bulgarian-football.com | bgclubs.eu | GOAL.bg | Левски София | ДЮШ Левски | bfl-team.com | pi4e.com | Dropbox | eRepublik
* Влез   * Регистрация



Последно посещение:
Дата и час: 28 Мар 2024 18:33


Спартак (Плевен) | Стадион | Резултати и класиране GOAL.bg



Напиши нова тема Отговори на тема     [ 12 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Спортната база в Плевен
МнениеПубликувано на: 20 Юни 2009 08:48 
http://www.spartak-basket.com/news.php?lang=bg&newsid=160


И Перущица изпревари Плевен

През идния месец в Перущица ще започне строителството на многофункционална зала с финансиране от европейската програма за развитие на селските райони съобщава bulgarianbasket.com. Това ще бъде модерно съоръжение с 930 места и с възможност за увеличаването им до 1500 (Малко повече от плевенската зала Балканстрой). Главната заслуга за осъществявнането на тази мечта на перущенци,а и на целия регион, е на амбициозния председател на баскетболния клуб Ради Минчев и на кмета на общината. Общината в Перущица ще подпомогне детско-юношеската школа с 15 хиляди лева, ще съдейства за намирането на спонсори и предоставя терен за изграждането на новата спортна зала. Днес БФБ, кметът на Перущица и местният баскетболен клуб се подписаха под програма за развитие на баскетбола в 5 хилядното градче.

В същия момент 100 хилядния Плевен отбелязва гибелта на своя футбол. А баскетболът, единствената останала спортна гордост на града, се подвизава в стара и безнадеждно отдалечаваща се от европейските стандарти база.

В Плевен още се гордем с баскетболните победи над Реал Мадрид, Партизан, Бенфика, Бешикташ. Днес в Плевен не можем дори да се срещнем с тези отбори. Не защото Цецо Антов, Дарин Великов, Хрисимир Димитров и техните последователи не са на еврпейско ниво и не правят и невъзможното този спорт да го има. А защото в Плевен вече няма спортна база, която отговаря на съвременните стандарти и изисквания. Отношението на местната власт към спорта го води към дълбока провинциалност. И вместо да гледаме назад към Реал Мадрид, по-добре да погледнам към Перущица. Защото и там скоро ще имат по-хубава зала от нас.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2009 00:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2006 20:32
Мнения: 1563
Местоположение: Плевен
Отбор: Спартак 1919 (Плевен)
Днес разбрах,че на мястото на Згурта зад стадиона ще бъде направено изкусвено игрище , а другите помощни игрища ще им се направи "основен ремонт"

_________________
Спартак Плевен
ние за тебе ще умрем
ти си в нашите сърца
най-велик си на света


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Спортната база в Плевен
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2009 07:54 
Offline

Регистриран на: 30 Окт 2006 21:18
Мнения: 366
Отбор: Спартак 1919 (Плевен)
Интересна новина :) Като вземем предвид помощните терени на ст. "Белите орли", Спартак ще разполага с общо поне 4-5.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Спортната база в Плевен
МнениеПубликувано на: 21 Юни 2009 13:59 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2006 20:32
Мнения: 1563
Местоположение: Плевен
Отбор: Спартак 1919 (Плевен)
getsov написа:
Интересна новина :) Като вземем предвид помощните терени на ст. "Белите орли", Спартак ще разполага с общо поне 4-5.



Да,мъжкия отбор ще използва всички игрища на Белите Орли,а ДЮШ на ст.Плевен .

_________________
Спартак Плевен
ние за тебе ще умрем
ти си в нашите сърца
най-велик си на света


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Спортната база в Плевен
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2009 20:52 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Окт 2006 19:58
Мнения: 2144
Местоположение: Плевен
Отбор: Спартак 1919 (Плевен)
В Перущица строят голяма многофункционална зала
Наши фенове зоват за подпомагане на баскетбола и развитие на детско-юношеската школа
През идния месец в Перущица ще започне строителството на многофункционална зала с финансиране от европейската програма за Развитие на селските райони, съобщава сайтът bulgarianbasket.com. Това дава повод във фенсайта на баскетболния клуб “Спартак” в Плевен да напишат специален коментар по темата. Още повече, че модерното съоръжение се предвижда да бъде с 930 места и с възможност за увеличаването им до 1 500, а това е малко повече от плевенската зала “Балканстрой”. “Главната заслуга за осъществяването на тази мечта на перущенци, а и на целия регион, е на амбициозния председател на баскетболния клуб Ради Минчев и на кмета на общината, пише в статията, поместена в сайта на фенклуба и изпратена до всички плевенски медии. - Общината в Перущица ще подпомогне детско-юношеската школа с 15 000 лева, ще съдейства за намирането на спонсори и предоставя терен за изграждането на новата спортна зала. БФБ, кметът на Перущица и местният баскетболен клуб се подписаха под програма за развитие на баскетбола в 5-хилядното градче. В същия момент 100-хилядният Плевен отбелязва гибелта на своя футбол. А баскетболът, единствената останала спортна гордост на града, се подвизава в стара и безнадеждно отдалечаваща се от европейските стандарти база. В Плевен още се гордем с баскетболните победи над Реал Мадрид, Партизан, Бенфика, Бешикташ. Днес в Плевен не можем дори да се срещнем с тези отбори. Не защото Цецо Антов, Дарин Великов, Хрисимир Димитров и техните последователи не са на европейско ниво и не правят и невъзможното този спорт да го има. А защото в Плевен вече няма спортна база, която отговаря на съвременните стандарти и изисквания. Отношението на местната власт към спорта го води към дълбока провинциалност. И вместо да гледаме назад към Реал Мадрид, по-добре да погледнем към Перущица. Защото и там скоро ще имат по-хубава зала от нас”, е казано още в материала.



* * * * * *

КОМЕНТАР
Многофункционална зала?
Да, но дали само тя е достатъчна...
Като всички фенове, и плевенските любители на баскетболната игра пропускат обаче някои съществени моменти. Първият от тях е безспорният факт, че в последните години благодарение на ръководството на клуба и няколко щедри спонсори мъжкият отбор на “Спартак” не изпадна в криза. Състезателите му имаха стабилни договори и никакви притеснения относно бъдещето си в отбора. Само дето постигнатите в Държавното първенство резултати не отговарят нито на класата на тима, нито на финансирането му. Е, ще преминем бързо покрай въпроса за шанса в домакинството за Купата на България и третото място, което след това не беше защитено с нищо. Още повече, че от няколко години тимът е в почти непроменен състав и се предполага, че вече е обигран. А провеждането на националната купа в Плевен само говори, че зала “Балканстрой” не е остаряла безвъзвратно. Само дето е в края на града и транспортът до нея не позволява на деца да провеждат активни тренировки след края на работния ден, а и през него. Да не говорим за превозване на фенове до залата по време на отговорни мачове. Но това не зависи от плевенския клуб...
Второто нещо, което не бива да забравяме, е пълната неизвестност, в която след края на първенството ежегодно изпада плевенският клуб. За другите тимове в страната се говори почти постоянно - за треньорски рокади, за трансфери, за планове, лагери, тренировки. За “Спартак” - Плевен не се говори нищо. И не защото хората не се интересуват, а защото ръководството на отбора забулва в тайнственост няколко месеца ставащото в клуба. Или може би нищо не ставащото...
Третият важен за развитието на плевенския баскетбол аспект, който изцяло зависи от плевенския клуб, е детско-юношеската школа на тима. Такава в “Спартак” просто няма. За “школа” се водят учениците в Спортното училище, но извън него надали има и няколко деца, които доброволно идват и са обхванати от тренировки. Да не говорим и за факта, че тази година само една гарнитура се класира на финалите на Държавното първенство и там остана последна, като беше надигравана от състави от градове, в които няма спортни училища, квалифицирани треньори на заплати в училище и двуразови тренировки. А като споменем и за преминалото само преди дни първенство по стрийтбол, в което плевенските отбори (някои от които от ученици в баскетболните паралелки на Спортното училище) бяха размазвани от отбори от Търговище, Свищов, Правец и т.н., картината направо става плачевна. А за тези, които са си направили труда да посетят зоналните надпревари и Ученическите игри по баскетбол няма да е новост написаното, че някои от мачовете в тези игри са по-качествени от видяното в надпреварите между клубовете. И защо ли?
Защото не всичко опира до базите. А до организацията и до нещо, което е написано в материала на фенклуба - от активната работа на ръководството и кандидатстването с проекти по различни програми. Защото в някои от градовете клубове играят и на асфалтирани баскетболни площадки и не разполагат с газово отопление за през зимата. Но участват в различни проекти и програми за създаване на баскетболисти. Плевенският клуб не е сред тях. Няма лятно баскетболно училище и залата цяло лято отново ще е затворена. При условие, че я има. И все още отговаря на българските, ако не на европейските, стандарти.
А що се касае до многофункционална зала - то Плевен отдавна трябваше да има такава. И то в централна градска част. Но е факт, че няма. И май скоро няма да има.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Спортната база в Плевен
МнениеПубликувано на: 24 Юни 2009 20:53 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Окт 2006 19:58
Мнения: 2144
Местоположение: Плевен
Отбор: Спартак 1919 (Плевен)
Многофункционална зала? Да, но дали само тя е достатъчна...

Плевенският "Посредник" излиза в днешния си брой с коментар на статията в spartak-basket.com "И Перущица изпревари Плевен". Във въпросната статия ви разказахме как в 5-хилядното градче Перущица започва строителство на многфункционална спортна зала. В същата статия напомнихме какво е положението със спортната база в Плевен. Предлагаме ви коментара на "Посредник" без съкращения:

Като всички фенове, и плевенските любители на баскетболната игра пропускат обаче някои съществени моменти. Първият от тях е безспорният факт, че в последните години благодарение на ръководството на клуба и няколко щедри спонсори мъжкият отбор на “Спартак” не изпадна в криза. Състезателите му имаха стабилни договори и никакви притеснения относно бъдещето си в отбора. Само дето постигнатите в Държавното първенство резултати не отговарят нито на класата на тима, нито на финансирането му. Е, ще преминем бързо покрай въпроса за шанса в домакинството за Купата на България и третото място, което след това не беше защитено с нищо. Още повече, че от няколко години тимът е в почти непроменен състав и се предполага, че вече е обигран. А провеждането на националната купа в Плевен само говори, че зала “Балканстрой” не е остаряла безвъзвратно. Само дето е в края на града и транспортът до нея не позволява на деца да провеждат активни тренировки след края на работния ден, а и през него. Да не говорим за превозване на фенове до залата по време на отговорни мачове. Но това не зависи от плевенския клуб...
Второто нещо, което не бива да забравяме, е пълната неизвестност, в която след края на първенството ежегодно изпада плевенският клуб. За другите тимове в страната се говори почти постоянно - за треньорски рокади, за трансфери, за планове, лагери, тренировки. За “Спартак” - Плевен не се говори нищо. И не защото хората не се интересуват, а защото ръководството на отбора забулва в тайнственост няколко месеца ставащото в клуба. Или може би нищо не ставащото...
Третият важен за развитието на плевенския баскетбол аспект, който изцяло зависи от плевенския клуб, е детско-юношеската школа на тима. Такава в “Спартак” просто няма. За “школа” се водят учениците в Спортното училище, но извън него надали има и няколко деца, които доброволно идват и са обхванати от тренировки. Да не говорим и за факта, че тази година само една гарнитура се класира на финалите на Държавното първенство и там остана последна, като беше надигравана от състави от градове, в които няма спортни училища, квалифицирани треньори на заплати в училище и двуразови тренировки. А като споменем и за преминалото само преди дни първенство по стрийтбол, в което плевенските отбори (някои от които от ученици в баскетболните паралелки на Спортното училище) бяха размазвани от отбори от Търговище, Свищов, Правец и т.н., картината направо става плачевна. А за тези, които са си направили труда да посетят зоналните надпревари и Ученическите игри по баскетбол няма да е новост написаното, че някои от мачовете в тези игри са по-качествени от видяното в надпреварите между клубовете. И защо ли?
Защото не всичко опира до базите. А до организацията и до нещо, което е написано в материала на фенклуба - от активната работа на ръководството и кандидатстването с проекти по различни програми. Защото в някои от градовете клубове играят и на асфалтирани баскетболни площадки и не разполагат с газово отопление за през зимата. Но участват в различни проекти и програми за създаване на баскетболисти. Плевенският клуб не е сред тях. Няма лятно баскетболно училище и залата цяло лято отново ще е затворена. При условие, че я има. И все още отговаря на българските, ако не на европейските, стандарти.
А що се касае до многофункционална зала - то Плевен отдавна трябваше да има такава. И то в централна градска част. Но е факт, че няма. И май скоро няма да има.
Посредник

Коментар на коментара:
Напълно сме съгласни с "Посредник", че школите и развитието на детско-юношеския спорт е по-важно от представителното съоръжение. Все пак е доказано, че инфраструктутата и базите са изключително сериозен стимул за младите да спортуват. Както отбелязахте зала Балканстрой освен стара, е недостъпна и едва ли някой ще прати детето си да тренира там. Нека припомним, че от състезаталната 2010-2011 година ФИБА въвежда нови изключително строги правила за лицензиане на съоръженията. БФБ и всички клубове ще трябва да ги изпълнят, а до тогава остава само един сезон. Например Ямбол в момента прави основен ремонт и разширение на своята зала, за да отговаря на условията. Едно от тези условия е по-голямото разстояние между терена и трибуните. Съмнително е, че тясната Балканстрой ще успее да покрие тези условия дори с още съкращаване на капацитета й.

Но дори това не е всичко.


Още по-добрата причина един град да има многофункционална спортна зала не е само баскетболът. Всеки уважаващ себе си европейски град с мащабите на Плевен има място, където може да приеме масови спортни и култуни събития от най-разнообразен характер. Многофункционалната спортна зала не е екстра, прищявка или нещо екзотично. Освен ако не сме се превърнали в хора, чиито критерии за добър живот е само физическото оцеляване. Ако искаме да сме домакини на значими спортни събития, концерти и България и светът да чуват за Плевен, както и ние да сме част от значими неща, няма да е лошо да си имаме зала. София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Самоков, Разлог, Ботевград, Перущица и т.н имат проекти, по които работят или са готови. Последни ли ще бъдем?

spartak-basket.com


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Спортната база в Плевен
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2009 08:02 
Offline

Регистриран на: 30 Окт 2006 21:18
Мнения: 366
Отбор: Спартак 1919 (Плевен)
Мисля, че е крайно време да отнесем въпроса за спортната база в Плевен до управниците на града! Говоря по-конкретно за проблемите на стадион "Плевен". Не можем да се надяваме в близко бъдеще Спартак (дори да го има) да играе професионален футбол при положение, че стадионът е в това окаяно състояние, което от година на година става все по-лошо! Трябва да настояваме пред Общината да определи в новия бюджет някаква прилична сума за започване на ремонтни дейности поне на централната трибуна.

Очаквам коментари и предложения от всички!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Ное 2009 17:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 12 Мар 2007 15:14
Мнения: 780
Местоположение: София/Плевен
Отбор: Спартак 1919 (Плевен)
Предложението ми е да създадем анархистка групировка за извършване на атентати. Реални действия в западащия ни град няма. Всеки се е скрил в бърлогата си и чака някой друг да му оправи живота, да ама не.

_________________
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Спортната база в Плевен
МнениеПубликувано на: 02 Дек 2009 11:04 
Offline

Регистриран на: 30 Окт 2006 21:18
Мнения: 366
Отбор: Спартак 1919 (Плевен)
Пак се връщам на проблема със спортните бази в Плевен, защото каквито и усилия да се полагат за спорта без бази няма да стане нищо! А много добре знаем, че такива усилия във футбола вече няма, а във волейбола и баскетбола всичко се крепи на традиции, без да има каквоот и да е развитие.

В този форум основно сме говорили за градския стадион, но внимание заслужават и залите "Балканстрой" и "Спартак" и въобще всички спортни обекти, които са занемарени от десетилетия. В същото време излизат новини от цялата страна за строежи на нови многофункционални зали, реконструкции на стадиони и т.н.

Предлагам да направим списък и да съберем снимков материал на въпросните обекти и да се обърнем към Общината. Разбира се, ще потърсим подкрепа и в медиите. От гордост за града ни, спортът се превръща в СРАМ!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Спортната база в Плевен
МнениеПубликувано на: 02 Дек 2009 15:10 
Offline

Регистриран на: 30 Окт 2006 21:18
Мнения: 366
Отбор: Спартак 1919 (Плевен)
Днес научих, че има раздвижване около стадион "Плевен". Храсталаците зад оградата на съоръжението са премахнати, което може би не се е случвало от десетилетия! Ще е хубаво, ако подобренията продължат, но със сигурност стадионът се нуждае от много повече от почистване и козметични ремонти. Ще проверя лично какво се прави и ще дам повече информация.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Спортната база в Плевен
МнениеПубликувано на: 01 Мар 2010 17:21 
Offline

Регистриран на: 30 Окт 2006 21:18
Мнения: 366
Отбор: Спартак 1919 (Плевен)
Да се върнем на темата за спортната база. През следващите няколко сезона тя ще е може би по-важна от представянето на Спартак в шампионата, имайки предвид идеята да се положат стабилни основи за развитието на клуба.

Скоро се заговори за десетки използвани вече изкуствени терени, които Германската футболна федерация ще подари на България. Ако това се случи, със сигурност Плевен ще има един от тях. Става дума за изграждане на такъв върху "Сгурта" като размерът ще е на стандартно футболно игрище.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Спортната база в Плевен
МнениеПубликувано на: 01 Мар 2010 17:25 
Offline

Регистриран на: 30 Окт 2006 21:18
Мнения: 366
Отбор: Спартак 1919 (Плевен)
Вижте какво е направено във Враца! http://www.botev-inside.hit.bg/stadion.html

Ето какво ми отговориха на въпроса колко пари струва извършеното и кой го е финансирал:

Цитат:
Общината финансира и двата ремонта. Сектор В струва 257 000 лева и е с 2200 седалки. Сектор А струваше 270 000 лева, пак общински пари и е с 2800 седалки.


А от Община Плевен постоянно говорят как нямало пари. Явно вече сме по-зле и от Враца :?


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема     [ 12 мнения ] 



  Подобни теми Автор Преглеждания Последно мнение
Преглежда непрочетените мнения Спортната база в Русе
Форум: Дунав (Русе)
DUNAV-RUSSE 71631 25 Окт 2009 01:37
от dobrudja1919
Преглежда непрочетените мнения Литекс в Плевен?
Форум: Литекс (Ловеч)
r.h. 24971 30 Юни 2007 11:52
от S.F.L.T.
Преглежда непрочетените мнения Нова база
Форум: Славия 1913 (София)
mittag_slavia 27156 08 Юни 2008 14:24
от viko1948
Преглежда непрочетените мнения Град Плевен
Форум: Спартак (Плевен)
SPFC1919 24188 17 Ное 2007 15:22
от SPFC1919
Преглежда непрочетените мнения История на ПФК СПАРТАК ПЛЕВЕН
Форум: Спартак (Плевен)
SPFC1919 21091 10 Дек 2009 10:54
от getsov

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Иди на:  
cron




Powered by phpBB © 2008 phpBB Group

Контакти | Fans on Facebook | Игра с прогнози