ят. Но настроението за игра е в основата на всичко
Сега няма да го­воря за това на кое място в класиране­то трябва да бъде Сливен през новия сезон. Разбира се, че отборът трябва да запази мястото си в "А" група и да покаже добър стил на игра. А той се постига с постоян­ство в игрите. Така ще дойдат и успехи­те.

- Преди време бе­ше много добър халф. Сега пак ли ще искаш от твои­те хора да играят красиво и всички атаки да минават през средата на те­рена?
- Аз как съм иг­рал вече няма зна­чение. Футболът върви напред. Предполагам, че ще опитвам такти­чески варианти из­между 4-4-2,4-4-1-1 или 4-2-3... Но пак повтарям, за мен е важно в отбора да има настроение за игра. Убеден съм, че това ще бъде та­ка, защото видях с очите си, че Сливен разполага с една от най-добрите бази в страната. За да се вдигне нивото на футбола в Бълга­рия, е много важно навсякъде в страна­та да има такива те­рени, каквито са в Сливен или в Бур­гас и Поморие. Искрено се надявам, че държавата ще се погрижи за футбола и за спорта изобщо, за да може всеки стадион да добие лиценз. Азбучна ис­тина е, че за да има един клуб успехи, първо се започва с построяването на идеални терени за детско-юношески­те школи. Това е и правилният начин за изграждане на един клуб и за пос­тигане на успехи.

- Как преценяваш програмата на отбора на Сли­вен за новия се­зон?
- В първите шест-седем кръга ще бъде доста тежко, защото имаме срещи със сериозни съперни­ци. Но така или иначе трябва да играем с тях.

- Да те върна пак към спомени­те. Мислиш ли, че може да се играе в днешно време с такава наситена халфова линия както бяхте ти, Чилибонов и Коилов в Локо (Сф) в един момент?
- Би могло, раз­бира се. Само че трябва топката да се обработва мно­го по-бързо и да се играе буквално с едно докосване. Красотата от раз­даването на пасове в средата на тере­на никога няма да се изгуби. Сега големите отбори мо­гат да си позволят да играят красиво, бързо и точно в средата на терена.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Юли 2009 14:18 
Аватар

Победителят в класацията „Юлиян Манзаров“ Евгени Игнатов: „Ицо и Йордан Лечков ме мотивират за нещо голямо.

Тази награда е много ценна за мен, дължа я на своите съотборници, признава новото попълнение на Сливен

Халфът на Чавдар (Етр) Евгени Игнатов е поредният играч, спечелил наградата „Юлиян Манзаров“ за най-добър млад играч в „Б“ група. Неговите качества не останаха незабелязани и веднага Йордан Лечков го привлече в Сливен. Ето и първото интервю на Игнатов, след като той получи нашата награда.

- Евгени, честита награда.

- Благодаря. Това е първата ми лична награда. Изключително специален приз. Много съм горд от постигнатото и се надявам да продължавам да печеля още много призове. Всичко обаче дължа на съотборниците си в Чавдар (Етрополе). Ако не бяха те, никога нямаше да взема тази награда.

- Следеше ли класацията „Юлиян Мазнаров“?

- Разбира се. Аз обаче си мислех, че няма да спечеля, защото имах много силна конкуренция в лицето на Дани Златков от Пирин (ГД) и Рангел Абушев от (Марица). Щастлив съм, че завоювах този приз. Благодаря на „Меридиан Мач“ за признанието.

- Ще кажеш ли нещо повече за себе си?

- На 21 години съм. Роден съм в с. Кирчево, което е край Ловеч. Започнах с футбола в Олимпик (Тетевен), а след това преминах в ЦСКА, където се задържах 5 години. При „червените“ треньор ми беше Сашо Йорданов, на когото дължа много. Именно той ме изгради като футболист. От ЦСКА преминах в Чавдар (Етрополе), а от новия сезон ще защитавам цветовете на Сливен.

- Заговори се, че те искат Черно море и Славия? Защо избра точно Сливен?

- Поговорих с президента на Чавдар Емил Димитров и с него бяхме на мнение, че в Сливен ще се развия най-добре, защото в този отбор се дава път на младите. Ако бях отишъл в Черно море, трябваше да се боря за титулярно място с Йордан Юруков и Здравко Лазаров. Затова сметнахме за правилно, че трябва да премина в Сливен, както и стана.

- Говори ли вече с Йордан Лечков?

- Да. Проведохме кратък разговор с него. Мотивиран съм да се докажа пред такава голяма футболна звезда, каквато е г-н Лечков. Всички помним какво направиха той и останалите звезди от националния отбор през 1994 г. Дано скоро държавният тим стигне до ново подобно постижение.

- Сливен беше напуснат от най-добрите си футболисти. Ще успеете ли вие, новите, да ги замените?

- Ще направим всичко възможно. Знаем какви футболисти си тръгнаха от Сливен и какво са дали те на отбора. Новите играчи, сред които и аз, обаче трябва да помогнем да отбора ни да стигне поне до средата на класирането, дори и по-нагоре. Помните как започна миналият сезон за Сливен, когато отборът биеше наред. Защо сега да не повторим това постижение.

- Запозна ли се вече с новите си съотборници и треньора Диян Петков?.

- Все още не съм се опознал достатъчно добре с моите нови съотборници. Иначе съм очарован от Диян Петков. Той е един много добър треньор, който говори с всеки поотделно, което ни помага много.

- Ще кажеш ли нещо повече за бившия ти отбор Чавдар (Етрополе). Легендата Христо Стоичков изгледа доста ваши мачове на живо?

- Когато Христо Стоичков е на трибуните и те гледа, няма как да не даваш всичко от себе си. Няма да забравя никога един случай. През сезона 2007-08 играехме с Етър в Етрополе. На полувремето Стоичков дойде и ми каза: „Моето момче. Задържай повече топката“. Тези негови думи бяха като допинг за мен и след това вкарах гол. Когато имаш възможност да общуваш и работиш с хора като Стоичков и Лечков, няма как да не си щастлив.

- Кой е любимият ти отбор в България?

- Когато бях малък, бях от Левски. След това обаче отидох да играя в ЦСКА и след известно време престанах да подражавам и на двата тима. В момента съм играч на Сливен, така че съм фен на този отбор.

- А кой е най-обичаният от теб чуждестранен тим?

- Манчестър Юнайтед. Още помня онзи требъл през 1999 г. Радвам се на огромните успехи на тима през последните години и ме е яд много, че „червените дяволи“ не успяха да спечелят Шампионската лига и през този сезон.

- А на кой футболист симпатизираш?

- Преди любимец ми беше Ривалдо. Сега се възхищавам на Кристияно Роналдо и Лионел Меси.

ХРИСТО ГЕОРГИЕВ

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 20 Юли 2009 19:10 
Аватар

Във втората си контролна среща от лятната подготовка Сливен победи Черноморец-Поморие с 1:0. Голът бе дело на Мирослав Миндев, 10 минути след почивката. Следващата проверка на "войводите" е в сряда, като гост на Берое.

Ot sliven-fc.com

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2009 19:47 

Отбор: ЦСКА (София)
В сряда ще играете контрола с нас,ще ни биете със 7-8 гола :501: :501: :501:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 20 Юли 2009 20:01 
Аватар

До колкото знам в сряда ще играем с Берое във Ст. Загора. :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Юли 2009 20:35 
Аватар

Сливен завърши при резултат 1:1 гостуването си на Берое в третата контролна среща от лятната подготовка. "Войводите" откриха резултата в 60-ата минута, удар на влезлия като резерва Асен Георгиев срещна гредата, но Миндев не сгреши при добавката. Само пет минути по-късно домакините изравниха чрез Дончо Атанасов. Малко преди края отново Миндев пропусна отличен шанс да донесе победата за Сливен, след грешка в отбраната на Берое.
В Стара Загора за "войводите" отсъстваха Петър Денчев, Виктор Петаков, Филип Филипов, Атанас Апостолов и Стефан Велев, които са заети с младежкия отбор на България на турнира в Сливен, както и невъзстановените Владислав Ямуков и Величко Величков. В срещата взеха участие Евгени Караманов, Иван Георгиев, Живко Динев, Борислав Стойчев, Мартин Ковачев, Асен Георгиев, Ивелин Янев, Петър Стоянов, Димо Бакалов, Марин Ценов, Мирослав Миндев, Илия Илиев, Васил Велев, Марко Марков, Иван Коконов, Евгени Игнатов, Валентин Вълков и Деян Христов.

Oт sliven-fc.com

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Юли 2009 22:46 
Аватар

3 равенства ли станаха

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re:
МнениеПубликувано на: 23 Юли 2009 05:16 
Аватар

vratarcheto написа:
3 равенства ли станаха

2

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Юли 2009 10:12 

Отбор: ЦСКА (София)
Незнам с какъв отбор сте били,но ни биете с 1:0 :razz: :razz:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Юли 2009 10:28 
Аватар

С дубала са били.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Юли 2009 23:17 
Аватар

В контролна среща Сливен разгроми като гост Миньор (Раднево) с 5:0. Всички голове паднаха през първото полувреме, когато точни бяха Миндев на два пъти, Илия Илиев, Ивелин Янев и Васил Велев.

От sliven-fc.com

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Юли 2009 15:28 
Аватар

Ех, дано да постигаме такива резултати в А група

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Юли 2009 12:51 
Аватар

ОФК СЛИВЕН ПРИЕМА ТАЗИ ВЕЧЕР СПАРТАК (ВАРНА) В КОНТРОЛА

29.07.2009 / 11:20

Контролна среща ще изиграе ОФК Сливен с тима на Спартак (Варна). Мачът е тази вечер и ще започне от 18.00 часа на стадион “Хаджи Димитър”. Наставникът Диян Петков ще пусне в игра всички футболисти, които са на проби в тима, както и евентуалното осмо ново попълнение на “воеводите”, младежкият национал Александър Тонев и катаецът, който тренира с отбора. Според наставникът, за да се постигат добри резултати за всеки пост е необходимо по двама добри футболисти.

Ръководството на клуба отново ще даде приоритет на млади футболисти при селекцията на отбора. „Търсим играчи, които да пасват на нашия отбор, и това ще са предимно млади момчета, тъй като времето доказа, че сме на прав път, като даваме шанс на талантите”, добавиха от клуба.

ОФК Сливен ще има още една проверка преди началото на шампионата. Със сигурност обаче представяне на отбора няма да има. По думите на президентът на футболния клуб Йордан Лечков , какво по - добро представяне при една категорична победа и три точки още в първия кръг от шампионата, когато Сливен ще гостува на Монтана на 8 август.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 30 Юли 2009 16:10 
Аватар

В петата си контрола от предсезонната подготовка Сливен завърши 2:2 с варненския Спартак. Срещата се игра на източното тренировъчно игрище на "Хаджи Димитър". Гостите откриха резултата в средата на първото полувреме, малко по-късно Деян Христов изравни, а осем преди почивката Миндев се разписа с глава и даде преднина на "войводите". Последният гол в мача бе дело на Бижев за Спартак в 70-ата минута.

От sliven-fc.com

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2009 20:31 

Как е свършила контролата с Любимец ? :)

★★★★★★★★★★★★★★★Всеки би те подкрепил,когато знае,че си прав,но аз ще го направя и когато грешиш.Разликата между мен и другите не е голяма , просто аз ще съм до теб, дори когато тях ги няма!!!★★★★★★★★★★★★★★★

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 01 Авг 2009 23:12 
Аватар

В последната си контролна среща от лятната подготовка Сливен победи като домакин втородивизионния Любимец с 3:0. Головете отбелязаха Виктор Петаков, Мирослав Миндев и Петър Стоянов. Втори мач за "войводите" изигра отдаденият под наем от ЦСКА Александър Тонев, който е осмият нов футболист в селекцията на Диян Петков.

От sliven-fc.com

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.     [ 24 мнения ] 

Подобни теми Автор Преглеждания Последно мнение
Преглежда непрочетените мнения Зимната подготовка
Форум: Сезон 2006/2007
DUNAV-RUSSE 108939 27 Фев 2007 01:10
от aircraft10
Преглежда непрочетените мнения Зимната подготовка на Странджа
Форум: Сезон 2006/2007
DUNAV-RUSSE 70323 25 Фев 2007 12:39
от kyynadd
Преглежда непрочетените мнения Зимна подготовка
Форум: Калиакра 1923 (Каварна)
Anonymous 106712 19 Фев 2011 23:16