КРАЙ!!!
Всичко свърши...
Ето, Четвъртък сутрин е, отново се събуждам и нещо ме пристяга, като че ли бучка е заседнала в гърлото и не мога да се осъзная. Веднага изникват пред очите ми заглавията от вчерашните стати, които бях прочел в интернет.Заглавия като: “Спартак се разпадна”, “Закриват Спартак Плевен”, “Плевен остана без футболния Спартак”...
Едва успявам, със сълзи на очите, да напиша няколко реда по долу, макар и абсолютно излищни и може би никому ненужни...
Все още не мога да си намеря място и да повярвам, че в Събота няма да мога да погледам любимия си отбор?!?Да се видя с моите приятели на по биричка... Все още не мога да повярвам как Пацо Николов и компания успяха да унищожат нещо градено близо век, цели 90 години! Това нещо, което караше да се събират хиляди на стадиона, това което караше целия град да говори за него когато наближаваше мач, това нещо което беше основна тема за разговори между приятели, между пенсионери, между спортни дейци и деца...
ВИЕ убихте едно от малкото неща, на които ни беше останало да се радваме в иначе разрушената ни Държава! Но каквито сте вие такива са и делата ви, един боклук!!!
Такъв е живота, озъбен и негостоприемен, обичащ борещите се...Това е реалността, затова живеем за да се борим и да вървим напред.Господ взима, но и дава.Остава ни да чакаме, да чакаме и да мечтаем старите дни да се завърнат!Само мечтите ни могат да ни накарат наистина да Живеем.Защото човек без мечти е обречен на едно простичко “съществуване”.Остава ни да ходим по калните улици, да газим мръсотията, да ни е страх за децата ни, остава ни да избираме боклук след боклук, който да ни управлява.
Остава ни да чакаме, убииците на Спартак да си получат заслуженото.
През последните години Спартак представляваше един умален модел на това, което се случва в иначе тъй красивата ни Родина.Един умален модел на това как един паразит граби със завидни темпове и как е възможно да разруши това което е градено с много любов, с много средства, с много труд и време...
Ето, това беше поредния пирон забит в ковчега на българския футбол, на българския спорт! Това беше едно показно на това как в България може да си безнаказан.
На ВАС Общинари какво да кажа? Измивахте си ръцете месеци наред и чакахте прекалено много.Никой от вас не може да ме убеди, че ако наистина бяхте заинтересовани, нямаше да можете да изстръгнете отбора от ръцете на ПАЦО Николов(не заслужаваш дори да те нареча с името Пламен, защото Пламен значи пламък, огън, символ на живота, символ на това което ти открадна!).
Продължавайте в същия дух и не се чудете защо децата ни се дрогират, защо седят само по дискотеките и се превръщат в пияници! Дано някой ден дойде и вашия ред да си получите заслуженото.Да загубите нещо ценно, за да разберете какво изгубихме ние!
Един поклон пред всички, които не се отказаха да подкрепят Спартак, пред тези които деряха гърла за любимия отбор, пред тези които едва събираха пари за да успеят да посетят поредното гостуване и да му се порадват!Поклон и пред всички, които макар и за без пари, работеха и даваха всичко от себе си за да просъществува Спартак!
К. Иванов (
www.spartak-pleven.com)