не иронизирам и определено НЕ интерпретираме наредбата - интерпретират от БФС.
това, дали БФС са искали точно това да напишат или не - си е изцяло техен проблем, ние следваме действащия нормативен документ.
по същия начин доста сезони по ред търпяхме адски много критика как отново сме 'интерпретирали' и отново куп медии обясняваха как 'ние проверихме и в бфс ни казаха че' преките двубои въобще дори не се гледат за временното класиране, а само за крайното. само че в пак в ТЯХНАТА наредба, беше написано както ние го правихме..
и така един хубав ден (преди три сезона), стана някакъв сериозен (за стандартите на бг медиите) случай - разбирай да опира до дали ЦСКА или Левски ще е по-първи например - и се оказа, че и за временното класиране важали.. пак след още по-подробна справка с БФС...
преди предишния сезон пък се появи текстът "за временното и крайното класиране", което съвсем затвърди нещата в това отношение, макар че и преди беше в този смисъл.
отново те моля - прочети много внимателно точно както е написана наредбата - ако исках просто да 'иронизирам' - нямаше да приложа директен линк с точния член - след това опитай стъпка по стъпка да приложиш точно както Е НАПИСАНО (не както би трябвало да е според теб, според БФС или който и да е) и мисля, че ще се убедиш, че прилагаме правилника както трябва.
и накрая като уточнение - аз (и въобще никой от бул-фут) не пледираме дали това е правилно, дали има една или друга по-добра система на класиране - имаме си мнение по въпроса, но в случая това е без значение. претендираме единствено, че спазваме наредбата. и държим да го правим точно, защото поне на мен ми е писнало от некадърно отразяване на всичко около футбола ни. нужно ли е да напомням само какъв 'състав' на Ботев бе поместен в Ммач и Тема:спорт за мача със Септември (Симитли) например? на пръв поглед двете неща може д анямат много общо, но..
това от мен