Ботев” (Криводол) спечели важен мач shansnews.vratza.com Дългоочаквана победа отново с гол на Вош. Анатоли Кирилов „надхитри” съперника
„Ботев” (Криводол) спечели дългоочаквана победа и се укрепи в средата на класирането. Домакините спечелиха с вярна тактика и разумна игра. Наставникът им Анатоли Кирилов, който познаваше отлично съперника от Плевен (бивш техен треньор) бе избрал правилната тактика, залагайки на сигурност. Домакините разиграваха спокойно и (до)чакаха грешка на плевенчани. Гостите имаха предимство в началото. Станимир Иванов на два пъти застраши вратаря Данов, като във втория случай топката се отклони от гредата. В 21-та минута при първата си възможност ботевци вкараха гол. За нарушение срещу Иван Иванов бе отсъден пряк свободен вдясно от вратата и „майсторът” Александър Александров (Вош) врътна топката за 1:0. Две митути по-късно пак той центрира към Владинов, но нападателят би в аут. В 26-та минута гостите бяха близо до изравняване, но Ефремов изби от голлинията. Двата отбора не сътвориха нищо интересно до 43-та минута, когато Вош проби отдясно и намери Боби Петков, но ударът на последния бе избит от вратаря на гостите Тодоров в корнер.
През втората част плевенчани опитаха натиск. Ботевци внимаваха в защита и допуснаха само удари отдалеч. Вратарят Данов поправи грешка на юношата Ефремов, а малко след това спаси удар на Тодоров. В надлъгването до края най-голямата опасност пред вратата на криводолчани дойде в последната минута. Параболичен удар на съперников играч прехвърли Данов, но той със сетни сили успя да закове кълбото на голлинията и да спаси победата. „Ботев” спечели важни три точки и изпревари пряк съперник в класирането.
Домакините играха в състав: Данов, И. Иванов, И. Димитров, Милчев, Ефремов (ж.к), Миков, Б. Петков, Кунчев, Александров (ж.к,84-В. Митев), Владинов (88-Ц. Николов), Боянов (74-Баев).
Анатоли Кирилов каза след мача: „Спечелихме важни 3 точки. Гонехме победа на всяка цена. Доволен съм от хъса и старанието на играчите. За мен успехът бе много важен тъй като съм бил треньор на плевенчани.”
|