bulgarian-football.com | bgclubs.eu | GOAL.bg | Левски София | ДЮШ Левски | bfl-team.com | pi4e.com | Dropbox | eRepublik
* Влез   * Регистрация

Последно посещение:
Дата и час: 04 Юли 2025 12:35

Спартак (Плевен) | Стадион | Резултати и класиране GOAL.bg

Напиши нова тема Отговори на тема     [ 433 мнения ]  Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Яну 2009 21:51 
Аватар

Отбор: Спартак 1919 (Плевен)
Хора!!! Не мога да си намера място от щастие, кур за системата, че не можах да съм там. Поклон пред всеки един от нашите златни играчи, това са звезди, а не некви измислени телевизионни палячовци. Само ИЛИЯ СТАНКОВ,ХРИСИ ДИМИТРОВ,РОБ ПРЕСТЪН,САША ТОПЧОВ, ВЛАДИМИР МАРИНОВ, САНДИ ДЯКОВСКИ, ЦВЕТОСЛАВ ОСТРЕВ, ТОШКО ТОДОРОВ,РОСЕН СОФРОНИЕВ,ВЕСЕЛИН ГЕОРГИЕВ И ДРУГИТЕ МОМЧЕТА, всички те трябва да бъдат наградени с призванието "Почетен гражданин на град Плевен" Само БК Спартак Плевен/Плама завинаги!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: БАСКЕТБОЛ! Сезон 2008/2009г. - "А" група /мъже/.
МнениеПубликувано на: 21 Яну 2009 21:59 
Аватар

UCSH написа:
bqhme kolkoto vas no ne peehme zarazlika ot vas :d

Гордееш се, че не си пял!!! Пей бе нали си фен! Кво като си с нинджа, не респектираш с нея. Ние сме горди фенове на Спартак, лоялни сме към отбора на градът ни, и не преставаме да го подкрепяме, а днес е един от най-щастливите дни в историята на плевенския спорт. Наздраве СПАРТАКЛИИ, всички пияни довечера!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 21 Яну 2009 22:00 

Надявам се някой да е снимал по време на мача.Публиката направо полудя в последните минути.Най ме изкефи ушевите как гледаха жално като всички почнаха да прескачат оградите и да влизат на игрището :first:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Яну 2009 22:02 
Аватар

Sparki ми разказа кво е било, обринах се от яд че не съм бил с вас. Дано има снимки! КУЛТ!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 21 Яну 2009 22:09 

Велик мач ! Днешния ден влиза е историята на Плевенския баскетбол. Честито на всички и подобаващо поливане на победата :beers: :0020: :239: :0038:

П.П Кур за БНТ

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Яну 2009 22:14 
Аватар

4estito na vsi4ki !! i DJODJO VUN ! :D :) :D

Изображение

Изображение

ТУРЦИ И ЦИГАНИ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ !!! БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО !!! http://www.clip4e.com/play.php?id=45143&

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 21 Яну 2009 23:00 
Аватар

снимки:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
малко са размазани но бива .. :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 21 Яну 2009 23:15 
Аватар

Везенков: има още много мачове..

Спортният директор на ОСК "Лукойл" Сашо Везенков не скри огорчението си от втората загуба за шампионите в първенството. Тази вечер в отложен мач от XII кръг на НБЛ "студентите" отстъпиха като гости на Спартак в зала "Балканстрой" в Плевен с 86:92. Това е общо второ поражение в първенството за Лукойл от 2 години насам. През този сезон шампионите отстъпиха и на Левски в зала "Христо Ботев" със 100:105.

"Основният фактор, който повлия за загубата, бяха бързо натрупаните лични нарушения от основните ни състезатели. Повечето натрупаха по 3 фаула и то в ключови моменти от срещата. Това ги принуди да се пазят, за да не бъдат отстранени от игра. В крайна сметка нищо кой знае какво не е станало от една загуба. Има още много мачове, в които тепърва ще се решава изхода на шампионата. Нямам какво повече да коментирам по отношение на срещата", заяви Везенков.

а видяхте когато отидох при него ми каза че мача е уреден и ние ще бием кво е толкова огорчен ..

Цветан Антов: Тази победа оправдава вложените средства на спонсорите
January 21, 2009

Президентът на Спартак Плевен Цветан Антов не скри радостта си от успеха над Лукойл Академик и се надява, че тази победа може да даде мотивация на отбора за по-добро представяне оттук нататък в шампионата и турнира за купата на страната.
„Разбира се, че съм радостен от победата,” каза Антов за BulgarianBasket.com и добави: „Всеки един треньор, състезател или който и да е се радва с успеха над такъв класен отбор като Лукойл Академик. Фактът, че от доста отдавна не бехме ги побеждавали прави победата още по-сладка. Доколкото аз си спомням, за последно имаме победа над Лукойл Академик, когато Стойков дойде за първа година в отбора през сезон 2001/02. Тогава ги победихме с една точка разлика, а през всичките сезони до днес все не успявахме. Отличавам целия отбор, всички играха добре, като колектив. Ние никога не сме били индивидуален отбор. Пък и за да се бие Лукойл, трябва всички да играят на максимума от себе си. С тази победа напълно оправдаваме вложените средства от споносрите на нашия клуб.”

Антов добави още, че тази победа няма да промени много статуквото на отбора, но все пак ще повлияе положително в психолгически аспект за остатъка от сезона.
„От началото на този сезон отбора ми харесва как играе. Може би само в един-два мача не показахме това, на което сме способни, но като цяло си личи старанието у играчите да играят добър баскетбол. Надявам се така да продължаваме, целта ни е колкото се може по-добре да се представим в шампионата и турнира за Купата. Мисля, че може да играем един финал”, каза Антов.

Той добави още, че предстои да обсъдят с Великов дали през трансферния прозорец ще подсилят тима с нови попълнения и добави: „Засега по-вероятно е отбора да се запази в този вид. Мисля, че сме добре на всички постове и по-скоро няма да привличаме нови състезатели. Но не се знае.”

Накрая Антов подчерта, че публиката в Плевен отново е била шестия играч на отбора и каза: „Благодаря на феновете за подкрепата, иска ми се така винаги да ни вярват и ни подкрепят в мачовете както винаги досега. Залата беше почти пълна, а и имаше доста правостоящи. Иска ми се винаги така да ги радваме и им поднасяме такива победи като днешната над Лукойл.”

Роб Престън благодари на феновете на Спартак за подкрепата по време на мача срещу Лукойл, който плевенчани спечелиха с 92-86. Американецът направи това чрез профила си във Facebook. It was so fun to play today!!! All you fans were Awesome!!!! (Беше толкова забавно тази вечер!!! Всички фенове бяха велики), написа крилото на Спартак Плевен малко след мача. Робърт Престън вкара 16 точки и взе 3 борби в мача, който феновете определиха като "най-добрия за Спартак от времето на Плама". 1000 зрители подкрепяха неистово Спартак за успеха срещу шампиона на България през целия мач и създадоха страхотна обстановка.
spartak-basket.com

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 21 Яну 2009 23:25 

4estita pobeda... taq godina sme na final :a006: :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 21 Яну 2009 23:27 

От тези снимки не може да се усети атмосферата.Само който е бил в залата знае за каква лудница ставаше на въпрос

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Яну 2009 00:46 

ultra_rileco : i da ne biete lukoil

Кво стана разбирач...Ние сме СПАРТАК ПЛЕВЕН не сме някво селско отборче от самокофф, видяхте малко пари и станахте голямата работа. Ми като свършат кво прайм :?:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Яну 2009 12:32 
Аватар

Жребият за Купата на 26-и януари, състезанието стартира на 6-и февруари
January 22, 2009

Купата на България в мъжката част ще стартира на 6-и февруари с пет срещи от осминфиналната фаза на състезанието. Жребият за турнира ще бъде изтеглен на 26 януари и ще е дирижиран според класирането на отборите след изиграването на Втори етап – разменено гостуване на НБЛ и Първи етап – разменено гостуване на А група. Тъй като заявки са подали 13 тима – първите 3 отбора почиват, а другите играят разделени на две групи по реда на класирането си след жребий.

Осминфинали
Лукойл Академик - почива
Левски - почива
Спартак Плевен - почива

Останалите 10 отбора ще бъдат разделени в две урни, като те ще сформират пет двойки помежду си. Победителите от тях заедно с почиващите три отбора ще се класират за финалната осмица

Първа урна
Рилски спортист
Евроинс Черно море
Ямбол
ЦСКА
Сливен

Втора урна
Балкан
Черноморец
Видабаскет
Славия
Дунав 2007

Отборите от втората урна ще бъдат домакини в първите мачове, които ще се изиграят на 6-и февруари. Два дни по-късно ще се състоят мачовете на разменено домакинство на терена на отборите от първата урна. Отборите, победили с по-голяма разлика в двете срещи се класират за четвъртфиналите.

Поставени за четвъртфиналите
Първа урна
Лукойл Академик
Левски
Спартак Плевен
Рилски спортист или Евроинс Черно море (в зависимост от резултатите от последния кръг на втория етап на НБЛ този уикенд)

Втора урна
Останалите четири отбора –победители от осминфиналите

Четвъртфиналите ще бъдат изиграни на 12 март 2009 година, а полуфиналите ден по-късно – на 13-и.

Мачът за 3/4 място е на 14-и март между загубилите от полуфиналите, а финала на 15-и като един срещу друг ще се изправят победителите от тях.

Георги Глушков: Спартак (Плевен) и Лукойл Академик изиграха най-добрия мач от година насам

Единственият българин играл в НБА Георги Глушков остана доволен от качеството на двубоя Спартак (Плевен) - Лукойл Академик, който изгледа в компанията на президента на домакините Цветан Антов, предаде репортер на Novsport.com.

"Получи се много интересен мач. Според мен най-добрият от година насам. Спартак заслужено спечели, като показа голям характер и вяра в собствените си сили", заяви Глушков.

"Очаквах повече от Лукойл. Не знам защо не можаха да покажат най-доброто си лице. Все пак това е само една загуба, която не предвещава нищо в първенството", добави бившият играч на Финикс Сънс.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Яну 2009 13:20 
Аватар

Отбор: ЦСКА (София)
brutal написа:
UCSH написа:
bqhme kolkoto vas no ne peehme zarazlika ot vas :d

Гордееш се, че не си пял!!! Пей бе нали си фен! Кво като си с нинджа, не респектираш с нея. Ние сме горди фенове на Спартак, лоялни сме към отбора на градът ни, и не преставаме да го подкрепяме, а днес е един от най-щастливите дни в историята на плевенския спорт. Наздраве СПАРТАКЛИИ, всички пияни довечера!

kak re6i 4e sam s ninja?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Яну 2009 15:28 

Честита победа и от мен с малко закъснение.
След такъв мач и такава победа вече ни е време да играем и на финал, а защо не и два финала.
Страхотна атмосфера!
Невероятна публика!
Зашеметяваща подкрепа от АГИТКАТА!
Поклон пред целия отбор и ръководството му за тази незабравима вечер!
Това беше Адът истинският смисъл на думата за противника!
Неслучайно всички като се започне от Президента - Цецо Антов, Треньора - Дарин Великов, Играчите, БЛАГОДАРЯТ на публиката и Агитката и оценяват изключителната подкрепа и помощ която оказа 6-ят ИГРАЧ т.е. НИЕ!
Надявам се от този мач да започне ШАМПИОНСКИЯТ възход на Спартак и да ни припомнят отново онези мигове отпреди 15-на години и залата да се пълни в пъти повече от снощи и то часове преди началото на даден мач и цялта зала да е АГИТКА или айде поне нашият сектор да е Казана на Дявола за провника!
Целият отбор снощи доказа, че наистина са ГОЛЯМ ОТБОР! Вече трябва да си повярват напълно в техните изключителни качества които притежават и да мачкат наред!

За тези които поназнайват английски ето и линк към пълна картинка от мача с точност до секундата и ситуация по ситуация:
http://www.fibalivestats.com/matches/93 ... EbaXhpTvM/
Има също и други доста подробни статистики.

P.S. Оф още ме цепи главата от снощи от викането и после от поливането на ПОБЕДАТА почти до сутринта с вино измерено в динозавърски мерни единици. Ба и що суджук ометохме. Магазина днес требва тоя щанд наново да го зареждат. Поне 1 СВИНЯ и 1 ГОВЕДО дадоха фира снощи ама не отидоха зян де.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Яну 2009 17:07 

Страхотна атмосфера!
Невероятна публика!
Зашеметяваща подкрепа от АГИТКАТА! - :001:
......dori nemoga da se zardavam kato horata za pobedata,kato znam 4e ne sam bil v zalata...
:498: :502:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Яну 2009 18:36 

Цветан Атнов: Победата над Лукойл ще ни мотивира още повече

Президентът на Спартак Плевен Цветан Антов не скри радостта си от успеха над Лукойл Академик и се надява, че тази победа може да даде мотивация на отбора за по-добро представяне оттук нататък в шампионата и турнира за купата на страната.
„Разбира се, че съм радостен от победата,” каза Антов за BulgarianBasket.com и добави: „Всеки един треньор, състезател или който и да е се радва с успеха над такъв класен отбор като Лукойл Академик. Фактът, че от доста отдавна не бехме ги побеждавали прави победата още по-сладка. Доколкото аз си спомням, за последно имаме победа над Лукойл Академик, когато Стойков дойде за първа година в отбора през сезон 2001/02. Тогава ги победихме с една точка разлика, а през всичките сезони до днес все не успявахме. Отличавам целия отбор, всички играха добре, като колектив. Ние никога не сме били индивидуален отбор. Пък и за да се бие Лукойл, трябва всички да играят на максимума от себе си. С тази победа напълно оправдаваме вложените средства от споносрите на нашия клуб.”

Антов добави още, че тази победа няма да промени много статуквото на отбора, но все пак ще повлияе положително в психолгически аспект за остатъка от сезона.
„От началото на този сезон отбора ми харесва как играе. Може би само в един-два мача не показахме това, на което сме способни, но като цяло си личи старанието у играчите да играят добър баскетбол. Надявам се така да продължаваме, целта ни е колкото се може по-добре да се представим в шампионата и турнира за Купата. Мисля, че може да играем един финал”, каза Антов.

Той добави още, че предстои да обсъдят с Великов дали през трансферния прозорец ще подсилят тима с нови попълнения и добави: „Засега по-вероятно е отбора да се запази в този вид. Мисля, че сме добре на всички постове и по-скоро няма да привличаме нови състезатели. Но не се знае.”

Накрая Антов подчерта, че публиката в Плевен отново е била шестия играч на отбора и каза: „Благодаря на феновете за подкрепата, иска ми се така винаги да ни вярват и ни подкрепят в мачовете както винаги досега. Залата беше почти пълна, а и имаше доста правостоящи. Иска ми се винаги така да ги радваме и им поднасяме такива победи като днешната над Лукойл.”

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Яну 2009 21:13 
Аватар

FORZA SPARTAK написа:
Страхотна атмосфера!
Невероятна публика!
Зашеметяваща подкрепа от АГИТКАТА! - :001:
......dori nemoga da se zardavam kato horata za pobedata,kato znam 4e ne sam bil v zalata...
:498: :502:

Яд ли те е много? Аз се обринах.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Яну 2009 00:19 

Мача с Лукойл бил ореден :roll: :mrgreen:
http://sportal.bg/news.php?id=153624&co ... mments_box
коменрарите по-доло..

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Яну 2009 12:13 

Много е лесно когато един мач е завършил да се говори.Защо тези които твърдят че мача е уреден не го казаха преди мача.За мен мача се игра

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Яну 2009 12:27 

Пълна зала чака Ямбол

Ентусиазъм е обзел феновете на баскетбола в Плевен след победата над шампиона Лукойл Академик в сряда. 1200 зрители се очаква да изпълнят зала "Балканстрой" в събота от 18 часа, когато Спартак приема Ямбол в поредния кръг от НБЛ. Мачът срещу Ямбол е последен след първото завъртане на Националната баскетболна лига. След него отборите ще се направили пълен цикъл домакинства и гостувания на всички съпрерници в шампионата. Едно подходящо време за равносметка и реално осмисляне на целите, които отборите си поставят.
Без значение на резултата в мача с Ямбол, Спартак ще зaвърши на третото място в НБЛ след първия пълен цикъл. Нашите имат равни точки с втория Левски, но отстъпват на столичани по точкова разлика в преките двубои (победа със 7 точки и загуба с 16 точки).
Спартак е фаворит в мача срещу Ямбол в събота. Именитият ни съперник до момента е записал 5 победи и 8 загуби и се намира на шесто място в НБЛ. Въпреки затрудненията, които изпитват през сезона, Ямбол не са за подценяване. Те надиграха лидера в Балканската лига Рилски спортист в последния си шампионатен мач. Ямбол е последния шампион на България преди да започне тоталната доминация на Лукойл Академик. "Жълто-сините" спечелиха единствената си шампионска титла през 2002 година.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Яну 2009 13:15 

spartak 1919 написа:
Мача с Лукойл бил ореден :roll: :mrgreen:
http://sportal.bg/news.php?id=153624&co ... mments_box
коменрарите по-доло..

Пълни глупости.
Просто не си заслужава да им се обръща внимание. Аз ги видях още в четвъртък сутринта, ама не сметнах за необходимо да падам на това равнище и да отговарям на абсолютни болни мозъци и завистници.
По-скоро въпросният Evrofutbol е загубил пари залагайки срещу нас и сега от злоба дрънка врели-никепели.
Щот мача е бил "уреден" затова Сашо Везенков пикаеше газ след неговия край?!
Затова не спря да се разправа със съдийте последната четвърт, особено по време на прекъсванията!?
Затова 5 минути след края на мача след като беше излязъл от залата се върна бесен и отиде на съдийската маса и продължи да се разправя с техническите лица на срещата и беше изпаднал в неадекватно състояние от яд.
Щот мача е бил "уреден", затова Цецо Антов, Дарин, Хриси, Роб и другите играчи от отбора, Мариян Костадинов от трибуните не можеха да си намерят място от радост след края и приличаха буквално на невръстни хлапета и фенове и изразяваха неимоверно щастие от победата. Така ли биха се държали цял мач и особено след края ако това беше "истина???
Пък глупостите на Evrofutbol с "автопарка" на играчите хептем показват пълната му безсмисленост на злобниян му мозък! Освен Цецо Антов и Дарин незнам друг да се отличава с някакво кой знае кво возило. А Дарин и Цецо си имат такива автомобили още от времето на Плама и само ги сменят с по-нови, но винаги са се отличавали със сносни коли. Тогава пак ли на Еврофутбол са залагали и то ..... да бием, защото ние имахме 99% само победи, да не говорим, че тогава не се залагаше на БАСКЕТБОЛ?!?!?
Просто е безмислено и не си заслужава да си хабиш очите да четеш такива болни фантазии като тази на въпросния Evrofutbol
Реакцийте на Сашо Везенков и Любо Минчев към края на мача и след неговия край говорят достатъчно как беше постигната тази ВЕЛИКА ПОБЕДА НА СПАРТАК!!!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Яну 2009 13:17 

Баскетболният “Спартак” победи шампиона “Лукойл Академик”
В събота среща в Плевен отбора на Ямбол

Истинска сензация поднесоха в сряда вечерта баскетболистите на плевенския “Спартак”. В отложен мач от 12-ия кръг на първенството на Националната баскетболна лига за мъже тимът на Дарин Великов надигра отбора на шампионите от “Лукойл Академик”, като в този шампионат стана вторият отбор, който победи момчетата на Любомир Минчев. Така плевенчани се изкачиха на третото място във временното класиране и записаха 9 победи и 4 загуби. Най-сладката от всички победи на тима от Плевен и за верните фенове на баскетбола безспорно е тази над отбора на “студентите”, които продължават да са начело в надпреварата на лигата, но не трябва да се забравя, че “спартаковци” надиграха и втория в това класиране - отбора на “Левски” - София.
Победа над “Лукойл Академик” в първенството тази година записаха и “сините”, които през ноември миналата година се наложиха над шампионите със 105:100. На 21 януари и плевенчани победиха отборът на Любомир Минчев, като този път това стана с резултат 92:86 точки.

Нищо в началото на мача не показваше, че плевенчани ще се поздравят с победата. Двубоят започна на високи обороти, като гостите пресираха съперниците си и след 2 минути игра вече водеха с 10:3 точки. В тези първи минути на мача единствено Илия Станков успя да отбележи от далечно разстояние, но никой от неговите съотборници не успяваше да се добере до коша на съперника и след още 2 минути игра “студентите” вече водеха със 17:5 точки. Това накара Дарин Великов да поиска прекъсване, след което почти нищо не се промени и плевенският треньор направи няколко смени. Те разчупиха играта на домакините и резултатът в тяхна полза се покачи, като при 17:24 точки и Любомир Минчев се възползва от правото си на прекъсване за нови наставления. След тях гостите продължиха да са по-дейният и стабилен отбор на терена и частта логично приключи при резултат 24:32 точки в полза на “Лукойл Академик”. За разликата само от 8 точки голям принос за плевенчани имаше Илия Станков, който през първите 10 минути успя да реализира цели 16 точки, от които три тройки.

След подновяването на играта темпото в отбора на гостите рязко спадна. Дали заради подценяване на съперника или заради нещо друго, тимът на “Лукойл Академик” излезе за втората четвърт видимо променен и това повлия на играта му. Зачестилите лични нарушения и изпълненията на наказателни удари допълнително накъсаха играта и на 14-та минута от двубоя резултатът за първи път бе изравнен - 35:35 точки. Това доведе до пълна дезориентация в отбора на “Лукойл Академик”, като баскетболистите дори допуснаха да пресрочат времето за нападение и не успяха да реализират своя атака. Това накара Минчев отново да иска прекъсване за наставления, а след него и след влизането в игра на Голдуайър гостите като че ли се стабилизираха и отново дръпнаха в резултата. На полувремето играта приключи с преднина от 2 точки за състава на “Лукойл Академик”, като резултатът щеше да е по-изразителен, но домакините първо успяха да реализират своя атака, а след това в оставащи 4 секунди и отлично отиграване на Плестън и Маринов, който със сирената успя да отбележи тройка, светлинното табло отбеляза за край на полувремето 48:50.
С подновяването на играта от тримата съдии - Мирослав Томов, Искрен Манолов и Младен Субашиев, двата отбора влязоха във второто полувреме с яка битка. С две поредни тройки на Станков плевенчани поведоха, като след много обрати, изравнявания и повеждане с 2 точки минута и половина преди края отново светлинното табло показваше равенство - 69:69. В оставащата минута отново гостите успяха да реализират своя атака и след като и двата тима си вкараха по 21 точки, резултатът след 30 минути игра отново беше в полза на гостите - 69:71 точки.
В заключителната четвърт “спартаковци” се оказаха по-стабилният тим на терена. Те започнаха много силно и резултатът бързо набъбна до 75:71 точки. Това доведе до изпускане на нервите първо на Банев, а след това и на Ейкинс, които след отсъждане на нарушения от страна на съдиите получаваха и техническо за оспорване и лошо държане, което ги изведе от играта за по 5 лични нарушения още в самото начало на частта. Водачеството в резултата от страна на домакините накара Любо Минчев отново да поиска прекъсване, но след него до обрат не се стигна, а плевенчани продължаваха да водят. При 90:86 за последен път треньорът на “Лукойл Академик” поиска прекъсване, но то беше 11 секунди преди края на мача и след него не последва нищо, освен това, че домакините реализираха нов кош и така приключиха мача при резултат 92:86 точки.
Емоциите и напрежението в последната четвърт, както и еуфорията на публиката допълнително стимулираха тима на “Спартак”, който със сирената беше обграден от верните си фенове и заслужено ликуваше за победата си над шампиона.

Статистиката на мача сочи, че най-много точки за отбора на победителите е вкарал Илия Станков - 32. Роб Престън реализира 16, а Саша Топчов добави 14.
За гостите с 20 точки е Тони Ейкинс, а 19 реализира влезлият като резерва Лимайър Голдуайър.
В събота от 18 часа отново в зала “Балканстрой” ще се играе поредна среща от първенството на Националната баскетболна лига. В него “Спартак” ще домакинства на отбора на “Ямбол”. Победа над гостите ще затвърди третото място на отбора на “Спартак” във временното класиране на лигата.

Изображение
Спартаковци за първи път от години успяха да се противопоставят на Тодор Стойков и компания, а Илия Станков с №9 бе най-резултатен в мача с отбелязани 34 точки. Снимка: Юрий КОНОВ

Изображение
Георги Глушков - единственият българин, играл в НБА, изгледа мача в компанията на Цветан Антов. Глушков остана много доволен от видяното и дори нарече срещата "Мач на годината". Снимка: Юрий КОНОВ

Изображение
След края на срещата част от най-верните фенове слязоха на терена и обсипаха с прегръдки баскетболистите и треньорите на "Спартак". Радостта беше като при спечелена шампионска титла. Снимка: Юрий КОНОВ

http://www.posredniknews.com

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Яну 2009 13:27 

Събота ще е шоу

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Яну 2009 13:35 
Аватар

Хокат Лукойл до тъмно в Плевен

Тежки разговори до сред нощите е имало в Лукойл Академик след загубата от Спартак с 86:92 в сряда в Плевен. Мачът, който бе отложен от XII кръг заради спряното отопление в зала "Балканстрой", поднесе и най-голямата сензация в първенството след успеха на Левски над "студентите" на 14 ноември. За шампионите и носители на купата пък това е второ поражение през сезона и напрежението в състава, вместо да се успокоява след промените в селекцията, продължава да нараства. Днес избраниците на Любомир Mинчев трябва живи или мъртви да спечелят като гости на Черно море във Варна, но по традиция морската столица е една от най-омразните дестинации за столичните клубове.

Дълго след сирената на двубоя със Спартак директорът на ОСК Лукойл Сашо Везенков е "набивал канчетата" на своите за резила. "Отсега нататък вече без оправдания. Ама имали сме контузени и болни, това не ме интересува, ама никак. Ама вече не сме били същия отбор. Напротив, най-добрите сме. На всички да е ясно в този състав, че компромиси вече няма да има повече", бесен бе вчера бившият национал, който ще присъства лично на дербито във Варна. "Не желая да коментирам съдийството на Mирослав Томов в Плевен. За мен обаче остава необяснимо, но когато се преследват цели, никой не търси вина другаде освен в себе си. И Панатинайкос губи от Маруси, но си гони първите места в Гърция и Европа", допълни Везенков. Къде на шега, къде на сериознo, той се замисля дали да не смени някого от своите за ветерана на Спартак Илия Станков. "Вкара ни 34 точки. Момчето е от Скравена, израснал е в Ботевград и като нищо ще го докарам в Лукойл, а тези, които позволиха той да ги направи на нищо, те да се сменят с него в Спартак", ядосваше се не на майтап директорът.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Яну 2009 13:42 

Утре всички в залата да подкрепим отбора :first:

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема     [ 433 мнения ]  Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Следваща

Подобни теми Автор Преглеждания Последно мнение
Преглежда непрочетените мнения Баскетбол 2006-2007 Спортист Своге
Форум: Български баскетбол
lms_X 262844 24 Дек 2007 18:14
от lms_X
Преглежда непрочетените мнения Странджа през сезон 2006/07
Форум: Сезон 2006/2007
kyynadd 196574 06 Юни 2007 15:08
от Fabio_Cannavaro
Преглежда непрочетените мнения "Дунав"-"Марица"
DUNAV-RUSSE 126122 04 Ное 2006 21:35
от DUNAV-RUSSE
Преглежда непрочетените мнения На кое място ще завърши "Дунав" в Б Изток?
DUNAV-RUSSE 180330 16 Сеп 2018 10:00
от Dearis
Преглежда непрочетените мнения "Дунав" в турнира за купата
DUNAV-RUSSE 205221 02 Дек 2006 11:50
от DUNAV-RUSSE