Цитат:
Винаги съм мечтал да стана наставник на Спартак (Пл)
Новият старши треньор си поставя за цел класиране в първата шестица
37-годишният Красимир Бислимов ще бъде новият старши треньор на Спартак (Плевен). Той заменя на поста досегашния наставник Вачко Маринов, чийто договор изтече и не бе подновен. Защитникът вече е провел две срещи с клубния президент Пламен Николов и подписването на договор остава само формалност. В началото на следващата седмица предстои нова среща, на която ще се обсъжда бъдещата селекция на Спартак. През изминалото първенство Бислимов бе капитан на другия плевенски отбор Белите орли. Той е разговарял с клубния бос Веселин Ванев и го е уведомил за решението си да се посвети на треньорската професия.
Президентът на орлите уважил неговото решение и двамата се разделили като приятели. В момента Краси кара треньорска школа за лиценз, който да му позволи да бъде наставник на професионален отбор. Той ще събере състава за първа тренировка на 26 юни. Все още Бислимов не е решил окончателно дали ще прекрати състезателната си кариера, това ще зависи от направената селекция.
Новият старши треньор на Спартак бе любезен да даде първото си интервю като наставник за читателите на "BG Север".
- Краси, лесно ли се съгласи да поемеш Спартак?
- Винаги съм смятал, че рано или късно ще бъда старши треньор на даден отбор. Да си призная честно, най-много съм мечтал да застана начело на родния Спартак. Дал съм на отбора толкова много като футболист и винаги съм милеел за клуба.
- Трябваше ли му много време на президента Пламен Николов да те убеждава да станеш старши треньор?
- До този момент сме провели два разговора. Той ми обясни вижданията си за развитието на Спартак и ме попита дали съм съгласен да поема отбора. Смятам, че това е моят шанс, и се надявам да го използвам по най-добрия начин.
- С повечето футболисти си играл. Това няма ли да ти пречи?
- Напротив, смятам, че това ще ми е от полза. Считам, че се ползвам с авторитет сред младите. Не съм в конфликт с никого. Наистина сега ще трябва да ме слушат повече, отколкото когато им бях капитан. Ще държа на реда и дисциплината в отбора, защото това е първото условие за добри резултати.
- Какви ще бъдат целите пред тима за новото първенство?
- Предстои ми разговор с президента, за да се разберем с какъв бюджет ще разполагаме. При всички положения трябва по най-бързия начин да забравим представянето през последните две години, когато Спартак се бореше да не изпадне от Б група. Ние сме клуб с традиции и на първо време ще се целим в първата шестица. В зависимост от селекцията, целите ще нарастват. Мястото ни е в А група и съм убеден, че и това в един момент ще стане.
- Ще има ли освободени и новопривлечени футболисти?
- Вече съм провел разговори с няколко момчета, които са изявили желание да дойдат в Плевен. На този етап е много рано да говорим за конкретни имена. Засега няма да има освободени футболисти. До няколко дни ще стане ясна и програмата за подготовката.
- Ще направиш своя дебют като треньор срещу столичния Левски, с който играете в началото на юли контрола. Не се ли притесняваш?
- Който го е страх от мечки, да не ходи в гората. Приемам предизвикателството и ще се стремя Спартак да върви нагоре. Като футболист съм работил с треньори като Аспарух Никодимов, Пламен Марков, Вачко Маринов и Благой Кръстанов, като от всеки има какво да се вземе. Не се срамувам да питам и да се консултирам с по-опитните в занаята.
Николай ИВАНОВ, в-к BG СЕВЕР