Cheers написа:
Съдия искал 8500 лева от Юри Галев
Босът на Рилецо заповяда на играчите си да вкарат 11 индианци от Кюстендил в "Пирогов"
Ден, след като тръгна да вади отбора си заради съдийски тесли в Кюстендил, президентът на Рилски Спортист Юри Галев направи скандални разкрития пред "Тема Спорт".
"Преди мача с Велбъжд реферът Ивайло Стоянов ми поиска 8500 лева, за да свири нормално. Всичко стана през приятел на съдията от Благоевград. Неговият човек се свърза с мен, но аз отказах. Та на мен общината ми дава общо 7000 лева за издръжката на отбора. Как да си позволя подобни удоволствия? Това е ненормална работа. А си представете, че освен тези пари тези чернодрешковци взимат по още 500-600 лева на мач. И то какво става? Разни пишлигари получават повече пари от президента на Република България", изригна босът на Рилецо.
Той атакува директно ръководството на БФС заради случилото се в събота.
"Досега съм бил напълно коректен към Боби Михайлов, но той явно няма желание да се справя с комисиите – съдийската, дисциплинарната, апелативната. От десет години съм във футбола, но такова нещо като цирка в Кюстендил не съм виждал. Подигравката от Ивайло Стоянов беше пълна. Свиреше фаул след фаул. Дори и тъчовете даваше обратни. Сигурно защото ние не сме му дали нищо. На такъв индиански мач не съм бил никога. Играеше се колкото с крака, толкова и с ръце – нещо средно между баскетбол и футбол. Имаше хващане, дърпане, бутане, ритане. Затова след мача влязох в съблекалнята и казах на моите момчета, когато тези индианци дойдат в Самоков, резултатът не ме интересува, искам само 11 души да са в "Пирогов". И да не тръгват сега разни шефове да ми четат морал как мога да говоря и да искам такива неща, защото всичко тръгва от тях. Виждате докъде докараха националния ни отбор и клубния футбол. Вече не вярвам, че тези хора могат да оправят нещата. В БФС явно всичко е орел, рак и щука. Всеки си дърпа към себе си и друго не го интересува. Боби или е некадърен, или не иска да се занимава заради други причини", възропта още Юри Галев.
Той обяви, че е готов да се присъедини към евентуален бунт за промяна.
"Ако някой организира такова нещо, аз съм вътре. Но ние не можем да го инициираме, защото сме малък клуб. Но трябва да се съберем съмишленици, защото с този Изпълком няма оправия. Захапали са кокала и ръфат само те. А такива като нас ги смазват", каза още президентът на Рилецо.
Той добави, че вече не иска да вкарва тима си в А група.
"Просто съм вдигнал ръце. Не може всякакви палячовци да се гаврят с мен. Разни пишлемета ще ми демонстрират самочувствие, без да имат някакво покритие. След мача в Кюстендил ни държаха един час в коридора, защото искахме да подадем жалба срещу Ивайло Стоянов. Висяхме там и чакахме съдийчетата да си изкъпят дупетата", продължи цветущият разказ на Галев.
Той разкри и причината да позволи срещата да се доиграе.
"Реших да извадя отбора, но не го направих само заради Мишо Вълчев. Той ме помоли да не го правя, защото от БФС само това чакат и ще ни изхвърлят. Затова размислих", завърши босът на Рилски спортист.
е само след тва изказване ми е ясно колко истина има в интервюто ! След края на мач аз излезнах през единия от страничните входове и след тва тръгнах към главния че там ме чакаха едни приятели с кола и го видех тоя "светец" Галев да си тръгва със С класата най-много 5-10 мин. след мача !