Честно да ви кажа не мога да повярвам, че някой толкова бързо се пребоядисаха. Разберете ме правилно. Никой не искам да обиждам конкретно. Приятели сме с по-голямата част от пишещите тук, пием си заедно бирата и ще продължим да я си я пием, това няма да ни попречи. Карали сме се понякога, но това винаги е било в името и доброто на Спартак. Не мога само да разбера защо толкова бързо клекнахте и приехте чуждото за свое? То (този нов изрод и урод дето го сътвориха) никога няма да ме накара да ми трепне под лъжичката и сърцето ми да се свива или лудува както за родния и истинския Спартак! Не ви ли е безразлично, че кмета и Ванев публично се гаврят с нас сега. Затова ли правехме срещи с кмета, общината, протести правехме, пред цяла България в зала Балканстрой ги омаскарихме, декларации писахме и пускахме……??? Не искахме ли това което направиха сега, да го бяха направили със Спартак, а не с това отборче което години наред играеше по най-курвенския начин срещу Спартак? Можеха, ама не искаха! Можеха общината да влязат с някакъв дял в Спартак и лека полека и с наша помощ можеше да се отървем от Джоджо и тогава нека се обединяваме с орлите. Как да се намери сега човек които да иска да възроди Спартак след като най-верните му фенове толкова бързо го загърбиха и са на път да подкрепят отбора-менте на Плевен? За кого да го прави след като феновете му са готови да го забравят? Какво значи една думичка която са я добавили в името и която рано или късно ще я премахнат? Тя не може да се олицетвори с нищо с тази от 28.ХІІ.1947г. насам. За мен тъпо и глупаво е да се опитват да се намират оправдания и да се правят опити да се самозалъгваме, че ето видите ли щели да се върнат плевенчани в отбора и той щял да стане “наш”. Ами по тая логика дайте да ходим на мачове и да подкрепяме Ловеч, Севлиево, Б. Слатина тъй като и там има по една дузина рожби на Спартак. Това е несериозно, нали разбирате колко е сбъркана тази “логика”. Дайте също и ако Юри Галев например преименува отбора си на “Спартак-Плевен” (Самоков) да вземем и него да го подкрепяме по тази логика, че сложили едно Спартак в името си и това никой с нищо не ни гарантира, че ще остане там завинаги?!?!?!
Цитат:
Дори 2009-та година е част от историята и това орелче трябва да си остане, защото хората трябва да знаят и да помнят как Спартак е оцелял в професионалния футбол - благодарение на своя исторически последовател Белите орли.
Пък и сами виждате човека от общината или Б. орли (предполагам) тъничко намеква в това изречение, че това не Спартак, а само Б. орли и те ни били последовател!!! Не знам и не мога да разбера наистина ли не проумявате, че кмета и Ванев имат наистина крещяща нужда от нас и се опитват всячески да ни обработят и прикоткат иначе идеята им за СИЛЕН отбор на орлите (в никакъв случай не и Спартак) се оказват пълен въздух под налягане и то точно преди изборите. Виждате сами, че и Ванев не е светец и света вода ненапита след като толкова години и той не може да излъже никой да го подпомага. За сведение се поинтересувайте защо го напусна дясната му ръка Валери Вълов и колко стотици хил. лева го е завлякъл новият “ни” благодетел. Спомнете си също какво казваха по спортните медии бивши футболисти на орлите за неплащане на заплати, осигуровки. Най-ярък пример е Вожда (Марян Блажев) които няколко години не е бил осигуряван и трябваше да плати доста голяма сума за операцията си от джоба. Замислете се наистина сериозно защо и на Ванев никой не иска да му помага преди да почнете да го величаете, че ви обещал да ви прави безплатни екскурзии. Оставяме настрана факта, че всички знаят, че Плевен обича и се вълнува само и единствено за Спартак и защо им е да си дават парите за отбор който няма и грам подкрепа и никой не се вълнува от съдбата му.
Единственият начин,МОЖЕ БИ, да ме накарат по някакъв начин (не се и съмнявам и други като мен верни до гроб на Спартак) да го приема този отбор и то отново с известни резерви на първо време е наред с връщането на спартаклийте в отбора е общината да отстрани като президент лицето Веселин Ванев които с действията си до момента само е вредил на отбор чийто фенове сега иска да привлече и новият отбор да се ръководи основно от Пламен Гетов (идол за цял град и съумявал само той си знае как в най-тежките години да запазва от СМЪРТ любимия на всички плевенчани СПАРТАК)! Двете думички - Белите орли твърдо да отпаднат от името и емблемата на отбора! Нека стадиона да се казва така тъй като на това място е била общинската земя която е дарена от общината през 1941г. за направата на игрище и по-късно с труда и данъците на моите и вашите родители е превърнат в СТАДИОН и все още си седи на същото дередже на което го присвоиха през 90-те години! Нека се вмъкне и едно орелче вътре в емблемата все пак, защото нашия Спартак наистина и по официални документи е наследник на оригиналния отбор на Белите орли от 1931г. Нека се намерят хора от които зависи,които са мъжкари, на които им стиска и не притесняват да си признаят грешките и съвсем ОФИЦИАЛНО да обявят, че отбора Белите орли създаден през 1991г. няма нищо общо с онзи от 1931г. и чиито законен наследник е Спартак. Просто не може да има едновременно и да съществуват два такива отбора и да се делят и размножават като чехълчета и амеби. ОТБОРА Е ЕДИН И ТОЙ Е СПАРТАК! По този начин те ще покажат на цял Плевен, че ги вълнува най-вече съдбата на Спартак, а не личното его и подмолните мисли за далаверпром!
Моят призив към тези които винаги са подкрепяли Спартак е да не се огъват толкова бързо. Ванев и кмета са безсилни без нашата подкрепа и ще клекнат. Те сего просто опипват почвата. Какво ша си го правят това отборче ако никой не застане зад тях? Те не са Вальо Златев да си правят ей така отборче за собствено удоволствие само без да го вълнува дали има фенове и ще капитулират пред нас, ВЯРВАЙТЕ МИ! Нека се опитаме и направим този бойкот. После винаги пак можете да се присламите към него ако толкова много се припознавате в него и теглите една
"майната му "на истинския ни отбор.
Премислете милион пъти ако трябва преди да взимате такова съдбоносно решение! Моля Ви! Заради честта на нашия СПАРТАК единствено!