bulgarian-football.com | bgclubs.eu | GOAL.bg | Левски София | ДЮШ Левски | bfl-team.com | pi4e.com | Dropbox | eRepublik
* Влез   * Регистрация



Последно посещение:
Дата и час: 28 Мар 2024 21:20


Черно море (Варна) | Стадион | Резултати и класиране GOAL.bg



Напиши нова тема Отговори на тема     [ 58 мнения ]  1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Какво става с градския стадион във Варна
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2006 22:15 
Какво става със стадиона след всякакви слухове и приказки за строежа на нещо голямо и красиво?


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Дек 2006 12:40 
Offline

Регистриран на: 30 Окт 2006 21:18
Мнения: 366
Отбор: Спартак 1919 (Плевен)
И аз се бях сетил скоро за този стадион. Разбрах, че са върнали старто му име и отново се казва "Юри Гагарин"!
Не може ли да се намерят снимки на стадиона и да се изпратят на http://bgclubs.eu Всички значими стадиони в България са вътре и той определено не заслужава да не е сред тях!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 28 Дек 2006 14:08 
Миналата година собствениците на ПФК Черно Море групировката ТИМ го закупи и се заговори за строеж на стадион за 20 000 зрители с всички екстри.Но ето че една година не е пипнато нищо.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Яну 2007 11:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Окт 2006 19:58
Мнения: 2144
Местоположение: Плевен
Отбор: Спартак 1919 (Плевен)
ФИРМА работила за ХИТЛЕР проектира стадион “ЮРИЙ ГАГАРИН”, ще го строят 3 години


Готов е проектът на стадиона, който ще бъде изграден на мястото на сегашния "Юрий Гагарин", каза за "24 часа" кап. Николай Николаев, корпоративен секретар на ТИМ. Чрез най-успешната си компания "Химимпорт" групировката регистрира смесено дружество с община Варна за
дългосрочно управление на стадиона. Администрацията апортира 70 дка земя и сградите върху нея. Бъдещият модерен варненски стадион ще има 30 000 места. Старият "Юрий Гагарин" е изграден с 23 000 седалки. Новият ще следва модела на игрището в Кьолн, на което се играха част от мачовете от Световното по футбол през миналата година. Разликата ще бъде само в 15 000 места. Проектант на съоръжението е фирмата "J&P", която е проектирала стадиони още по поръчки на Хитлер.
В края на месеца се очаква екипът, който работи по бъдещото съоръжение, да представи окончателния проект. Строителството на новия стадион ще започне още през тази година. В него ще бъдат инвестирани около 30 млн. евро. Предвижда се стадионът да е закрит, със супермодерен екран, осветление и настилка. Най-вероятно строителството ще бъде поверено на български компании. В този случай себестойността на една седалка ще е между 1300 и 1500 евро. Ако бъде наета немска компания цената се вдига до 2500 - 4000 евро на седалка. Надяваме се обаче след изграждането му Варна да има най-добрия стадион в страната, каза Николаев. Строителството наигрището ще продължи около 3 години, прогнозира капитан Николаев.До три години на мястото на този стадион ще има чисто нов с 30 000 седящи места.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 24 Яну 2007 13:36 
Offline
Добър приятел на сайта
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2006 01:37
Мнения: 5695
Местоположение: Враца
Отбор: Ботев (Враца)
Поздравления. Време беше да го оправят този стадион. Аз ходих там миналата година и не бях особено впечатлен от гледката. Доста занемарено беше. Както стадиона, така и района около него.

А след като го направят, кой ще играе на него? Черно море ли?

_________________
Изображение
www.botev-inside.hit.bg


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 04 Фев 2007 20:13 
[quote="r.h."]Поздравления. Време беше да го оправят този стадион. Аз ходих там миналата година и не бях особено впечатлен от гледката. Доста занемарено беше. Както стадиона, така и района около него.

А след като го направят, кой ще играе на него? Черно море ли?[/quote
Естествено че Черно Море]


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Фев 2007 13:13 
Offline
Добър приятел на сайта
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2006 01:37
Мнения: 5695
Местоположение: Враца
Отбор: Ботев (Враца)
А Спартак? :P

_________________
Изображение
www.botev-inside.hit.bg


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Фев 2007 19:43 
Така ще изглежда новия стадион на Черно Море
[img][img]http://img165.imageshack.us/img165/2070/stadiumvarna01np7.th.jpg[/img][/img]


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Фев 2007 19:57 
Изображение


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Фев 2007 20:03 
Изображение


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Фев 2007 20:15 
Изображение


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Фев 2007 20:18 
Изображение


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Фев 2007 20:22 
Изображение


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Фев 2007 20:24 
А Спартак?
Те ще си играят на Коритото


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Фев 2007 20:47 
Собствениците на футболния клуб "Черно море" ще вдигнат до 2 години стадион "Чудо" на мястото на сегашния "Юрий Гагарин". Проектът бе представен в община Варна. Изработен е от германската фирма GMP. На презентацията присъства целия отбор на "Черно море". Стойността на съоръжението е
45 милиона евро, като само проекта е 6 милиона без ДДС. Новият стадион ще е с 30 000 седящи места. Конструкцията ще се крепи от четири мачти и стоманени въжета. Покривът ще е прозрачен. Стадионът ще е копие на този в Кьолн, който бе вдигнат за световното. Около него ще има зали за баскетбол, волейбол, гимнастика и фитнес център.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Фев 2007 21:13 
Ебати стадион,ебати чудото.Още не мога повярвам,че такава перла ще се шири в България.Това просто е стадион мечта.Ае всички фенове на Черно море сигурно си умирате от кеф :wink: Това е един от най-хубавите ви периоди в историята.Финал за купата,добро представяне в българското първенство,сега и нов стадион.Завиждам ви благодорно :wink:


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Фев 2007 21:49 
Абе и аз още не мога да повярвам че ще се случи.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Фев 2007 22:04 
Варненци изпълниха вчера в пленарната зала на общината, за да видят как ще изглежда уникалното спортно съоръжение. Сред присъстващите бяха кметът Кирил Йорданов, председателят на местния парламент Борислав Гуцанов, областният управител Петър Кандиларов, както и почти целия Общински съвет на града.
Всеки един от нас, хората, заети с този проект, си мечтае "Спортен комплекс Варна" да стане още един от символите на града като Катедралата, входа на Морската градина и градския часовник, каза Марин Митев. Градският стадион създава част от визията на града. Всичко в него, неговата уникалност, трябва да говорят, че това е Варна, добави изпълнителният директор на дружеството "Спортен комплекс Варна". Знаем, че в рамките на 5-6 млн. лв. с някакъв ремонт и сега съществуващият стадион може да стане добър. Ние обаче
искаме да построим нов, модерен, функционален и емблематичен стадион,
като се надяваме той да стане национален, заяви Марин Митев. Когато започнахме този проект, се сдобихме с една книга, наречена "Стадионите в света". Разгледахме спортните съоръжения в нея и харесахме стадиона в Кьолн. Свързахме се с фирмата, която го е проектирала - GMP International, и се договорихме с нея да изготви проект на комплекса във Варна. Проектирането ще струва 6 млн. евро без ДДС, а цената на една седалка от съоръжението, по разчетите на германците ще излезе между 1400 и 4000 евро, разказа Марин Митев пред варненци. Убеден съм, че нашият стадион ще е по-хубав от този в Кьолн, заключи Митев.
Той посочи, че проектът става възможен благодарение на двегодишното взаимодействие между община Варна и акционерно дружество "Химимпорт". Тази година е емблематична за историята на България с влизането на страната в Европейския съюз. Вярваме, че и настоящият проект по своя мащаб, значимост и пряк ефект върху икономическия и социалния живот на града ще стане емблематичен за много поколения варненци, каза още Марин Митев.
Основната цел на проекта "Спортен комплекс Варна" е да се намери цялостно градоустройствено решение за територията в ж.к. "Бриз" с площ 173 000 кв. м, заключена между бул. "Васил Левски" и бул. "Осми приморски полк". Сърцето на комплекса ще бъде супермодерен и изграден по всички стандарти на FIFA футболен стадион с 30 000 места, със зала за спортна гимнастика, фитнес зала, подземен паркинг с 816 паркоместа, бизнес клуб и лаундж, бизнес ложи, пресрум, конферентни зали, офиси, ресторанти и места за бързо хранене. Съоръжението ще бъде
съвкупност от сгради и инфраструктура, проектирани по най-съвремени стандарти,
които съчетават няколко архитектурни принципа, като пешеходен достъп до всички сгради и съоръжения, голям транзитен достъп, екологично целесъобразно икономическо и социално развитие, запазване на зелените и парковите площи, както и богата гама от възможности и услуги на територията на комплекса, каза Марин Митев. Той обяви, че от вчера всеки от варненци може да получава информация и новини за Градския стадион "Варна" на интернет сайта www.sportcomplexvarna.com.
След това г-н Митев даде думата на съпрезидента на GMP International Кристиян Хофман, който представи проекта на бъдещия стадион. Нашата фирма имаше удоволствието да участва в реализирането на няколко стадиона за последното световно първенство по футбол в Германия. Поканиха ни да разгледаме и стадиона във Варна и да предложим архитектурно решение за него. Установихме, че вашият стадион не отговаря на съвремените изисквания и е ориентиран в грешна посока (север-юг бел. ред.), каза пред събралите се в пленарната зала варненци Кристиян Хофман. Това е лекоатлетически стадион, който не става за футбол, смятат проектантите. Затова новото съоръжение ще бъде завъртяно на 90 градуса по оста и така то ще има ориентацията изток-запад, каза Хофман. Рядко се случва стадион да е построен на хълм. Затова решихме да извлечем максималното от този факт. Стълбите и подходът към стадиона, които съществуват в момента ще бъдат запазени. Тъй като самият стадион в момента, не се вижда отвън, с изключение на осветителните му кули, ще го изтеглим по-близо до бул. "Васил Левски", каза Кристиян Хофман. Ще бъдат построени голям подземен паркинг, както и други сгради около него. Искаме да придадем морски характер на съоръжението, затова 50-метровите кули, които ще държат покрива на стадиона, ще се направят така, че стадионът да изглежда като кораб, разкри авангардното архитектурно решение Хофман. От входа ще се открива панорамна гледка както към морето, така и към вътрешността на стадиона. Съгласно изискванията на FIFA VIP-зоната и местата за играчите ще бъдат от западната страна, под северната трибуна ще има места за обществено хранене, а от източната страна ще бъде мястото за администрацията. Под самия стадион пък ще бъде паркингът, който ще се използва всекидневно, а не само по време на мачове, каза Кристиян Хофман. Според нас площадът пред стадиона трябва да бъде оживен. Ще преустроим сега съществуващата колонада и ще я модернизираме, обясни представителят на германските проектанти. На площада пък трябва да има търговски обекти за фенове, които ще могат да си купуват сувенири. Освен това стадионът ще може да се използва за рок концерти, както се прави това в Кьолн. За целта на терена, който ще може да бъде застилан със специално покритие, ще могат да се разполагат още 16 000 седящи места, освен 30-те хиляди на трибуните.
Самият терен пък ще бъде направен със специална система за напояване и отопление на тревата. Покривът на съоръжението ще бъде конструиран така, че почти да няма подпорни елементи и по-голямата част от него ще бъде окачена на четирите мачти в ъглите на стадиона. Откритите ъгли на трибуните ще позволяват добра вентилация на тревата, а част от покрива ще бъде прозрачна, за да се осигурява доброто осветление на терена, разкри още Кристиян Хофман. Рядко се намира такъв интересен терен за работа, призна още германският проектант.
В отговор на въпрос от залата вчера изпълнителният директор на "Спортен комплекс Варна" Марин Митев обясни, че строителството
ще струва около 30 млн. евро, от които 22 млн. вече са приготвени
Това няма да е само футболен стадион, а обществено съоръжение, разкри Митев. То ще бъде използвано и за други мероприятия освен за мачове. В Кьолн например на същия стадион е бил посрещан папата, посочи шефът на комплекса. Предвижда се да бъдат направени конферентни зали и студия за които ще се грижат повече от 100 души, каза още Марин Митев. В проекта е предвидено също да се премести залата по гимнастика, да бъдат направени зали за волейбол, баскетбол, както и да се изгради фитнес зала за 300 души. Лекоатлетическата писта ще бъде преместена на стадион "Младост" във Варна, което ще струва 600 000 лв., като тази част от проекта стартира през март.
В заключение Марин Митев подчерта, че няма никаква опасност да се наруши дяловото участие на общината в "Спортен комплекс Варна".


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Фев 2007 22:49 
Offline
Добър приятел на сайта
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2006 01:37
Мнения: 5695
Местоположение: Враца
Отбор: Ботев (Враца)
Браво! Звучи отлично! Желая ви това да се сбъдне, а да не остане само една добра идея.
Мисля, че България вече достигна такова ниво на развитие, когато вече добрите идеи наистина се разлизират. Точно затова съм оптимист и за този стадион.

Информирай ни за новините около проекта.

_________________
Изображение
www.botev-inside.hit.bg


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Фев 2007 23:50 
Offline
Аватар

Регистриран на: 24 Окт 2006 21:24
Мнения: 1856
Отбор: Странджа-Металург (Средец)
Гледах по новините част от презентацията на спортния комплекс и по спциално на стадиона. Наистина ще бъде нещо уникално за България. От това което видях стадиона на Нафтекс ще бледнее пред този. Бъдещия стадион щял да бъде с формата на кораб за да се свързва с града. Просто не мога да си предтставя такова съоражение да се появо в нашата родина. Дано да стане, специално ще мина пътя от София до Варна за да посетя стадиона.
Просто гледайте за какво става въпрос:

http://complexvarna.com/stadium_varna_01.jpg

http://complexvarna.com/stadium_varna_02.jpg

http://complexvarna.com/stadium_varna_03.jpg

http://complexvarna.com/stadium_varna_06.jpg

http://complexvarna.com/stadium_varna_05.jpg

http://complexvarna.com/stadium_varna_04.jpg

Красота!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Фев 2007 08:11 
Радвам се да видя на варненска територия фирми от ранга на GMP. Това означава, че интересът към нашия град расте, каза при представянето на проекта за "Спортен комплекс - Варна" кметът Кирил Йорданов. Ясно ми е, че интересът към община Варна е много голям. По отношение на стария стадион казвам с огромно съжаление, че ще трябва да се сбогуваме с него. Той ще остане само в спомените ни. Свързваме го с много неща. Стадионът е много красив, но очевидно е, че изискванията на Световната федерация са други и се налага той да бъде осъвременен. Ще преодолеем носталгичните чувства, за да може след 2 - 3 години да имаме едно съвременно съоръжение, каза Кирил Йорданов. Този нов стадион ще отвори огромни възможности пред варненци. Така че, на добър час, пожела на проектантите и инвеститорите от "Химимпорт" АД кметът Йорданов.


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Фев 2007 14:27 
Offline
Добър приятел на сайта
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2006 01:37
Мнения: 5695
Местоположение: Враца
Отбор: Ботев (Враца)
А представяте ли си тези пари които са предвидени за стадиона да се вложат в отбора на Черно море.

_________________
Изображение
www.botev-inside.hit.bg


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 01 Авг 2007 19:18 
Offline
Добър приятел на сайта
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2006 01:37
Мнения: 5695
Местоположение: Враца
Отбор: Ботев (Враца)
В днешният брой на Стандарт чета, че скоро започва събарянето на стадион Юри Гагарин. http://www.standartnews.com/bg/article. ... cle=198151

Искам да отправя една молба към феновете от Варна, ако имат възможност през определено време да публикуват снимки от събарянето на стария и построяването на новия стадион. Мисля, че на всички потребители във БГСъпортърс ще бъде интересно да следят развитието около изграждането на този красив български стадион.
Ако някой откликне на тази молба, това определено може да се превърне в една от най-посещаваните теми.

_________________
Изображение
www.botev-inside.hit.bg


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2007 18:14 
Offline
Добър приятел на сайта
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2006 01:37
Мнения: 5695
Местоположение: Враца
Отбор: Ботев (Враца)
Май няма много варненци във форума :?

Дано все пак се появи някой, който да ни информира. Дотогава ще пускам инфо от пресата относно строежа на бъдещето съоръжение.

Доколкото разбрах първата копка е на 12 септември

_________________
Изображение
www.botev-inside.hit.bg


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 11 Сеп 2007 18:02 
Offline
Аватар

Регистриран на: 30 Окт 2006 19:58
Мнения: 2144
Местоположение: Плевен
Отбор: Спартак 1919 (Плевен)
Първа копка на новия стадион на Черно Море


Утре ще бъде направена първа копка на новия стадион на Черно море "Юрий Гагарин", с което ще се започне построяването на Супер модерен такъв с капацитет около 30 000 седящи места и ще бъде копие на този на Кьолн, но с предвидени сериозни подобрения.

Съоръжението трябва да бъде готово след 2 години. Общата инвестиция на проекта е около 30 мил.евро. От тях 5 мил.евро ще бъдат само за проекта. Ще има изградено до него многофункционална спортна зала.

На стадиона ще има още ресторанти, зала за фитнес, специални инфо-центрове за журналисти и всичко необходимо, което трябва да притежава един нов модерен стадион. Визията на новия спортен комплекс ще е невероятна. Стадионът ще е английски тип.

:)


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема     [ 58 мнения ]  1, 2, 3  Следваща



  Подобни теми Автор Преглеждания Последно мнение
Преглежда непрочетените мнения Стадион Тодор Диев
Форум: Спартак 1947 (Пловдив)
Anonymous 51077 16 Окт 2011 23:38
от nike
Преглежда непрочетените мнения Женски футболни клубове във Враца!
Форум: Ботев (Враца)
r.h. 10151 01 Юни 2010 08:43
от sashitop
Преглежда непрочетените мнения Стадион Берое
Форум: Берое (Стара Загора)
Anonymous 45281 10 Ное 2008 12:25
от bulgarche-to
Преглежда непрочетените мнения стадион "Академик"; снимки, информация
Форум: Академик (София)
speedbreaker 62027 28 Дек 2011 12:31
от dibo
Преглежда непрочетените мнения Чавдар-ЦСКА във Враца???
Форум: Сезон 2006/2007
Gopeto 30952 08 Ное 2006 08:07
от Gopeto

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Иди на:  
cron




Powered by phpBB © 2008 phpBB Group

Контакти | Fans on Facebook | Игра с прогнози