bulgarian-football.com | bgclubs.eu | GOAL.bg | Левски София | ДЮШ Левски | bfl-team.com | pi4e.com | Dropbox | eRepublik
* Влез   * Регистрация



Последно посещение:
Дата и час: 28 Мар 2024 20:58




Напиши нова тема Отговори на тема     [ 191 мнения ]  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: ДОБРУДЖА
МнениеПубликувано на: 31 Май 2007 23:53 
ДОБРУДЖА



Зала "Русалка"
В 1987 г. бе завършено строителството на спортните салони в комплекс "Рисалка".Залата за спортни игри с размери на игралното поле 56 на 24 м и височина 7,50 м е предназначена за тренировки.Създават се условия за едновременна работа на две волейболни игрища и едно баскетболно или хандбално.Има трибуна за около 500 зрители.

Състезатели:
Вратари: Исмет Хаджиев, Ренал Шукри, Павел Черкезов,
Полеви играчи: Диян Димитров, Венцислав Петров, Георги Михайлов, Никола Карастоянов, Светослав Недев, Явор Николов, Илиян Илиев, Байрям Нишат, Стефан Стефанов, Ариф Арифов, Светлозар Начев, Илия Ланджев,


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 31 Май 2007 23:53 
Добруджа - НСА

зала "Русалка", петък 1.07.06, 18.00 часа

Добруджа и НСА ще определят в трети решителен мач, кой е по-достойният отбор да играе на финал. Двата тима вече си размениха по една победа. Възпитаниците на Георги Андреев надделяха като димакини, но студентите изравниха резултата в серията, след победа в София. Третият мач е в Добрич, тъй като Добруджа завърши по-напред в класирането в редовния сезон и затова има домакинско предимство в този полуфинален плейоф. Победителят в мача ще играе на финал срещу Локомотив Металексбилд (Варна) в серия до три победи

www.dobrudja1919.com


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Юни 2007 23:58 
Добруджа-НСА 33:28 (15:11)

Голмайстори:
Стефан Стефанов - 9 гола
Росен Колев - 8 гола


Ще играем финал с шампиона Локомотив МеталексБилд.
Да не забравяме ,че завършихме втори в класирането и предстои поредния решителен мач. Те взеха титлата, за Добруджа остава купата :)


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Юни 2007 11:26 
Исторически финал за хандбалистите

10 хил. от ПК „Спорт и младежки дейности” заработиха добруджанци

Изображение
Мъжкият хандбален тим на „Добруджа” се класира за първи път в историята на клуба за финал в първенството на „А” РХГ. В спора за титлата „жълто-зелените” се изправят срещу настоящия шампион „Локомотив – Металекс билд”. Воденият от Георги Андреев състав придоби право да спори за златните отличия след като в полуфиналния плейоф надделя с 2:1 победи срещу НСА. Третият решителен мач от серията се игра в зала „Русалка”, като след вдъхновена игра добричлии спечелиха с 33:28. Срещата започна добре за домакините, които още след началния съдийски сигнал взеха инициативата в свои ръце. След няколко бързи атаки и отлични включвания на Александър Димитров добруджанци набързо поведоха с 4:1. С малки изключения този аванс се поддържаше до последните минути на първата част, завършила при резултат 15:11. И след почивката отборът, който желаеше повече победата и имаше ясна идея как да я постигне бе този на домакините. Така в средата на второто полувреме се стигна до най-сериозната преднина в мача – 28:20.
Последва необяснимо отпускане в добричките редици, позволило на „студентите” да доведат нещата до 29:26. В заключителните минути на двубоя опитът на добруджанци си каза своето и до изненади не се стигна. Освен класирането за финала хандбалният отбор заработи премия от 10 хил. от Постоянната комисия „Спорт и младежки дейности” към Общински съвет – Добрич. Те бяха обещани при положение, че тимът завоюва медал в първенството на страната и есента участва в европейските клубни турнири . Първите две срещи с „железничарите” са днес и утре във Варна. Според регламента за определяне на шампиона се играе до три победи от пет мача. Най-резултатни за домакините срещу НСА бяха младежкият национал Венцислав Петров и Стефан Стефанов, записали по 8 гола в сметките си. Осем попадения за гостите, които ще спорят за бронзовите отличия с „Асти 91” /Хасково/, заби Росен Колев.
„Добруджа” игра в състав: Ис. Хаджиев, Ил. Илиев – 2 гола, В. Петров – 8, Яв. Николов, Св. Начев – 3, Ст. Стефанов – 8, Б. Борисов – 1/Ал. Димитров – 6, Д. Динков – 5/.

DT


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Юни 2007 20:29 
Варненци победиха Добруджа с 37:31 в първия мач от финала в хандбалното първенство

Локомотив Металекс Билд поведе с 1:0 в серията от финалния плейоф в мъжкото хандбално първенство след победа с 37:31 над Добруджа. Двубоят бе равностоен само в началото, като резултатът се движеше гол за гол и на два пъти бе изравняван.

След това домакините наложиха волята си, отбелязаха шест безответни гола и поведоха с 9:3. Варненци запазиха суха вратата си близо седем минути. Постепенно домакините увеличиха преднината си до 8 гола - 12:4.

Последва обаче отпускане в играта на Локомотив, което позволи на Добруджа да намали пасива си до 4 гола. През второто полувреме отново домакините диктуваха нещата на игрището.

В средата на частта варненци имаха солиден аванс от 9 гола в своя полза. Почти до края на двубоя те поддържаха преднината си, като в самия край позволиха на гостите да намалят резултата.

Втората среща е утре от 17,30 часа, отново във Варна. Играе се до три победи в пет мача. В първата среща за третото място НСА победи Асти Хасково с 38:32 (18:14). За НСА Росен Колев отбеляза 9 гола, а за Асти Стефан Стефанов - също 9.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Юни 2007 20:38 
Offline
БОЛЯРИ
Аватар

Регистриран на: 30 Окт 2006 20:43
Мнения: 1200
Местоположение: В.Търново
Отбор: Етър 1924 (Велико Търново)
Skype: pittbul_etar
Преди две години се игра финала в Търново-тея от Локо бяха домъкнали 4-5 автобуса мангали да викат за тях.Бяха им напълнили рейсовете с ракия,раздали им бяха шалове и станаха доста мелета около залата.Ако идват да играят в Добрич също очаквайте да домъкнат публика.

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Юни 2007 22:52 
Купата за хандбалния шампион е в Добрич

Да отложат церемонията по награждаването се готвят “жълто-зелените”

Изображение

Независимо че от Българската федерация по хандбал предвидливо са подготвили шампионската купа и медалите за челните два отбора в мъжкото първенство, които вече са в Добрич, от ХК “Добруджа” смятат да отложат максимално церемонията по награждаването. Както е известно, днес от 18,00 ч. в зала “Русалка” предстои третият сблъсък от серията мачове за титлата. В него избраниците на треньора Георги Андреев се изправят срещу шампиона “Локомотив – Металекс билд”. В момента варненци водят с 2:0 победи и при трети успех ще се окичат със златните медали. При победа на “жълто-зелените”, в събота по същото време е четвъртата среща. Ако се стигне до пети двубой, той ще се състои в морската столица на 12 юни. Водачът на добруджанци каза, че както той, така и състезателите, са амбицирани да излязат с чест от битката и да запишат победа. Ако играем както във втората среща край морето съм сигурен, че ще спечелим. За целта обаче не трябва да допускаме елементарни грешки. Освен това съм подготвил някои тактически изненади, а и се надявам домакинският фактор да даде положително отражение. В тази връзка входът за зрители е свободен, като всеки желаещ да подкрепи момчетата е добре дошъл, заяви Г. Андреев. Селекционерът изрази съжаление, че участие в решителните мачове при историческия успех на хандбала в Добрич няма да вземат контузените Светослав Недев и Илия Ланджев. С присъствието на двамата в състава съм сигурен, че щяхме да изглеждаме по съвсем различен начин, допълни той. Под въпрос е участието в срещата и на вратаря Исмет Хаджиев, който се контузи още по време на първия двубой във Варна. Решение дали стражът ще излезе на игралното поле днес ще се вземе непосредствено преди началния съдийски сигнал.

DT


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Юни 2007 11:44 
Добруджа - Локомотив Металекс Билд 35:34

Толква успорван мач не бях гледал. Гол за гол,греди, всичко имаше.
В залата имаше две агитки - тази на Добруджа и такава на Локо ,която повечето се състоеше от хандбалиски на Локо. Все пак на Варненците им стана хубаво да пътуват напразно. Имаха големи надежди ,че ще бият и ще станат шампиони ,но домакинската публика така се радваше и надъхваше Добруджа ,че играчите играеха неуписуемо надъхано. :)


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Юни 2007 15:14 
"ДОБРУДЖА" намали на 1:2 в плейофа за хандбалната титла - 35:34!


"Добруджа" намали на 1:2 в плейофа за титлата в хандбала при мъжете. Домакините измъкнаха 35:34 в зала "Русалка" в Добрич, след като на полувремето "железничарите" водеха с 18:15. Тимът воден от старите пушки Светослав Начев и Стефан Стефанов обаче стигна до 27:27 и обърна мача до 32:30 осем минути преди края. Стефанов вкара 12 гола, повечето от които
дузпи. Иван Иванов хвана една, но втория вратар Енчев не успя нито една. Все пак точно 2 минути преди сирената Веселин Чакмаков открадна една топка при атака на домакините и изравни за 34:34. Накрая обаче добричлии ликуваха с 35:34.
Те бяха подкрепени от двадесетина футболни фенове. За "Локо" от трибуните най-много се провикваше бившия капитан Станимир Казаков. На мача бе целият женски тим на "Локо" който в сряда и четвъртък продължава борбата за титлата срещу "Етър" във Велико Търново при резултат 1:1.
Президентът на "Локо" Румяна Радушева се забавляваше през първата част, когато играта на нейния тим вървеше. После настана спеч. Срещата бе наблюдавана от Чавдар Чернев, който реши засега да е извън хандбала. Чернев обеща да се върне за новия сезон. Дотогава той ще си вади хляба във фирмата "Кока кола".
Четвъртата среща от плейофа е в събота от 18 ч. отново в зала "Русалка" в Добрич. При победа "Локо" става шампион. При загуба ще има пети мач във Варна.
В 16,30 ч. в събота от Катедралата тръгва автобус за феновете, които искат да подкрепят "Локо Металекс билд" в четвъртата среща срещу "Добруджа".

Снимки www.varna-sport.com

Изображение


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: ДОБРУДЖА
МнениеПубликувано на: 18 Окт 2008 09:06 
Offline

Регистриран на: 25 Окт 2006 14:27
Мнения: 1220
Местоположение: Добрич
Отбор: Добруджа 1919 (Добрич)
Днес от 17ч. Добруджа - ЦСКА


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ДОБРУДЖА
МнениеПубликувано на: 19 Окт 2008 00:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 15 Ное 2007 00:21
Мнения: 58
Местоположение: Добрич
Отбор: Добруджа 1919 (Добрич)
Хандбал: Добруджа - ЦСКА 49:25
Добруджа безмилостна срещу ЦСКА за кеф на публиката

Хандбалистите на "Добруджа Сплендид" разгромиха като домакин ЦСКА с впечатляващото 49:25. Така добричлии записаха най-внушителната разлика в шампионата до тук, а освен това подобриха и рекорда за най-много реализирани попадения от един тим за мач.
Интригата в мача изчезна още след първата минута, в която добруджанци набързо нанизаха три безответни гола. Разликата продължи да нараства и на почивката резултатът бе 24:12. Въпреки голямата преднина, хандбалистите на "Добруджа Сплендид" не се отпуснаха, а продължиха да бележат голове във вратата на армейците. В заключителните минути на мача добричлии, мотивирани от възгласите на свойте фенове, се опитаха да преминат фантастичната за този спорт граница от 50 гола, но за целта не им достигнаха секунди. След края на мача състезателите на "Добруджа Сплендид" благодариха на агитката на тима за неистовата подкрепа по време на целия двубой.
Това е втора победа в актива на добруджанци от началото на сезона. След четвъртия кръг тимът има 5 точки в актива си. ЦСКА пък записа четвърто поредно поражение. След пауза в шампионата в следващия кръг "Добруджа Сплендид" гостува на НСА. Мачът със студентите е генерална репетиция за евросблъсъците с литовския "Драгунас" за "Челъндж къп" на 15-ти и 22-ри ноември.

http://www.dobrudja1919.com


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ДОБРУДЖА
МнениеПубликувано на: 07 Май 2009 12:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Май 2009 12:44
Мнения: 1979
Местоположение: Добрич
Отбор: Добруджа 1919 (Добрич)
2 загуби на по-достойния отбор на Добруджа от Шумен на финала след здрави съдийски тесли.Странен и срамен начин за определяне на новия шампион по хандбал за 2009г.Все пак има още 3 мача до края на финалния плеиоф,дано от федерацията да се опомнят и да дадат купата на отбора,който покаже спортно-технически,а не по-големи парични възможности.

_________________


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Добруджа е вицешампион и носител на купата на България!
МнениеПубликувано на: 07 Май 2009 12:54 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Май 2009 12:44
Мнения: 1979
Местоположение: Добрич
Отбор: Добруджа 1919 (Добрич)
ХК''Добруджа'' завърши втори в шампионата,но спечели купата на България в своеобразен реванш срещу ХК''Шумен'' и показа кой е най-силния хандбален отбор в България за 2009 г. Браво добруджанци! :002: :first: :f24: :ole:

_________________


Последна промяна фен на 04 Авг 2009 21:50, променена общо 4 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ДОБРУДЖА
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2009 00:29 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Май 2009 12:44
Мнения: 1979
Местоположение: Добрич
Отбор: Добруджа 1919 (Добрич)
Известен е първия съперник на ХК''Добруджа'' за КНК

Съперник на мъжкият хандбален тим на “Добруджа-Спленнид” в европейския клубен турнир за Купата на национални купи е представител на Фарьорските острови. Името на отбора е “Нийстин” и е носител на трофея в островната държава. Сблъсъкът е от втори кръг на надпреварата. Победителят ще се присъедини към групата от 32 отбора, които ще продължат участието си в съревнованието. Президентът и ст. треньор в добричкия клуб Георги Андреев каза, че информацията, която има за съперника е твърде оскъдна. Това, което знаем за фарьорците е, че през миналия сезон са участвали в турнира на ЕХФ и след разменени победи отпадат от “Ловчен” /Черна гора/. В редиците си разполагат с трима сърби и датчанин, което означава, че въобще не са за поценяване. Вече са сигурни и датите за двубоите – 10-11 и 17-18 октомри, като до края на септември трябва да уточним дали двете срещи ще са при разменено домакинство или ще се стигне до споразумение да са в една зала. Притесненията ни са, че трябва да прекосим цяла Европа, за да се приземим на островите между Исландия и Шотландия, което е свързано със сериозни разходи. Но както казах има доста време до тогава и тепърва ще се решава как да се процедира, изтъкна Г. Андреев. Още преди да са изиграли срещите помежду си, на 21 юли двата отбора ще научат срещу кого евентуално ще кръстосат шпаги в ІІІ кръг. Водачът на “жълто-зелените” каза, че яснота около организацията за поредното участие на европейска сцена, селекция и трансфери ще има в началото на август. Докато не започнем подготовка е трудно да кажем кои състезатели ще продължат да се изявяват в зала “Русалка” и кои ще напуснат. Ще направим необходимото да задържим хандбалистите от миналогодишния състав поне за евромачовете, колкото и трудно да е това. В противен случай ще търсим подкрепления извън Добрич, разкри част от плановете клубният ръководител.

DT

_________________


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ДОБРУДЖА
МнениеПубликувано на: 03 Авг 2009 00:08 
Offline
hooligan
Аватар

Регистриран на: 05 Мар 2008 23:44
Мнения: 763
Местоположение: Габрово
Отбор: Янтра 1919 (Габрово)
Skype: radoisa
dido_x написа:
ДОБРУДЖА

Исмет Хаджиев, Ренал Шукри,
Байрям Нишат, Ариф Арифов,

това да не са легионерите в клуба

_________________
Годинките отлитат бавно,
калъвките множат се славно,
историята простичко говори,
95 години вечно втори

5лв. градски транспорт
10лв. билет за мач
5лв. пуканки и семки
да видиш физиономията на Гошко Петков след гол- БЕЗЦЕННО


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ДОБРУДЖА
МнениеПубликувано на: 04 Авг 2009 21:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Май 2009 12:44
Мнения: 1979
Местоположение: Добрич
Отбор: Добруджа 1919 (Добрич)
Rado_Nikolov написа:
dido_x написа:
ДОБРУДЖА

Исмет Хаджиев, Ренал Шукри,
Байрям Нишат, Ариф Арифов,

това да не са легионерите в клуба

Да от легионерите бяха.Има промяна иначе за срещата на ХК''Добруджа'' за КНК ,вместо с фарьорския отбор,както беше по жребий ще се срещнат с украински отбор,който е спечелил купата на Украйна.Името му едва ли говори нещо на някого,но за информация все пак ''Портовик Южни'' е името му. :f24:

_________________


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ДОБРУДЖА
МнениеПубликувано на: 18 Авг 2009 00:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Май 2009 12:44
Мнения: 1979
Местоположение: Добрич
Отбор: Добруджа 1919 (Добрич)
С триразови тренировки в Кранево започна подготвка за новия сезон хандбален клуб "Добруджа Сплендид". Лагерът на добричлии край морето ще продължи до неделя. В тренировките на плажа се набляга предимно на упраженения за сила и издръжливост. Към игра с топка ще се премине през следващата седмица на заниманията в Добрич.
В тренировките в Кранево участват 14 хандбалисти. Новите попълнения са националите Димитър Асенов и Борислав Борисов, който вече е играл за добруджанци три сезона. И двамата идват от варненския Локомотив. Те ще трябва да заместят Веселин Станков и Светослав Недев, които са пред трансфери във Франция. Старши треньорът на ХК "Добруджа Сплендид" Георги Андреев заяви, че селекцията е почти завършена и отборът има потенциал за достойно представяне в евротурнирите и шампионска титла в България. Оптимизмът на наставника се поражда от факта, че тимът запази състава, с който спечели купата на страната и сребърните медали в първенството през изминалия сезон.

_________________


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ДОБРУДЖА
МнениеПубликувано на: 31 Авг 2009 00:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Май 2009 12:44
Мнения: 1979
Местоположение: Добрич
Отбор: Добруджа 1919 (Добрич)
ХК МЕДЖИДИЯ - ХК ДОБРУДЖА 33:30




Хандбален клуб "Добруджа Сплендид" загуби с минималното 33:30 като гост на Меджидия. За добричлии проверката бе първа, докато за румънския тим спарингът бе последен преди старта на шампионата на северната ни съседка. Въпреки че ХК Меджидия е по-напред в подготовката си за новия сезон, възпитаниците на Георги Андреев започнаха по - активно и до края на първата част поддържаха преднина от 1-2 гола, а в средата на полувремето дори резултатът бе 7:10 за гостите от Добрич. През втората част домакините обърнаха развоя на срещата, но жълто-зелените на няколко пъти успяваха да изравнят. Едва в последната минута ХК Меджидия, участник в елитната група на Румъния - едно от най-силните първенства в Европа, реши мача с два безответни гола в края на срещата. С най-много попадения за хандбален клуб "Добруджа Сплендид" се отличи Антон Ганев - 5 гола. По три пъти се разписаха Илиян Илиев, Светлин Димитров и новото попълнение Борислов Борисов. С два гола при неофициалния си дебют за Добруджа се отчете другото ново попълнение - националът Димитър Асенов. С голяма заслуга за равностойния характер на двубоя е вратарят Явор Иванов.

ХК "Добруджа Сплендид" уреди още две контроли срещу силен тим от чужбина. За два мача в Добрич пристига носителят на купата на Косово "Кастриоти". Предстои доуточняване на датите, но проверките ще са в периода 6-10 септември. Кастриоти ще участва в турнира за КНК. В същия евротурнир се включва и Добруджа. Именно желанието за нов пробив в Европа кара добруджанци да си сверят часовника с класни отбори от чужбина.

_________________


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ДОБРУДЖА
МнениеПубликувано на: 07 Сеп 2009 23:39 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Май 2009 12:44
Мнения: 1979
Местоположение: Добрич
Отбор: Добруджа 1919 (Добрич)
Добруджа - Кастриоти (Косово) 35:34

7.09.2009г.
ХК "Добруджа Сплендид" победи носителя на купата на Косово "Кастриоти" с 35:34 в контрола, играна в зала "Русалка" в Добрич. Преди началото на мача хандбалистите на двата тима и публиката с минута мълчание почетоха паметта на трагично загиналите българи в Охридското езеро. Двубоят започна с подчертано превъзходство на домакините, които на почивката се оттеглиха с аванс от два гола - 19:17. Въпреки опитите за обрат на силния косовски тим през втората част, добруджанци удържаха на натиска и зарадваха вярната си публика с престижна победа. Колоритната жълто-зелена агитка подкрепя любимците си и създаде атмосфера и в този приятелски мач. "Добруджа Сплендид" и "Кастриоти" ще изиграят още една контрола през тази седмица. Двата тима са участници в турнира за купата на носители на купи.

_________________


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ДОБРУДЖА
МнениеПубликувано на: 20 Окт 2009 16:21 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Май 2009 12:44
Мнения: 1979
Местоположение: Добрич
Отбор: Добруджа 1919 (Добрич)
Хандбалистите нямат спирачка и на гара Варна

Мъжкият хандбален тим на “Добруджа-Сплендид” продължава силните изяви в първенството на “А” РХГ. Добричлии записаха четвърта поредна шампионатна победа, като този път прекършиха съпротивата на домакините от “Локомотив” /Вн/ с 29:21. С представянето си на игралното поле избраниците на треньора Георги Андреев показаха на “железничарите”, че тази година пътуването до Варна е с транзитен характер. Още след началния съдийски сигнал в зала “Владислав” добруджанци взеха инициативата в свои ръце и започнаха да бележат гол след гол. Така до почивката авансът на “жълто-зелените” набъбна до 17:10. Предвид развоя през втората част на терена за гостите се появиха всички налични състезатели. Те нито за миг не позволиха на локомотивци да си помислят, че са склонни на обрат. Това не стана дори когато, добричлии бяха останали с четирима полеви играчи на площадката. Най-резултатен за гостите бе Светослав Божков, който се разписа седем пъти в съперниковата врата. Със 6 гола на сметката си завършиха Росен Колев и Антон Ганев. Получи се сравнително спокоен мач, в който закономерно победихме. Домакините имаха заряд в определени моменти, но тъй като разчитат на доста юноши не оказаха желаната съпротива. До сблъсъците с “Портовик” в евротурнирите ни остава още един шампионатен двубой със състава на Г. Оряховица. Тъй като украинците са силен отбор ще търсим контроли със сериозен съперник и не е изключено пътуване до Румъния. Тази седмица ще получим видеозапис със срещи на “Портовик”, от който се надявам да извлечем желаната информация, заяви водачът на “жълто-зелените” Г. Андреев. DT

_________________


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ДОБРУДЖА
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2009 02:31 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Май 2009 12:44
Мнения: 1979
Местоположение: Добрич
Отбор: Добруджа 1919 (Добрич)
Портовик - Добруджа 39:21
Портовик елиминира Добруджа

ХК "Добруджа Спледнид" загуби срещу Портовик за КНК в третия кръг на надпреварата.Украинците победиха с 39:21 и продължават на осминафинал в турнира.До почивката домакините дръпнаха с 22:12. Основна заплаха за вратата на Портовик бе Антон Ганев, реализирал 8 гола. 5 гола вкара Росен Колев, играещият на инжекции Светльо Божков - 4, а по 2 попадения добавиха Петър Чивийски и Борислав Борисов. Освен голмайсторите участие в мача взеха Димитър Асенов, Илиян Илиев, Венцислав Петров, Иван Иванов, Явор Иванов, Илиян Димитров, Светлин Димитров и Пламен Иванов. С тази загуба добруджанци приключват тазгодишното си участие в евротурнирите и ще се съсредоточат върху вътрешния шампионат, където са лидери с пълен точков актив. За добричлии пък остава разочарованието, че липсата на елементарни условия в баните и съблекалните на зала "Русалка" ги лишиха от възможността да наблюдават класен хандбал на живо и да подкрепят любимата Добруджа срещу Портовик. Именно факта, че мача се игра в Украйна предреши в голяма степен крайния победител. :kopfshuettel:
http://www.dobrudja1919.com

_________________


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ДОБРУДЖА
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2009 01:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Май 2009 12:44
Мнения: 1979
Местоположение: Добрич
Отбор: Добруджа 1919 (Добрич)
Змея, Ганев и Илиян ще се борят за спортист на Добрич


ХК "Добруджа Сплендид" продължава безпогрешния си ход в първенството. Добричлии победиха като гост ЦСКА с 40:28. Жълто-зелените решиха мача още в първите минути, в които отбелязаха 7 безответни гола. 10 попадения наниза Антон Ганев, Росен Колев се отчете с 9, а Венци Петров отебялза 7 гола. Макар и без подкрепа на феновете, за тази победа заслуга има и агитката на Добруджа, която през седмицата се включи в тренировачния процес с футболен мач срещу хандбалистите. Победата е шеста поред за Добруджа в мъжката А хандбална група. Тимът обаче не е едноличен лидер, а дели първото място с Шумен. Шампионите победиха Осъм в този кръг и също остават без загубена точка. В останалите мачове от кръга Локомотив (Варна) измъкна точка на НСА в София, а Локомотив (Горна Оряховица) направи сериозна заявка за класиране на плейофите с победа над Левски като гост.
Специално за www.dobrudja1919.com старши треньорът на ХК "Добруджа Сплендид" Георги Андреев обяви имената на хандбалистите, които ще предложи за спортист на Добрич за 2009 година. Това са националният вратар Иван Иванов - Змея, капитанът Илиян Илиев и Антон Ганев. През настоящата година те спечелиха купата на България - първи трефей на ниво колективни спортове за град Добрич при мъжете или жените. Освен това се окичиха със сребърните медали в първенството, през ностоящия сезон имат 6 победи от 6 мача, записаха престижна победа над сръбския Пролетер в евротурнирите, а през тази есен за пета поредна година представяха страната на европейската сцена. В последните 2 години - 2007 и 2008 г. ХК Добруджа безапелационна бе избиран за отбор на Добрич. :first:

_________________


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ДОБРУДЖА
МнениеПубликувано на: 13 Дек 2009 03:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Май 2009 12:44
Мнения: 1979
Местоположение: Добрич
Отбор: Добруджа 1919 (Добрич)
Хандбал: Добруджа - Осъм 35:18
ХК Добруджа отново бие

ХК "Добруджа Сплендид" постигна пвечатляващите 7 победи от 7 мача в мъжката А хандбална група. Този път добричлии надиграха Осъм (Ловеч) с категоричното 35:18. Добруджанци убиха интригата още в началните минути на мача, а на почивката резултатът бе 19:7. Още в средата на първото полувреме старши треньорът на Добруджа Георги Андреев даде шанс за изява и на по-младите и неопитни хандбалисти, които се отблагодариха със силна игра. Агитка от близо 50 човека подкрепя Добруджа срещу Осъм. Въпреки победния си ход до тук в първенстото, за да зимуват на върха жълто-зелените се нуждаят от победа при гостуването си на шампиона Шумен в последния есенен кръг.

www.dobrudja1919.com

_________________


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ДОБРУДЖА
МнениеПубликувано на: 20 Дек 2009 02:24 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Май 2009 12:44
Мнения: 1979
Местоположение: Добрич
Отбор: Добруджа 1919 (Добрич)
Първа загуба в битката за върха

Първа загуба за сезона записа ХК "Добруджа Сплендид", който до гостуването си в Шумен имаше 7 поредни победи. В пряк сблъсък между добричлии и Шумен бе определен есенния шампион. На върха в класирането ще зимува Шумен с 8 победи от 8 мача в А група. Второто място във временното класиране остава за Добруджа. В дербито на шампионата добруджанци започнаха по-активно мача, но в средата на полувремето домакините от Шумен обърнаха резултата и натрупаха аванс, като почивката дойде при 13:9. През втората част преднината на Шумен достигна 7 гола, но жълто-зелените не се отказаха до самия край да търсят обрат в резултата. Шуменци, обаче удържаха на устрема на гостите и спечелиха с 28:25. Агитка от 20 човека бурно подкрепя Добруджа при това гостуване през целия мач, а след неговия край, въпреки загубата изпрати с аплодисменти хандбалистите на Добруджа. Загубата с минимална разлика дава големи надежди на тима от Добрич да завърши като лидер в редовния сезон. Ако през пролетта Добруджа и Шумен отново се безпогрешни, то добруджанци ще се нуждаят от победа с 4 гола разлика срещу прекия си конкурент за да завършат на първото място, а това е напълно постижимо. :first:

_________________


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ДОБРУДЖА
МнениеПубликувано на: 21 Яну 2010 03:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 07 Май 2009 12:44
Мнения: 1979
Местоположение: Добрич
Отбор: Добруджа 1919 (Добрич)
ХК''ДОБРУДЖА'' ПОЧИВА В ПЪРВИЯ КРЪГ ЗА КУПАТА НА БЪЛГАРИЯ
21.01.2010 Г.
Хандбалният тим на Добруджа Сплендид ще почива в първия кръг на турнира за купата на България при мъжете, съобщи президентът на отбора Георги Андреев. За участие в надпреварата са се записали 15 клуба. Като носители на трофея добричлии автоматично се класират за четвъртфиналите като единствен почиващ тим. Срещите от първия кръг ще бъдат на 20 февруари. Победителят ще бъде определен само в един мач. Два дни по-късно “жълто-зелените” ще научат името на първото си препятствие в похода си към защита на купата.
Жребий за осминафиналите
Спартак (Плевен) – Шумен
Локомотив (Горна Оряховица) – ЦСКА
Локомотив (Варна) – Осъм
Левски – Спартак (Варна)
Боляри – Асти
НСА – Академик ТУ
Академик (Пловдив) – Стови (Труд)
Добруджа Сплендид почива САМО ДОБРУДЖА!НАПРЕД КЪМ СПЕЧЕЛВАНЕ НА КУПАТА И ТАЗИ ГОДИНА! :first: :002:

_________________


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема     [ 191 мнения ]  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща



  Подобни теми Автор Преглеждания Последно мнение
Преглежда непрочетените мнения ПФК "Добруджа"
Форум: Добруджа 1919 (Добрич)
Anonymous 31322 12 Сеп 2015 17:05
от фен
Преглежда непрочетените мнения Марица - Добруджа
Форум: Марица 1921 (Пловдив)
Anonymous 7854 12 Мар 2007 21:05
от IvanG
Преглежда непрочетените мнения ДУНАВ 5:2 Добруджа
Форум: Сезон 2006/2007
DUNAV-RUSSE 19599 09 Апр 2007 17:57
от DUNAV-RUSSE
Преглежда непрочетените мнения Добруджа (Добрич) - Локомотив (СтЗ)
Форум: Локомотив (Стара Загора)
studentarator 5443 18 Май 2007 21:40
от studentarator
Преглежда непрочетените мнения Добруджа...
Форум: Доростол (Силистра)
Anonymous 16665 19 Мар 2008 09:47
от Dobrich Boys

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Иди на:  




Powered by phpBB © 2008 phpBB Group

Контакти | Fans on Facebook | Игра с прогнози