Art_man написа:
е поне вече не сме последни. Ако на пролет се намери спонсор всичко може да се оправи. Ясно , че от Ямбол няма да може . Последния спонсор беше от Несебър.
Приятелю, проблема не са само парите или липсата на какъвто и да е спонсор. Проблема в Ямбол е че от 20 години се въртят едни и същи хори чиято единствена цел е да преживяват около футбола. Дали го правят от мързел или от неспособност да правят каквото и да е друго, незнам но интригите които въртят за жалките 200 - 300 лева на месец са меко казано смешни, а резултатите плачевни. В постовете ти чета че страдаш, че не знам си кои от Несебър си бил отишъл. Човека си тръгна именно заради хората които 20 години дерибеистват на стадиона. Всички им било много мило и драго за футбола ама всеки гледа да вземе нещо, ако може, или пита кой щял да даде. Ами като много страдат а и повечето във форума, нека всеки да се бръкне в джоба и нещата ще потръгнат. Друг е въпроса че според мене проблемите са други
1. Липсата на база и никаквата инвестиция в нея, което е отговорност на общината, тъй като тя е собственик на съоръжението. Трябва да ти кажа че и аз да бях кмет нямаше да им давам пари, защото през всичките тези години те ходят до общината като просяци и се молят на тоз и ония колкото да преживеят. Няма никаква стратегия или инвестиционен план с проект примерно който да се изложи пред Общинския съвет с предложение за направа на изкуствен терен или ремонт на Дражев или каквото и да е. Нямат и не си създават лоби в Общинския съвет през всичките тези години, а искат да управляват ????????
2. Липса на треньори. Там нямам думи. Никаква подготовка в смисъл на образование или някаква треньорска школа, всеки който има мерак е нареден да не говорим че по наредбите на БФС там задължително трябва да си лицензиран със съответния лиценз C,B,A PRO и т.н. Дори и да няма подготвени за всичките тези години никой не инвестира в такива. Събират по 15 лв такси на децата и пак реват за пари. Ами и аз искам на моята фирма общината да и помага с по 30 - 40 000 годишно, да ми плаща разходите за вода и ток и да не плащам никакъв наем.
3. Паралелката в Спортното училище, кой идиот я закри ??? Никой не знае и не коментира. А с ходатайства от страна на директора и на някой активен президент може да се възстанови само с един подпис на кмета на града, но и това няма кой да направи.
4. Липса на екипировка, топки, жалони, фитнес и други да не изброявам всичко нужно за провеждане на нормален тренировъчен процес.
5. Автобус. Трябва да ти кажа че разходите за транспорт всяка година са ДВА пъти в повече от цената на един микробус примерно с 20 тина места. 20 000 лв. примерно, които общината всяка година дава отиват предимно за транспорт, което е най голямото перо. В продължение на години се плаща на външни фирми за транспорт вместо да се купи един и да се плащат само разходите за нафта и евентуално шофьор. За толкова години никой от ,,ФИНАНСОВИТЕ ГЕНИИ И ФУТБОЛНИ КАПАЦИТЕТИ,, не му е дошло на акъла, и не си е направил труда да избегне този голям разход, да не говорим че можеше да се вземе на изплащане и сумата да се дава малко по малко ама и за това трябва някои да се сети.
Не може за 10 - 15 години да не си създал половин футболист да не си инвестирал една стотинка и да искаш да имаш отбор и да биеш. Трябва да ти кажа, че и това ни е много и си го заслужаваме защото допуснахме разни хора които не стават а и доказаха че не стават да мижитуркат там където не им е мястото.