Цитат:
7-о място в крайното класиране на Западната “Б” група зае “Етър”, който в последния кръг направи 1:1 у дома срещу “Спартак” (Плевен). Пред 1000 зрители домакините надиграха противника, като получиха незаслужен гол, изравниха и удариха две греди. Въпреки това етърци оставиха впечатление, че трябва да вложат повече желание за победата.
Треньорът В. Кефалов гореше от желание за трите точки и бе заложил на титулярния състав без контузения капитан Мариян Генов. На гостите им трябваше едната точка за оставане в групата, макар и в течение на мача да стана ясно, че тази необходимост отпада заради изненадващия развой в “А” група.
Смущаващи грешки на защитата доведоха до излизане на Преслав Йорданов в 29-ата минута срещу вратаря, който спаси. В следващата атака обаче пак Йорданов бе подкосен на метър пред пеналта и за изумление на всички реферът Радан Мирянов отсъди дузпа, която Раденцов превърна в 0:1. Преди това в 16-ата минута съдията не бе отсъдил чиста дузпа за събаряне на Гайдаров в пеналта, като изтегли нарушението пред линията.
“Етър” изравни бързо в 36-ата минута след отличен пас на Петров отляво Мишо Аврионов с глава вкара 14-ия си гол за сезона и ознаменува избора си за Футболист № 1 на сезона. Хубави удар на Мичев и на Али бяха извадени от вратаря. Треньорът реагира със своевременни смени в търсене на победата, но и влезлите играчи не оправдаха очакванията му. К. Илиев и В. Йорданов пропуснаха чисти голове, а удар на Петров отново бе изваден от вратаря. Аврионов нацели страничния стълб в 72-ата минута. Гостите използваха грешки в етърската защита и на два пъти едва не поведоха, а в самия край от фаул В. Йорданов разтърси напречната греда.
Реферът отнесе критики, дори бе замерен с кора от Д. Димитров и му показа жълт картон след края на срещата, след което Мирянов бе изпратен с освирквания от публиката. Етърци продължиха двугодишната серия без загуба на собствен терен, но в същото време допуснаха цели 7 равенства у дома. След последния сигнал някои от играчите бяха съкрушени от изпуснатата победа, която не всички преследваха с достатъчно хъс и себераздаване.
“Етър”: В. Димитров, Гайдаров, Стефанов, Костадинов, Бориславов (78 Йорданов), Илиев, Д. Димитров, Карапалев (32 Али), Петров, Мичев (76 Ив. Димитров), Аврионов.
След мача:
Велин Кефалов наставник на “Етър”:
“Всичко свърши за нас още след мача с “Локо” (Мз). Съжалявам че после не успяхме да продължим добрите игри. Не съм доволен от някои футболисти в срещата. Имена не искам да споменавам, вие сте ги видели. И смените, които пуснах, с изключение на Ив. Димитров, не ме обнадеждиха. Лошото е, че не успяхме да завършим с победа, което беше моето желание. Много съм разочарован от равенството, за мен това е огромна обида. Вече им го казах в съблекалнята – не всички бяха коректни към мен. Благодаря на феновете и публиката, които ни подкрепяха през цялото време.”
Голмайсторът Михаил Аврионов:
“Спартак” бяха пределно мобилизирани, а ние допускаме тъпи голове. За кой ли път ни повеждат, изравняваме и после сме цял мач на тяхната врата. И реферът повлия никаква дузпа няма, защото нарушението бе метър преди пеналта, а за нас не даде дузпа след почивката, когато двама души ме събориха на земята.
Благодаря за наградата от феновене, тя показва любовта им към мен и аз няма да ги забравя. Съжалявам за тази прекрасна публика и се надявам някой ден да се завърна и да ги радвам с виолетовия екип. Още не мога да кажа на 100 %, но почти сигурно напускам отбора. Моето желание бе да остана, но разговори с мен не са водени. Искам да раста и да вървя напред във футбола. Вероятно ще играя в “А” група или в чужбина.”
Стефан Атанасов изп. директор на “Етър”:
“През паузата имаше разговор с Аврионов, бяха му предложени условия, с които той не се съгласи. Искахме да удължим договора му с две години. Тази седмица акционерите ще се съберат и ще решат кой ще остане, с кого ще се подпишат договори. Отборът ще тренира до 23 май.”