bulgarian-football.com | bgclubs.eu | GOAL.bg | Левски София | ДЮШ Левски | bfl-team.com | pi4e.com | Dropbox | eRepublik
* Влез   * Регистрация



Последно посещение:
Дата и час: 28 Мар 2024 16:03




Напиши нова тема Отговори на тема     [ 158 мнения ]  Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Юли 2009 23:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Фев 2009 14:47
Мнения: 1718
Местоположение: Ботевград
Отбор: ЦСКА (София)
Председателят на Българската федерация по мотоциклетизъм и част от организационния комитет за Гран При на България Богдан Николов обяви пред Гонг от Истанбул, че малко дели страната ни от приемането на кръг от Формула 1. Предстоят последни преговори и финализиране на документи и договори, като това ще се случи в Германия по време на Гран При на пистата Нюрбургринг. Все още не се знае къде точно ще бъде построена пистата, защото зависи дали ще е едновременно за Формула 1 и мотори, или поотделно. Има два готови варианта и проекта.

На въпрос може ли България да приеме кръг от Формула 1, Богдан Николов отговори: „Може, след като вече три месеца имаме договор в България! Въпросът е да се финализират последните разговори относно условията. Сега след като подпишем, стартираме усилено, защото 2011-та година е дошла!”.

Ето какво още разказа пред Гонг от Истанбул Николов:

„Въпросът е да се финализират последните разговори относно условията. Договорът не е един, а са четири – за домакинство, телевизионни права, реклама и инфраструктура. Много мина, малко остана. Договорът ни от месец март е у нас, имаше много преговори и консултации. Сега вече получихме покана за финализирането им по време на Гран При на Германия.”

„След като подпишем договора, тогава ще обявим къде ще бъде пистата за Гран При на България. Имаме два варианта и проектите са готови. Зависи от това дали ще бъде за мотори и автомобили. За Моto GP е подписан предварителният договор, сега остана за Формула 1. Моментално след това следват Super sport, марковият автомобилен шампионат и т.н. Трябва да има много състезания, за да бъде използваема и рентабилна пистата.”

„Когато проектираш за Moto GP става и за Формула 1, но като проектираш за Формула 1, не става за Moto GP. Изискванията за Moto GP са по-големи, отколкото за истинската Формула 1. При проектирането на писта за мотори осигурителните зони са с 50-80 метра по-големи.”

„Договорът е от 2011 до 2015 и с опция до 2020 година, тоест 5 + 5 години. Финансирането е предимно от частни капитали.”

„Българинът трудно ще осъзнае това, че България може да бъде част от големите. Това, което се прави в областта на мотоциклетния спорт, тук не знаем дали е оценено, но на вън го направиха и ни връчиха на три пъти в Монако награда, че сме №1 в света. Нищо друго у нас на този етап не може да бъде номер едно. За оценката на българина зависи и от журналистите, защото те наклоняват общественото мнение към „Да” или „Не”. За сравнение на последното Moto GP в Турция е имало около 26 хиляди българи, които са си купили по 300 евро билет и са отишли.”

„Хубавото е и това, че в момента, в който подпишем договора на Балканския полуостров оставаме само ние! Отпадат Истанбул Парк и Хунгароринг. Като нация ще бъдем пълен монополист в тази област на Балканите!”

„След подписите, които ни останаха да направим между 10 и 12 юли в Германия, стартираме усилено, защото 2011-та година е дошла!”


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Юли 2009 12:09 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Фев 2009 14:47
Мнения: 1718
Местоположение: Ботевград
Отбор: ЦСКА (София)
Босът на Формула 1 Бърни Екълстоун даде своето мнение, относно политиците, като направи сравнение между днешните и бившите световни лидери. Той не скри своето възхищение от Адолф Хитлер, който според него е „вършил нещата докрай”.

78-годишният милиардер нарича модерните политици „слаби” и обясни, че предпочита „силни лидери” като Маргарет Тачър и Макс Моузли. Той също така критикува демокрацията във Великобритания:

„По много начини, предполагам, че е ужасно да се каже, но извън факта, че Хитлер е правил неща, които нямам идея, дали е искал или не, той бе в позиция, в която можеше да командва много хора, успяваше да прави нещата докрай”.

Екълстоун даде и мнението си за Садам Хюсеин, който е трябвало да остане в Ирак: „Той бе единственият, който можеше да контролира тази страна”.

Съюзът на британските евреи реагира много остро на изказванията на боса на Ф1. Журналистът Стивън Полард, също евреин, пък заяви, че Екълстоун е „идиот”.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Юли 2009 20:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Фев 2009 14:47
Мнения: 1718
Местоположение: Ботевград
Отбор: ЦСКА (София)
Световният еврейски конгрес настоя шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун да си подаде оставката, след изявлението му, че Адолф Хитлер е "изпипвал нещата докрай".

В интервю за лондонския "The Times" Екълстоун заяви,ч е "демокрацията не е направила нищо добро за доста страни, включително и тази". В изявление, Роналд Лаудер, президент на Световния еврейски конгрес заяви, че Екълстоун не е подходящ да оглавява Формула 1 и призова отборите, пилотите и домакинстващите на състезанието страни да прекратят взаимоотношенията си с него.

Екълстоун, който притежава рекламните права на "кралските гонки" често търпи критики. Веднъж в изявление отново заяви, че жените трябва да обличат в бяло, както "останалите домакински уреди".


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Юли 2009 20:11 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Фев 2009 14:47
Мнения: 1718
Местоположение: Ботевград
Отбор: ЦСКА (София)
Президентът на Българската федерация по мотоциклетизъм (БФМ) Богдан Николов обяви, че България ще подпише договор за домакинството на кръг от Формула 1 с промоутъра на световния шампионат Бърни Екълстоун в петък, съобщава вестник "Дневник".

Тогава той, председателят на организационния комитет за Гран при на България Румен Петков, представители на частните инвеститори и заместник-министъра на финансите Кирил Ананиев би трябвало да се срещнат с Екълстоун преди Гран при на Германия на "Нюрбургринг", където да бъде подписан контракта.

Около срещата все пак витае определена неизвестност, защото Екълстоун няма да пътува в четвъртък заради скорошните си проблеми с непремерени изказвания по адрес на Хитлер, но може би ще се появи на "Нюрбургринг" по-късно.

"Договорът вече е одобрен от Международната автомобилна федерация (ФИА) и промотърската компания на Екълстоун ФОМ. Контрактът е за домакинство от 2011 до 2015 г., с опция за продължаването му до 2020 г. Ние трябва да решим дали искаме за 5 или за 10 г. Турция се отказва от Гран при, а Унгария още не е подновила договора си. Така оставаме единствените домакини в района", обясни Николов.

Той разкри, че се планира да бъде изградена една писта, която да приеме Формула 1 и MotoGP, а не както имаше предложения за две отделни съоръжения. "Трасето ще бъде край Варна или Бургас, това са двете ни предложения. Първоначалният вариант край Плевен отпадна на много ранен етап, защото не отговаря на условията за инфраструктура, действащо летище и хотелска база", обясни президентът на БФМ.

Николов заяви, че ще има ново правителство, което може да не подкрепя проектите му. Кабинетът на Сергей Станишев даде писмо с държавни гаранции, че стои зад кандидатурата на България. "Вече съм свършил моята работа - доведох нещата до договор, а държавата няма никакво участие. Инвестициите са изцяло частни и на община Варна. Ако правителството иска да се включи - добре", обясни той.

Освен двата най-престижни шампионата се планира пистата да приеме стартовете от Супербайк и GT-сериите. "Личният съветник на Екълстоун Андреас Маес разработи бизнес план за трасето. Според него натовареността на пистата ще бъде между 280 и 310 дни в годината", обясни Николов. Това включва състезания, тестове и други прояви, а в останалото време ще се извършва поддръжката на съоръжението. "Марката на една писта са Формула 1 и MotoGP. След това всички сами идват на нея", смята Николов.

Той добави, че всичко е готово за започването на изграждането на съоръжението. "Забавянето стана заради проблемите на Екълстоун с отборите във Формула 1, а имаше и тежък развод. Забележки може да има и от наша страна. Трябваше да се срещнем още през юни, обаче той отложи това за 10 юли", завърши той.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Юли 2009 15:30 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Фев 2009 14:47
Мнения: 1718
Местоположение: Ботевград
Отбор: ЦСКА (София)
Фелипе Маса потвърди слуховете, че ще стане баща за първи път малко по-късно тази година.

През март медиите съобщиха, че съпругата на 28-годишния пилот на Ферари е бременна и се очаква да роди момче през ноември.

Бразилецът разкри, че датата е "перфектно изчислена", тъй като сезонът във Формула 1 завършва на 1 ноември 2009 година в Абу Даби.

"Всичко върви нормално", заяви Маса. "Хубаво е да знаеш, че ще ставаш баща", допълни още бразилецът.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Юли 2009 09:14 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Фев 2009 14:47
Мнения: 1718
Местоположение: Ботевград
Отбор: ЦСКА (София)
Осем отбора от Формула 1, включени във ФОТА, след драматичното развитие на събитията при срещата с ФИА, на която бе обявено, че екипите нямат право на глас при вземането на решения в определянето на регламента за шампионата през 2010 година, не смятат да изоставят идеята си алтернативна надпревара.

Тимовете от ФОТА бяха предупредени, че няма да могат сами да определят правилата, освен ако всички от състезаващите се отбори не постигнат единно мнение.

Шефът на БМВ-Моторспорт Марио Тайсен обяви, че тимовете от ФОТА не могат да стоят и да чакат, затова са длъжни да разгледат и останалите опции, което означава, че екипите търсят други варианти за своето бъдеще.

"Ние постоянно се намираме в процес на преговори и ситуацията може да се реши след няколко дни, както обявиха от ФИА, но това може да отнеме и няколко седмици. А може да стане така, че да не се стигне до споразумение, затова трябва да сме готови на всичко", сподели Тайсен.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Юли 2009 17:17 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Фев 2009 14:47
Мнения: 1718
Местоположение: Ботевград
Отбор: ЦСКА (София)
Президентът на Българската федерация по мотоциклетизъм (БФМ) Богдан Николов и председателят на организационния комитет за Гран при на България Румен Петков и други български представители вече се намират на пистата "Нюрбургринг" в Германия. Там нашата делегация ще се срещне днес с промоутъра и шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун за подписване на предварителен договор за кръг в България.

От телевизия "Би Би Си" коментираха днес, че желанието на България за Формула 1 е прекрасно, но големите автомобилни производители едва ли ще се интересуват от подобно събитие тук, заради малкия ни пазар.

Както е известно, по предварителна информация, първият старт трябва да се проведе през 2011 година, а пистата трябва да се построи край морето. Вече се спрягат имената на градове, като Варна и Бургас.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Юли 2009 19:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Фев 2009 14:47
Мнения: 1718
Местоположение: Ботевград
Отбор: ЦСКА (София)
Шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун прие нашата делегация за организиране на кръг от Гран при в България. Страната ни е само на крачка от домакинството, след като днес на пистата "Нюрбургринг" в Германия, Румен Петков е провел "изключително успешни" преговори с Екълстоун. Очаква се в най-скоро време Българска федерация по мотоциклетизъм (БФМ) да подпише договор и страната ни да присъства в срок от 10 години в календара на най-престижната автомобилна надпревара, съобщи лично за БТА председателят на Организационния комитет на Гран при на България Румен Петков.

"Срещата с г-н Екълстоун премина изключително добре. Говорихме над час, защото той прояви много сериозен интерес относно кандидатурата на България. Екълстоун остана доволен от това, че ние отстояваме по най-добрия начин интересите на страната към спорта. Остава само да бъдат уточнени параметрите по споразумението. Очакваме да получим писмо за намерение на базата на разговора, който водихме днес с г-н Екълстоун. Поканихме го в България и в близките седмици очакваме неговото посещение", каза Румен Петков.

На срещата присъстваха президента на Българската федерация по мотоциклетизъм (БФМ) Богдан Николов, председателят на организационния комитет Румен Петков, министърът на финансите Кирил Ананиев и др.

Самите параметри около договора ще бъдат уточнявани в следващите дни. Румен Петков вече е отправил покана към Екълстоун за гостуване в България, където шефът на Формула 1 ще се срещне с президента Георги Първанов и премиера Сергей Станишев. От своя страна БФМ ще изпрати в понеделник подробен доклад до Станишев, Първанов и софийския кмет и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов относно работата на родната ни асоциация от месец ноември миналата година до срещата с Бърни Екълстоун.

"Това е голямо признание за България и аз се надявам да финализираме преговорите в най-скоро време. Очакваме да подпишем договор за 10-годишен период", добави Румен Петков от Германия, където този уикенд ще се проведе деветият старт от сезона във Формула 1.

Българска федерация по мотоциклетизъм (БФМ) постигна сериозни успехи на международната сцена в последните месеци. След като трасетата край Плевен и Севлиево бяха обявени за най-добри в света за супермото и мотокрос, организаторите от БФМ успяха да спечелят и домакинство за кръгове от световния шампионат по мотоциклетизъм MotoGP между 2012-а и 2016-а година.

Румен Петков и президентът на БФМ Богдан Николов все още не са взели категорично решение относно местоположението на бъдещата писта, която най-вероятно ще приема мотоциклетния и автомобилния шампионат заедно. Основни кандидати са Плевен и най-големите крайморски градове, но за провеждането на подобен вид състезание са нужни сериозна инфраструктура и хотели.

По предварителна информация, първият старт в България трябва да се проведе през 2011 година, а пистата трябва да се построи край Варна. За построяването на такова съоръжение са нужни инвестиции около 100 милиона евро.

Контрактът за домакинство трябва да е от 2011 до 2015 г., с опция за продължаването му до 2020 г. Планира се да бъде изградена една писта, която да приеме Формула 1 и MotoGP, Супербайк, GT-сериите и др.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Юли 2009 20:15 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Фев 2009 14:47
Мнения: 1718
Местоположение: Ботевград
Отбор: ЦСКА (София)
Български състезатели ще могат да участват в GP2, при определени условия. Това са договорили на срещата днес с шефа на Формула 1 Бърни Екълстоун и Организационният комитет за Гран при в България в лицето на неговия председател Румен Петков и президента на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов.

Пред Агенция "Фокус" Румен Петков съобщи, че това е най-големият успех от днешната среща. Участие на български състезатели в GР2 е крачка към участието във Формула 1 и най-голямата възможност, която български автомобилисти могат да постигнат, посочи Румен Петков.

Срещата се проведе след края на свободните тренировки в уикенда за Гран при на Германия на пистата "Нюрнбургринг". Най-късно в понеделник на Бойко Борисов ще бъде предоставен конкретен доклад за досегашните преговори за състезанието. Докладът ще отразява целия преговорен процес от ноември миналата година досега, включително и срещата с г-н Бърни Екълстоун в "Нюрбургринг" днес и конкретните параметри, дискутирани на нея.

"Това е голяма възможност за България, отчитайки и географското ни положение и възможността да бъде привлечен зрителски интерес от Русия, Украйна, Румъния, Турция и целия регион. Стремежът ни е в графика на Формула 1 да бъдем разположени така, че да удължим туристическия сезон и да бъдем полезни на държавата като цяло. В държавите, в които такова състезание се организира, чистата печалба като приходи в хазната варира между 25 милиона евро и 200 милиона евро. Това е една голяма ножица, но считаме, че в България можем да търсим средната величина, и смятаме, че в тези условия това ще бъде много полезно за страната ни", допълни още Петков пред "Фокус".


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 10 Юли 2009 21:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Фев 2009 14:47
Мнения: 1718
Местоположение: Ботевград
Отбор: ЦСКА (София)
Победителят от последния старт от Формула 1 в Англия и фаворит за успех в неделя в Германия - Себастиян Фетел призна, че с удоволствие би участвал в Гран при на България, ако атмосферата на нашата бъдеща писта е страхотна. Младата звезда и Ред Бул отново за фаворити за успех, този път "Нюрбургринг". Днес българската делегация се срещна на пистата с шефа на Формула 1 Бърни Екълстоун. След срещата стана ясно, че страната ни е само на крачка от домакинството.

Очаква се в най-скоро време Българска федерация по мотоциклетизъм (БФМ) да подпише договор и страната ни да присъства в срок от 10 години в календара на най-престижната автомобилна надпревара. Румен Петков вече е поканил Бърни в България и се очаква през следващите седмици той да посети страната ни.

Фетел твърди, че атмосферата е много важна за бъдещите дестинации в календара. Медиите на Острова напомнят, че последното издание на Гран при на Турция е минало много вяло, заради празните трибуни и нулевия интерес на местните фенове. Както е известно, много от шефовете в Гран при призовават "Истанбул парк" да отпадне от Формула 1.

"Ако атмосферата и феновете са страхотни и има много български фенове по трибуните, ще бъде приятно да отидем там", призна Фетел днес.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2009 13:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Фев 2009 14:47
Мнения: 1718
Местоположение: Ботевград
Отбор: ЦСКА (София)
Гран при на Германия се оказа последното състезание във Формула 1 за Себастиян Бурде. След като дълго време се коментираше освобождаването му от отбора, днес това се случи официално. Босът на Торо Росо Франц Тост заяви, че отборът е останал разочарован от представянето на Бурде, което ги е принудило той да не седне в болида в предстоящата Гран при на Унгария.

"Във втората година от сътрудничеството ни със Себастиян Бурде той не оправда очакванията на отбора", заяви Тост. "Това е причината да вземем решение той да не се състезава за нас в предстоящата Гран при на Унгария", завърши босът на тима.

До края на седмицата се очаква от Торо Росо да обяви официално 19-годишния Хайме Алгуерсуари за съотборник на Себастиан Буеми. Алгуерсуари ще стане най-младия пилот карал някога въе Формула 1. Той е шампион в британската Формула 3, а тази година се състезава в световните серии Рено. Все още остава и възможността супер звездата от WRC Себастиян Льоб да кара за Торо Росо в последните стартове за сезона.

Бурде е четирикратен шампион в бившите вече серии Чемпкар. Той дебютира във Формула 1 миналата година и записа 4 точки. Този сезон Бурде не се представи много добре и често бе побеждаван от съотборника си Буеми.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Юли 2009 13:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Фев 2009 14:47
Мнения: 1718
Местоположение: Ботевград
Отбор: ЦСКА (София)
Хайме Алгуерсуари ще направи първи проби в кокпита и настройки по болида на Торо Росо този петък. Новината дойде от пилота на тима Себастиян Буеми, като до няколко дни се очаква назначението като основен пилот на 19-годишния испански тийнейджър да бъде официално потвърдено и от отбора.

"Формула 1 е най-високото стъпало в моторните спортове. Дори когато идваш като шампион от други серии, не е лесно да повториш това и във Формула 1", заяви Буеми. "Всеки си има проблеми, но аз оставам в добри отношения с Бурде. Сега обаче най-важното за мен е да се съсредоточа над работата си. Старая се да игнорирам всичко останало", завърши той.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Юли 2009 12:03 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Фев 2009 14:47
Мнения: 1718
Местоположение: Ботевград
Отбор: ЦСКА (София)
Себастиан Бурде, който вчера бе освободен от отбора на Торо Росо, заяви, че ще съди отбора заради нарушение на договора му. Вчера босът на тима Франц Тост призна, че отборът е останал разочарован от представянето на Бурде, което ги е принудило той да не седне в болида в предстоящата Гран при на Унгария. Снощи Бурде призна, че е останал шокиран от решението на шефовете си и ще се срещне с адвокатите си.

"Страшно съм разочарован и шокиран от решението на Торо Росо да не ми позволят да се състезавам за отбора до края на сезона. Имам действащ договор с отбора и не смятам, че нещо в поведението ми досега ще им позволи да го прекратят. Според мен решението на шефовете е в разрез със задълженията, които имаме помежду си в договора. Наредих на адвокатите ми да проверят подробностите и ако се наложи, ще съдя Торо Росо", призна шокираният Бурде. "Още повече съм ядосан на тима, защото в предстоящото състезание в Унгария ми отнеха шанса да се състезавам с новия аеродинамичен пакет за болида. Убеден съм, че ако това беше станало, щях да покажа истинските си възможности на пистата", завърши французинът.

До края на седмицата се очаква Торо Росо да обяви официално 19-годишния Хайме Алгуерсуари, който ще стане най-младият пилот в историята на Формула 1, за съотборник на Себастиан Буеми.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2009 23:26 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Фев 2009 14:47
Мнения: 1718
Местоположение: Ботевград
Отбор: ЦСКА (София)
БМВ-Заубер ще напусне Формула 1 след края на настоящия сезон, съобщи президентът на отбора Норберт Райтхофер. Той добави, че причината не се крие във високите такси или слабите резултати, а във вътрешно-стратегическа промяна в легендарния автомобилен производител.

"Бордът на директорите реши, че ще приключим участието си във Формула 1 след края на сезона", заяви Райтхофер, който добави, че БМВ ще остане в останалите видове моторни спортове. БМВ се присъедини към швейцарския отбор Заубер през 2005-а година и дебютира във Формула 1 година по-късно.

За момента обединеният БМВ-Заубер има само една победа - на полския пилот Роберт Кубица в Монреал, Канада, през юни 2008-а година. "Формула 1 не попада в основните планове на компанията, която в момента претърпява основни вътрешни промени", заяви директорът на БМВ-Заубер - Марио Тайсен.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2009 23:27 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Фев 2009 14:47
Мнения: 1718
Местоположение: Ботевград
Отбор: ЦСКА (София)
Автомобилният концерн „Даймлер”, който произвежда автомобилите Мерцедес, няма да последва примера на колегите си от БМВ и няма да се оттегля от Формула 1.

Немската фирма обаче стриктно ще следи за контрол върху разходите, заяви шефът на базираната в Щутгарт компания Дитер Цече.

За тази година Даймлер ще отдели с 30 процента по-малко средства за Формула 1, където работи съвместно с Макларън. Още през миналата година концернът имаше значително по-малко разходи в сравнение с останалите.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Юли 2009 23:28 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Фев 2009 14:47
Мнения: 1718
Местоположение: Ботевград
Отбор: ЦСКА (София)
Здравословното състояние на бразилеца Фелипе Маса продължава да се подобрява, след като той претърпя тежка катастрофа по време на квалификациите от Формула 1 за Гран при на Унгария. Пилотът на Ферари вече прави първите си стъпки и се очаква още в сряда да бъде изписан от интензивното отделение на болницата в Будапеща.

Маса получи тежка фрактура на скулата в изключително странен инцидент на Хунгароринг. Парче от болида на Рубенс Баричело се откъсна и удари Маса в каската. Той загуби съзнание от удара с тежкия предмет и се блъсна в гумените ограждения на пистата, след което бе откаран незабавно в болница. Сега вече Маса е готов да се прехвърли в друга болница, която най-вероятно се намира във френската столица Париж.

"Всичко с Маса се развива изключително добре. Той ще остане в унгарската болница и през следващите няколко дни, а след това ще бъде откаран на друго място", съобщиха от Ферари. Според бащата на пилота това място се намира в Париж, където Маса ще бъде лекуван лично от известния ортопед Жерар Селан. В минали години той работи с Михаел Шумахер и бразилската футболна икона Роналдо.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Авг 2009 22:04 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Фев 2009 14:47
Мнения: 1718
Местоположение: Ботевград
Отбор: ЦСКА (София)
Девет дни след тежката катастрофа по време на квалификацията за Гран При на Унгария Фелипе Маса е вече в родината си.

На борда на специален самолет и придружен от бременната си в шестия месец съпруга Рафаела и от личния си лекар Дино Алтман 28-годишният бразилец кацна на международното летище Гуарульос в Сао Пауло.

Оттам директно с хеликоптер Маса бе откаран в клиниката „Алберт Айнщайн”. Там пилотът ще бъде подложен на двудневни тестове и прегледи преди да се завърне у дома си.

„По-късно ще говоря, сега трябва да си почивам”, заяви с усмивка Маса пред множеството журналисти, което се опитваха да се доберат по някакъв начин до него.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Авг 2009 14:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Фев 2009 14:47
Мнения: 1718
Местоположение: Ботевград
Отбор: ЦСКА (София)
Пилотът от Формула 1 Фелипе Маса напусна клиниката "Алберт Айнщайн", тъй като не се нуждае от допълнително лечение, съобщиха неговият лекар Дино Алтман и баща му Луис Антонио Маса.

Маса, който претърпя ужасяващ инцидент на 25 юли в Унгария, премина допълнителни прегледи в Сао Паоло.

Д-р Алтман каза още, че все още няма никаква набелязана дата за връщането на 28-годишния бразилец в състезания от световния шампионат.

Тестовете в бразилската болница са включвали компютъризирани прегледи, ядрено-магнитен резонанс и експертиза на очите.

Те са показали, че Фелипе Маса не се нуждае от никаква нова операция. Пилотът напусна клиниката в Будапеща в понеделник и сега заяви, че иска да се върне във Формула 1 колкото може по-скоро.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Авг 2009 20:32 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Фев 2009 14:47
Мнения: 1718
Местоположение: Ботевград
Отбор: ЦСКА (София)
Тестовият пилот на Ферари Лука Бадоер ще се състезава за „червените кончета” до края на годината.

Бадоер ще замени бразилския пилот Фелипе Маса, който претърпя ужасяващ инцидент на 25 юли в квалификациите на Гран При на Унгария.

Той ще седне в болида на Скудерията в надпреварата за Гран При на Европа на 23-и август във Валенсия.

Седемкратният световен шампион Михаел Шумахер разкри, че има фрактура в областта на тила и главата след инцидента с мотоциклета и, че вследствие на това неговият врат няма да издържи на eкстремните натоварвания във Формула 1.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 18 Авг 2009 14:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Фев 2009 14:47
Мнения: 1718
Местоположение: Ботевград
Отбор: ЦСКА (София)
Рено спечелиха иска си срещу забраната на Фернандо Алонсо да се състезава на Гран При във Валенсия следващия уикенд.

Френският тим получи наказание за едно състезание, след като ФИА ги отстрани от старта в Испания, след като колелото на Алонсо изхвърча по време на надпреварата в Унгария.

След обжалване на решението в Париж, в крайна сметка тима получи "зелена светлина" да се състезава.

Все пак шефът на тима Флавио Бриаторе ще плати глоба от около 80 хиляди долара за това, че е била застрашена безопасността в състезанието.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Авг 2009 13:06 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Фев 2009 14:47
Мнения: 1718
Местоположение: Ботевград
Отбор: ЦСКА (София)
Претендентът за титлата във Формула 1 Себастиан Фетел ще продължи договора си с отбора на Ред Бул до 2011-а година, съобщиха шефовете на автомобилния пилот.

Според информацията от отбора, който се подготвя за участие в Гран При на Европа тази уикенд, 22-годишният германец ще получи оферта с договор, който включва клауза и за автоматичното му удължаване до 2012-а година при взаимна изгода и за двете страни.

Фетел има две победи през този сезон, след като миналата година направи фурор с дъщерния отбор на Ред бул- Торо Росо.

Седем кръга преди края на тазгодишния шампионат, Фетел се нарежда на 3-о място в класирането, на 23 точки след лидера Дженсън Бътън.

Ред Бул няма да променя състава си за догодина, след като австралиецът Марк Уебър поднови контракта си до 2010-а година.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 25 Авг 2009 13:00 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Фев 2009 14:47
Мнения: 1718
Местоположение: Ботевград
Отбор: ЦСКА (София)
Шефът на Ферари Стефано Доменикали призна, че отборът от Форума 1 може да разгледа варианта да замени Лука Бадоер след Гран при на Белгия, ако на “Спа” италианецът се представи също толкова неубедително колкото и във Валенсия.

„Ако трябва да сме точни, казах, че нашият приоритет е да преценим кога да се върне Фелипе Маса. Разбира се, надпреварата в Белгия ще бъде много важна за Бадоер. Всички се надяваме той да направи голяма крачка напред, така че ще видим какво ще се случи”, сподели Доменикали.

„Вече казах, че Ферари не може да си позволи един от болидите да завършва на последното място. Очевидно трябва да разгледаме всички обстоятелства. Този уикенд беше много труден за Бадоер. Всички се притеснявахме за неговото физическо състояние и за това, дали е в състояние да финишира. Но той се справи добре”, добави Доменикали.

Представянето на новия пилот на Ферари Лука Бадоер, който замести Фелипе Маса, бе доста посредствено за Гран при на Европа през уикенда. Италианецът остана на предпоследното 17-то място от 18 завършили, с една обиколка зад първия Барикело.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Сеп 2009 20:35 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Фев 2009 14:47
Мнения: 1718
Местоположение: Ботевград
Отбор: ЦСКА (София)
Отборът на Ферари обяви, че няма да може да разчита на завръщане на Фелипе Маса на пистата до края на 2009 година. Това е станало ясно късно снощи, след като са получили резултатите от направените медицински изследвания на бразилеца в специализирана клиника по неврология в Маями (САЩ). Въпреки доброто възстановяване на Маса, който получили черепна травма в уикенда за Гран при на Унгария, му предстои още една операция, при която се очаква да му бъде поставена пластина в областта на скулата, която го вади от сметките на Скудерия до края на сезона.

"След разглеждането на резултатите от медицинските тестове от клиниката в Маями, отборът на Ферари е щастлив, че ще може да разчита на Фелипе Маса за старта на сезон 2010", се казва в официалното съобщение на Ферари.

Самият Маса коментира възстановяването и моментното си състояние:

"Много съм щастлив от резултатите от последните изследвания. След още една малка операция ще мога да продължа с възстановяването си след няколко дни", заяви Маса. "Най-накрая ще мога да започна физическа подготовка, за да вляза отново във форма. След това ще започна да пилотирам картинг. За Формула 1 ще трябва да почакаме още. Нека напредвам стъпка по стъпка. Първата е физическите натоварвания, които нямам търпение да стартирам", завърши бразилецът.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Сеп 2009 20:56 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Фев 2009 14:47
Мнения: 1718
Местоположение: Ботевград
Отбор: ЦСКА (София)
Джанкарло Фисикела ще замести пълното разочарование Лука Бадоер за Гран при на Италия и до края на сезона във Формула 1, след като днес бе освободен от контракта си с Форс Индия. Разговорите между Ферари и италианеца са започнали вчера, когато стана ясно, че Фелипе Маса няма да може да кара тази година. Така мечтата на Фисикела да кара за Ферари се сбъдна. Фисико направи супер представяне в Белгия миналата седмица, след като спечели сензационно пол-позишън на "Спа" и после до последно се бори за победата в състезанието с Кими Райконен.

Фисикела ще сложи подписа си върху договор до края на сезона с Ферари, и има голяма възможност италианският ветеран да остане в Скудерията и през 2010 година като тестер. Това означава, че кариерата на Лука Бадоер като дългогодишен тест-пилот на Ферари може да приключи.

Очаква се тестерът на Форс Индоя Витантонио Лиуци да заеме веднага освободенто място в тима, а през 2010 година, ако се наложи е възможно и да замести Фисикела като титуляр.

Ферари обяви, че няма да може да разчита на завръщане на Фелипе Маса на пистата до края на 2009 година. След резултатите от направените медицински изследвания на бразилеца в специализирана клиника по неврология в Маями (САЩ), стана ясно как бразилецът няма да кара до края на годината. Въпреки доброто възстановяване на Маса, който получили черепна травма в уикенда за Гран при на Унгария и беше в болница 10 дни, сега му предстои още една операция, при която се очаква да му бъде поставена пластина в областта на скулата, която го извади от Формула 1.

Босът на индийците от Форс Индия Виджай Маля призна: "Джанкарло и мениджърите му дойдоха при мен вчера с предложението от Ферари. За всеки италиански пилот място във Ферари е като сбъдната мечта. Джанкарло не прави изключение. Никой не трябва да застава на пътя му. Освен това, споразумението ще гарантира бъдещето на Фисикела в Скудерията и ще е некоректно да се възпротивя, особено след приноса му към отбора. Искаме да се разбере, че ние нямаме финансови уговорки с Ферари. Това споразумение е изцяло за доброто на Джанкарло. Благодарим му за стореното в последната година и половина и за първите ни точки дошли именно от него миналия уикенд. Пожелавам му всичко най-добро за в бъдеще.", сподели индиецът.

Според някои информации, Форс Индия имат много големи дългове към Ферари, от времето когато италианците даваха мотори на индийците и сделката с Фисикела също е част от някакво финансово споразумение.

Както е известно, седемкратният световен шампион Михаел Шумахер беше гласен за заместник на Маса, но се отказа от завръщането си във Формула 1, заради неизлекуваната му травма във врата.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Сеп 2009 20:12 
Offline
Аватар

Регистриран на: 16 Фев 2009 14:47
Мнения: 1718
Местоположение: Ботевград
Отбор: ЦСКА (София)
Рено ще трябва да се изправи пред Световния съвет по моторни спортове на 21 септември в Париж, за да отговаря по обвиненията, че катастрофата на Нелсиньо Пикет от Гран при на Сингапур 2008 е била предизвикана.

При дебюта на Сингапур във Формула 1 Алонсо потегли едва от петнайсета позиция, но веднага, след като напусна бокса при първите спирания, на пистата излезе автомобил за сигурност заради катастрофиралия междувременно Пикет.

Близо една година след инцидента обаче на бял свят са се появили доказателства, които сочат, че става въпрос за умишлено предизвикана катастрофа.

Поради тази причина на 21 септември Световният съвет по моторни спортове ще разпита ключовите фигури в Рено за подробности около инцидента.

„Представителите на Рено ще отговарят на въпроси по няколко обвинения, като в това число и нарушаване на член 151с от Международния спортен кодекс, тъй като пилотът Нелсиньо Пикет и неговият тим са заподозряни в умишлено предизвикване на катастрофа през 2008 г. в Гран при на Сингапур. Целта й е била на пистата да излезе автомобил за сигурност, като по този начин другият пилот на отбора Фернандо Алонсо да получи предимство", гласи изявлението на ФИА.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема     [ 158 мнения ]  Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща



  Подобни теми Автор Преглеждания Последно мнение
Преглежда непрочетените мнения Новини
Форум: Калиакра 1923 (Каварна)
Anonymous 180544 25 Яну 2011 15:39
от sashitop
Преглежда непрочетените мнения Новини за Хебър
Форум: Хебър 1918 (Пазарджик)
Anonymous 169506 19 Окт 2009 22:34
от stemil
Преглежда непрочетените мнения Новини
Форум: Черно море (Варна)
Anonymous 150796 15 Яну 2011 23:11
от Todorakis
Преглежда непрочетените мнения Серия Б - класиране, новини, резултати
Форум: Сезон 2006/2007
kyynadd 35544 22 Мар 2007 22:38
от Rumbeti
Преглежда непрочетените мнения Новини за отбора
Форум: Олимпик Лион
speedbreaker 31289 01 Дек 2009 22:23
от cskasofia

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Иди на:  




Powered by phpBB © 2008 phpBB Group

Контакти | Fans on Facebook | Игра с прогнози