Ето интервю с Джангъра от в-к "Шуменски показател":
http://www.pokazatel.net/index.php?opti ... &Itemid=34Новият треньор ще разчита на местни футболисти, ще играем поне десет контролиНиколай Русев-Джангъра е роден е на 26 август 1956 г. в Несебър. Играл е за “Слънчев бряг”, “Черноморец”, “Оризаре”, “Ахелой” и в кипърските “Анагенисис” и “АПЕП”. Финалист за Купата на Съветската армия през 1989 г. с “Черноморец”. Има 2 мача за Черноморец в КНК. Бивш старши треньор на “Слънчев бряг”, “Черноморец” и кипърските “Анагенисис” (Дериня) и “ПАЕЕК” (Кирения). Николай Русев е единственият треньор, успял да класира “Несебър” в “А” група. Г-н Русев, как се стигна до назначаването ви за треньор на “Волов” и за какъв период ще водите отбора?С вашия президент сме в много добри отношение от доста време. Дори имаше възможност да поема отбора още миналата година, но тогава в последния момент останах в Несебър. Разбрахме се бързо, защото на “Волов” не му отива мястото, което заема в момента. Въпреки тежката моментна ситуация, Шумен е футболен град и според мен заслужава да има отбор не в “Б”, а в “А” група. Аз съм играл преди години в Шумен и помня, че стадионът се пукаше по шевовете. Иска ми се да върнем тези времена. Договорът ми е за година и половина и още не съм го подписал, но това е формалност.
Поемате отбора в доста деликатна ситуация. Избира се нов президент, чака се спонсор. До каква степен това влияе на вас и на футболистите?Мога само да кажа, че виждам у хората огромно желание всеки да помага с каквото може. Имат вяра, че ще се справим с тежката ситуация. За това съм тук и аз.
Има ли футболисти, които на всяка цена искате да имате в отбора. Запознахте ли се вече с момчетата. Има ли играчи, на които твърдо няма да разчитате? Ще разчитам на всички местни футболисти. С някой от тях се познавам доста отдавна, запознат съм с техните качества. Трябва ми още малко време да преценя състоянието и формата на останалите момчета, за да добия представа с какво разполагам. Със сигурност ще се водят преговори и ще има нови футболисти, но засега няма нищо конкретно.
Ще има ли промени в треньорския щаб?Румен Рангелов и Валери Венков ще останат на постовете си. Със сигурност ще взема още един човек в щаба си, но име все още не мога да ви кажа.
Преди вашето идване отборът вече има планирани лагери, контроли, изготвена програма. Ще има ли промени в графика през подготвителния период?Има четири уредени контроли и аз не мога да ги променя. Засега мога да кажа, че ще изиграем около десет проверки.
Вече сте запознат с програмата и целите на отбора. Ще се спаси ли отбора от изпадане и какъв футбол ще играе “Волов” през пролетта?Аз лично съм привърженик на офанзивния футбол. А що се отнася до програмата, тя е еднаква за всички отбори. Не можем да допуснем “Волов” да изпадне.