bulgarian-football.com | bgclubs.eu | GOAL.bg | Левски София | ДЮШ Левски | bfl-team.com | pi4e.com | Dropbox | eRepublik
* Влез   * Регистрация

Последно посещение:
Дата и час: 22 Юни 2025 07:59

Напиши нова тема Отговори на тема     [ 269 мнения ]  Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Новини
МнениеПубликувано на: 01 Сеп 2008 23:52 
Сами срещу всички
Аватар

Отбор: Левски (София)
Официално: Куарешма за пет години в Интер, взе номер 77

Новото попълнение на Интер Рикардо Куарешма подписа официално петгодишен контракт с италианския шампион. Атакуващият халф подписа с "нерадзурите" до 2013 година, като утре ще бъде представен официално. Бившата звезда на Порто ще играе с номер 77 в миланския гранд, като се очаква да бъде твърд титуляр заедно с Мансини и Златан Ибахимович в атаката на тима. Както е известно след дълга сага, едва късно снощи Интер и Порто се разбраха за трансфера на стойност над 30 милиона евро.

спортал.бг

"Левски значи СВОБОДА"
- "Левски" отборът на тези, които искат да бъдат свободни

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Сеп 2008 13:53 
Аватар

Отбор: Белите орли (Плевен)
Адриано – Моуриньо спаси кариерата ми в Интер

12 септември 2008 | 07:16 | Агенция "Фокус"
Милано. Бразилският нападател на Интер Адриано, заяви, че дължи завръщането си в тима единствено на новия наставник Жозе Моуриньо, съобщава ”Скай Италия”. „Много се радвам, че ще работя под ръководството на Моуриньо. Той е отличен треньор, може би най-добрият. Единствено на него дължа завръщането си в Интер. Той показа вяра в мен, а това е много важно за един футболист в моето положение. Сега съм пределно мотивиран да си върна мястото в отбора и да му се отблагодаря за оказаното доверие”, заяви Адриано.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2008 09:19 
Сами срещу всички
Аватар

Морати призна: Не исках Куарешма

Президентът на Интер Масимо Морати не е искал португалското крило Рикардо Куарешма в състава си, но се е съгласил да го купи по изричното настояване на Жозе Моуриньо. Това призна самият бос на "нерадзурите", като допълни, че заради прекалено големия състав и високите заплати, ще трябва да продаде част от играчите през зимата.

"Ще съм честен и ще ви кажа, че бях против трансфера на Куарешма", заяви Морати пред медиите на Апенините. - Моуриньо обаче много държеше да го привлечем, за да запълни всички празноти в състава".

Сделката за Куарешма се очакваше цяло лято, но стана факт в самия край на трансферния прозорец. Техничарят дойде на "Сан Сиро" от Порто за 30 млн. евро, а Моуриньо веднага показа, че ще го налага в титулярния състав.

спортал.бг

"Левски значи СВОБОДА"

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 20 Сеп 2008 09:21 
Сами срещу всички
Аватар

Потвърдиха наказанието на Мунтари - аут за три мача

Дисциплинарната комисия към италианската футболна федерация отхвърли обжалването на Интер за наказанието на халфа Съли Мунтари, който бе наказан за три срещи в началото на седмицата. Така ганайският национал ще пропусне следващите три мача в Серия А. За нещастие на Жозе Моуриньо той няма да може да разчита на полузащитника си в двубоите с Торино, Лече и Милан.

спортал.бг

"Левски значи СВОБОДА"

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Окт 2008 22:57 
Сами срещу всички
Аватар

"Тутоспорт": Интер взима Акуилани

Шампионът Интер си е осигурил услугите на полузащитника на Рома Алберто Акуилани, твърди торинският всекидневник "Тутоспорт". Според изданието, халфът дори вече се е съгласил да премине при "Нерадзурите".

"Нерадзурите" търсят спешно креативен футболист, който да освежи действията им в центъра на терена, но не успяха да се разберат с колегите си от Вечния град през лятото относно трансфера на италианския национал.

Според "Тутоспорт", шансът Акуилани да подпише с Интер е съвсем реален и най-вероятно той ще стане третият футболист на "вълците", който ще парафира с шампионите, след Кристиан Киву и Амантино Мансини.

Халфът дори вече бил дал съгласието си за осъществяване на трансфера, като сега остава да се разберат само двата клуба.

В сделката може да бъде включен нападателят Ернан Креспо, твърди още изданието.

гол.бг

Реал вади 18 милиона евро за Балотели

Испанският шампион Реал Мадрид подготвя оферта от 18 милиона евро за младия нападател на Интер Марио Балотели, твърдят слуховете на Иберийския полуостров.

Кралския клуб бе изключително пасивен на трансферния пазар през лятото, но през януари нещата ще се променят. Треньорът Бернд Шустер много харесва 18-годишния футболист, който през миналата кампания проби дори в първия състав на нерадзурите.

Германецът иска заместник на напусналия Робиньо и е поискал от президента Рамон Калдерон Балотели да бъде привлечен, въпреки че той няма да бъде никак евтин.

Наскоро той обаче поднови договора си с Интер до 2013 година, а заплатата му бе увеличена до 1 милион евро на година, което може да създаде проблеми. Освен това феновете обожават младока, така че президентът Масимо Морати би рискувал много ако го продаде дори и за толкова много пари.

гол.бг

"Левски значи СВОБОДА"

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Окт 2008 08:45 
Сами срещу всички
Аватар

Ибрахимович става най-скъпоплатения футболист

Ръководството на Интер е предложило на топ нападателя си Златан Ибрахимович нов пет годишен договор до 2012, по силата на който шведа ще стане най-скъпоплатения играч в Европа.

За този период футболиста ще получи космическите 60 милиона евро, след като заплатата му беше увеличена на 12 милиона годишно.

Новия договор е сигнал към клубове като Челси и Реал (Мадрид), които проявяваха интерес към шведския национал.

спортал.бг

"Левски значи СВОБОДА"

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 11 Ное 2008 22:11 
L.D.S.
Аватар

Отбор: Локомотив (Дряново)
Мацола: Моуриньо се надценява

Легендата на Интер Сандро Мацола разкритикува държанието на треньора на тима Жозе Моуриньо. Въпреки че "нерадзурите" са на върха в Серия А, тяхното представяне не е особено впечатляващо и често стигат до победи с голове в края след слаба игра. В този ред на мисли Мацола, който бе част от "Великия Интер" на 60-те сподели впечатленията си от наставника на шампиона на Италия.

"Моуриньо често се опитва да впечатли хората като прави неочаквани неща. Той не биваше да се сравнява със своя предшественик Роберто Манчини. Сега журналистите ще го питат за това до края на сезона. Вероятно той се надценява. Искаше да наложи волята си моментално, но не успя да го направи и отборът не може да намери своя път. Мисля че той подцени италианската Серия А и сега се изправя пред неочаквани трудности", смята Мацола.

Интер излезе еднолично начело в класирането след като победи Удинезе с 1:0 с гол на Хулио Крус в 92-ата минута. Веднага след това Моуриньо направи жест към публиката да замълчи, след като бе освиркван през по-голяма част от мача.

Изображение

http://www.juventus-bulgaria.com/content/view/2103/65/ - тук можете да откриете инфо за фенклуб "Ювентус-България" :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Ное 2008 00:51 
Сами срещу всички
Аватар

Мунтари матира Ювентус, Интер се откъсна на върха

Интер спечели дербито на 13-ия кръг в Серия А срещу Ювентус с минималното 1:0. Трите точки за "нерадзурите" донесе халфът Съли Мунтари, отбелязал първия си гол в Серия А с екипа на миланския гранд в 72-ата минута. Двата тима си размениха по едно полувреме, но домакините се възползваха по-добре от своите положения и логично стигнаха до успеха.

Срещата започна с по-добра игра на Интер и още в началните минути имаше съмнение за дузпа при една рикоширала топка, срещнала ръката на Киелини. В 11-ата минута Станкович бе изведен добре зад защитата, но се засуети и притичал защитник успя да му отнеме топката. Малко по-късно Адриано от близо стреля с глава, но слабо и за Манингер нямаше проблем да улови. Отново Интер създаде добро положение в 26-ата минута, но Мунтари от близо не успя да промуши топката през вратаря на Юве, който изби с крак. Междувременно пък и гостите имаха претенции за дузпа за събаряне на Маркиони от Мунтари.

Първото по-интересно положение за "старата госпожа" бе далечен удар на Недвед, но минал далеч от целта. Веднага след това обаче грешка на Маркизио позволи на Ибрахимович да открадне кълбото, но останал сам срещу Манингер не успя да го преодолее. В 38-ата минута пък след хубаво разиграване Амаури намери Маркиони в наказателното поле, но халфът не успя да засече топката. В 43-ата минута Маркизио опита хубав далечен удар, но Сезар бе на мястото си. Две минути по-късно пък Мунтари от точката на дузпата отправи опасен удар, но отново Манингер бе блестящ.

През втората част Ювентус заигра много по-стабилно. "Бианконерите" владееха топката много повече време, но трудно създаваха положения пред противниковата врата. В същото време Интер отново имаше добри възможности. В 64-ата минута Станкович намери отлично Ибрахимович, но той не уцели вратата от чиста позиция. В 72-ата минута обаче грешка на защитата на гостите позволи на Ибра да отправи удар, който не бе особено опасен, но притичалия Мунтари прати топката в мрежата. До края на мача Юве обсади вратата на Интер, но успя да създаде едва една по-сериозна опасност, когато в 81-ата минута удар с глава на Дел Пиеро бе с мъка избит от Сезар.

Така срещата завърши с успех на домакините, които вече имат преднина от 4 точки на върха пред Милан, който обаче играе утре. Това пък е първа загуба за Ювентус след пет поредни победи. Така тимът остава трети с 24 точки, с шест по-малко от Интер, за който това е пък първи успех над днешния си съперник на "Сан Сиро" от 4,5 години насам.

спортал.бг

"Левски значи СВОБОДА"

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 01 Дек 2008 08:27 
Сами срещу всички
Аватар

Моуриньо нападна тифозите на Интер

Наставникът на Интер Жозе Моуриньо остана доволен от днешната победа над Наполи (2:1), но португалецът нападна тифозите на "нерадзурите", че не подкрепят отбора подобаващо. "Първи сме в Серия А, класирахме се на осминафиналите в Шампионската лига, а на мачовете ни идват много малко хора, което не е нормално. Трябва да получаваме необходимата подкрепа от трибуните. Заслужаваме повече уважение. Беше разочароващо да чуя как освиркват Майкон, който днес участва в мача напук на съветите на лекари да не го прави", аргументира се Специалния.

"Днес заслужихме победата си. Доминирахме преди почивката, а след това не дадохме никакви шансове на Наполи да изравни. Движим се по верния път и смятаме да си вземем необходимите точки до коледната почивка", допълни португалецът.

спортал.бг

"Левски значи СВОБОДА"

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Дек 2008 09:02 
Сами срещу всички
Аватар

Оперираха счупената скула на Матераци

Защитникът на Интер Марко Матераци претърпя операция на счупена скула, съобщиха от клуба. 35-годишният световен шампион с Италия получи удар с лакът снощи при загубата на Интер от Вердер с 1:2 в Шампионската лига.

спортал.бг

"Левски значи СВОБОДА"

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 31 Дек 2008 00:34 
Сами срещу всички
Аватар

Адриано: Оставам в Интер, Моуриньо ще разчита на мен

Бразилският голмайстор на Интер Адриано опроверга слуховете, че преговаря с Фламнего и ще напусне тима през януари."Не съм казвал на никого, че искам да напусна Интер. Връщам се в Италия на втори януари, за да започна подготовка с тима. При положение, че все пак не остана в Милано, няма да се връщам в Бразилия, а ще продължа кариерата си в Европа", сподели Императора пред бразилските медии, които твърдяха за започнати преговори между мениджъра на играча и шефовете на Фламенго.

"Обожавам Фламенго, израснах с този отбор, както вече съм казвал, ако реша да се върна в бразилския шампионат, ще бъде с екипа на Фламенго. Но не вярвам това да се случи тази зима", допълни 26-годишният голмайстор.
"В момента обаче мисля само за Интер. Що се отнася до отношенията ми с Жозе Моуриньо те са идеални. Разбираме се чудесно. Говорим много, като съм сигурен, че ще ме пуска да играя. Той е откровен и винаги казва какво мисли", сподели Адриано, който има три гола през този сезон с "нерадзурите" два в Шампионската лига и един в Серия "А".

спортал.бг

"Левски значи СВОБОДА"

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 31 Дек 2008 00:35 
Сами срещу всички
Аватар

Интер дава 20 милиона евро и Балотели за Милито

Ръководството на Интер е готово да плати 20 милиона евро за голмайстора на Дженоа Диeго Милито. Нападателят е оценяван на 30 милиона от президента си Енрико Прециози и поради тази причина "нерадзурите" предложили да дадат и младата си звезда Марио Балотели на "грифоните" под наем до края на сезона, твърди "Гадзета дело Спорт". През лятото шампионите си връщат юношата Роберт Акуафреска, който вече две години е голмайстор на Каляри. Той също може да бъде пратен на "Луиджи Ферарис", заявил изпълнителният директор на Интер Марко Бранка на колегите си от Дженоа.

Милито пристигна от Сарагоса през лятото, като отказа да премине в Тотнъм и не веднъж е споделял, че се чувства великолепно в Генуа, където тифозите го боготворят. Офертата от престижен клуб като Интер, който диктува модата в калчото от няколко години, както и фактът, че отново миланския гранд е основен кандидат за скудетото и възможността да играе в Шампионската лига заедно със Златан Ибрахимович под ръководството на Жозе Моуриьно, могат да се окажат решаващи в избора на Принца.
Всичко сега е в ръцете на аржентинския голмайстор, който има 12 гола до момента в калчото, като заедно с Марко Ди Вайо и Алберто Джилардино е лидер при стрелците. Дженоа пък е с актив от 29 точки след първите 17 кръга и е само на три точки от местата, даващи право на участие в Шампионската лига.

спортал.бг

"Левски значи СВОБОДА"

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 02 Яну 2009 00:38 
Сами срещу всички
Аватар

Жозе Моуриньо пожела Оуен в Интер

Нападателят на Нюкасъл Майкъл Оуен изненадващо може да се окаже в редиците на италианския шампион Интер от януари. Според "Мирър" настоящия клуб на Оуен Нюкасъл е проявил сериозен интерес към хондураския нападател на "нерадзурите" Давид Суазо, което пък веднага накарало Жозе Моуриньо да пожелае в сделката да бъде включен английският национал. Италианците искат да се възползват от все още твърде неясната ситуация на нападателя, чийто договор изтича в края на сезона и все още не е подновен. Друг фактор при осъществяването на подобна сделка може да се окаже и президентът на Интер Масимо Морати, който от дълго време е почитател на Оуен и дори се опита да го привлече след световното първенство през 1998.

спортал.бг

"Левски значи СВОБОДА"

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Яну 2009 14:54 
Аватар

Отбор: Суворово (Суворово)
Треньорът на Интер Жозе Моуриньо сподели пред "Скай спортс", че иска да вземе в отбора си халфа на Тотнъм Джърмейн Джинас.

Хари Реднап обаче заяви, че няма намерение да се разделя Джинас. "Той е един от най-добрите полузащитници в Англия и аз не искам да го загубя", каза мениджърът на Тотнъм. Миналият юли Джинас подписа нов договор с клуба до 2013 година.

Моуриньо иска да привлече и полузащитника на Челси Франк Лампард. По-рано тази седмица се появиха информации, че Тотнъм и Интер са пред сделка, която включва размяната на Адриано и Гарет Бейл.

Във фирма "Титан" от десетина дни върви страхотен дебат. Неразрешимият спор е дали върху кофите за боклук да бъде изписано ЦСКА или върху фланелките на футболния отбор да се появи надпис "червени боклуци".

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 21 Яну 2009 00:32 
Сами срещу всички
Аватар

ИБРАХИМОВИЧ: ПОСВЕЩАВАМ УСПЕХА НА МОУРИНЬО И МАНЧИНИ

Нападателят на Интер Златан Ибрахимович грабна три от наградите на Калчото – за най-добър гол на 2008 година, за най-добър чужденец в Серия А и за най-добър играч като цяло.

„Искам да благодаря на моите приятели футболисти, които гласуваха за мен. Искам също така да посветя този успех на треньорите Жозе Моуриньо и Роберто Манчини, с които работих през последната година”, каза шведът.

„Много съм щастлив след такава вечер и сега просто искам да се концентрирам върху това, да продължа да печеля победи с Интер” добави Ибрахимович.

Последните дни не бяха особено успешни за нерадзурите, тъй като съставът на Жозе Моуриньо допусна преднината му начело в шампионата да бъде скъсен от Ювентус на само три точки.

гонг.бг

"Левски значи СВОБОДА"

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 02 Фев 2009 20:55 
Аватар

Отбор: Места 2005 (Хаджидимово)
Channel4: Куарешма вече е играч на Челси

02 февруари 2009 | 19:47 Агенция "Фокус"
Лондон. Халфът на Интер Рикардо Куарешма премина в редиците на Челси в последния възможен момент от трансферния пазар, информира Channe4. Той премина в Интер през лятото след идването на Жозе Моуриньо, но бе един от най-слабите играчи въобще в отбора. Първоначално Куарешма е бил забелязан днес в Лондон, но за преговори с другия лондонски тим – Тотнъм. Всички детайли по трансфера все още са напълно неясни – дали става въпрос за наем, или за перманентен договор.

ние мразим граничар(копривлен)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 03 Фев 2009 00:31 
Сами срещу всички
Аватар

Оливие Дакур премина във Фулъм

Оливие Дакур премина във Фулъм
Фулъм финализира трансфера под наем на френския полузащитник Оливие Дакур от Интер, съобщиха от клуба. 34-годишният футболист, който е играл още за отборите на Евертън и Лийдс на Острова, отпадна от титулярния състав, след като Интер бе поет от Жозе Моуриньо.Междувременно капитанът на Фулъм Дани Мърфи се съгласи да продължи своя контракт с отбора. Полузащитникът ще остане в тима до юни 2010-та година.Друг полузащитник на Фулъм Леон Андреасон премина под наем до края на сезона в германския Хановер 96.

спортал.бг

"Левски значи СВОБОДА"

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 03 Фев 2009 00:32 
Сами срещу всички
Аватар

Тифозите на Интер изкупиха всички билети за мачовете с Манчестър Юнайтед

Невероятен интерес към осминафиналния двубой от Шампионската лига между Интер и Манчестър Юнайтед демонстрираха привържениците на италианския шампион. 22 дни преди първата среща на "Джузепе Меца" бяха изкупени всичките близо 80 000 билети, като 31 хиляди от тях бяха резервирани за членовете на абонаментни карти за сезона на "нерадзурите". Интересното е, че всичките билети за тифозите от Милано и за срещата-реванш на "Олд Трафорд", която ще се играе на 11 март, бяха продадени до един в рамките на няколко часа.

спортал.бг

"Левски значи СВОБОДА"

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2009 12:34 
Header Team Member
Аватар

Отбор: Балкан (Ботевград)
Куарешма последно къде е ?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re:
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2009 21:28 
Сами срещу всички
Аватар

Torresinho написа:
Куарешма последно къде е ?

В Челси!!!

"Левски значи СВОБОДА"

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 07 Фев 2009 09:21 
Сами срещу всички
Аватар

80 000 вече с билети за Интер -Милан

Осем дни преди миланското дерби Интер - Милан от 24-ия кръг на Серия "А" всичките билети бяха продаденi, потвърдиха от щаба на "нерадзурите", които са символични домакини в мача. Tифозите от Милан изкупиха всичките билети в рамките на 40 часа, като преди два дни бяха пуснати в продажба около 45 хиляди от тях. Останалите места са заети от тифозите на Интер, които са си закупили абонаментните карти за сезон 2008/2009 година. "Росонерите" получиха малко над 8 000 билета, които бяха продадени още в първия ден. Както е известно, двата тима имат шест точки разлика помежду си, като утре играят съответно с Реджина на "Сан Сиро" Милан и с Лече в Пулия Интер. При положение, че "росонерите" спечелят своя мач със сигурност излизат в дербито като втори във временното класиране.

Очаква се около 80 000 зрители да присъстват на миланското дерби другата неделя 15-и февруари от 21,30 часа.

спортал.бг

"Левски значи СВОБОДА"

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 01 Мар 2009 09:21 
Сами срещу всички
Аватар

Директор на Интер призна, че отборът се интересува от Агуеро и Милито

Спортният директор на Интер Марко Бранка разкри, че клубът се интересува от звездата на Атлетико Мадрид Серхио Вагнеров и от голмайстора на Дженоа Диего Милито, като той планира евентуално тяхно привличане през летния трансферен прозорец. Агуеро често е оставян на резервната скамейка от новия си треньор в Атлетико Абел Ресино и това кара мнозина да мислят, че футболистът би искал да отиде да играе другаде. „Агуеро е играч от най-висока класа. Все пак още не сме се интересували от цената му." заяви Бранка.

Диего Милито се представя много добре този сезон и неговите голове са решаващи за Дженоа. Бранка допуска, че аржентинецът е поредният играч, който попада в полезрението на Интер.

СПОРТА.БГ

"Левски значи СВОБОДА"

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 03 Мар 2009 09:38 
Сами срещу всички
Аватар

Толдо преподписа с Интер

Вратарят на Интер Франческо Толдо подписа нов договор с италианския шампион и ще остане в тима до лятото на 2011 година. Досегашният контракт на ветерана изтичаше това лято. "Искам искрено да благодаря на целия клуб за вярата, която показва в мен. Ще продължа да играя по същия начин, ккато досега", сподели 37-годишният страж.

Бившият италиански национал премина в Интер с трансфер от Фиорентина през 2001 година. През последните 3 сезона обаче Толдо е резерва на бразилския вратар на "нерадузрите" Жулио Сезар и играе предимно в мачовете за Купата на Италия, или когато конкурентът му за титулярното място е контузен или наказан.

спортал.бг

"Левски значи СВОБОДА"

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Мар 2009 17:30 
L.D.S.
Аватар

Отбор: Локомотив (Дряново)
Крадецът вика: Дръжте крадеца!

Преди точно една седмица треньорът на Интер Жозе Моуриньо трябваше да даде обичайната си пресконференция преди полуфинала за Купата на Италия срещу Сампдория. Той обаче използва възможността да оплюе абсолютно всички и конференцията се превърна в скандална, дори и за "Специалния". Изнервен от публикациите и изказванията по медиите за дузпата на Интер, свирена в дербито срещу Рома, Мауриньо не се поколеба да нахрани всичките си съперници. "Интелектуалната проституция не ми допада. В последните 2 дни не се говореше за Рома или за Милан, които ще останат накрая на сезона без трофей. Нито за Ювентус, който спечели толкова точки благодарение на съдийски грешки. Говори се за Балотели и дузпата срещу Рома, която си бе явна. Раниери дори се опита да ми телефонира. Питайте го какво искаше", изригна наставникът на шампионите.

Тук вече половината свят се смееше, а останалата половина, която познава по-бегло португалеца – беше в шок. Специалистът обаче продължи със словоизлиянията си:
"Аз не харесвам подобни шикалкавения в позицията като това на Раниери. Винаги съм се държал по един и същи начин и не изневерявам на позицията си. В последните дни сме свидетели на една голяма интелектуална манипулация. Една огромна работа подчинена на манипулиране на общественото мнение. Всичко това, за да се навлезе в един свят, който не е моя. В който ще бъда докато работя във футбола, но не е моя. И тази манипулация бе изключително успешна. В последните 2 дни не се говореше за нищо друго. Не се приказваше за Рома, която има страхотни играчи и няма да спечели нищо този сезон. Нито за Милан, който също няма да спечели нищо, а има играчи родени победители и с психика на победители. Нито за Юве, който взе много точки до момента, но много от тях дойдоха след грешките на съдиите. Както Раниери твърди, че е в компания със Спалети, така аз съм в подкрепа на Дзенга, Прандели и Дел Нери, защото и тримата изпуснаха три точки срещу Юве, благодарение на съдиите. Също съм в подкрепа на Марино и Новелино, които тепърва имат да играят с Юве. Ако бях на тяхно място щях да изляза с втория отбор или въобще да не излизам на терена. Може би и Интер не бива да играе, защото съвсем скоро ще избухне поредния скандал..." и т.н. и т.н. Излагацията и глупостта на "Специалния" сякаш нямаха край.

Мисля, че няма две мнения около въпроса "Добър треньор ли е Мауриньо?". Дори и най-големите му врагове признават, че "Специалния" е голям специалист. И няма как да е иначе. Когато статистиката и успехите говорят знаем и кои мълчат. Само че има една тънка граница, която ако прекрачиш, започват съмненията дори и върху неоспоримите факти. Освен моралната и възпитателната, Мауриньо прекрачи и тази граница.

Нека обаче разгледаме само един от примерите, за които говори наставникът на Интер. Датата е 25 януари тази година, мачът Ювентус – Фиорентина. "Старата госпожа" печели с 1:0 с гол на младият Маркизио, след феноменален пас на Дел Пиеро. Попадението и поредното гениално хрумване на легендата на Юве обаче, остават на заден план при коментарите на медиите. Вместо това надълго и нашироко са отразени претенциите на гостите, които твърдят, че несправедливо им е отменен гол и съдията е повлиял за крайният изход на двубоя. За нито една италианска (а и българска) медия нямаше дори и съмнение, че голът е редовен. Но нека разгледаме въпросното положение в 33-тата минута под лупа. Сантана цели гредата, след което атаката на гостите продължава и Буфон с мъка избива силен шут на Монтоливо (на снимката). Топката попадна в Джилардино, който незабавно я праща в мрежата, но страничният рефер вдигна флага за засада. На снимката ясно си личи линията на засадата. Не е ясно обаче дали лявата ръка на Джилардино е пред или зад нея. Ако е пред, значи голът наистина е редовен, но ако е преминала дори и с милиметър, то правилата са категорични - трябва да се отсъди засада. Положението е много тънко и акцентът не е върху това дали има или няма засада. Тук става въпрос за "интелектуална манипулация", за която Мауриньо говори. Нито едно спортно издание не използва думи като "спорно", "тънко" и "трудно за отсъждане", при обзора на този мач. За всички бе "безспорно", че засада няма и съдиите продължават да подкрепят "голямото футболно зло" Ювентус. Тук дори не отчитам и факта, че положението наистина е много, много тънко и грешката на съдията е оправдана. За разлика от положенията на Интер, които вече са далеч по-ясни, но пък там смело се използват думи като "спорно" и "тънко".

Спирам се подробно на случая с Фиорентина, защото той е идеален пример за "интелектуална проституция". Всъщност Специалния е прав за манипулацията, само дето не е прав за посоката й. Интер разполага с чудесен медиен комфорт и това го знае всяко италианско хлапе. Не е тайна, че най-големият спортен всекидневник не само на Апенините, но в целия свят "Газета дело Спорт" е... да кажем просто че не критикува остро "нерадзурите", макар че това е доста меко казано. Всъщност освен торинския вестник "Тутоспорт", няма значителна италианска медия, която с действията си да ни накара да намерим основание в думите на Мауриньо.

Но нека да не бъдем голословни и да се спрем по-подробно върху "спорните" ситуация в някои от мачовете на Интер. Ще разгледаме само по фрапантните реферски грешки в полза на "нерадзурите" и то само през този сезон, защото ако се върнем и на предишния, редакторът със сигурност няма да публикува този материал.

► 30 август 2008: Сампдория - Интер 1:1, (1 кръг, Серия "А")
33-а мин. – Съдията Мауро Бергонци зачита гол на Златан Ибрахимович след игра с ръка от негова страна в атаката довела до гола. Сампдория обаче изравнява през втората част и подарената точка за "нерадзурите" е само една.

► 13 септември 2008: Интер - Катания 2:1, (2 кръг, Серия "А")
48-а мин. – Реферът Антонио Дамато зачита победният гол за Интер след положение, при което топката не е преминала с цялата си окръжност гол линията на Катания. 2:1 за Интер и 3 точки в актива им.

► 28 септември 2008: Милан - Интер 1:0, (5 кръг, Серия "А")

Отново главно действащо лице е човекът в черно. Емидио Морганти не дава 2 най-малкото спорни дузпи за Милан. При първото положение Кака е шамаросан от Матераци, а при второто отново той е съборен. Морганти спестява червени картони на Матераци и Станкович, който влиза със зверски шпагат отзад в краката на Кака. Не дава и жълт картон на Патрик Виейра, който събаря откъсващ се сам срещу Цезар играч на Милан. Все пак Интер не успява да вземе нищо от този мач.

► 4 октовмри 2008: Интер - Болоня 2:1, (6 кръг, Серия "А")
25-а мин. - Съдията Маурицио Киампи дава дузпа за Интер след като топката се удря в ръката на играч от Болоня, която обаче е плътно прилепена към тялото. Ибрахимович вкарва и Интер повежда с 1:0, а в последствие печели с 2:1.

► 29 октомври 2008: Фиорентина - Интер 0:0, (9 кръг, Серия "А")

Роберто Росети не дава чиста дузпа за Фиорентина, за събаряне на техен нападател в малкото наказателно поле, оставащ сам срещу празна врата.

► 30 ноември 2008: Интер - Наполи 2:1, (14 кръг, Серия "А")

Реферът отново е Роберто Росети. При резултат 2:1 той не дава чиста дузпа за Наполи, за събаряне на Лавеци в наказателното поле.

► 6 декември 2008: Лацио - Интер 0:3, (15 кръг, Серия "А")

При резултат 2:0 за Интер реферът Даниеле Орсато отменя чист гол на Сарате, а минути по-късно зачита попадение от засада на Златан Ибрахимович.

► 20 декември 2008: Сиена - Интер 1:2, (17 кръг, Серия "А")
83-а мин. - Съдията Андреа Де Марко зачита гол на Майкон, при който десният бек на "нерадзурите" е над 2 метра в засада. 2:1 за Интер и нови 3 точки в актива им.

► 15 февруари 2009: Интер - Милан 2:1, (23 кръг, Серия "А")

29 мин. – Добре познатият ни Роберто Росети зачита явен гол с ръка на Адриано - 1:0 за Интер, след като Милан е владеел инициативата до този момент. Голът пречупва "росонерите" и в крайна сметка се оказва решаващ за крайната победа на "нерадзурите" с 2:1. В края Росети не отсъжда и 100-процентова дузпа за Милан за задържане на Индзаги.

► 21 февруари 2009: Болоня - Интер 1:2 (24 кръг, Серия "А")

57 мин. - Меле пред вратата на Болоня и Камбиасо бележи за 0:1. Остава сериозно съмнение за нередовна игра при асистенцията на "волейболиста" Адриано, но в крайна сметка реферът Никола Айролди зачита гола. Интер печели с 1:2 двубой, в който е бил надигран.

► 1 март 2009: Интер - Рома 3:3 (25 кръг, Серия "А")
34 мин. - Пробив на Вучинич е спрян с нечист шпагат отзад, който би трябвало да се санкционира минимум с дузпа и жълт картон. Реферът Никола Рицоли обаче подминава ситуацията и вместо това свири измислена дузпа за Интер в 62-та минута, която ги връща в мача, след като преди това губят с 1:3. В крайна сметка Интер вкарва и трети гол и печели точка. За "чистата свирка" на Рицоли ясно говори фактът, че след този мач той е "заточен" да свири в Серия "Б", най-вероятно до края на сезона.

Миналата седмица вестник "Тутоспорт" възложи на специалната Обсерватория за отчитане на съдийските грешки да разгледа под лупа реферските решения и да изчисли кой на кое място щеше да бъде ако съдиите не правеха грешки. Логично се оказа, че Интер би трябвало да са на четвърта позиция, на 4 точки от лидера Милан, на 2 от втория Фиорентина и на една зад сегашният си преследващ Ювентус. Специалната комисия изчисли, че на "нерадзурите" са подарени цели 11 точки от съдиите, което е над два пъти повече от всеки друг отбор в Серия "А". В общо 260 мача са регистрирани 163 съдийски грешки, които са повлияли на крайния изход, което е 6.6 точки средно на кръг. В 20 от тези грешки е замесен Интер, като цели 15 са в тяхна полза.

За двойният съдийски аршин през този сезон ясно говорят две идентични ситуации в съботните мачове на първият и вторият във временното класиране. Положението в 61-а минута на мача Дженоа – Интер и това в 21-а на Торино – Ювентус си приличат по това, че след удари съответно на Балотели и Якуинта, топката е спряна близо до гол линията, но така и не я преминава с пълния си обем. Разликата е, че при първата ситуация е отсъден гол в полза на Интер, а при втората нищо.

Разгромната загуба на шампионите от Сампдория в първият мач от полуфинала за Купата на Италия в сряда, освен че отказа Интер от петият му пореден финал в този турнир, беше и звучен шамар през устата на Мауриньо. Ясно е, че напрежението върху наставникът е огромно. Ясно е още, че той е крайно темпераментен треньор с твърд характер и директен подход, на когото лично аз симпатизирам. До преди седмица обаче си мислех, че у него ако не друго, то поне има добродетели като доблест и чест и то в изобилие. Ако Жозе не се извини публично за глупостите, които наприказва, ще излезе, че жестоко съм се лъгал.

http://www.winner.bg/commentary/read5390.html
-----------------------

Гейм, сет и мач! :bounce: :twisted:
Коментари!?

Изображение

http://www.juventus-bulgaria.com/content/view/2103/65/ - тук можете да откриете инфо за фенклуб "Ювентус-България" :)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Мар 2009 18:24 
Аватар

Отбор: Черноломец 04 (Попово)
Само една бележка - футболът се играе с крака, торс и глава и в този смисъл ръцете не участват при определяне на засадите.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема     [ 269 мнения ]  Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Следваща

Подобни теми Автор Преглеждания Последно мнение
Преглежда непрочетените мнения Формула 1 - новини
Форум: Формула 1
Anonymous 113706 10 Юни 2010 16:59
от tedo
Преглежда непрочетените мнения Новини
Форум: Калиакра 1923 (Каварна)
Anonymous 223569 25 Яну 2011 15:39
от sashitop
Преглежда непрочетените мнения Новини за Хебър
Форум: Хебър 1918 (Пазарджик)
Anonymous 240109 19 Окт 2009 22:34