bulgarian-football.com | bgclubs.eu | GOAL.bg | Левски София | ДЮШ Левски | bfl-team.com | pi4e.com | Dropbox | eRepublik
* Влез   * Регистрация

Последно посещение:
Дата и час: 17 Юни 2025 18:21

Български футбол GOAL.bg

Напиши нова тема Отговори на тема     [ 89 мнения ]  Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Колко отбора трябва да играят в А група
МнениеПубликувано на: 02 Дек 2008 11:57 
...И те така...

Отбор: Дунав 2010 (Русе)
АКАДЕМИК София написа:
Според мене "А" групата трябва да се раздели на 2 групи с по 8 отбора. Нещо тип "А1" и "А2", като примерно първите 4 отбора от условно наречената А2 група, ще играят с послените 4 отбора от А1 за влизане там. Т.е. ще могат да изпаднат 4 отбора. Първите 4 отбора ще играят плейофи за евротурнирите и титлата. Според мене по този начин ако се раздели групата на 2 на по 8 или максимум 10 отбора ще се получат доста по-равностойни двубои и в последсвие доста качествени. Знам, че тази моя идея ще претърпи доста критики, поради това че някои ще кажат, че ще стане софийска лига или т.н. Не, просто по силните отбори ще играят по между си, както и останалите също. Като ще има възможното по тази схема да се врещнат в плейофите например Славия и Вихрен и ако Вихрен е по-добър да прати Славия в А2 група. В сегашния си формат първеството доказа своята неефективност и няма смисъл това да продължава!

Това е и схемата, по която се провеждаше миналата година баскетболния шампионат на България. И с плейофи и с всичко се оказва, че най-добрите ще изиграят над 50 мача през годината :!:
Обаче при такава схема трябва да се играе по схема сряда-събота през по-голямата част от шампионата заради тежката зима в България и дългата пауза. Общо-взето хубавото е, че един отбор от по-долна дивизия при добра игра може да се включи още през настоящия сезон при по-добрите отбори и да изиграе стойностни мачове и дори да спори с най-добрите за титлата на страната....и ако е наистина добър ще запази мястото си сред тези ТОП 16. Наистина екзотично предложение, което е успешно в спорт като баскета например, но не считам, че ще бъде прието добре от футболните среди. Мисля, че що се отнася до формата на първенството ръководителите са доста закостеняли, както и футболното общество и няма да се приеме добре една такава разчупена схема. А и всъщност не е и добре постоянно да се сменя формата на шампионата. По-скоро за Б групите може да се пробва нещо по-екзотично :D

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Дек 2008 13:09 
South Boys
Аватар

Отбор: Свиленград 1921 (Свиленград)
Пак се започнахте с вашите глупости.Традиции,традиции та традиции.Не разбрахте ли че традициите не определят кой къде ще играе.Момчето от Търново много правилно каза че като няма пари и база не ви трябват горните дивизии пък ако ще и КЕШ да сте взели преди години.В Б групите има скромни отбори без традиции,без население от 100 000 жители но с перфектни бази и условия за футбол и заслужават много повече да играят в А или Б група отколкото отборите с великите традиции които са от 30-40 години.Ако искате да направим митинг в Англия да вкарат служебно Нотингам форест във Висшата лига все пак са 2 пъти носители на КЕШ а сега са предпоследни в чемпианшим.Спрете се с тия вашите традиции.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 02 Дек 2008 13:16 
Добър приятел на сайта
Аватар

Отбор: Ботев (Враца)
Изобщо не е добре да се променя често формата на шампионата. Сегашния вариант си е най-добър. Може би само ако Б групата си беше само една щеше да е по-добре но в един хубав ден, когато отборите от втория ешелон разполагат с повече средства и това ще стане.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 02 Дек 2008 20:36 
И аз си мисля ,че така групите са си добре ... По 10 или 12 отбора в група е безумно глупава идея :a006:

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: 11 Апр 2009 12:19 

Отбор: Добруджа 1919 (Добрич)
Перфектната „А“ група

08.04.2009

Футболът е за феновете. Клишето си е клише, обаче е вярно. Поглеждайки влизащите от „Б“ група за новия сезон отбори, а именно „Берое“ и „Монтана“, съм обнадежден по отношение повишаването посещаемостта на мачовете в родната „А“ група. В Стара Загора и Монтана обичат футбола и на местните стадиони хора ще има. Вярно е и друго. При изпадането на „Ботев“ и евентуално някой от „Миньор“ или „Спартак“, то посещаемостта на срещите ще падне с почти 50%, но така или иначе все някой ще трябва да изпадне.

Каква би била обаче перфектната „А“ група, ако я подредим по показател публика? При всички положения в нея място няма да заемат отборите на „Славия“, „Локомотив“ София, „Беласица“, „Вихрен“ и „Литекс“, при цялото ми уважение към тях. „Локомотив“ и „Славия“ имат определено минимално количество публика, което без значение от успехите или неуспехите си остава едно и също. „Беласица“ и „Вихрен“ евентуално могат да напълнят стадионите си, само при домакинствата на „Левски“ и ЦСКА, при това с вероятно повече публика на гостите. Въпреки старанието на Гриша Ганчев да направи от „Литекс“ сериозен отбор, манталитетът на местните хора не отговаря на амбициите на собственика. При липса на безплатни кюфтета, бира и томболи, на градския стадион в Ловеч остават само най-верните фенове, които обаче се измерват в трицифрено число.

Всичко това го казвам не с идеята да звучи, като упрек или пък желание за футболен геноцид. Просто на въпросните стадиони е тягостно да се играят мачове, а за телевизионните зрители е истинска скука. В исторически аспект тъжните факти са на страната на „Локомотив“ и „Славия“. Два от най-успешните български клубове от десетилетия живеят в сянката на „Левски“ и ЦСКА. Сянка, която е плод на медийната истерия на синьо-червения фронт, непозволяваща на останалите софийски клубове да се радват на по-голямо внимание. Това обаче е микроклимат, който има и политически окраски.

Най-зрелищната и интересна „А“ група, според мен, би била с участието на „Левски“, ЦСКА, „Ботев“ Пловдив, „Локомотив“ Пловдив, „Берое“ Стара Загора, „Спартак“ Варна, „Черно море“ Варна, „Пирин“ Благоевград, „Дунав“ Русе, „Етър“ Велико Търново, „Добруджа“ Добрич, „Ботев“ Враца, „Спартак“ Плевен, „Марек“ Дупница и бургаските „Черноморец“ и „Нафтекс“.

При тези отбори съществува достатъчно голяма фенска маса, която при един стойностен футбол, преди всичко честен, би се активизирала и футболните двубои в шампионата ни биха станали далеч по-атрактивни и интересни
. Всичко това е само в сферата на пожеланията.

Двумилионна София има потенциала да пълни стадионите и на „Славия“ и на „Локомотив“ и дано някой ден това стане, въпреки че реално погледнато дори „Левски“ и ЦСКА играят пред празни трибуни, ако срещата не е със статут „дерби“.

Изводът от всичко това е, че на българския футбол му е жизнено необходима публика. Публика, която да мотивира футболистите, която да влива свежи пари в касата на клубовете, която да е атрактивна и гласовита, която да оправдае телевизионните пари, които влизат в касите на клубовете.

В противен случай колкото и да се стараят телевизии, вестници, водещи и т.н. да обявяват дадени срещи за възлови, интересни и магнетични, при липсата на публика напъните ще изглеждат, като на свинче звънче.

За пълни трибуни: Стефан Попов
sportbg.net

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2009 12:28 
Аватар

Отбор: Янтра 1919 (Габрово)
За Спартак Варна и особено Марек може да се поспори ,че имат много голяма публика.Определено Локо СФ има по-вече фенове от тях.На мачовете на Локо СФ ходят по едва около 1000 човека ,но почти всичките са агитка и обстановката по трибуните не е скучна.А на Марек примерно ходеха миналата година в А група по 150-200 човека ,като агитка въобще нямаха ,а и при СПартак ВН е подобно положението.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 11 Апр 2009 12:35 

Отбор: Добруджа 1919 (Добрич)
Не си съвсем прав.
Цитат:
На мачовете на Локо СФ ходят по едва около 1000 човека ,но почти всичките са агитка

Айде бе 1000 човека агитка на Локо София..? В УЕФА може би, но за първенство.. не давам повече от 80 човека!
Марек последните 2 години преди да изпаднат бяха зле, но преди това Бончук се пълнеше и имаха агитка, макар и малко смешна да си го кажем, но хората викаха и си подкрепяха отбора. Колкото до Спартак, мене въобще това, което ме изненадва за Спартак и Черно море е, че за първенство са около 150 човека агитка, а на варненското дерби са по 500 и отгоре...

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2009 13:20 
Аватар

Казах ПОЧТИ всички ,не всички.Винаги има към 1000 човека .Във вип ложата да са около 100-200 ,а ако си забелязвал никога освен на софийските дербита няма "обикновени" зрители ,а всички изпълняват ролята на агитка и подкрепят отбора си доста добре.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2009 14:45 

Искам да се вметна:
Ботев Враца - Марек 2:1 (2001 някъде май беше)
8000 зрители, поне 700-800 от Дупница
Марек - Ботев Враца 3:1 (същия сезон)
3000 зрители

Марек има фенове, но само ако отборът им е добре! 2000-2001, когато във Враца събирахме по минимум 3000 на мач от Б група, Славия и Локо Сф имаха по 80-100! Сега Локото се стегнаха, но белите са си пенсионерски отбор!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2009 14:48 

По темата:
Аз съм за 16 отбора в А и 16 отбора в Б! След като Б може да е с 32 (из+зап), намаляването ще направи и В много по-интересни!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2009 14:55 
Header Team Member
Аватар

Отбор: Балкан (Ботевград)
18 според мен.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re:
МнениеПубликувано на: 11 Апр 2009 15:38 
Аватар

Отбор: Спартак-С 94 (Пловдив)
Webmaster Vratza написа:
По темата:
Аз съм за 16 отбора в А и 16 отбора в Б! След като Б може да е с 32 (из+зап), намаляването ще направи и В много по-интересни!

като цяло съм съгласен с теб за единна Б група, както в повечето футболни държави, но на този етап и тази цялата неразбория, бепаричие и кво ли още не, по-добре ще е да си останат две.

сега моят вариант за футболните групи при идеални условия в България (засега само мечти) и нормални закони за спорта (олекотяване на данаците на фирмите и спонсорите, които наливат пари във спорта и доказването на тези доходи за чисти- при това положение спонсорите сами ще се натискат да поемат клубовете). Предоставяне на спортните бази на концесия за продължително време.

А група - 16 или 18 отбора, изпадащи 3, под на заплатите (за мерило давам сегашните средни заплати на българина, които са към 500-600 лв)-750лв

Б група - 1 девизия от 20 отбора, класират се 3, отпадат 4, под на заплатите-500лв

В група - 4 девизии от 18 отбора, класира се само първия отпадат 2, под на заплатите-минимална работна заплата (говоря за всички футболисти без тези които се водят още юноши), задължително 2-ма юноши в стартовия състав и 5 в групата за мача.

А Областни групи - областното БФС преценя бройката на отборите в групата, първият от групата играе баражи с останалите победители от областните групи за определянето на отбор влизащ във В група, изпадащи 2, месечна премия на футболистите от 130лв (колкото е сега минималната пенсия)

Б Областни групи - без определени изисквания

За всички тези групи да има изискване за лиценз на стадиона, като в А група той да е по УЕФА лиценз (може само осветлението да не е задължително). Отбор със стадион непокриващ лиценза има право до 6 месеца да играе на друг стадион, докъто не го оправи. при не спазване на срока отбора се изхвърля в по-долна група.
Отбори прекратили участието си в групата да не бъдат замествани от други по средата на шампионата, а да се отваря място за влизане на отбори зад чертата в долната група.

Не знам дали сте съгласни с мен, но си мисля, че по този начин ще се подобрят много неща във футбола, като например: развитието на млади футболисти, повишаване на нивото на играта и нарастване на посещаемоста на стадионите

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 20 Апр 2009 17:23 
Manucho написа:
За Спартак Варна и особено Марек може да се поспори ,че имат много голяма публика.Определено Локо СФ има по-вече фенове от тях.На мачовете на Локо СФ ходят по едва около 1000 човека ,но почти всичките са агитка и обстановката по трибуните не е скучна.А на Марек примерно ходеха миналата година в А група по 150-200 човека ,като агитка въобще нямаха ,а и при СПартак ВН е подобно положението.
Ти чуваш ли се кви ги говориш......Спартак Вн нямали агитка и нямали публика, а Локо сф имали 1500 човека агитка :lol: :roll: Ами нз ама на мача Спартак-миньор събота пише 3500....а локо нз и на дерби дали ги докарва толкова/нищо лично против тях пичове са/.Ама недей се излага да говориш глупости

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Апр 2009 17:38 
Аватар

краен Спартак (Варна) 1 - 0 Миньор (Перник)
1:0 Стойко Сакалиев 50'

ст. "Спартак", Варна; 800 зрители

Незнам къде са тия 3500 а са 800 като половината сиг са били от Перник.В гонг пък пише ,че са 1000 което не е голяма разлика ,а и ми намери къде съм писал за 1500 души агитка на Локо.Ето срещу Ч.Море имаше 2 000 най-малко( повече от колкото на мачовете на СПартак).От тях 50 човека от Варна около 1 000- 1200 въпреки че са много да са били "семкаджии" и остава поне 500 души агитка та и доста повече.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Апр 2009 17:40 
Аватар

И айде да речем ,че съм пристрастен и приемаме ,че Спартак има повече и по-атрактивни фенове то защо са ни отбори ,които продават мачове наред .

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 20 Апр 2009 17:59 
Manucho написа:
краен Спартак (Варна) 1 - 0 Миньор (Перник)
1:0 Стойко Сакалиев 50'

ст. "Спартак", Варна; 800 зрители

Незнам къде са тия 3500 а са 800 като половината сиг са били от Перник.В гонг пък пише ,че са 1000 което не е голяма разлика ,а и ми намери къде съм писал за 1500 души агитка на Локо.Ето срещу Ч.Море имаше 2 000 най-малко( повече от колкото на мачовете на СПартак).От тях 50 човека от Варна около 1 000- 1200 въпреки че са много да са били "семкаджии" и остава поне 500 души агитка та и доста повече.

18 април 2009 17:00, Стадион: "Спартак", 3500 ,
Гл.съдия: Христо Ристосков
Гол 1 : 0 9. Сакалиев 52'.......ами аз бях на мача и мога да ти кажа, че бяха доста над 1000 и повече вярвам на НОВСПОРТ, отколкото византййската курва Добри Атанасов. Ти казваш 1000 човека агитка...което е доста смешно и 2000 човека публика за отбор, който се бори за медали :8) Много добре знам кой отбор ква публика има вижда се и по ТВ.Кой отбор продава мачове-Сливен, Мездра, Черноморец....преди 4-5 год на мачове на Спартак не идваха по-малко от 3000 човека и после ми говори за публика.

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Апр 2009 18:08 
Аватар

Преди идвали.Че на мачове на Янтра у А група са ходили по 30 000 хиляди са се качвали по дърветата в горите и тряа идеш 2 часа преди мача да имаш централно място... и са ходили хиляди души агитка и във Варна и в Пловдив и къде ли не ама сме във В група и никой нищо не се интересува от този отбор.Ако влезем във А група поне по 10 000 ще имаме на всеки мач така че тея 3 500 души са малко ,а и пак повтарям поне 1/5 са от Перник ама както и да е според мен не трябва да се гледа публиката ,а отбора и Спартак няма място в А група ама то и ще изпаднат сигурно.Тук надали има човек (който да нее фен на Сп.)който да отрече ,че отбора ви е бая корумпиран ,а и си е доста слабичък.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 20 Апр 2009 18:22 
Manucho написа:
Преди идвали.Че на мачове на Янтра у А група са ходили по 30 000 хиляди са се качвали по дърветата в горите и тряа идеш 2 часа преди мача да имаш централно място... и са ходили хиляди души агитка и във Варна и в Пловдив и къде ли не ама сме във В група и никой нищо не се интересува от този отбор.Ако влезем във А група поне по 10 000 ще имаме на всеки мач така че тея 3 500 души са малко ,а и пак повтарям поне 1/5 са от Перник ама както и да е според мен не трябва да се гледа публиката ,а отбора и Спартак няма място в А група ама то и ще изпаднат сигурно.Тук надали има човек (който да нее фен на Сп.)който да отрече ,че отбора ви е бая корумпиран ,а и си е доста слабичък.
Аз ти говоря преди 4-5 год, а не преди 15 когато на Спартак са ходили по 35 000 на Гагарин :D Мен не ме вълнува твоето АКО, защото АКО имахме КАКА, МЕСИ, ПАТО, ИБРАХИМОВИЧ щяхме да да сме СВЕТОВНИ ШАМПИОНИ :razz: Гледаме в момента.От Перник имаше 70 човека най-много.Точно ти фен на Габрово ли ще казваш кой има място в А група, като не си я сънувал??? Гледай там Гиганти, Чепеларе и остави отборите от А група на мира.Говориш за отбор на 7-мо място във ВЕЧНАТА ранглиста :D Изпадане-събуди се :razz:

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: 21 Апр 2009 23:39 

Миньор (Перник) - Славия 1913 (София) 1:0
ст. "Миньор", Перник; 700 зрители
Стадион: Миньор Зрители: 300 gong.bg
:lol!: :lol!:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Апр 2009 14:07 
Аватар

абе пеца ти фен на КАМЕНАР ли си и зелените ебат ли ви яко? а че имате по добре публика от локо сф е ясно на всеки, че миньор бяха 50 съшо се видя, и че вие бяхте повече от 1000 също...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Апр 2009 16:03 

ed_edd'n'eddy написа:
абе пеца ти фен на КАМЕНАР ли си и зелените ебат ли ви яко? а че имате по добре публика от локо сф е ясно на всеки, че миньор бяха 50 съшо се видя, и че вие бяхте повече от 1000 също...

Че Спартак Варна е шибан продажен обор също се вижда

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Апр 2009 16:22 

Отбор: Черноморец (Балчик)
Vasilev написа:
ed_edd'n'eddy написа:

Че Спартак Варна е шибан продажен обор също се вижда

И кой казва само, че Спартак Вн са пеодажници, този на който родния му отбор рита в ''В''!!! Те имат всичко, което вие габровци нямате наред с детска-юношеската ви школа. И все пак погледай малко мачове на Спартак преди да говориш ;)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Апр 2009 19:07 
ed_edd'n'eddy написа:
Хахахаха аве калъф, виж се от къде си, къде се намира отбора ти/незнам някога дали е играл и във А група, когато вече е имало мрежи на вратите :D /и тогава коментирай кой бил продажен и кой не.Явно не помниш кого изхвърлиха едно време от групата твоето отборче и берое....Каменар, Зведица, Аспарухово и т.н все квартали по-големи от габрово бъди сигурен :8) Дори и селяни не мога да ви нарека, че ще ги злепоставя хората.Сега пусни канал 1,тв2, ринг и гледай малко ама да не прехапиш езика от злоба, че ви идва дерби с ОВЧАРОВО хахаха

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Апр 2009 19:13 
Аватар

Хаха кво са хвалиш че сте в А група.Явно ти е много хубаво в тази пропаднала група с 1-2 чисти мача на кръг(разбира те не са с участитето на Спартак).А това ,че Янтра са в долна група и играем с ОВЧАРОВО????? що не погледнем нещата по следния начин:ние играем с Видин,Враца,Горна Оряховица ,Свищов ,а вие с САНДАНСКИ„ПЕТРИЧ„МЕЗДРА и други мегаполисни грандове.И честито бойко реми с Македонска слава.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Апр 2009 19:19 
Manucho написа:
Хаха кво са хвалиш че сте в А група.Явно ти е много хубаво в тази пропаднала група с 1-2 чисти мача на кръг(разбира те не са с участитето на Спартак).А това ,че Янтра са в долна група и играем с ОВЧАРОВО????? що не погледнем нещата по следния начин:ние играем с Видин,Враца,Горна Оряховица ,Свищов ,а вие с САНДАНСКИ„ПЕТРИЧ„МЕЗДРА и други мегаполисни грандове.И честито бойко реми с Македонска слава.
Просто сме там където винаги сме били, за разлика от вас човече.Забрави-Левски, ЦСКА и т.н :lol: Първо трябва човек да гледа себе си и после да коментира 2 нива нагоре, ако ме разбираш, защото става смешен и точно от Габрово......малко семпло :razz:

Върнете се в началото

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема     [ 89 мнения ]  Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Подобни теми Автор Преглеждания Последно мнение
Преглежда непрочетените мнения Започна ли Шумен да продава мачове?
Форум: Сезон 2007/2008
DUNAV-RUSSE 44129 01 Яну 2007 16:11
от SPFC1919
Преглежда непрочетените мнения Официален фен сайт на отбора
Форум: Спартак (Плевен)
SPFC1919 53170 26 Мар 2008 04:02
от ^_^
Преглежда непрочетените мнения Състав на отбора за сезон 2007/2008
Форум: Сезон 2007/2008
parmalat 79214 18 Май 2008 14:18
от [AS Roma]Gu73v
Преглежда непрочетените мнения БАСКЕТБОЛ! А" група/мъже/-програма, резултати, коментар
Форум: Спартак (Плевен)
Anonymous 241057 14 Юни 2007 09:06
от СПАРТАК-ЗАВИНАГИ!
Преглежда непрочетените мнения По коя телевизия предпочитате да гледате мачове
Форум: Спортни медии
Anonymous 63112 12 Фев 2011 22:58
от sashitop