Дойде ред и ние да се усмихнем поне малко. Първа победа и първи точки през сезона, срещу отбор на нашето ниво - Раковски. Както бях писал и в предни коментари, това е мачът който ще покаже на какво ниво сме и дали ще сме пълният аутсайдер в групата. Досега мачовете бяха срещу отбори с много по-голяма класа от нашия. За мен се получи един много отворен и приятен за гледане двубой, в който и двата отбора имаха не малко шансове за гол. Дори ще кажа, че от година не съм гледал толкова динамичен мач в Карлово. Първата част като цяло беше меко казано скучна. През първите 10-15 минути гостите владееха по-добре топката и създадоха 1-2 положения. След тези минути малко изнесохме нещата в тяхната половина и също имахме ситуации, но само при една от тях вратаря на гостите се намеси. В края на частта отново гостите играха по-добре. През второто полувреме се игра истински футбол (може би и класата на двата отбора позволи тази игра). Още в първите минути гостите вкараха страхотен гол след удар от доста далечна дистанция. Хубавото за Левски беше, че веднага върна гола. 2 минути след гола получихме фал в близост до тъча. След изпълнението му удар на Карата беше спасен от вратаря, но след добавка топката влезе във вратата (не видях добре кой вкара гола, но мисля че беше централния защитник, който се оказа нов в отбора). След този гол мачът се отвори още повече и се създадоха не малко ситуации, повечето за Карлово, но двамата вратари бяха безпогрешни. В 60-тата минута гостите поискаха дузпа, но съдията даде картон за симулация на капитана на гостите, който не оспорваше много, за разлика от други играчи в бяло-зелено. 10 минути по-късно гостите останаха с човек по-малко за втори жълт картон на техен играч, който спря опасна атака. Не знам защо, но не спря да спори, че няма картон, а той беше очевиден. След картона домакините продължиха с натиска, но отново вратаря на гостите беше на висота. Най-добрата ситуация обаче бе за гостите като техен играч бе изведен сам срещу Гаганелов, но вратаря ни умело излезе на време, скъси ъгъла и изби в корнер. 2 минути преди края на мача падна и победния гол. Ачо Томанов изведе сам срещу вратаря новият ни нападател и момчето реализира хладнокръвно. След гола радостта беше като спечелен финал на КЕШ от всички на стадиона. Трябва да поздравя и гостите, които след картона изобщо не бавеха играта, а дори бързаха за изпълненията на алтовете. Като цяло това беше мачът, в който създадохме толкова положения за гол, колкото може би не сме имали от началото на сезона. А и другото важно е че момчетата показаха характер и обърнаха мача. Дано това им даде малко повече увереност. Предстои мач в Сливен, който хич няма да е лесен и няма да се изненадам от поредна загуба там. След 2 седмици идва Несебър и мачът им хич няма да е толкова лек, колкото си мислят като видях хъсът за победа днес. Проблемите обаче сериозно се виждат, най-вече слабата тактическа подготовка, липсата на класен халф пред защитата, лесно губене на топката. Има и положителни неща - при контри днес отбора се връщаше по-бързо, а и като цяло издържаха физически до края. Няколко думи и за новите момчета. Разбрах, че са от Стара Загора, може би от Верея 2. Единият е централен защитник, който направи добро впечатление, а другият е нападател също с добра класа (мисля че е Мартин Гунев, но не съм на 100% сигурен дали е той). Но като цяло и двамата изпъкнаха пред останалите в отбора, което е голям плюс.
|