bulgarian-football.com | bgclubs.eu | GOAL.bg | Левски София | ДЮШ Левски | bfl-team.com | pi4e.com | Dropbox | eRepublik
* Влез   * Регистрация

Последно посещение:
Дата и час: 17 Юни 2025 10:03

Спартак 1918 (Варна) | Стадион | Резултати и класиране GOAL.bg

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.     [ 49 мнения ]  Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Сеп 2007 22:31 
Аватар

Отбор: Дунав 2010 (Русе)
Георги Иванов-Геша: Ще се завърна в Спартак (Вн), но първо ще премина през други отбори

При загуба и в Сандански щях сам да си подам оставката, сподели бившият треньор на "соколите"
Младият специалист Георги Иванов-Геша бе освободен от Спартак (Вн) след загубата с 0:2 от ЦСКА. Начело на "соколите" застана Пламен Гетов. Геша се съгласи да даде интервю за читателите на Топспорт.бг, в което заяви, че ще се завърне след време в тима.

-Г-н Иванов, очаквахте ли да ви уволнят от Спартак (Вн)?
-Не очаквах толкова бързо да ме махнат, но явно в този отбор всички треньори са орисани да си тръгват преждевременно. Нормално е след загуби треньора да бъде сменен. Това е професията, в която винаги сме с оставката в джоба. Не очаквах обаче това да стане точно след поражението от ЦСКА, които са много силен отбор. Мислех, че ще ми се даде шанс в предстоящото гостуване на Вихрен и евентуално в домакинството на Литекс. Да ви кажа честно, аз дори възнамерявах да си подам оставката, ако бяхме загубили и в Сандански. Не мисля, че момчетата ми се представиха зле в първите три кръга. Не бихме по случайност Ботев (Пд) на старта, след това загубихме с 0:1 гостуването си на Черноморец, които също са сериозен отбор.

-Мислите ли, че футболистите ви са ви подвели?
-Не. И дума не може да става. Това са моите футболисти, които много държаха на мен и дори не можаха да повярват, че вече не съм им треньор. Днес всички дойдоха да се сбогуваме. Прегръщаха ме през цялото време. Тръгвам си с високо вдигната глава от Спартак (Вн), защото не мисля, че сме се представили зле в първите три кръга. Направихме каквото можахме. В последните 20 минути на срещите ни винаги доминирахме и няма от какво да се притеснявам. Свърших много работа за тези 4 месеца, изхабих много нерви. Влагах емоции в работата си. чувствам момчетата, като свои. Сигурен съм, че те никога няма да ме подведат. Аз винаги ще ги подкрепям и при всяка възможност ще ходя на мачовете на Спартак и ще викам за тях от трибуните.

-Бяхте ли в конфликт с някой от ръководството?
-Не, разбирах се с всички. Срещу Спартак не мога да кажа нищо лошо. Доволен съм от престоя си в клуба. Емоциите, които преживях през тези 4 месеца ми стигат за 1 година напред.

-До кога имате договор със Спартак (Вн)?
-До края на сезона, но вече е ясно, че няма да го изпълня. Утре имам среща с шефовете, за да уточним начина по който ще се разделим.

-Уредено ли ви е бъдещето или сега работите по този въпрос?
-Не се притеснявам за бъдещето си. Много съм млад и тепърва ще се развивам в треньорската професия. Знам, че пак ще се завърна в Спартак (Вн), но първо ще премина през други клубове. След дни може да стане нещо около бъдещето ми. Преди старта на сезона имах оферти от няколко отбора, но те вече си имат треньори. Не правя трагедии, защото знам, че скоро ще си намеря работа. Не се притеснявам дори да водя отбор от аматьорските дивизии.

-Какво не ви достигна, за да вземете поне точка от ЦСКА?
-Имахме своите шансове. Загубихме мача от спорен корнер. Пропуснахме три стопроцентови голови положения, но младостта не ни позволи да реализираме. ЦСКА са силен отбор и щеше да е суперизненада да им вземем дори точка.

-Какво пожелаваш на Пламен Гетов, който те заменя начело на Спартак (Вн)?
-Пожелавам му да успее. Неговият успех ще е до малка степен и мой, защото това е моя отбор. Искам футболистите да побеждават. Боли ме за тях. Стискам им палци за добро представяне.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 19 Сеп 2007 07:04 
Доростол завинаги
Аватар

Отбор: Доростол 2003 (Силистра)
Спартак пробва халф
Халф от първенството на Азербайджан дойде на проби в Спартак. Той е на 23 години и се казва Игор Башич. Играл е за Нефтчи (Баку), две години в елита на Израел и Новоросийск. Футболистът ще участва в двустранната игра днес и след нея Атанас Атанасов може да вземе решение за него.
От две седмици треньорът на Спартак разузнава играта на Беласица. Атанасов гледа от трибуните загубата на петричани в Ловеч 0:2 и на DVD равния с Левски - 0:0.
- Срещу нас Беласица ще играе по-офанзивно. Знам им слабите страни и ще се опитаме да се възпoлзваме от тях - коментира Атанасов. - Не съм във възторг от последните два мача. Хубаво е, че трупаме точки, но има какво още да се желае.

Изображение

От Силистра до Лимасол само ДОРОСТОЛ!

Новия ни сайт!!!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Окт 2007 20:17 
Цитат:
"Спартак" завърши 0:1 срещу тима на "Локомотив"-София.
Единственото попадение в срещата бе дело на Зоран Балдовалиев в 20-ата минута.
Голът във вратата на Цанков стана факт след неразбирателство между него и защитника Станислав Жеков, който върна неразчетено топката с глава.
Пасът бе пресечен от Балдовалиев и топката попадна в мрежата на "соколите".
Цифровото изражение на резултата, обаче не съответстваше на игровата ситуация на терена.
До първото попадение домакините бяха по-активния тим. На два пъти Иван Найденов отправи силни удари към Голубович, но опитният вратар успяваше да улови топката.
В 10-ата минута Дарин Тодоров също се опита да изненада вратаря на столичния "Локомотив" с далечен удар, но той бе подготвен и опази мрежата.
До края на първото полувреме опити да изравнят резултата направиха Велимир Иванович, Ахмед Хикмет и отново Дарин Тодоров, но резултатът до почивката се запази негативен за варненци.
В началото на втората част гостите активираха играта си и започнаха по-често да поглеждат съм вратата на "Спартак", но доманите не им позволиха да увеличат головия си актив.
В 75-ата минута главният рефер Александър Костадинов спести червен картон на Калоян Караджинов за грубо нарушение срещу Велимир Иванович.
Същият този футболист вече имаше едно официално предупреждение от рефера за фаул срещу Иван Найденов 15 минути по-рано,но арбитърът се изплаши да остави гостите с човек по-малко и остана безмълвен.
Последният шанс на домакините да стигнат до равенството бе в 90-ата минута, когато получиха възможност да изпълнят пряк свободен удар, но щансът не беше на тяхна страна.

СПАРТАК - ЛОКОМОТИВ СФ. 0:1

Спартак: Цанков, Жеков, Ст. Петров, Палавестрич (Георгиев), Б. Илиев, Кунчев (Мирчев), Хикмет (Маринов), Боев, Иванович, Найденов, Д. Тодоров

Локомотив: Голубович, Лопеш, Савич, Д. Дончев, Орачев, Караджинов (Коилов), Добрев, Иванов, Атанасов (Златковски), Дафчев (Върбанов), Балдовалиев
Голмайстор: Балдовалиев (20)

Жълти картони: Боев, Георгиев; Караджинов, Орачев, Балдовалиев

десет кръга сме без победа у дома, поне тежките мачове свършиха :8)

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Окт 2007 21:11 
Вярно силните отбори минаха... не знам дали си бил на стадиона, но Локо нищо не играха, а ние не можахме дори гол да им вкараме. Винаги преди сме били много силни у дома, а тази огдина какво се получава - просто не знам. Сега ни предстои гостуване на Славия, дербито с Моряците.. не съм много оптимист.. дано поне си пооправим точките срещу Марек, Берое. САМО СПАРТАК !

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2007 00:14 
За съжаление не можах да дойда на стадио, но гледах репортаж по К3 днес и мн ми хареса как играхме имахме даже и добри положения, но нямахме шанс. Оня охлюв К.К. трябваше да го изгонят поне три пъти, Деба!.
Не мисля че трябва да сме недоволни, защото имагме мн трудни домакински мачове досега. Вярно е, че направихме два йуХ-ски мача с Ботев и Раковски, но на всеки може да се случи. Следващия домакински мач май е с Берое, редно е да ги бием :lol!:
Само Спартак :8)

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Ное 2007 21:03 
Спартак скача на Славия за 3-те точки :D

Цитат:
Старши треньорът на варненския Спартак (Варна) Атанас Атанасов-Орела заяви, че тимът му отива за победа в София. Соколите се изправят в неделя срещу Славия в мач 11-ия кръг в А група. "До момента Славия игре добър футбол, но ние доказахме, че който не се съобразява с нас губи. С оглед, че нямаме точки ще искам от футболистите ми да дадат всичко от себе си. Мисля, че ако имаме повече късмет ще можем да да се противопоставим на Славия. Видя се, че без него не може", каза Атанасов.
Наставникът добави, че очаква труден мач със Славия. "Столичани имат точки и ще са спокойни преди срещата. До момента те показват добър футбол и няма от какво да се притесняват. Мога да кажа, че са в подем и съм съм сигурен, че няма да ни бъде никак лесно", каза Орела.
Атанасов заяви, че не е учуден, защо на чужд терен отборът му има повече точки. Както е известно, до момента соколите нямат победа на стадион Спартак. "Единственият мач, който със сигурност трябваше да спечелим у дома бе този с Видима-Раковски. За голямо съжаление не стана. В този двубой бяхме лишени от основните си играчи. Колкото до гостуванията, точно тези футболисти, които са ни нужни са на линия. Това е и причината да играем по-стабилно като гости. Все пак вярвам, че и съвсем скоро ще почнем да бием и вкъщи", заяви варненският треньор.
Орела добави, че няма клауза в договара на Дениран Ортега да не играе в предстоящия двубой. Както е известно, през пролетният полусезон нигериецът се състезаваше за Спартак. "До колкото знам Ортега ще може да играе в мача със Славия", каза младият специалист.
Той заяви, че умората няма да попречи на играчите му да се представят добре в двубоя с белите. Както е известно, вчера соколите играха мач със Сливен за Купата на България. Там те спечелиха след изпълнение на дузпи 2:2 (7:6). "Футболистите ми са професионалисти. Все пак и срешата със Славия е в неделя. Според мен ще имат време да си починат", завърши Орела.
:D

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2007 22:33 
Надявам се наистина утре за победа или равен поне. Много тежко става положението и в следващите кръгове с Локо, Берое, Марек, Черно Море - трябва да се взимат точки. трябват ни поне 15-16 точки на полусезон, за да дишаме по - спокойно. Дано утре направим добра игра и да имаме шанс да вземем точки.

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Ное 2007 18:54 
много лошо ни биха, мамка им :cry:

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Ное 2007 21:17 
Чакам К3 да видя репортажа, но много яко ни отнесаха.. дано поне в следващите мачове с Марек, Еклерите и Берое .. да вземем колкот осе може повече точки, че да дишаме по - спокойно на полусезона.

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Ное 2007 23:24 
Е, ко да кажа.. отнесаха ни и правиха с нас, каквото си искат.. трагични тоя мач.

Върнете се в началото

Заглавие: Славия - Спартак 5:0
МнениеПубликувано на: 04 Ное 2007 23:29 
Лош късмет, стечение на обстоятелствата и т.н.
за дуспата не зн имаше крак, имаше футболист, който се спъна в този крак, може да се отсъди, може да не се отсъди. Генко Славов с влизането си показа защо не попада в стартовия състав, просто от доста време не може да влезе в добра форма.

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Ное 2007 00:27 
Окончателното решение на ситуацията около нападателя Десислав Русев и днес няма да стане факт. По предварителна информация в четвъртък следобяд членовете на Апелативната комисия към Българския футболен съюз трябваше да се съберат, за да кажат окончателното си становище, относно "казуса Русев". Това обаче отново не се случи! Причината е, че явно е много сложно документите да бъдат внесени от една комисия в друга и да бъдат разгледани от по-висшата инстанция, а именно АК.
Подигравката с професионалното развитие на един качествен футболист, какъвто е Десислав Русев и индиректно с ПФК "Спартак"-Варна, където нападателят тренира повече от половин година е налице!
Всичко това, обаче остава да тежи на съвестта на членовете на различните комисии в БФС и на неговото ръководство, естествено.

ПФК "СПАРТАК" - Варна

баси минаха дербитата що още го бавят тоз
ама и ония смолянски ... цяла седмица мълчаха решиха в последния момент да обжалват, фалшификатори, деца на тодор баткоффф :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2007 19:12 
Спартак сътвори първа домакинска победа за сезона :D :CooL:
шибан терен, шибано време, добре, че бихме ония охлюви :lol:

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Ное 2007 20:53 
Умрях от студ.. валеше супер гадно.. сигурно утре ще съм болен, но ги бихме. Лош терен и не много силна игра, но радвам се от победата - първа на наш терен. :lol:

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2007 11:38 
Аватар

Отбор: Спартак 1918 (Варна)
Цитат:
Наско Атанасов: В Марек са с голям хъс, но не са добре физически
Футболистите на Спартак ще гонят задължителти три точки в последния си мач от есенния полусезон на "А" група срещу Марек в Дупница. Двубоят е в събота от 14 ч., а главен съдия е Мартин Богдев :twisted: :twisted: .
"Няма как да се задоволим с нещо различно от трите точки. Евентуален успех трудно би заличил срама от вечното дерби, но малкият ни точков актив ни задължава да гоним успеха :? . Предимството на Марек е в големия хъс, който се придава на останалите момчета най-вече от опитните футболисти като Анджело и Янек Кючукови, Димитър Георгиев-Шустера, Евгени Йорданов, Иво Паргов. Иначе отборът им не е много добре физически", коментира наставникът на "соколите" Наско Атанасов.
Запитан дали очаква провокации от известните със заядливия си характер братя Кючукови, Атанасов отговори: "Провокациите са си за тяхна сметка. Ако се опитват да изнервят обстановката, това няма да убягне на съдията и последствията ще са си за тях".
Наставникът на варненци изказа огромната си благодарност на публиката на "соколите", която, по неговите думи, е била истинският победител в дербито на Варна. "Сваляме шапка на нашите верни привърженици, които са истинския победител в дербито между агитките. Длъжници сме им. Момчетата трябва да осъзнаят, че имат една от най-сериозните подкрепи от тези хора и трябва в предстоящия мач да проявят характера, който им липсваше в двубоя с Черно море.

:shock: :shock:

аЗ Си мисля, че ще ни бият, напоследък полягаха , време е вече да вземат точки :grrr35:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 22 Дек 2007 12:40 
Аватар

Ясна е зимната подготовка на "Спартак"
Цитат:
Спортно-техническият и треньорският щаб на "соколите" са готови с програмата за зимната подготовка на футболистите в паузата преди пролетния полусезон.
Както информирахме по-рано, наставникът на тима Атанас Атанасов събира състезателите на 7 януари-понеделник.
Първата седмица подготовката ще премине във Варна.
На 14 януари тимът отпътува за Трявна, където ще тренира интензивно в лагерна обстановка. За сега е планирана една контрола с отбора на "Янтра"-Габрово. Тя ще се състои на 19 януари, от 14 часа.
Лагерът ще продължи до 23 януари. На връщане към морската столица "соколите" ще премерят сили с тима на "Светкавица"-Търговище, на техен терен.
На този етап администраторът на "Спартак" Илко Станчев е осигурил още една контролна среща. Тя ще е срещу "Локомотив"-София и ще се играе на 25 януари, във Варна.
От 14 до 22 февруари, варненци ще участват в традиционния международен турнир "Албена".
Последната контролна среща на "соколите", предвидена в програмата за зимната подготовка е срещу "Добруджа" :lol: , на 23 февруари, от 14 часа.

ПФК "СПАРТАК" - Варна

Цитат:
Шест са сигурните контролни срещи, уговорени от ръководството, които "соколите" ще изиграят до началото на пролетния полусезон.
График:
14-23.01. - лагер в Трявна
19.01. - "Янтра"-Габрово - "Спартак"-Варна
23.01. - "Светкавица"-Търговище - "Спартак"-Варна
25.01. - "Спартак"-Варна - "Локомотив"-София, 14 часа, к.к. "Албена"
06.02. - "Несебър" - "Спартак"-Варна, 14 часа, Несебър
08.02. - "Дунарея"-Румъния - "Спартак"-Варна, 14 часа, к.к. "Албена"
23.02. - "Добрич" - "Спартак"-Варна, 14 часа
За датите 30.01 и 02.02 се търсят противници за провеждането на контролни срещи.
От 14 до 22 февруари "Спартак" ще се включи в международния турнир "Албена".

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Мар 2008 08:33 
Спартак бие 1:0 Беласица в битката за оцеляване
Спартак измъкна 1:0 от Беласица в битката за оцеляване и сложи край на черната серия от 8 поредни мача без победа в "А" група. Скъпоценния гол за трите точки вкара Иван Найденов от дузпа в 66-ата мин.
Любопитно е, че треньорът на Спартак Ради Здравков тотално прекрои състава. В него за първи път липсваше централният защитник Станислав Жеков, който до този момент бе играл от началото до края във всички мачове. Резерви останаха също опитните Будимир Джукич, Кунчо Кунчев и Бойко Величков. Тримата се появиха в игра след почивката. Домакините започнаха с трима нападатели - Мирчев, Воденичаров и Иво Михайлов, но така и не успяха да създадат голови положения. Запомни се само един сериозен удар на Боян Илиев.
След почивката Спартак опита да притисне петричани. При една контра обаче Бето от гостите се измъкна сам отляво и улучи мрежата от външната страна. В 66-ата мин пак той игра волейбол в наказателното и съдията свири дузпа. От нея Иван Найденов бе точен и сложи край на каръка от три пропуснати дузпи през сезона - 1:0.

Недко Петров

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Мар 2008 08:35 
Ради Здравков, треньор на Спартак (Вн):"
Не се усмихвам, но се радвам
Не се усмихвам, но се радвам на трите точки. Без да обидя двата отбора, но с играта си те показаха защо се намират на това място в класирането. На терена нямаше много футбол, а повече борба и единоборства. За нас обаче бяха важни трите точки и ги постигнахме. Успехът ще върне самочувствието на футболистите и очаквам да заиграем по-добре в следващите мачове.

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Мар 2008 15:30 
Аватар

Бях на мача вчера, пълна трагедия и двата отбора напълно заслужаваме местата си в класирането :?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Апр 2008 11:13 
Халф се контузи след победен гол
Халфът на Спартак Иван Найденов е контузил ръката си след гола срещу Беласица, призна самият той.
- Отидох да споделя радостта си с феновете, хвърлих се на оградата и одрах ръката си. За капак съдията ми вдигна жълт картон, който е четвърти за мен - заяви Найденов.
Той посвети попадението на първия си треньор Иван Петров.
- Дойде на мача и каза, че ще ми донесе късмет. Точно така стана - уточни Найденов.
Футболистът разкри, че е бил много напрегнат, преди да изпълни първата си дузпа в кариерата. Отделно вратарят на Беласица опитал да го заблуди.
- Остави ми единия ъгъл повече празен. Сигурно е очаквал да бия там, но аз шутирах в другия, тъй като ми беше по-удобно. Топката рикошира в ръката му, добре че влезе - допълни Иван Найденов.

НЕДКО ПЕТРОВ

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Апр 2008 14:47 
Аватар

Цитат:
Спартак Варна ще излезе без Станислав Петров и Иво Михайлов срещу Левски. Десният бранител на “соколите” Станислав Петров пропуска предстоящия двубой срещу "сините" заради 5 натрупани жълти картона.

На разположение на старши треньора на "соколите" Радослав Здравков няма да бъде и нападателят Иво Михайлов. Той е преотстъпен във варненския тим от Левски и според клауза в договора между двата клуба той няма право да играе срещу “сините”.

Централният защитник Станислав Жеков пък е в Бургас, където ще премине медицински прегледи.

Въпреки това и тримата футболисти ще отпътуват в края на седмицата за София.

По решение на спортно-техническия щаб на Спартак, след съботното гостуване на "Герена", варненци няма да се прибират във Варна. Те ще останат на четиридневен лагер в Трявна, където ще се подготвят за гостуването в Севлиево.

Мачът срещу Видима е изтеглен в междинен кръг и ще се играе на 9 април, от 17 часа, на стадион "Раковски".

В петък, за двете поредни гостувания, наставникът Радослав Здравков ще отпътува от Варна с група от 19 футболисти.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Апр 2008 18:57 

краен Спартак (Варна) 2 - 0 ПБ (Благоевград)
1:0 Иван Найденов 52'
2:0 Велимир Иванович 88'

ст. "Спартак", Варна; 800 зрители

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Апр 2008 21:16 
Аватар

Спартак победи Пирин и увеличи преднината пред Беласицаа с 4 точки :D :mrgreen: :CooL:

Цитат:
Соколите" над чертата след победа над Пирин с 2:0

Спартак (Варна) се изкачи на спасителното 13-о място, след като победи днес Пирин (Благоевград) в мач от 24-ия кръг на „А" група. „Соколите" бяха облагодетелствани и от други два резултата - Марек падна с 0:4 като гост от Ботев, а Беласица отстъпи у дома с 0:1 на Локомотив (София). Така Спартак вече има 20 точки, Марек е с 18, а Бела - с 16. Видима-Раковски почти сигурно е аут, тъй като е последен с 14 точки.

Наставникът на домакините Ради Здравков смени постовете на двама от играчите си - Боян Илиев излезе като централен нападател, а Владо Мирчев игра като десен полузащитник. Спартаковци натиснаха своя съперник през първото полувреме и в 10-ата минута стигнаха до чисто голово положение. Боян Илиев изпревари вратя Николай Чавдаров за една топка на около 20 метра от вратата. Нападателят напредна, обаче не можа да нанесе силен и точен удар и топката се спря в крак на притичал защитник. Малко след това Иван Найденов нахлу по левия фланг, премина един защитник и стреля опасно, но Чавдаров изби в корнер. След изпълнението му Венци Маринов стреля с глава, но защитник на гостите изби от голлинията. До края на полувремето Боян Илиев отправи един точен удар с воле, но Чавдаров бе на мястото си.

В 52-ата минута варненци получиха правото да изпълнят пряк свободен удар на границата на наказателното поле фронтално срещу вратаря. Зад топката застана Иван Найденов, който прати коженото кълбо в левия ъгъл на Чавдаров - 1:0. Гостите се опитаха да направят нещо като натиск, но така и не стигнаха до голово положение. В края на двубоя след добро двойно подаване между Бойко Величков и Велимир Иванович последният излезе сам срещу Чавдаров отдясно на атаката и безпроблемно направи 2:0.

В следващия кръг Спартак гостува на Локомотив (София).

Спартак (Вн) - Пирин 2:0

Спартак: Цанков, Ст. Петров, В. Варинов, Ст. Георгиев, М. Димов, Джукич (89 Боев), Кунчев, Иванович (90 Стефанов), Мирчев (71 Величков), Найденов, Б. Илиев

Пирин: Чавдаров, Дафков (46 Стоянов), Бодуров, Коемджиев, Г. Георгиев, Костадинов, Дяков, Паланков, Стоев, Николов (59 Метушев), Пиетробон (72 Стойков)

Голмайстори: Найденов (52), Иванович (88)

Жълти картони: Маринов, Иванович

Съдия: Ангел Бекяров

Цитат:
Ради Здравков: Победата бе извоювана безапелационно

Старши треньорът на Спартак Ради Здравков бе посрещнат с ръкопляскания от фенове в началото на пресконференцията след мача с Пирин. "Благодаря за аплодисментите и поздравленията. Победата си е победа - три точки в актива. По-важното в случая е, че тя бе извоювана безапелационно. Заслужена победа срещу един отбор, който играе много силно като гост. Един отбор, който ни затрудни максимално. Най-важното в случая не е победата, а това, че дишаме малко по-спокойно, въпреки че спокойствие докрая няма да има. Досега футболистите бяха подтиснати, обезкуражени. Видях в днешния двубой промяна. Видях една решителност, една смелост и най-вече един тонус, който го поддържахме през всичките 90 минути. Дано тази промяна да си остане и за следващите двубои. Лично аз очаквах това да се случи малко по-рано, не точно в днешния двубой. Но пък във футбола не всичко може да се предвиди така както го желраем. Мисля, че в подходящия момент футболистите осъзнаха, че случайно са попаднали в тази сложна ситуация. Че имат сили и възможности да излязат с чест от нея. Всички футболисти, които бяха на терена, помогнаха за победата на Спартак. За този мач с помощниците ми имахме много проблеми - малък брой футболисти, заради което бе трудно да сглобим един балансиран състав, който да ни гарантира първо една добра активност, второ да контролира играта и трето - да имаме надмощие. Мисля, че по този начин, по който бяха наредени и както работиха на терена, помогнаха тези наши намерения да бъдат осъществени. Притесненията ми бяха преди срещата, но по време на двубоя бях напълно спокоен", заяви Здравков.

фотоси от ОЛЕ-БГ :D

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Сезон 2007/2008
МнениеПубликувано на: 31 Май 2008 20:02 
Спартак отново успя да оцелее
Иван Найденов бе най-добрият в отбора, защитникът Стоян Георгиев - откритието

Втора поредна година Спартак се бореше за оцеляване и успя. Заслугата е на футболисти, треньори и разбира се, на шефовете Иван Славков и Живко Великов. Първият е мажоритарен собственик и за него се знае, че ако има 100 евро в джоба си, ще даде половината на играчите. Вторият пък е изпълнителен шеф и потомствен спартаклия. Готов е да стои по 24 часа на стадиона за благото на клуба и върши цялата организационна работа. Когато се наложи, подсигурява и финансирането.

Радослав Здравков спаси Спартак от изпадане
Снимки: Иван Йочев, Свилен Станоев

През есента варненци тръгнаха зле - 2:2 с Ботев у дома, загуба в Бургас и 0:2 срещу ЦСКА във Варна. Треньорът Георги Иванов - Геша бе уволнен и го наследи Атанас Атанасов. За родния си клуб започнаха да работят две от най-големите му имена - Пламен Гетов и Живко Господинов. Ефектът дойде бързо. Нулево равенство след изпусната дузпа с Литекс и две победи на чужд терен в Сандански и Благоевград. Срещу Левски във Варна пък Спартак изгуби 1:2 незаслужено, след като при 1:1 съдията не им свири две дузпи за учебник. В края на октомври заради разногласия с треньора си тръгна Гетов. Есента приключи кошмарно с три загуби по 0:1, без отборът да бъде надигран на терена. В началото на януари селекционерът Жиката Господинов се оттегли, тъй като не бе съгласен с отношението към него. Пролетта също започна лошо - 0:2 срещу Ботев под тепетата и 1:1 със селекцията на Херо у дома. Лошите резултати логично изядоха главата на Атанас Атанасов, въпреки че отборът бе подготвен и правилно подреждан на терена. Да спасява положението бе поканен Ради Здравков, който се завърна за четвърти път. Бившият национал си свърши перфектно работата. Направи успешни вътрешни промени в състава и след впечатляващ финален спринт отборът остана там, където му е мястото. В последните 8 кръга отборът загуби само веднъж - минимално на Надежда. Взе четири победи у дома и 3 точки навън - по една в Севлиево, под Аязмото и в градската битка на "Тича".
Безспорно най-добрият и най-постоянният футболист беше Иван Найденов. Халфът стана и голмайстор на тима с 9 гола, личен негов рекорд за един сезон. Пролетта Велимир Иванович се върна към най-добрите си дни, след паузата и Радо Станев вдигна класата с опит и умения. В откритието на сезона се превърна дошлият от Славия защитник Стоян Георгиев. Работните пчелички Кунчо Кунчев и Боян Илиев дадоха това, което се очаква, а в най-важните мачове Будимир Джукич внесе спокойствие и разум в средата на терена.
По всичко личи, че в Спартак вече са решили да не треперят за мястото си в елита, защото стягат качествена селекция. След безплодни едногодишни усилия на административния фронт Десислав Русев ще поведе атаката. До дни ще бъдат подписани договори с двама страхотни аржентинци и великолепен ляв бек от Бразилия. Идват и двама-трима поругалци, хванали окото на естета Ради Здравков, а тарторите Илиев, Иванович и Найденов най-вероятно ще подновят контрактите си. Така че, ако е рекъл Господ, наесен името Спартак отново ще стряска всички още когато наближат магистралата на Девня. Както го правеше онзи голям отбор на Жиката Господинов, Красьо Зафиров, Стефан Найденов и Асен Михайлов през първата половина на 80-те години.

НЕДКО ПЕТРОВ

Върнете се в началото

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.     [ 49 мнения ]  Предишна  1, 2

Подобни теми Автор Преглеждания Последно мнение
Преглежда непрочетените мнения Баскетбол 2006-2007 Спортист Своге
Форум: Български баскетбол
lms_X 258120 24 Дек 2007 18:14
от lms_X
Преглежда непрочетените мнения Странджа през сезон 2006/07
Форум: Сезон 2006/2007
kyynadd 193266 06 Юни 2007 15:08
от Fabio_Cannavaro
Преглежда непрочетените мнения Отборът на Спартак - 2006-2007
Форум: Архив
Anonymous 132714 01 Яну 2007 16:25