bulgarian-football.com | bgclubs.eu | GOAL.bg | Левски София | ДЮШ Левски | bfl-team.com | pi4e.com | Dropbox | eRepublik
* Влез   * Регистрация



Последно посещение:
Дата и час: 28 Мар 2024 23:45


Български клубове - Дунав (Русе) | Стадион GOAL.bg



Напиши нова тема Отговори на тема     [ 20 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Нашата седмична статия
МнениеПубликувано на: 14 Яну 2007 18:50 
Offline
...И те така...

Регистриран на: 30 Окт 2006 19:50
Мнения: 2476
Местоположение: Русе
Отбор: Дунав 2010 (Русе)
Това е една тема,извадена от архива на стария спорт.бг :wink: В нея се пишеха нещата около Дунав през призмата на фена.Точно тук искам да подновя тази традиция.Дано ви хареса да прочетете нещо,което едвали ще видите :wink:

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Яну 2007 18:54 
Offline
...И те така...

Регистриран на: 30 Окт 2006 19:50
Мнения: 2476
Местоположение: Русе
Отбор: Дунав 2010 (Русе)
Започваме с архива първо (поне това,което открих)

ФЕНОВЕ

Страхотен порой се излива над мен. Аз съм гол до кръста на стадионa в Габрово. Не, това не е сън. Дъждът е осезаемо студен и водата влиза под колана в гащите, в джобоветe и не оставя нищо сухо в нас, дори и телефоните ни. Съдията не прекратява мача въпреки наводнения терен. Бележат два гола във вратата на Дунав. Губим, но не спираме да пеем през цялото време. Какво ни е останало освен една гола, мокра чест, която да браним с гордостта на душите си и вярата, че голямата победата е близо, ако не днес, то утре или някъде там, на някое малко място в живота, отделено за този миг. Може би тогава, в деня на Победата, ще имаме деца. Tе ще бъдат големи, почти колкото нас сега, ще се радваме заедно, с насълзени очи на трибуните, че това все пак се е случило. Нашата Победа е дошла, по-добре късно отколкото никога. Дочакана, както чакаш деца, внуци и правнуци, сред които умираш спокоен, че може би не си живял напразно. Наистина. Но освен деца, искаме да оставим на това поколение – следващото, нещо повече от неосъществени мечти, несбъднати идеали, бездушие, дилема за истинското и неистинското, за живота и неживота, любовта и изневярата, невярата, сексуалните революции, феминизма, работата, студените войни, каузите, заради които хора стават камикадзета. Нашата борба.
Прибирам се към автобуса мокър до кости, падаме на полуфинала с 2-0 от Хасково. Зад мен псуват незнайно защо шефовете на другия отбор. Странен турнир е това – Купата на аматьорската лига. В чудни групи играе “Дунав” с отборите на Главиница, Острица, Каварна, Шабла, квартални отборчета от Варна... мачове, на които ходят само най-върлите фенове. Сами сме си виновни, че този път няма да ходим до София за финала.
Мразя стадиона в Габрово. Всеки път ни бият. Всеки път ме вали дъжд и си тръгвам като бита мокра кокошка. Какво като после си показвахте задниците, залепени на стъклата на автобуса на футболистите от Хасково! Нали ни биха. Но нашата борба остава. Тя ще бъде утре пак и вдругиден, и другата седмица, другата година. Започва още днес, след поражението. Някои не успяха да останат с нас, но ние се борим въпреки смъртта, обезверяването, оскотяването и лудостта, с която те заразява животът понякога.
Футболът е религия. Лъжовна религия. Като всички останали. Футбола е живот. Истински живот. Имаш само един. Религията ти носи вярата в красивото, доброто, в победата, с която влизаш във футболния рай, възнесен от победния гол, от красивото изпълнение, след края на житейските 90 минути. След края на съдийския сигнал, когато чуваш всевишната свирката на Господ, че играта е свършила и се понасяш над секторите, изпочупените седалки, избуялите плевели и потрошени стъкла, в които се оглежда светлината и мрака. Това беше живота. Стадионите, носещи името на велики хора, днес са арена на мръсотията, моралната и физическа слабост. Това беше иронията.
Футболът ни е като нашата църква. Опитваха се да правят алтернативни синоди и футболни лиги. Но Максим и Батето са непоклатими. А футбола, и църквата ни са един затворен кръг, в който всички си живеят охолно в спомени за доброто минало и разрушаващото се настояще. Стоят си в храмовете, пият блага ракия и чакат да преборим дявола в душите си, който е седнал по турски със скръстени ръце в коремите ни и не се плаши от светената вода и запалените свещи в църквата, с които плакнем очите господни, които ни гледат от иконите за нашите грехове. Остава ни само надеждата да повярваме преди да дойдат последните ни дни, в които църквата и футбола ще станат неизбежните освободители от земния ни път, футболните ангели небесни и вечното библейско блаженство на райския стадион ще ни очакват с отворени порти, а Белият старец ще е от нашия отбор. Дотогава времето може да разклати непоклатимите, а ние да се изправим от стоежа по турски.
Красотата предизвиква война. Историята се движи по тази сюжетна линия, а тънката нишка между любовта и омразата се скъсва, за да се смесят в тежък за понасяне коктейл. Смеси бира, ракия, водка и вино в голяма чаша. После се опитай да я изпиеш до дъно. Няма да разбереш какво точно изпитваш накрая, но ще ти бъде гадно, ужасно гадно човече и ще се сринеш от стола, на който седиш. Любимият отбор вече ти е омразен щом играчите те предават, вземайки риза от ближния съперник, щом подлагат и двете си бузи за шамарите му, докато ти ги прегръщаш усмихнато в кръчмата и ги каниш на по бира, искаш им автографи и лепиш техни плакати по стените на стаята си. После изведнъж играта сякаш спира, бележат гол пред спящата защита, вратарят затваря очи и топката пронизва мрежата на душата ти. Тогава ада слиза при рая, и настъпва огромна тишина, като след ядрен удар, от който вълната е понесла всичко живо и шумящо със себе си, за да го удари в стената на смъртта. После ставаш, заливаш тишината с порой от псувни. От балконите завалява дъжд от телевизори, стъклени сервизи, антени, шопски салати, канапета, ракии, столове, прозорци и врати, недоволни жени. Дъжд от разбити сърца.
За победата. Феновете на отборите водят войни по трибуните, улиците, клубовете, парковете, дори и в Интернет. Тези битки са кръстоносните походи на 21 век. А схватките са някакъв нормален, смислен начин да доживяваш до другата седмица въпреки злия и стиснат шеф, мързеливите и тъпи колеги, корумпираните катаджии, неучтивата бюрокрация, фалшивите, девалвирали политици, намръщените сервитьорки, вечно недовостващата приятелка и миризливите, нагли селянчета, разнасящи ксерокси по офисите (по които приятелката ти тайно си пада).
Вместо копия и доспехи, привържениците имат юмруци, боксове и вериги, вместо брони-кожени якета и страховити фланелки, от които страховити лица размахват пестници, заканват се в лозунги, обещават, кълнат се, говорят за чест и вечна слава. Вместо мечове имат ножове, вместо коне – рейсове и коли, чартъри дори, с които се придвижват до поредната гладиаторска арена, в поредния мегаполис или селце, който превземат с мощни възгласи на келтска орда. Вместо толерантност те носят социална омраза, проповядват расизъм, непримиримост срещу глобалните тирани, уважават диктаторите и живеят в някакъв собствен порядък за правдата, свободата и истината. Жадни са за бира не по-малко, отколкото са жадни за победата и отмъщението.Вярват. Понякога дори се молят в църква за своя отбор, преди да наръгат с нож или застрелят някого във схватка. Така е в Аржентина, в Англия дори, в религиозна Шотландия, Холандия и навсякъде където футбола и политиката са неразривно свързани, защото и днес политиката определя паричните потоци, течащи към футболните отбори. А религията определя клубната чест. Селтик или Рейнджърс? Тези хора наричат себе си ултраси.
В Русе няма много такива хора. Тих град. Спокоен град. Толкова притихнал, че под похлупака му рядко водата завира, няма бури и приливи. Има само отливи и сухи сезони, редувани с порои, след които водата бързо се отдръпва от брега, притихнала в своите водовъртежи и подводни течения, в които можеш да се удавиш докато плуваш или да намериш стара невзривена бомба от войната, която да те разкъса на части и да изгуби сърцето ти в реката. Всичко започва да ти става безсмислено. Но на мен не ми е топло и безсмислено. Студенината на балканския вятър пронизва кожата, капките дъжд по косата ми падат тежко в устата и се вливат в ушите. Усещам вкуса на мръсна вода и осезаемо се боря срещу настинката с тракащи зъби, завит в пердето на луксозния автобус, с който пътуваме попритихнали навръщане, мокри и унесени от пътя, старите истории, старите песни и телефонните разговори. А до мен са приятелите от агитката: Таз, Лебеда, Хинкела, Дългия, Багажника и останалите. И преди две години бяха почти същите. И преди пет. Различни по обществен статус, но с обща вяра, че ФК “Дунав” ще го бъде един ден в А група отново. Сигурно за някои е странно как името на един такъв футболен тим може да осмисля живота ти, да дава импулс на реакции, да върти света около теб, да сменя радостите с нерадостите, да те кара да забравяш за болката от загубата и да те довежда до социален делириум, ексцес. Всяка малка битка е големия път към победата, една загуба не значи поражение във войната. Винаги верни на Дунав!
Има и по-нови, млади момчета. Запалени от примера на ултрасите в Европа и стихията на големите агитки на Ювентус, Милан, Ливърпул, Реал Мадрид...Наричани фенове, запалянковци, ултраси, навиячи…Виждат ни по стадионите и решават, че искат, трябва да бъдат такива. Правят го от любов към футбола и своите идоли на терена. После изчезват нанякъде с годините. Губят се. Появяват се пак. Всеки със своята житейска история, начало и край като личност, в който остава нещо от онзи магнетичен заряд, и дивото ги зове да се заврънат пак там, в стария сектор, като сбирка на випуска, за да се срещнем в нетрезво състояние за няколко часа и да забравим да се сбогуваме, защото всеки е излазил от дупката по своя си начин или просто защото няма сили да каже довиждане.
Вече поставяме шалчета по оградите, цветя пред сектора. В памет на умрели другари. Някои имат деца. Изпоженили са се. Пръснати сме по учрежденията на живота. Университети, съдилища, офиси, компании, кръчми, затвори, наркокомуни, гробища, безименни гари, спирки, на които отдавна никой не спира или супербързи аутобани Мюнхен–Хамбург-Ню Йорк-Лондон. И всички ехтят в един глас “Само Дунав!”, което звучи мило и родно на фона на глобалната действителност, милионите долари, евро, лири, във футбола, с футболните богове Зидан, Фиго, Шефченко… играещи в неземните Реал, Барса и Милан. Звучи като песен “Обичам България, където и да съм, не съм забравил родния си град!” Затова агитките са бастионите на патриотизма и където и да играе български отбор агитката се събира, за да даде всичко от себе си, в името на българската победа.
www.fcdunav.com. Ето момчета, радвайте се! Това е мястото за вас, в което ще споделяте от някое далечно късче на Планетата съдбата на Явор, Андрей, Петър, Павел, Тихомир, Венелин и стотици други като вас. Глобалният свят понякога е мил и тих, защото ви отваря вратата на малка къщичка, където да подслоните своите вери, интереси, носталгии и липси, и под техния таван да не виждате обширното небе на живота от планетарната точки, в които се намирате. А с идеята за големия-малък футболен клуб, наречен Дунав, се чува твоя глас за важните и стойностни неща в живота, за принципите и вярата в по-доброто бъдеще.

www.fcdunav.com

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Яну 2007 18:57 
Offline
...И те така...

Регистриран на: 30 Окт 2006 19:50
Мнения: 2476
Местоположение: Русе
Отбор: Дунав 2010 (Русе)
Дунав,живот след смъртта

След дълго и мъчително боледуване и при (не)изяснени обстоятелства ФК “Дунав” почина на 18.11.2005 г. До последно лекарите се съмняваха, че клубът страда от няколко хронични за русенския футбол болести - лош мениджмънт, безпаричие, кофти селекция и откровена липса на късмет, но така и не се наеха да поставят точната диагноза. Може би защото “Дунав” страдаше неизлечимо от всички тези болести и то в напреднала фаза. Иначе казано, всякакви опити за предотвратяване на предизвестената смърт бяха напразни.
Още повече, че в близкото минало имаше няколко пресни случаи на настъпила неизбежна смърт, при това след мъчителна агония и проявен нечовешки мазохизъм. Споменете си само - Корабостроител (1992 - 1995), Раковски (1992 - 1999), Локомотив (1930 - 2002) и ПФК Дунав (1956 - 2003). Както тогава, така и сега не бе много ясно кои бяха гробокопачите и кои оплаквачите.

Но да се върнем към датата 18.11.2005 г. Петък следобед е. Духа силен пронизващ вятър, времето е доста неприятно. На стадион “Дунав” са се събрали малцина журналисти и целия личен състав на клуба. Появява се и председателят на Управителния съвет Севдалин Петров, който носи в ръце документи, доказващи, че на агонията ще бъде сложен край. Босът на “сините” се изправя пред футболистите и започва монотонно да зачита написаното... но не успява да довърши и първия абзац... от очите му рукват два реда сълзи. Уви. Неговият ФК Дунав - тригодишното му отроче, е на смъртен одър. Всички разбират за настъпилата кончина. Обстановката е тягостна, на повечето от присъстващите буца им застава на гърлото. Мълчат. Само няколко от журналистите се опитват цепят гробната тишина, а шефът на УС на клуба през сълзи на очи реди отговорите на въпросите. Основният въпрос е “Защо?”. Президентът Петров обяснява, че “Дунав” няма 2 лв., а за предстоящия мач му трябват 5 лв., от които 10 лв. се дължат на еди-кой-си за това, че направил за отбора еди-какво-си. Не няма грешка - необходимите средства са по-малко от дължимите, но и тях няма кой да ги даде. В цялата тази аритметика нишката във финансовото положение на клуба се губи. Но какво от това. И без това вече няма смисъл. Накрая всички вземат по една буца пръст и хвърляйки я в пресния гроб на “Дунав”, се прекръстват и излизат. Катинарите са окачени на портите, някои дори с облекчение въздъхва: “Свърши се”.

Същата вечер по новините се вдига малко гюрултия, на следващия ден и пресата описва как Русе е останал без футбол и всичко е на път да бъде забравено като лош кошмар.
На третия ден всички апостоли от Управителния съвет отишли да видят гроба. Голяма част от тях се виждали за пръв път от година. Със себе си довели и няколко общинари и още няколко чиновника. Повечето не вярвали, че “Дунав” е погребан тук. Ръчкали се, всеки да мине по-отпред и да види със собствени очи. Някой предложил да разровят гроба, за да се уверят, че всичко е истина. И както се казва: речено-сторено. Първи хванали лопатите онези, които с бездушието си бяха оставили “Дунав” да погине. Поокаляли малко лачените си обувки и белите си чорапи, но накрая изровили ковчега. Махнали капака и застинали. “Ама той още диша...”, промълвил някой. Естествено, че погребания труп на “Дунав” си бил 100% мъртъв, но все пак било необходимо и онези, които не бяха успели да помогнат за спасението на клуба да се отчетат. Дето се вика и техните имена да ги пише по вестниците. Нашите герои поели с безжизненото тяло към реанимацията на местната болница. Докторите още щом видели какво им водят дигнали ръце: “Ама ние този го знаем. Той е безнадежден случай... Айде няма смисъл...”

тва е от вестник Форум

Това открих в официалния форум...

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Яну 2007 20:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Ное 2006 19:52
Мнения: 3144
Местоположение: Габрово
Отбор: Суворово (Суворово)
Skype: ultra-levski1987
4akaite malko we vie da ne ste ludi da biete v gabrovo hahah Q NAMALETE MALKO TEQ AMFETAMINI HAHAH , NE VIE VERNO NE STE NA RED PO ONOVA VREME V GABROVO DA BIE DUNAV RUSE , TOVA SE EDNO NEREZ 6UMATA DA BIQT NA GERENA VIE STE EBATI INTUSIASTITE!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Яну 2007 20:26 
Offline
...И те така...

Регистриран на: 30 Окт 2006 19:50
Мнения: 2476
Местоположение: Русе
Отбор: Дунав 2010 (Русе)
Fabio_Cannavaro написа:
4akaite malko we vie da ne ste ludi da biete v gabrovo hahah Q NAMALETE MALKO TEQ AMFETAMINI HAHAH , NE VIE VERNO NE STE NA RED PO ONOVA VREME V GABROVO DA BIE DUNAV RUSE , TOVA SE EDNO NEREZ 6UMATA DA BIQT NA GERENA VIE STE EBATI INTUSIASTITE!


Аве,ей като не си запознат-по-добре не говори :!: :!: :!: Става дума за полуфинала за Купата на аматьорската лига срещу Хасково,игран в Габрово...аде ако обичаш малко проучи работите...Ако беше истински фен на Янтра щеше да разбереш,че ние с вас официален мач не сме имали от сумати време

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Яну 2007 20:32 
Offline
...И те така...

Регистриран на: 30 Окт 2006 19:50
Мнения: 2476
Местоположение: Русе
Отбор: Дунав 2010 (Русе)
И какво лошо има като сме "интусиасти" :?: Да,вярно не сме като вас,поне това доказахме тази есен,че сме страхотна публика (има и статистика в една друга тема).Това,че вие отдавна не сте виждали какво е футболен трилър с 8000 зрители си е ваш проблем...

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Яну 2007 20:42 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Ное 2006 19:52
Мнения: 3144
Местоположение: Габрово
Отбор: Суворово (Суворово)
Skype: ultra-levski1987
много важно 4е сте играли с раднево и каварна ние бqхме в б-група когато вие играхте в а-окружна ! помни6 ли когато бqхте като 4ерноморец бс сф с един равен и то за цqло пурвенство ас сум сигурен 4е 4ерномрец 6те напраqт поне о6те един равен


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Яну 2007 20:44 
Offline
Дунав завинаги
Аватар

Регистриран на: 01 Ное 2006 23:16
Мнения: 745
Правиш ли разлика между Раковски и Дунав ?!

_________________
SUPPORT YOUR LOCAL TEAM


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Яну 2007 20:46 
Offline
...И те така...

Регистриран на: 30 Окт 2006 19:50
Мнения: 2476
Местоположение: Русе
Отбор: Дунав 2010 (Русе)
Да,пък важно е....Всичко е история и хубавото и лошото...тва е положението!АКО НЕ ТИ ХАРЕСВА КАКВО СЕ ПИШЕ ТУК-НЕ ЧЕТИ....
Не очаквам един човек,който не знае от кой отбор е да разбере горенаписаното,но поне не сери и тук :evil:

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Яну 2007 20:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 11 Ное 2006 19:52
Мнения: 3144
Местоположение: Габрово
Отбор: Суворово (Суворово)
Skype: ultra-levski1987
аз много добре знам от кои отбор съм ! ти не ми обqснqваи на мене!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Мар 2007 22:33 
Offline
...И те така...

Регистриран на: 30 Окт 2006 19:50
Мнения: 2476
Местоположение: Русе
Отбор: Дунав 2010 (Русе)
Трънливия път към елита

Преди около 16 години Дунав за последен път се подвизаваше в елита.Изпадна и до ден днешен не се завърна.Минаха години...много години,през които русенци с носталгия си спомняха великите мигове от епопеята срещу Рома,за моментите на неистова радост,която е обземала Русе след победите над Левски,ЦСКА и останалите грандове по онова време.Сега тези мигове са много далеч във времето,което е и тъжното.През тези 16 години бяхме къде ли не.В Две могили,в Басарбово,Средна кула,Търговище,Каварна и т.н..Все места,на които русенския запалянко не си е помислял,че ще стъпи някога.Да,ама не...вече 16 години се лутаме ли лутаме из села и паланки.Идваха бизнесмени,които едва ли не ни внушаваха,че всичко ще стане толкова лесно и бързо и ние ще се върнем в А група.А докато се хабяха тонове мастило за празни приказки всичко добро,което беше останало като база и школа бавно,но методично се рушеше.И изведнъж днес се оказва,че не е останало абсолютно нищо и отново трябва да се почне отначало.Еми как ще остане,след като единствено Севдалин Петров положи някакви усилия да направи Градския стадион ако не по-функционален и модерен,то поне малко по-приветлив.Всичко,което Дунав ползва в момента е остатък от кумонизма и по него нищо не е бутнато.
Годините си течаха,а А група с всеки изминал ден се отдалечаваше.Станахме свидетели на позорни мигове в нашата история.
Сезонът е 2002/2003.Нашия отбор е на последно място (Ботев Вр се бяха отказали).Падахме от всички-от Белите орли,от Олимпик Тетевен и още не знам какви си села,които се подвизаваха тогава в Б група или "Първа лига" както беше кръстена тогава.След края на сезона Дунав бе ликвидиран.И да-какъв бе смисъла с трици маймуни да се ловят?!На всички беше болно да гледат,но само един човек реши да помогне,макар и със своите сравнително малки финансови възможности.Това беше Севдалин Петров,който като типичен ентусиаст си мечтаеше да направи нещо голямо.И съвсем сам той издигна клуба от зоните и стигна до Б група.Но малодушието на местната общественост беше предопределило нерадостната съдба на Петров и неговто три годишно отроче.Вече никой не смееше да говори за А група.Целта беше да се избегне финансовия колапс и окончателният край на синята мечта.И така се стигна до леталният край на Дунав....и тук някъде трябваше да свърши това мнение.Да,ама не!Историята за трънливия път продължава.И така...стигнахме до леталния край на Дунав.Предстоеше мач със Шумен.Бях решил да отида.Преди всеки кръг си купувам някой спортен ежедневник да се запозная с новините преди кръга....и какво да видя с големи букви бе записано: "Русе остана без футбол".Прочетох го веднъж,два пъти,три пъти и все не можех да повярвам,че това е истина.Оказа се,че нашия Дунав се бе отказал поради липса на 3 000 лева,за да завърши сезона.Вдигна се малко шум и всичко бе на път да отшуми.Нали знаете поговорката "Всяко чудо за 3 дни".
И тука вече идва рицаря на белия кон.Човека,който съживи трупа на умрелия "Дунав".Дракона май все още дишаше...но трябваше спешна реанимация.Всеки ден по русенските медии изобилстваха новини за отбора и за бъдещите планове.Като никога целия град си бе фокусирал вниманието към отбора.Всеки очакваше различни неща.Един скромно си пожелава оставане в Б група,друг пък мислеше за А група.Но важното бе,че най-накрая хората в града се събудиха и помогнаха на Дракона да живне и отново да направи поредния си напън към бленуваната А група.Отново си позволихме да мечтаем.
Дойде сезон 2006/2007.Много очаквания,но по едно време стана ясно,че подобно на трибуните на ст "Дунав" и пътя на отбора към елита е осеян с какви ли не бурени и подводни камъни.Сякаш,за да ни отрезвят малко се настаняваха в нашите мечти побъркани кметове,розови пантери и какви ли не екземпляри.Бързо стана ясно,че промоцията е по-скоро "Мисията невъзможна",отколкото реална възможност поне тази година.Но хората запазиха мечтите си.На всеки мач идват много хора,които очакват нещо позитивно.Но неминуемо всеки си задава въпроса "Кога ще приключи този кошмар".Засега никой не може да каже...може да е скоро,а може и въобще да не съумеем да извървим трънливия път към елита.Само бъдещето ще покаже.Но поне за момента всички вярваме,че не сме объркали пътеката към нашето завръщане.

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 12 Мар 2007 22:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 24 Окт 2006 21:24
Мнения: 1856
Отбор: Странджа-Металург (Средец)
Последната статия много ми хареса. Просто е написана отлично и разбрах много полезни неща за историята на Дунав в последните 20 години.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Мар 2007 11:35 
Offline
Дунав завинаги
Аватар

Регистриран на: 01 Ное 2006 23:16
Мнения: 745
Супер е !

_________________
SUPPORT YOUR LOCAL TEAM


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Апр 2007 14:00 
Offline
...И те така...

Регистриран на: 30 Окт 2006 19:50
Мнения: 2476
Местоположение: Русе
Отбор: Дунав 2010 (Русе)
Понеже това е темата за споделяне на разни хорски мнения за отбора по принцип искам да кажа сега няколко работи.
Вчера гледах Рома-Юнайтед от ст. "Олимпико" и ме налегна някаква носталгия....Някак си ми стана супер тъжно, че преди 32 години на същия този "Олимпико" е играл Дунав Русе.......даммммммммм същия този Дунав /Русе/, който сега играе не с Рома, не с Юнайтед, а със Светкавица, Локомотив СтЗ, Калиакра Каварна и т.н.
Но преди 32 години е било много различно. Било е чест да носиш тази синя фанелка. За ДУНАВ във всеки мач са играли 11 мъже, не заради 2-те кебапчета "премия", а заради претъпкания докрай Градски стадион и заради целия град. Мачовете на ДУНАВ са били удоволствие за хората, докато днес.....хммммммммм....днес доста често срещите се превръщат в небивала мъка. Годинките си минават, а ние все сме в тази Б група...нашият "Олимпико" се явява ст. "Лазур" или ст. "Димитър Бурков" ..................и ДОКОГА ТАКА :?:
Колко отбора трябва да "ОБИГРАЕМ" /дума, която супер се изтърка/, за да си заемем полагащото място в А група...
Не заслужаваме ли нещо повече от това :?: :roll:

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Апр 2007 15:22 
Ами преди е било много по-различно. Виж Берое били са Ювентус, а сега Локо плд ги бие 0:5, а ти ми ревеш за няква Рома. Докато има мутри и различни интереси така ще бъде!!!
Преди футбола е бил забавление, спектакъл, а сега комерсиалното наделява и така ще бъде!!! Аз не знам преди 30 год да е имало някъде в БГ празен стадион... всичко е ходело и се е радвало на футбол, не като сега някви дрисни ше ми вземат по 5 бона на месец и ще ми играят в нагласени мачове. Романтизма си отиде, а остана комерсиалното. Това е!!!


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Апр 2007 16:54 
Когато влязат много пари в нещо така ще бъде !!! Аз съм оптимист,че романтизма ще се завърне.Мисля така главно заради Мишел Платини.Надявам се с правилно управление да доведе нещата на правилна посока.А именно играта да радва хората.Нали именно това и е целта и заради това е създадена.Може да ви се стори тъпо,но я се замислете точките да не се даваха за победа или равен а за отбелязани голове.Всеки гол да носи точка.Така всеки ще гледа да вкарва повече и ние ще гледаме много атрактивен футбол.Представете си последен кръг и втория изостава с 5 точки от първия и е домакин на последния примерно и дали стадиона няма да е пълен??Ще има хора , защото отбора домакин ще се скъса само и само да вкара 5 и повече голове.Стига с тъпите мечти.За Дунав мисля,че има голямо бъдеще,но започвам да се разобеждавам,че то ще е с Приста ойл.Ще видим времето ще покаже .........


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Апр 2007 17:24 
Offline
...И те така...

Регистриран на: 30 Окт 2006 19:50
Мнения: 2476
Местоположение: Русе
Отбор: Дунав 2010 (Русе)
Еъркрафт, не виждам кой друг освен Приста ойл би искал да се захване с Дунав....засега няма кой друг...така че...

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Апр 2007 12:33 
Offline
...И те така...

Регистриран на: 30 Окт 2006 19:50
Мнения: 2476
Местоположение: Русе
Отбор: Дунав 2010 (Русе)
Когато чашата прелее.....

След вчерашното унижение в Раднево ме налазиха страхотни съмнения отностно честността на играчите и ръководството. Уж играехме феърплей, ала бала, а в един момент третия /ние/ падаме от предпоследния /Миньор Рд/. Но работата не е в получилият се резултат 2:1. Работата е там, че нашият отбор просто е полегнал братски на отбора в нужда от Раднево....И така искам да попитам Колко струва честта на един град, на един отбор, на едни фенове...За мен това са безценни понятия, но не така седят нещата при хората, от които зависят съдбините на Дунав. Те явно оценяват моралните категории като чест, слава и т.н. на някаква определена цена. Искам да попитам още нещо. С какви очи тези футболисти ще появят отново пред нас...с какви очи те ще искат от нас да ги аплодираме, след като кръг преди това същите тези играчи са предали отбора на град РУСЕ, предали са всички нас, които обичаме ДУНАВ, предали са отбора с половин вековна традиция на име ДУНАВ......те предадоха всички знайни и не знайни войни, защитавали с чест и себераздаване синята кауза през годините. Предали са ги няколко хилядарки :roll:
Срам ме е, че са налага да пиша всичко това, срам ме е от тези играчи, НО НЕ МЕ Е СРАМ, че съм си дунавец. Никое гелосано педалче, обличащо тази фанелка, която не заслужава да носи няма да ме накара да се откажа от отбора....защото ДУНАВ, (НЕ)уважаеми господа не започва, нито ще свърши с вас....
В момента тъжното е, че синята фанелка е обличана от хора, които нямат си на идея какво символизира. Те само чакат да ни скъсат нервичките докрай и да си вземат кирливите пари!!!
Искам Дунав да играе до последно независимо срещу кой-ЦСКА, Левски, Литекс, Миньор Раднево, Албена Оброчище и т.н.
Чашата вече преля, а наглостта на някои хора мина своите граници... :?

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Апр 2007 13:24 
DUNAV FOREVER написа:
Когато чашата прелее.....

След вчерашното унижение в Раднево ме налазиха страхотни съмнения отностно честността на играчите и ръководството. Уж играехме феърплей, ала бала, а в един момент третия /ние/ падаме от предпоследния /Миньор Рд/. Но работата не е в получилият се резултат 2:1. Работата е там, че нашият отбор просто е полегнал братски на отбора в нужда от Раднево....И така искам да попитам Колко струва честта на един град, на един отбор, на едни фенове...За мен това са безценни понятия, но не така седят нещата при хората, от които зависят съдбините на Дунав. Те явно оценяват моралните категории като чест, слава и т.н. на някаква определена цена. Искам да попитам още нещо. С какви очи тези футболисти ще появят отново пред нас...с какви очи те ще искат от нас да ги аплодираме, след като кръг преди това същите тези играчи са предали отбора на град РУСЕ, предали са всички нас, които обичаме ДУНАВ, предали са отбора с половин вековна традиция на име ДУНАВ......те предадоха всички знайни и не знайни войни, защитавали с чест и себераздаване синята кауза през годините. Предали са ги няколко хилядарки :roll:
Срам ме е, че са налага да пиша всичко това, срам ме е от тези играчи, НО НЕ МЕ Е СРАМ, че съм си дунавец. Никое гелосано педалче, обличащо тази фанелка, която не заслужава да носи няма да ме накара да се откажа от отбора....защото ДУНАВ, (НЕ)уважаеми господа не започва, нито ще свърши с вас....
В момента тъжното е, че синята фанелка е обличана от хора, които нямат си на идея какво символизира. Те само чакат да ни скъсат нервичките докрай и да си вземат кирливите пари!!!
Искам Дунав да играе до последно независимо срещу кой-ЦСКА, Левски, Литекс, Миньор Раднево, Албена Оброчище и т.н.
Чашата вече преля, а наглостта на някои хора мина своите граници... :?


Ае моляти се не намесвай Дунав в Сашо Диковски приказки.Трябва си човек с малко гънки за да кажеш,че Дунав продават мачове.Значи щом сме паднали сме продали мача така ли ? По твойта логика Арсенал дето паднаха от предпоследният Уест Хям и то у дома са продали мача така ли ? Ако продавахме нямаше да бием Локо Стз,Добруджа и Сливен.Стига сте говорили глупости нито сме Светкавица нито Хасково за да продаваме мачове.А и не мога разбера що ги подценявате толкова Миньор.Спомняте ли си в Русе кво стана ?? Едвам,едвам от 0-2 ги обърнахме 3-2, а преди 1 седмица направиха 0-0 с Нафтекс така,че това,че са на последните места не значи,че са слаб отбор.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Апр 2007 13:26 
Offline
...И те така...

Регистриран на: 30 Окт 2006 19:50
Мнения: 2476
Местоположение: Русе
Отбор: Дунав 2010 (Русе)
ОК....добре нека така да бъде...аз си казах моето мнение :wink:
И нерде Англия, нерде Източната Б група на България :roll: :?

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема     [ 20 мнения ] 



  Подобни теми Автор Преглеждания Последно мнение
Преглежда непрочетените мнения Квалификации в нашата група
Форум: Европейски първенства
Anonymous 17424 28 Ное 2006 19:05
от keyelpk
Преглежда непрочетените мнения Кналификации в нашата група- коментари
Форум: Европейски първенства
Fabio_Cannavaro 9619 21 Ное 2007 22:52
от nicks
Преглежда непрочетените мнения Страхотна статия !
Форум: Локомотив (Горна Оряховица)
Ultras 3593 27 Май 2007 15:00
от Ruffian
Преглежда непрочетените мнения Матей Казийски-нашата гордост
Форум: Мъжки национален отбор
lms_X 2406 30 Май 2007 23:34
от FCDunavRuse

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Иди на:  




Powered by phpBB © 2008 phpBB Group

Контакти | Fans on Facebook | Игра с прогнози