Българският шампион ЦСКА (София) изигра първия си домакински мач за Шампионската лига и го загуби с 1:3 (22:25, 23:25, 25:23, 21:25) от Фенербахче (Истанбул, Турция).
В една невероятна атмосфера, създадена от публиката в зала Христо Ботев в София, се изигра един сравнително равностоен мач, в който спечели отборът, който грешеше по-малко.
Сашо Попов започна мача с Иван Зарев, Филип Майо, Иван Колев, Бойко Бонев, Стойко Ненчев, Светозар Иванов и Теодор Салпаров. По-късно в игра влязоха и Даниел Пеев, Стоян Самунев, Богомил Аначков и Николай Найденов.
Фенербахче успя да поведе с 3 точки в първия гейм още преди десетата точка, но след серия от сервиси на Бойко Бонев, ЦСКА излезе с точка напред. За съжаление, последва серия за гостите и те отново дръпнаха напред. След второто техническо прекъсване Червените изравниха, но след 21:21 изпуснаха инициативата и загубиха. По подобен начин, но малко по-оспорвано, премина вторият гейм.
Третият гейм вървеше точка за точка. При 13:13 Сашо Попов потърси промяна, заменяйки разпределителя Зарев с по-опитния Николай Найденов. Това като че ли стабилизира малко нападението, по-често бе намиран Филип Майо за атака, а и след серия от хубави сервиси на Стойко Ненчев ЦСКА дръпна напред и успя да затвори частта в своя полза.
В четвъртия гейм обаче многобройните грешки на домакините продължиха, особено в посрещането. Турците методично натрупаха 6 точки разлика за 23:17. Публиката видя лъч надежда, когато на линията за сервис отново застана Стойко Ненчев, но четирите поредни точки не бяха достатъчна за обръщане на резултата.
За Фенербахче най-резултатен бе американецът Брук Билингс с 29 точки.
На трибуните в залата присъстваха много светила на българския волейбол и други спортни величия. Футболният отбор на ЦСКА също подкрепи волейболните си колеги и успя да види отблизо що е то - Шампионска лига.
ЦСКА (София, България): Иван Зарев - 1 т., Филип Майо - 20 т. (2 бл.), Бойко Бонев - 11 т. (2 аса, 1 бл.), Иван Колев - 9 т., Стойко Ненчев - 8 т. (1 ас, 1 бл.), Светозар Иванов - 8 т. (2 бл.), Теодор Салпаров (Николай Найденов - 1 т., Даниел Пеев, Стоян Самунев, Богомил Аначков)
споделете вашите мнения който е гледал . Аз бях там и ми хареса и атмосфера и двубоя въпреки ,че загубихме . Момчетата играха добре , но липсата на някой от тях на опит в ШЛ си каза думата .
|