Пепи Данчев, президент на Ботев:
Силата ни е в колектива
Президентът на Ботев (Кр) Пепи Данчев сподели какво е настроението в клуба, след като той почти си е осигурил дебютно участие в професионалния футбол. Вчерашната загуба на отбора обаче леко охлади еуфорията в Криводол. Въпреки това разликата от 8 точки пред втория Чумерна се запази, след като еленчани също загубиха с 0:2 визитата си в Белене. - Г-н Данчев, очаквахте ли, че след 26 кръга Ботев ще бъде лидер в класирането с цели 8т. аванс пред втория Чумерна?- Честно казано, не. Но след като по време на първенството не загубихме мачовете срещу директните си съперници - Чумерна (Елена) и Ком-Миньор (Драганица), смятам, че логично се стигна до тази разлика. При гостуването си на двата отбора завършихме наравно, а у дома победихме съответно Чумерна 1:0 и Ком-Миньор 2:0. Добър отбор сме, имаме добри изпълнители и амбициозен треньор и затова смятам, че заслужено сме лидери в класирането.
- С какво Ботев превъзхожда съперниците си?- На първо място с чудесния колектив. Нашият отбор е сплав от опитни и млади, но всичките можещи футболисти. Искам да подчертая ролята на треньора Иван Ценов, както и на публиката, която бе нашият 12-и играч.
Ботев има подкрепата на кмета на Криводол Николай Иванов и на общинското ръководство, а това не е без значение.
- А влизаше ли в сметките ви загуба пет кръга преди края от един отбор, който се бори за оцеляване?- Изобщо не сме си и помисляли, че може да загубим този мач. Не мога да не съм разочарован и от играта, и от резултата. Искам да подчертая, че нашият отбор през цялото първенство играе феърплей. Такъв беше и мачът с Мария Луиза, в който домакините с голямото си желание си заслужиха трите точки. Смятам, че някои от футоблистите ни подцениха съперника. Но тази загуба ще ни бъде за урок. Лично аз ще си направя изводи на кои футболисти ще мога да разчитам занапред. Съжалявам само, че не успяхме да зарадваме кмета Николай Иванов, който бе на стадиона и очакваше поредната победа.
- А в Криводол готвите ли се вече за празник?- Още е твърде рано. Макар че имаме солидна преднина, остават още 4 кръга, в които не бива да се отпускаме. В предстоящите срещи освен трите точки ще искам и добра игра - такава, каквато подхожда на отбор, запътил се към елитната група. Пък и нашата публика заслужава именно това.
- Какво предстои през лятната пауза?- Веднага след последния мач започваме работа по терена
Предстои изграждането на допълнителни пластмасови седалки. Имаме идея да направим зала за пресконференции и паркинг за служебни и автомобили на привържениците. Знам, че времето е малко, но се надявам с общи усилия да успеем.
- Мислите ли вече за селекция?- Не и преди края на първенството. Искам да завършим победоносно и да се порадваме на успеха, който ще бъде исторически в 85-годишнината на клуба. Чак тогава ще мислим за селекция. Според мен обаче ще ни трябват поне 7-8 опитни футболисти за професионалния футбол.