bulgarian-football.com | bgclubs.eu | GOAL.bg | Левски София | ДЮШ Левски | bfl-team.com | pi4e.com | Dropbox | eRepublik
* Влез   * Регистрация

Последно посещение:
Дата и час: 19 Юни 2025 02:02

Напиши нова тема Отговори на тема     [ 26 мнения ]  1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: България !
МнениеПубликувано на: 20 Дек 2008 15:17 
Син до гроб
Аватар

Гответе се ....

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Дек 2008 15:58 
South Boys
Аватар

Отбор: Свиленград 1921 (Свиленград)
за какво че малко не съм в час

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: България !
МнениеПубликувано на: 20 Дек 2008 16:50 
Аватар

Отбор: Спортист 1924 (Своге)
Кога ще е следващия протест да се включиме и СБ-та

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 20 Дек 2008 17:12 
Син до гроб
Аватар

Най-вероятно на 14-ти, когато "народните" представители се връщат от отпуска.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Дек 2008 15:43 
Син до гроб
Аватар

14.01.2009

Цитат:
Последния път депутати се изнизаха от народното събрание, като пръдня из гащи в 9.00 сутринта след 30-минутното им заседае, за което промениха притока на емигранти от Китай и са взели радикално решение за борба с Глобалното затопляне. На 14.01.2009 независимо да ли сте фенове, националисти, патриоти, граждани, от най-далечното село на картата, това е за Народа, но няма и да е последно! За по-горния коментар, организаторите в декларацията така и на самия митинг са млади и родолюбиви Българи от www.forum.levski.bg (New Window) но има ли значение, дали ще го организират сини, червени, жълти, черно бели, зелени оранжеви, това не е мач, ако има хора който биха се отказали да дойдат на шествието заради това, значи те направо да си взимат шапката и към чужбина, България не се нуждае от манекени!

КРАЙ НА ФУТБОЛНОТО И ПАРТИИНОТО ДЕЛЕНИЕ, ВРЕМЕ Е ЗА НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ!

Лично аз съм ултрас, но ще агитирам всички познати, роднини, майки, деца, бащи, учители, ученици, възраста, пола и работата нямат значение, покажете че Ви пука за Отечеството! Майната и на работата и училището, за един пропуснат ден няма да умрете, агитирайте всеки възможен български гражданин! Протеста е за НАС НАРОДА и нашите наследници, който трябва да защитават с гордост и чест интресите, морала, вярата, историята и ДУХА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!

ДА СЕ РОДИШ В БЪЛГАРИЯ - ГОРДОСТ !
ДА УМРЕШ ЗА БЪЛГАРИЯ - ЧЕСТ !

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Дек 2008 17:58 
Аватар

ние ще дойдем :!: може да сме малко , но ще сме там .....

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Дек 2008 23:04 
Аватар

хммм аз съм малко черногледа с тези протести...
събират се таксиметрови шофьори, ученици, учители, лекари и кой ли още не ... и какво правят? викат и развяват знамена и плакати... и защо?!?! какво ще се промени?!?! мислите ли, че политик, който ни краде ще иска да си подаде оставката? и какво ако си я подаде? ще дойде друг, който също ще ни краде... не виждам някаква положителна промяна от тези протести, а напротив- докато хората протестират за "добро", други не могат да стигнат до работа и това им се отразява отрицателно...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 23 Дек 2008 23:57 
Син до гроб
Аватар

Целта е да се уплашат един път завинаги и да си изкоренят точно това мислене, че са недосегаеми и могат вечно да крадат, че ние сме един умрял народ, който е призван да работи за тях.
Целта е да се напомни, че ние не сме доволни и искаме промяна, защото неможе цял свят да казва, че сме най-корумпираната държава в ЕС, а доган,станишев и ко. да твърдят, че сме добре ...
Бил съм малък 97-ма, но знам, че повече от половината спомогнали за свалянето на правителството са били футболни фенове.Сега пак ще бъде така.За това стига деление, време е за обединение, защото след време ще сме малцинство във собствената си държава.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 24 Дек 2008 01:30 
Аватар

Отбор: Спортист 1924 (Своге)
Трябва да се вземеме в ръце,иначе ще гниеме цял живот :idea:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 24 Дек 2008 02:09 
Син до гроб
Аватар

Факт :!: Време е да надигнем глава и да покажем, че страната ни е красива, а не корумпирана.
Не веднъж съм го казвал "Велика страна, пародийна държава"

Ще помоля темата да се направи закачена или важна, защото малко активизация няма да бъде зле :wink:

Честита Коледа и дано успеем.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 24 Дек 2008 03:10 
Аватар

Football Fan написа:
Целта е да се уплашат един път завинаги и да си изкоренят точно това мислене, че са недосегаеми и могат вечно да крадат, че ние сме един умрял народ, който е призван да работи за тях.
Целта е да се напомни, че ние не сме доволни и искаме промяна, защото неможе цял свят да казва, че сме най-корумпираната държава в ЕС, а доган,станишев и ко. да твърдят, че сме добре ...
Бил съм малък 97-ма, но знам, че повече от половината спомогнали за свалянето на правителството са били футболни фенове.Сега пак ще бъде така.За това стига деление, време е за обединение, защото след време ще сме малцинство във собствената си държава.

97-ма година никой не е говорил за отбори , просто тогава се надигна народа , както трябва да бъде и сега ..... прав си , че трябва да им докажем , че не сме "рая поробна" , а че сме "свободни , а не робове". Аз лично за това ще отида на протеста , лошото е че като се замисля не искам да ни оправлявят турци и комонисти , но не знам и кой искам да ни оправлява , за мен в момента няма партия в България за която бих гласувал , за мен лично всички целят едно , бързо забогатяване на гърба на народа ..... по едно време повечето момчета от Своге ходехме на митинги на Атака , и гласувах за тях на миналите избори , но в момента се чувствам излъган и не мисля да гласувам отново за тях ... просто незнам ..... но всичко друго е по-добре от турци и комонисти на власт !

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 24 Дек 2008 11:48 
Аватар

И правителството ке падне, и кръв ке се лее, и депутати ке пищът!

[url=http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=1&WorkID=3161&Level=1]Тежко, тежко! Вино дайте!
Пиян дано аз забравя
туй, що, глупци, вий не знайте
позор ли е или слава!
...
[/url]

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 24 Дек 2008 18:14 
Луд Фен на Миньор
Аватар

Отбор: Миньор (Перник)
fenka написа:
събират се таксиметрови шофьори, ученици, учители, лекари и кой ли още не ... и какво правят? викат и развяват знамена и плакати... и защо?!?! какво ще се промени?!?! мислите ли, че политик, който ни краде ще иска да си подаде оставката? и какво ако си я подаде? ще дойде друг, който също ще ни краде... не виждам някаква положителна промяна от тези протести, а напротив- докато хората протестират за "добро", други не могат да стигнат до работа и това им се отразява отрицателно...

Аз мисля че още не са ти ясни нещата ... Как да няма смисъл от тези протести , "те" крадат нашите пари и си играят с нас , тези , които плащаме данъци и работиме като роби , за да могат "те" да си правят каквото си искат . Трябва да видят че на народа му е писнало и веднъж за винаги искаме да ни управляват хора , които ще ни водят към развитие ... С голямо желание ще дойда !!!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 25 Дек 2008 11:17 
Аватар

fenka написа:
И тези да си заминат други ще дойдат и пак ще вършат същите щуротии.Въпроса според мен е не да се сменя правителството ,а да се покаже на онея измекяри че в тая държава има хора,искащи да живеят нормално.И това да им се натяква постоянно.

Няма да е лошо пак депутатите да пеят "Къде си вярна ти любов народна" като през 97,а народната любов да блика като фонтан на площада

Всички видове застраховки към ЗК ЛЕВ ИНС.Отстъпки до 25%.
0883368440
0879331668

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Дек 2008 19:40 

хах лично на мен ми е смешно някой когато говори за 97-ма,тогава съм абсолютно сигорен,че се е плащало на много хора за да може да стане това.Реално когато дойде правителството на мангала иван костов нещата не се промениха,а обратното.При такива неща не трябва да се гледа назад а само напред,просто тия търтей които ни управляват,трябва да се научат,че ние не сме овце и няма да търпим като някви мазохисти това което става.Аз лично ако има наистина такъв простест ще отида.Но въпроса е всички хора да отидат и да покажат,че народа не е едно бездушно стадо.Ако има такова нещо дано да се съберем много хора,не като на студентския протест 200-300 човека.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Дек 2008 19:30 
Аватар

Отбор: Спартак 1919 (Плевен)
И на алах пикая и на мохамед няма да си трая ще троша наред!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 07 Яну 2009 20:24 
Аватар

Отбор: Спартак 1919 (Плевен)
nepovtorim написа:
хах лично на мен ми е смешно някой когато говори за 97-ма,тогава съм абсолютно сигорен,че се е плащало на много хора за да може да стане това.Реално когато дойде правителството на мангала иван костов нещата не се промениха,а обратното.При такива неща не трябва да се гледа назад а само напред,просто тия търтей които ни управляват,трябва да се научат,че ние не сме овце и няма да търпим като някви мазохисти това което става.Аз лично ако има наистина такъв простест ще отида.Но въпроса е всички хора да отидат и да покажат,че народа не е едно бездушно стадо.Ако има такова нещо дано да се съберем много хора,не като на студентския протест 200-300 човека.

97-ма никой не е плати нито на мен и на моето семейство, нито на нашите познати, с които бяхме всяка вечер на площада. Тогава имаше нещо, което ни обединяваше, и това беше нищетата и мизерния живот. НО на 14-ти сме там, защото в България в момента нищо не е както трябва да бъде, каквото и да посочим.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 08 Яну 2009 11:56 
Патриот до Гроб
Аватар

Отбор: Лудогорец 1945 (Разград)
До кога ще търпим, само това ще попитам??? В една друга тема изказах мнението си, по принцип става ли дума за България съм много краен и смятам, че Е време да се Изправим и да КАЖЕМ НИЕ СМЕ БЪЛГАРИ ТОВА Е НАШАТА СЪДБА, ТОВА Е НАШАТА СТРАНА, ТОВА Е НАШИЯТ ЖИВОТ !!!!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 08 Яну 2009 13:45 

Фенове от Левски, ЦСКА, Ботев и Локо плашат с масови безредици в София на 14 януари

Част от фенове на Левски, ЦСКА, Ботев, Локомотив (Пловдив) и още няколко български футболни клубове ще се включат в националния протест на 14 януари в София, научи Sportal.bg. Участие в митинга ще вземат хора от водещите групировки на споменатите отбори като София Запад, Ултра Варна, Варна Крю, Лаута Хуулс, Наполитани (Пловдив), УСФ (ЦСКА), Горди (ЦСКА), Бунта Север (Ботев Пловдив). Повечето от тях са известни с десните си убеждения и хулигански прояви на и около футболните терени.

Все още не е напълно известно кой точно организира ултрасите, но слухове твърдят, че това са крайните фракции на Левски, които са поканили останалите запалянковци.

Феновете се заканват, че този път протестът няма да е мирен и ще предизвика масови безредици, чиято цел е да уплаши българското правителството по подобие на ексцесиите в Гърция. Sportal.bg разбра, че на шествието са поканени и гръцки хулигани, които да подкрепят родните фенове в този протест. Така гърците, според българските си авери, щели да върнат жеста от декември, когато българи се включиха в протеста и последвалите безредици в съседната ни държава.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 08 Яну 2009 13:47 
Аватар

Всичко точно , остава само да се съберем .... само да ви кажа , че медиите ще ебът майката на всичко .... и 100 000 хиляди да се съберем утре всички вестници ще пишат , че около 1000 лумпема са били на протест :x просто съм виждал подобна ситуация и реакцията на медиите .... за съжаление всички медии се контролират от управляващите , с изключение на интернет форумите , Бтв , анал 1 , всички вестници ..... жалко но факт ! Каквото и да стане сме длъжни да опитаме ! :!:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 08 Яну 2009 16:30 
Син до гроб
Аватар

Как може толкова малоумна журналя ?!???? Сега обикновените хора няма да идат, защото "футболните хулигани ще чупят и бият" :x Кур за вас мама ви деба, вие сте срам за професията си и за България :!: Нещастници :!:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 08 Яну 2009 18:58 

brutal написа:
nepovtorim написа:

97-ма никой не е плати нито на мен и на моето семейство, нито на нашите познати, с които бяхме всяка вечер на площада. Тогава имаше нещо, което ни обединяваше, и това беше нищетата и мизерния живот. НО на 14-ти сме там, защото в България в момента нищо не е както трябва да бъде, каквото и да посочим.

Ти доволен ли си след като правителството на жан виденов падна тогава.Какво се промени,не стана ли същото,много хора не могат да разберат,че тези политици на който им гледаме мутрите всеки ден,имат една и съща кауза.Няма значение кой ще дойде,дали герб ,атака, сдс всички са едни и същи измамници.Аз ще бъда на 14-ти в софия,но се надявам този протест да не се политизира.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 08 Яну 2009 19:05 
Аватар

За да няма разделение на 14-ти, мога да кажа, че не трябва да се идва организирано. Феновете на Левски ще застанат на едно място, на ЦСКА на друго, на Ботев и Локо на 3-то и 4-то и колкото и да се говори за обединение няма да стане така с отделни организации. Секи трябва да отиде като обикновен гражданин не като фен на отделен отбор.

[url=http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=1&WorkID=3161&Level=1]Тежко, тежко! Вино дайте!
Пиян дано аз забравя
туй, що, глупци, вий не знайте
позор ли е или слава!
...
[/url]

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Яну 2009 19:49 

http://vbox7.com/play:6ce28c45&ef=1

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Яну 2009 15:12 
Син до гроб
Аватар

Фенове на Левски: НЕ на политическата арогантност, да започнем на чисто от 14-ти януари
Водена от любопитство, Даниела АНГЕЛОВА изнамери и изкара няколко часа в скайп с един от хората, които стоят в дъното на идеята за национален протест, за да разбере кои са те, за какво се борят, плаща ли им някой и други такива важни неща

От две седмици насам интернет пространството е буквално залято с послания “На 14-ти ще бъда там. А вие?” И аз, водена от вроденото си любопитство, реших да проверя лично каква е тази работа. Ровейки из сайтове и форуми се добрах до информацията, че посланието тръгва от конкретен форум. Непознати чатъри бяха така любезни да ми дадат линк към това клипче - http://vbox7.com/play:6ce28c45
Оставих съобщение на автора с молба да ми пише в скайп, за да му задам няколко въпроса. И ето какво се случи няколко часа по-късно:

[00:59:09] Nikolai каза: добър вечер
[00:59:15] Даниела Ангелова каза: здравейте :)
[00:59:43] Nikolai каза: на "ти" ???
[00:59:45] Nikolai каза: :)
[00:59:53] Даниела Ангелова каза: чудно (y)
[01:00:23] Nikolai каза: николай :)
[01:00:40] Даниела Ангелова каза: даниела съм аз (handshake)
.....
[01:06:28] Nikolai каза: искаш ли да ти кажа накратко кои сме, откъде започна и какво целим?
[01:06:38] Даниела Ангелова каза: дай да почнем с това
[01:06:42] Даниела Ангелова каза: сега
[01:06:52] Nikolai каза: (nod)
[01:07:01] Nikolai каза: от репликата ин виво тръгна всичко
[01:07:10] Nikolai каза: тръгна ето тук:
[01:07:46] Даниела Ангелова каза: от форум на левски? :D
[01:07:57] Nikolai каза: понеже ти трябва регистрация, а тва отнема време ще ти покажа първото мнение
...

Във въпросния форум пишат около 6 000 души. Николай е там от 2002 година. В момента е на 27, дипломиран юрист, фен на Левски. Завършил е английска гимназия, иска да живее в България, иска на повече хора да им пука за /не/случващото се около тях. Звучи естествено /казвам “звучи”, защото проведохме няколкочасов видеоразговор, но за това по-късно/. Има брилянтно дар слово, което обаче не звучи пластмасово и кухо. Дори възклицанието “Ебати!” в неговата уста изглежда фино и на място. “Ще видиш, че ще се съгласиш с всичко, което си говорим, защото това са фактите”, казва Николай.
Ето част от дългия ни разговор:

- Значи във футбола е основата...
Н: - Ние не коментираме само футбол, а и обществени проблеми, както и политика. Понеже в България почти няма НПО, които да действат реално, то остава гражданите да действат. Съгласна ли си с мен?
- До тук - да кажем, че да.
Н: - Прочети това, то е от средата на декември:
За тези, които още не са разбрали: миналата седмица парламентарната комисия по здравеопазване е обсъждала законопроект за изменение и допълнение на Закона за здравето, която касае образуването на специален фонд за директно финансиране на ин витро процедури за семейства с репродуктивни проблеми. Законопроекта е измислен така, че разпределянето на парите да е максимално прозрачно и директно към нуждаещите се семейства. Правителството е отпуснало 10 млн лева от бюджета и още 10 млн от излишъка. Общо 20 млн лева, което се равнява на около 4 000 ин витро процедури, което средностатистически се равнява на около 1 200 български бебета догодина. Мисля, че раждащите се бебета в България са под 100 000, така че сметнете сами какъв процент е това. Семействата с такива проблеми в България са около 270 000. На въпросното заседание депутатите от комисията по неясни причини отказали да одобрят законопроекта. Говори се, че доц. Щерев (шеф на Майчин дом и депутат) иска да направи специална, национална ин витро клиника към Майчин дом, която да контролира директно въпросните 20 млн. И това пак не е най-страшното. На заседанието депутати са говорили (има няколко свидетели - майките и докторите, които защитавали законопроекта пред народните любимци) с включени и изключени микрофони реплики като "като не може ин витро да й направим ин виво", а единия пич, който бил най-близо до жената се навел да й предложи собствените си оплодителни услуги.
Прочетох го в петък, а тая вечер Слави направи цяло предаване за това. В сряда трябва да се гласува законопроекта в пленарна зала.
Как се чувствате?????????
Аз, да призная, си представям дивашка, първобитна саморазправа пред входа на Народното. Но понеже сме цивилизовани хора си представих и цивилизовани прояви. Мисля, че трябва да има "Ден на яйцата" и за един ден всеки човек, който мине покрай Народното събрание да метне по едно яйце по централния му вход. Мисля, че на всеки голям търговски обект в София трябва да има големи протестни надписи (не по държавни сгради - по частни търговски обекти, щото така депутатите най-много ще ги заболи - кофти е тоя дет снася парата да те привика за сметка!!!). Все ми се върти из главата "Ставайте, робове!". Не мога да повярвам, че стигнаха такава всемирна арогантност тия хора?!??!!??!?!?!!?!??!?!?!?!?!? Просто си ги представям 10 на 10 с мъже на по 30 години, които единствено в живота си искат да си имат дете, а нямат 15 000 лева за 3 опита (това е средното, от което се зачева успешно). В Сърбия, Румъния, Македония (!!!!!!) всяка двойка има гарантирани 3 безплатни опита с ин витро процедури! Но не това е от значение - от значение е докога ще смятаме, че нещата са нормални и някой ни третира като нормални хора. Дали не свикнахме да ни ебат и го приемаме за нормално вече, а впечатление ни правят само нюансите на поредното шибане????
Изработването на тоя законопроект е дело на множество лекари и юристи, работили заедно и подкрепяни от хиляди нещастни млади жени и мъже по интернет. Мисля, че сега вече господата съвсем не съобразиха с кого се захващат и стъпиха на мина... Сряда ще е голям ден. Колко човека може да събере само тоя форум пред Народното в сряда???

Като пуснах това бях бесен и си личи, че мисълта ми малко бяга. Обаче всички във форума се отзоваха - айде не всички, но масово. По-нататък случая го знаеш – събрахме се пред парламента на 19-ти декември заедно със студентите и зърнопроизводителите – ние за “ин виво”, студентите – заради убития Стоян Балтов, а зърнопроизводителите – за неизплатени средства. Депутатите си тръгнаха тогава преди протеста. И ние решихме, че няма да избягат толкова лесно – разбрахме се да излезем в първия работен ден на депутатите – 14-ти януари. Оттам нататък се свързахме с доста организации – на еколози, на майки, на хора с репродустивни проблеми, земеделци... Въобще – целия интернет се постарахме да облъчим.
Честно казано, имаше реакции и във форума на Шоуто на Слави. Но ние скочихме за протест, да. И не мисля, че всичко е тръгнало само от нас. Просто успяхме да направим така, че събитията да се развият по-главоломно, защото засилихме студентите. На 19-ти декември полицията не даде да се слеят двата протеста – на зърнопроизводителите и студенстският. Ние ги събрахме, щото имаме опит с полицията 
- Кога дойде идеята за вашия протест – преди или след като Шоуто на Слави взе отношение?
Н: - Идеята я имахме още като прочетохме в Телеграф, ама не ми се вярваше. И в понеделник Слави показа жената, на която са го казали в лицето – онази глупост за ин виво-то. И същата вечер започнахме да се разбираме във форума.
- Знаеш ли кое на мен ми е суперстранно в тази история? Как тази жена, на която й е казано такова нещо, не го посочи кой е? Не може да не го разпознае! Просто е абсурдно!
Н: - Влизала ли си в парламента?
- Да, в продължение на две години, почти всеки работен ден 
Н: - Първият път не ти ли беше тръпка? Мисля, че е нормално да е била много притеснена.
- Не, но аз не мога да си представя това с не-помненено. Защото аз не харесвам хора, които хем тръгват да се борят за някаква кауза, хем ги е шубе - не го разбирам. Естествено, това е примерен вариант, дано да греша. Но не това е важното – убедена съм, че ин-виво-то в случая ви е само поводът. Причините са съвсем други, нали?
Н: - Да, естествено че не е това проблемът – това е просто поредната проява на низост и арогантност. Проблемът е, че има много други такива прояви за последните 20 години. В конкретния случай – няма как да не се възмутя – след някоя друга година, живот и здраве, ще тръгна да имам деца. Ами ако се появи проблем? Ако не мога да се бръкна и да платя парите, които са необходими? Или да чакам някой да предложи ин виво на жена ми?
- Сега съм длъжна да те питам нещо. Вероятно си го чел по форумите, а и то си е нормално предположение - та из всички форуми се носи съмнението, че това е поредното платено сборище, като предположенията за подстрекателство почват от Бойко Борисов, минават през Атака и стигат до кой ли не...
Н: - Знам, нормално е. За това пуснахме официално изявление в медиите, публикуваха го няколко интернет сайтове и спортни вестници - http://www.focus-news.net/?id=n1100260
- Е, и? Голям праз, ще каже всеки. Това не доказва нищо – едното не пречи на другото.
Н: - Мда, права си. За студентите не знам, засега им имаме доверие. Проверихме ги. Иначе ние сме си всякакви, освен че сме левскари. Има симпатизанти на различни личности или политически партии сред нас, но това не е важно. Обединяваме се заради идеята да ограничим политическия произвол и да поставим началото на изявената гражданска позиция. Политиците трябва да престанат да бъдат политици и да станат държавници. В България няма политическа мисъл, която да е насочена към дълготрайни интереси и ползи за хората. По-добре било отпреди 20 години! Ми крайно време е да се равняват с другите, а не с отминали времена – щото това не е адекватно сравнение. Искам да подчертая нещо – нашият протест не е срещу настоящото управление или конкретна партия. Ние не искаме оставки на никого. Протестът има за цел да събуди гражданското общество в България, да се промени моралът в правенето на политика.
- Доста абстрактно звучи, не мислиш ли?
Н: - Така е. Напълно наясно съм, че е тъпо да се вярва, че ще излезе Сергей Станишев, ще каже “извинете”, ще щракне с пръсти и всичко ще се промени от раз. Но когато свикнат да имат обществен коректив и да им бъде искана сметка – нещата би трябвало да се променят. Например, ако бяха пичове, Борислав Китов и председателят на НС щяха да си подадат оставките.
- Нали си наясно, че първите, които ще цъфнат при всички случаи на 14-ти пред парламента редом с вас, са преставители на доста политически сили, които ще търсят дивиденти наготово?
Н: - Наясно съм. На 19-ти декември първият, който се появи, беше Боян Расате. Даже се залепи за транспаранта, който носихме /на снимката – бел.ред./, и го носи редом с нас. Накрая го изгонихме. Не искаме да ни асоциират с никого. В сряда Цветан Цветанов, председателят на ГЕРБ, е казал пред някакви телевизии, че от ГЕРБ ще подкрепят протеста. Ние не щем политическа подкрепа и не желаем никой да опорочава протеста ни.
Интересното е, че с нас се свързаха фенове на ЦСКА, които казаха – Момчета, футболът си е футбол, но на този протест сме с вас – така че и те ще дойдат. Ще има също фенове на Ботев и Локо-Пловдив, които ще са с нас на 14-ти. Очакваме всякакви браншови организации също.
14-ти януяри е пъвият работен ден на депутатите, но освен това в него има и символика – тогава се навършват 40 дни от убийството на Стоян Балтов.

С Николай си говорихме за още десетки неща – за престоя му в Щатите, за расизма в Америка, за ЕС, за газовата криза, за финансовата криза, за психологическия експеримент на Зайка с деца в Румъния и за руските цигари от 60 копейки.
Лично на мен позицията му ми звучи логично, защото и аз мисля по сходен начин – вероятно щото сме едно поколение, макар че аз съм фен повече на Берое.
Има и още нещо – предвид обстоятелствата от последните години, всички до един сме свикнали да се отнасяме скептично към всяка една подобна проява, подозирайки я в нечист замисъл от страна на политици. И аз самата се улавям в мнителност, макар че не ми е присъщо. И това не ми харесва.
Но в случая според мен е важно друго – най-доброто постижение на този протест ще бъде, ако действителност всички ние си дадем сметка за нашата собствена позиция за всичко, което ни заобикаля. И започнем да я заявяваме гласно.
С Николай /на когото не пиша второто име не поради съображения за анонимност, а защото по негово мнение това са думи на всеки един от тяхната група/ се разбрахме да се чуем отново и да ни държи в течение. А и – кой знае - може да се засечем скоро някъде по площадите 

Не знам кво ша кажете - може още да се изменят някои неща.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема     [ 26 мнения ]  1, 2  Следваща

Подобни теми Автор Преглеждания Последно мнение
Преглежда непрочетените мнения Купата на България
Форум: Хебър 1918 (Пазарджик)
Anonymous 141580 04 Ное 2006 18:12
от StreeT_HunteR
Преглежда непрочетените мнения България - Албания
Форум: Национален отбор
speedbreaker 71711 05 Апр 2007 15:12