Костадин Хазуров:
Литекс не ми даде шанс
Ще направя всичко възможно да спася Видима, обещава нападателят
Костадин Хазуров наказа Литекс с хеттрик в събота. Куриозно е, но 22-годишният голаджия е собственост именно на ловчанлии, но не намeри място в състава на Миодраг Йешич. През зимата той бе отпратен по живо - по здраво към обречения тим на Видима.
Видима може да е обречен отбор, но Хазуров не е обречен футболист, нищо че в Ловеч не разбират това. Там и други работи не разбират. Хазуров бързо си намери мястото във Видима и започна да вкарва ценни голове. Точно те върнаха тима от Севлиево в играта за оставане в "А"група. Освен за всичко друго младокът играе и за самия себе си. За да докаже, че неправилно е бил неоценен от хора, които се мислят за велики без сериозни причини.
Костадин Хазуров с оражневата фланелка срещу Видима. Сега ролите са разменени
- Коце, какво е да вкарате три гола на собствения си клуб?
- Кой е собственият ми клуб днес? В момента защитавам цветовете на Видима. Няма как де не се радвам, че победихме.
- Чувствате ли се неоценен от Литекс?
- Може би да. Особено след контузията, която получих, не ми дадоха никакъв шанс да покажа на какво съм способен.
- Ако тази загуба натежи и ловчанлии не се класират за евротурнирите, възможно ли е тимът да потърси лично отмъщение към вас?
- Това си е тяхно решение. Каквото зависи от мен, го правя на терена. Желанието ми е да се върна в Литекс, но само ако разчитат на мен. Ако не влизам в плановете им, ако ще търкам пейката, не искам да съм там.
- Проведохте ли някакви разговори с ръководството на Литекс след мача?
- Изобщо с никого не съм говорил. Никой не ми се обади.
- Това е вторият ви хеттрик в кариерата. Помните ли първия?
- Естествено! Няма да го забравя никога. Бях на 18 години. Вкарах 3 гола с екипа на ЦСКА срещу Беласица на "Българска армия". Все пак тогава станах най-младият футболист, отбелязвал хеттрик в България
Във футбола обаче не само хеттрикът, а всеки гол е ценен.
- На какво се дължи тази силна пролет на Видима?
- Отборът е изключително млад и перспективен. По-голямата част от момчетата сме на 20-22 години. Тепърва предстои този състав да се развива. Слабите резултати през есента се дължат на неопитност. Тогава повечето играчи нямаха никакво самочувствие, нямахме и опит в мачове в "А" група. Сега отборът натрупа опит и придоби увереност. Просто си повярвахме.
- Постепенно настигнахте Спартак и Беласица. Виждате ли вече чудото Видима да се спаси?
- Ще играем мач за мач и каквото стане. Аз лично ще направя всичко възможно, всичко каквото зависи от мен, да останем в елита.
- Кои са трите най-слаби отбора в "А" група?
- Накрая на сезона ще се види.
- Какво успя да промени новият треньор Манол Георгиев?
- Той е тук от 2 седмици. Според мен при него играем доста по-офанзивно
При Коце Ангелов играехме повече защитно, да не загубим.
- Мислите ли за трансфер извън граница?
- Нормално е. Всеки млад футболист таи надежда един ден да играе в чужбина. Надявам се един ден и на мен да се случи това. Ако ми е писано, ще стане.
- Кое е любимото ви първенство?
- Англия. А любимият ми отбор - Манчестър Юнайтед.
- Роден сте в Гоце Делчев. Следите ли местния Пирин?
- Естествено. Родителите ми живеят в Гоце Делчев. Интересувам се какво се случва в отбора. В момента са в зоната на изпадащите от "Б" група. Но ще се спасят.
- През 2005 година станахте шампион на България с ЦСКА. Амбициран ли сте да повторите това постижение?
- Защо не? Би било добре (смее се).
- Вие сте бивш младежки национал. Очаквате ли да бъдете забелязан от Пламен Марков, ако продължите с добрите си игри?
- Това пак е една мечта. Всичко зависи от мен. Пламен Марков ще обърне внимание на всеки футболист, който се представя на ниво. Аз все пак вече имам 1-2 мача и за първия отбор под ръководството на Христо Стоичков.
Добромир Добрев
|