Цитат:
Никола Вуядинович: До няколко дни идвам в ЦСКА
В момента съм свободен, така че ако дойда няма да струва нищо на българския клуб
Младежкият национал на Черна гора Никола Вуядинович е спряган за ново попълнение в ЦСКА. Бранителят даде интервю за "Топспорт", в което разказва за себе си и за шансовете му да пристигне на "Армията".
- Никола, говориха ли с теб от ЦСКА?
- Лично с мен, не, но моят мениджър Йеремич вече е разговарял с шефа на клуба и разбрах за интереса от страна на българите към мен.
- Ще пристигнеш ли в София?
- Надявам се до няколко дни да дойда и да разговарям за моето преминаване в ЦСКА. Когато играх с националния отбор на Черна гора срещу България (2:1) много ми хареса стадион "Българска армия". Знам, че ЦСКА е голямо име, отбор с традиции и ще се радвам ако се стигне до трансфер. Тогава не стана дума за интерес от страна на клуба, но знаех, че има мениджъри, които наблюдават представянето ми.
- Има ли други оферти към теб?
- Знам, че ме искат Спартак (М) и Динамо (М), полския Легия (Варшава) и португалски отбор. Най-близо обаче съм до ЦСКА. Най-вероятно ще избера тяхната оферта, разбира се ако те ме желаят.
- Вярно ли е, че имаш български паспорт?
- Да, дядо ми е българин, казва се Величко. Той е роден в Пирот, а по-късно нашите са се преместили в Белград. Знам, че наличието на български паспорт ще ми помогне да премина в ЦСКА.
- Къде си играл до този момент?
- Започнах в школата на Цървена звезда и останах там девет години. Играх заедно с Никола Жигич, Марко Пантелич и Бишевац. След това Люпко Петрович ме взе за половин година в първия състав на звездашите. През сезон 2005/06 преминах в Зета (Голубовци). След като завърши сезона отидох в Англия, където бях на проби в Уест Бромич. Останах около три месеца, но нямах виза и нужните мачове с националната фланелка и трансферът се провали. Англичаните бяха приготвили договор за 3 години, но така и не успях да подпиша. След това се върнах и парафирах с Раднички (Пирот).
- ЦСКА ще платят ли пари за теб или си свободен агент?
- Договорът ми с тима от Пирот изтече и в момента съм свободен, така че ако дойда, няма да струва нищо на българския клуб.
Цитат:
Официално: Георги Чиликов облича червената фланелка
Георги Чиликов е футболист на ЦСКА. Това съобщи спортно-техническият началник в клуба Eмил Костадинов. Утре в 10,00 ч. бившият голмайстор на Левски ще цъфне с червена фланелка на стадион "Българска армия". От Национал (Мадейра) изпратиха вчера подписани всички документи по трансфера на нападателя в ЦСКА. Чиликов ще бъдe директно продаден от Мадейра в София.
- Чиликов е наш. Като решим казуса с Ландзаат и Виера, селекцията ни може да бъде считана за приключена. Бразилският ляв бранител Жулиано Наварини идва само на проби. Ще остане 10 дни. Май е повече от достатъчно, доста хора привлякохме. Сега идва ред на тренировките - допълни Емил Костадинов.
Наварини е анонимник във футбола. Притежава добра физика (182 см и 72 кг), но в кариерата си е обиколил скромни клубове от долните дивизии на родината си.
Вече знам,кой ще е най-освирквания играч по време на дербито и от двете страни