bulgarian-football.com | bgclubs.eu | GOAL.bg | Левски София | ДЮШ Левски | bfl-team.com | pi4e.com | Dropbox | eRepublik
* Влез   * Регистрация



Последно посещение:
Дата и час: 28 Мар 2024 23:24


Калиакра (Каварна) | Стадион | Резултати и класиране GOAL.bg



Напиши нова тема Отговори на тема     [ 291 мнения ]  Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 09 Окт 2007 15:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2006 00:17
Мнения: 1678
Местоположение: Каварна
Отбор: Калиакра (Каварна)
Велислав Вуцов: Протестът на феновете на Калиакра е закъснял


Изображение


Не съм изненадан от реакцията на феновете на Калиакра. Това заяви за Агенция "Фокус" главният мениджър на тима от Каварна Велислав Вуцов по повод разпространената по-рано днес декларация. В нея привържениците на отбора от Източната "Б" група изразяват протеста си срещу материалите за техния тим от журналиста от Добрич Камен Станчев. "Мисля, че тази реакция е закъсняла. Отдавна при този човек личи злобата и омразата към нас. Лично съм го предупреждавал няколко пъти да спре и да бъде обективен и коректен към Калиакра. Аз лично уважавам безкрайно много вестник "7 дни спорт" и с удоволствие го чета всеки ден. Затова недоумявам защо там се дава трибуна на този човек, който не може да загърби личните си интереси. Според мен всеки един журналист трябва да е професионалист и да отразява коректно и обективно нещата. Що се отнася до това, че аз съм бил против Добруджа и съм натискал съдиите срещу тях във "В" група, бих казал, че е голяма глупост. Само ще припомня, че през миналия сезон победихме всички преки съперници на Добруджа в борбата за оцеляване в "Б" група", допълни той.

Изображение

_________________
Изображение
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Окт 2007 15:25 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2006 00:17
Мнения: 1678
Местоположение: Каварна
Отбор: Калиакра (Каварна)
АНАЛИЗ


В купата е романтиката



Дънни риби залагат капани в турнира за клубовете от елита



Турнирът за Купата на България навлиза в решителна фаза. През миналата седмица се изиграха мачовете от I кръг на турнира. 16 отбора спечелиха и някои от тях ще имат привилегията в следващия етап да срещнат тимове от елита. А това по традиция внася допълнителен колорит в турнирните битки. Силата на жребия обаче е различна. Някои ще имат късмет да домакинстват на клубове от своята черга. Други пък ще доведат в градовете си определяните като грандове ЦСКА и Левски. Шансове на отборите от II и III дивизия за пробив има. Интересното е, че Западната и Източната "Б" групa класираха по 7 свои представителя за 1/16 финалите. Тук са и два тима от "В" групите - Любимец и Банско. Емоцията е гарантирана, ръкавицата е хвърлена. Мениджърът на Локомотив (Мз) Георги Бачев заяви, че отборът му не отстъпва на половината от "А" група. Други пък като Велбъжд се прицелиха във финала още преди Локо (Сф) и Литекс например. Но гръмките изявления са едно, изявите на терена друго. Ще се опитаме да проследим какви са реалните възможности на отборите от долните ешелони. Какви капани готвят дънните риби в българския футбол на елитните тимове.


Изображение
Светкавица удари Спартак насред Пловдив и поднесе една от изненадите в I кръг на турнира

Снимка: Стоян Радков



Локомотив (Мз)
Безкомпромисният лидер в Западната "Б" група явно ще търси конкуренция в турнира за купата. След като в 7 мача от шампионата тимът от Мездра записа само победи, успехът срещу аматьорите Ком-Миньор дойде повече от закономерно. Голмайсторът Атанас Николов вкарва навсякъде, но по-интересното е, че той вече има богат опит в турнира. С втородивизионния Пирин 1922 нападателят стигна до полуфинал за купата.

Сливен
Тимът на сръбския треньор Драголюб Симонович върви уверено в шампионата. Победата срещу Родопа в турнира затвърди впечатленията от добрите игри през сезона. И тук голмайсторът на отбора Мирослав Миндев е постоянна величина. Сливен е последният носител на купата (1990), който сега не е в елита. И тогава, и сега в клуба е Йордан Лечков, чието име е гарнация за успехи.

Миньор (Пк)
Перничани не започнаха убедително сезона. Скандалите с вярната им, но буйна публика се отразиха и на момчетата на Димитър Алексиев. В последните мачове обаче Миньор намери пътя към успеха. Той бе продължен и в двубоя за купата срещу Рилски спортист, макар турнирът да не е приоритет за клуба. Тимът все още не е домакинствал в Перник и май е дошъл моментът съдбата да се реваншира със съперник от "А" група. Това определено няма да е приятно за никой.

Дунав
За разлика от повечето си колеги в "Б" групите ръководството на тима от Русе е избрало вярна тактика. Всичко се прави последователно без много шум и излишни изхвърляния. Успехът срещу закъсалия Спартак (Пл) дойде логично.
Дунав обаче едва ли мисли за нещо повече в турнира. Като се има предвид, че на градския стадион идва най-много публика в "Б" група, може би Русе заслужава най-много да види ЦСКА или Левски.

Калиакра

Атрактивният отбор от Каварна е другият от фаворитите на Изток. Тук тандемът Цонев - Вуцов е в основата на успеха. Волов се оказа лесно препятствие и сега Калиакра ще може да премери сили с по-сериозен противник. На същия етап за купата през миналата година момчетата на Вили Вуцов се предадоха едва в края срещу турнирния евробоец Локомотив (Сф). Година по-късно, който и да дойде край морето, отново ще трепери.

Нафтекс
Отборът изпусна златен шанс миналата есен. Тогава Нафтекс не успя да се окичи със скалпа на Левски, след като водеше 2:0. Сега съдбата се реваншира и с късен гол на Лефтеров тимът излъга Монтана. Отборът, воден от Пламен Михов, върви стабилно и в шампионата. Все пак в Бургас едва ли имат сериозни амбиции в турнира.

Чавдар (Етр)
Хитът в Западната "Б" група се прочу и на Изток. Новакът в професионалния футбол, който в предишните години не си е давал зор да участва за купата, елиминира Хасково. Дали пък това няма да отвори апетита на хората на Стойчо Стоев? Предстои да разберем.

Янтра
В изминалия кръг тимът от Габрово буквално взе победата от ръцете на Девня. Аматьорите не заслужаваха такава драма, но Янтра вече има опит от шампионата в подобен род кражби. Отборът е в златната среда на групата си и може би купата е идеалното място за възвръщане на част от миналата слава.

Велбъжд

Отборът стана известен с това, че бившият му треньор Йордан Боздански постави за цел достигане до финал за купата. След трудното начало в шампионата мерникът бързо бе коригиран. Това даде резултат и играчите, освободени от тежкия товар, преодоляха първото препятствие - Академик. Остават още 4.

Миньор (Рд)

Новият треньор на тима от Раднево Йордан Йорданов стартира успешно на поста с победа срещу Чавдар (БСл). Гостите отписаха купата, но явно Миньор ще трябва да се доказва във всеки мач пред амбициозното ново ръководство.

Етър
Славните години за тима от Велико Търново в "А" група останаха далеч в миналото. Все пак Етър обича да показва зъби в турнира. Преди 3 години това го разбра Славия.

Бенковски
След като се класира за първи път в професионалния футбол, тимът от Бяла продължава да пише история. Бенковски удари 3:0 Несебър и ще разчита на домакинство в следващия етап, за да направи нов подвиг.

Спортист
Големият футболист на Локо (Сф) и Левски Николай Тодоров започна с летящ старт за купата срещу Марица. Все пак основната цел пред Кайзера ще е да стабилизира отбора в първенството. Ако край Искъра обаче дойде преодолим съперник, никой в града на шоколадите няма да се откаже от възможността.

Светкавица

Светкавица отново удари! Закъсалият в Източната "Б" група отбор го направи там, където никой не очакваше. Изненадата на кръга падна на стадиона в квартал "Кючук Париж", където гостите не бяха в настроение за аванти. Такива игри обаче сега им трябват повече в шампионата.

Любимец
Неудържимият водач в Югоизточната "В" група вече е в открито море. Подобно на Локомотив (Мз), Любимец ще търси достойни съперници в турнира за купата. Дали обаче морето ще се окаже до колене за хората на Димчо Марков, предстои да разберем.

Банско

Влезлият във "В" група през задната врата Банско вече е сред топ 32 в България. В битката за Пирин планина момчетата на Димитър Соколов удариха 3:1 Гоце Делчев. Дали пък зимната приказка за Банско няма да започне от есента?

Иво Цукев



Изображение

_________________
Изображение
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Окт 2007 10:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2006 00:17
Мнения: 1678
Местоположение: Каварна
Отбор: Калиакра (Каварна)
Цонко Цонев:



Първенството е завързано



Цонко Цонев е спонсор на Калиакра от 4 години. През това време клубът върви нагоре. Цонев взе тима с рухнала база и в аматьорския футбол. За кратко време успя да вкара отбора от Каварна в професионалния футбол и го направи фактор в "Б" група. Обнови тотално и базата, която е сред най-добрите в България. От една година кметът на Каварна Цонев работи съвместно с главния мениджър Велислав Вуцов. Той вдигна нивото на тима и повиши изискванията към футболистите.



Изображение
Единствената загуба на Калиакра бе от Несебър


Г-н Цонев, в момента Калиакра е на трето място в Източната "Б" група. Доволен ли сте?

- Определено да. Имаме само една загуба, а в последните 5 мача не сме губили. Допуснали сме най-малко голове в групата. Изходната позция е добра за атака на върха.
- На какво се дължи единствената ви загуба от Несебър?
- На подценяване, слаба игра и слабо съдийство.
- "А" група ли е вашата цел?
- Не е задължително непременно да влезем в елита. Казах го и преди началото на сезона. Нашата цел е да имаме приятен игрови облик, свой стил и постоянство в играта и резултатите. Ако го постигнем, ще побеждаваме и ще се развиваме като отбор.
- В кой мач харесахте Калиакра най-много?
- При победата 3:0 над Марица. Тогава момчетата се доближиха максимално до изискванията на спортно-техническия щаб. Правят ли го често, ще съм спокоен.
- Как бихте описали Калиакра?
- Добър отбор с едни от най-добрите играчи в групата. Всеки от момчетата дава каквото може. Колективната игра и отборният дух са козовете ни.
- Кои футболисти ви харесват?
- Всичките. Разполагаме с най-бързия играч в "Б" група и един от най-бързите изобщо в родния футбол - Иван Караджов. Имаме опитните Стефан Славов, Веско Вачев и Боби Георгиев. При нас е талант като Георги Станчев - Гонзо. Лично аз харесвам това, което прави Юлиян Петков. Винаги играе с желание. Няма мач, в който да не се е раздал 100%. Железен е на терена.
- Сравнете Калиакра с лидера Сливен и втория Дунав.
- В нищо не им отстъпваме и при всички случаи сме поне на едно ниво с тях, въпреки че на нас не ни свирят дузпи във всяко домакинство
Не е нормално един съдия да ръководи 4-5 мача на отбор и да му свири 4 дузпи у дома, както става със Сливен.
- Какво даде на отбора Вили Вуцов?
- Подобри организацията на играта, вдъхна увереност и кураж на играчите и ги зареди с по-високи амбиции. Вили помогна на футболистите да разберат, че когато играят правилно, могат да се постигат позитивни резултати.
- За какъв срок е договорът на Вуцов?
- Това е подробност. С него имаме уговорка, че може да си тръгне по всяко време при оферта, която удовлетворява амбициите и изискванията му.
- Вашето мнение за треньора Антони Здравков?
- Невероятен специалист и човек. Тони е изключително попадение за нашия клуб. С Вуцов са сред най-добрите треньорски тандеми в България.
- Много шефове и спонсори реват от съдии. Вашият коментар?
- Случвало се е и ние да бъдем ощетени, но съм приемал грешките на реферите като част от играта. Единствено бяхме разочаровани при гостуването на Дунав през миналата пролет.
Това беше брутално ощетяване - отмениха ни редовен гол, свириха измислена дузпа за домакините и ни изгониха незаслужено футболист. Не случайно тъчреферът бе наказан за една година.
- В събота пак гостувате в Русе.
- Вярвам, че сега съдията ще ръководи обективно и безпристрастно. Ние искаме само едно от арбитрите - да се придържат към правилата и да отсъждат това, което виждат. Ако в събота реферът пак се подиграе с нас, ще взема адекватни мерки.
- Какви ще са те?
- Нека мине мачът, тогава ще коментираме.
- Как се развива първенството в Източна "Б" група?
- По-интересно и по-завързано е от миналата година. 5-6 отбора са равностойни и ще се борят за първите две места до края. Предстоят оспорвани мачове, които ще вдигнат качеството на футбола. Вярвам, че битките ще са истински и честни и след последния кръг на върха ще са двата най-достойни.
- Сбъдна се и прогнозата ви, че Светкавица ще се бори за оцеляване.
- Не беше трудно да го предвидя, тъй като в Търговище се работи неправилно
Логично, Светкавица е единият от изпадащите и ние ще се постараем да им помогнем, като ги победим два пъти.
- Кой си пожелавате за съперник във втория кръг за Купата на България?
- Ще се радвам, ако отбор от първата шестица на "А" група ни гостува.
- Вие сте мъдър и уравновесен човек. Какво може да ви накара да глобите футболистите?
- Когато ми се качат на главата и са нарушени точки от вътрешния ред, всеки си носи последствията.
- Правите ли компромиси?
- Само градивни, но рядко. Един ръководител е длъжен да отстоява принципите си.
- Поставихте електронно табло на стадиона, а всички места са с пластмасови седалки. Теренът и възстановителният център са сред най-добрите в България. Кога ще е готово електрическото осветление?
- Трябва да заработи на 25 октомври. По този случай сме подготвили една изненада за феновете и обществеността.
- Стадионът побира 5000 зрители. Възможно ли е да се пълни?
- Реалист съм и смятам, че ако идват между 1500 и 2000 души, значи си вършим работата.
- Коя е голямата ви цел с Калиакра?
- Футболът в Каварна да пусне дълбоки корени. Искам да оставя на града добър представителен тим, който се представя убедително в "А" или "Б" група, една от най-добрите бази в България и пълноценно функционираща детско-юношеска школа. Защото силният мъжки тим, прекрасната база и ефективната школа са основните критерии за добре свършена работа в един професионален клуб.

НЕДКО ПЕТРОВ


Изображение

_________________
Изображение
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Окт 2007 16:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2006 00:17
Мнения: 1678
Местоположение: Каварна
Отбор: Калиакра (Каварна)
Футболистите на “Калиакра” получиха нов автобус


Изображение


Футболният отбор “Калиакра” се сдоби с нов 52-местен автобус от Николай Банев,Председател на Съвета на директорите на АКБ “Форес”. Това стана ясно на срещата между кандидата за втори мандат кмет на Каварна Цонко Цонев и ръководството на “Русалка Холидейз”. “Автобусът ще бъде използван безвъзмездно за всички гостувания и лагери на отбора”, каза Николай Банев пред Цонко Цонев. “Калиакра” ще се възползва от луксозната придобивка още тази седмица, при гостуването си на “Дунав” в Русе. Автобусът е купен от представителството на “МАН” в България за 250 000 евро. “Заслугата е на кмета Цонко Цонев заради мащабното развитие на спорта в Каварна през първия мандат от неговото управление”, подчерта Николай Банев.

Изображение

_________________
Изображение
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Окт 2007 14:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2006 00:17
Мнения: 1678
Местоположение: Каварна
Отбор: Калиакра (Каварна)
Калиакра организира задруга


Цонко Цонев свиква среща между шефовете от Изток за Сливен



Изображение
Президентът на Каварна Цонко Цонев (вляво) ще организира среща между колегите си в Източната "Б" група


Спонсорът на Калиакра Цонко Цонев планира неформална среща с другите шефове на отборите от Източната "Б" група. Кметът на Каварна уточни, че поводът е фаворизирането на лидера Сливен.
- Не намирам за нормален начина, по който от БФС толерират Сливен. Погледнете само как победиха в Търговище, а след това съдията ощети Хасково при домакинската загуба от Светкавица. Тези, които разбират от футбол, знаят за какво става дума - коментира Цонев.
Последният допълни, че ще изчакат да минат още един-два кръга, за да видят как ще протекат срещите на Сливен.
- Ако видя, че нещата не се променят, срещата ми с другите президенти ще се проведе още през ноември - гарантира Цонев.
Градоначалникът призна, че вече е разговарял със спонсора на Хасково Здравко Узунов и други шефове на клубовете от Източната "Б" група.
- Те също искат на върха да са най-достойните. Ако се наложи обаче, ще предоставим колективен отпор срещу Сливен - завърши Цонев.

Недко Петров

Изображение

_________________
Изображение
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 23 Окт 2007 14:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2006 00:17
Мнения: 1678
Местоположение: Каварна
Отбор: Калиакра (Каварна)
СЛЕД КРЪГА


Неделчо Матушев: Сливен показа, че неслучайно е лидер



Капитанът Любомир Божинов е над всички в Нафтекс


Неделчо Матушев анализира за "7 дни спорт" мачовете от Източната "Б" група.


Изображение
Загубата на Хасково (в сини екипи) от Светкавица е изненадваща


Дунав - Калиакра 2:1
Оспорван мач, в който Дунав успя по-добре да реализира положенията си. Калиакра обаче през по-голямата част от мача, особено през второто полувреме, е бил по-добрият отбор. Тимът от Русе се затвърждава в челото на класирането и занапред ще придобива още по-добър синхрон.
Сливен - Спартак (Пд) 6:1
Сливен показва, че неслучайно е лидер в групата. Все пак разгромната им победа малко ме изненада. Жалко за Спартак, които афишираха високи амбиции преди началото на сезона. Явно при тях нещо не е наред.
Нафтекс - Свиленград 5:0
Бургазлии успяха да постигнат убедителна победа срещу последния в класирането. Видя се, че един Любо Божинов е над всички. Деян Христов вкара 4 гола, но капитанът му поднасяше топката на тепсия. Все пак трябва да се отбележи голмайсторският нюх на нападателя.
Волов - Родопа 0:1
Гостите успяха да стигнат до трите точки в оспорван и двуостър мач. Може би и шансът помогна на Родопа, но това беше крайно време да се случи. Именно късметът им липсваше досега, особено в мачовете като гост. Въпреки загубата тимът от Шумен показва добри игри напоследък.
Несебър - Марица 3:1
Несебър успя да вземе нелека победа. Отборът на Панайот Горов стъпка по стъпка върви нагоре. С всеки изминат мач тимът показва, че израства. Марица не се представя убедително при гостуванията си и това е големият проблем на пловдивчани.
Хасково - Светкавица 1:2
Изненадваща победа на Светкавица. И преди обаче съм казвал, че който подцени тима от Търговище, ще страда. Точно това са направили според мен домакините. В един много труден и нервен мач, изпълнен със съдийски грешки, гостите успяха да спечелят.
Миньор - Бенковски 2:1
Тимът от Раднево си взе задължителната победа срещу Бенковски. Виждаме обаче, че тя не е дошла лесно. Миньор се очертава като домакински отбор и успехът срещу такива съперници е задължителен.

Изображение

_________________
Изображение
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Окт 2007 10:01 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2006 00:17
Мнения: 1678
Местоположение: Каварна
Отбор: Калиакра (Каварна)
Неделчо Матушев:



Свиленград изгуби шанс за спасение



Треньорската смяна в Хасково не се отрази положително на отбора


Неделчо Матушев анализира за "7 дни спорт" мачовете от Източната "Б" група.



Изображение
Спартак прекъсна серията си без победа с труден успех срещу Хасково
Снимка: Стоян Радков



Спартак - Хасково 1:0

След серия от неудачни мачове Спартак взе трудна победа срещу неубедително представящия се Хасково. Рутинен успех, постигнат може би с малко повече късмет. Явно треньорската смяна при гостите не се отрази положително на отбора.
Марица - Сливен 1:1
Един двуостър и много напрегнат мач, в който младите играчи на домакините показаха своите качества и възможности. Пловдивчани успяха по най-добрия начин да се противопоставят на водача в групата. Мисля, че с врмето Марица ще израства и ще се представя все по-добре срещу лидерите.
Калиакра - Нафтекс 3:1
Лесна победа за Калиакра. Прави впечатление, че гостите са успeли да изравнят. С човек по-малко през второто полувреме обаче бургазлии не са имали шанс. С успеха тимът от Каварна остава в битката за влизане в "А" група.
Бенковски - Дунав 2:1
Бенковски е корав отбор, който у дома успява да покаже най-доброто от себе си. Явно в този мач домакините са се постарали доста. Дунав, който в последно време се представя убедително, не успя да вземе така нужните му точка или три, за да се затвърди сред лидерите.
Родопа - Миньор 4:0
Родопа намери ритъма и постигна заслужена победа с изразителен резултат. С такива игри определено отборът затвърждава амбициите си за елита. Мисля, че на Миньор оттук нататък ще му бъде още по-тежко.
Свиленград - Несебър 1:2

Това беше може би последната възможност за Свиленград, за да запазят шансове за спасение. Домакините хвърлиха всичко в тази среща и успяха да поведат. С два гола на Петър Колев обаче Несебър затвърди израстването си в последните мачове.
Светкавица - Волов 2:0
Светкавица избяга от зоната на изпадащите с добра победа срещу пряк конкурент. Смятам, че оттук нататък тимът от Търговище ще се представя все по-добре. Жалко за Шумен, защото те в последно време показват добри игри. Вярвам обаче, че и те ще успеят да се измъкнат от дъното.

Изображение

_________________
Изображение
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 06 Ное 2007 15:10 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2006 00:17
Мнения: 1678
Местоположение: Каварна
Отбор: Калиакра (Каварна)
Калиакра доближи стандарта на Вуцов



Последните мачове отборът на Калиакра се е доближил максимално до изискванията на треньора Велислав Вуцов.
- Момчетата заслужават похвала, но аз ще съм пестелив, за да не се срутим изведнъж, както е ставало преди - призна главният мениджър.
Според него единствените слаби звена в тима са късата пейка, перманентните контузии и многото пропуски в атака.

Недко Петров

Изображение

_________________
Изображение
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 13 Ное 2007 23:58 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Яну 2007 15:35
Мнения: 271
Отбор: Калиакра (Каварна)
Skype: toshito123
Утре играем контрола със Аксаково в КК Албена за час незнам не попитах :)


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 14 Ное 2007 17:36 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Яну 2007 15:35
Мнения: 271
Отбор: Калиакра (Каварна)
Skype: toshito123
Калиакра 4 : 2 Аксаково (Учебна игра) Иван Петков, Павлин Тодоров , Иван Караджов (2). За нашите са играли 4ма от ДЮШ през второто полувреме.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Ное 2007 17:43 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2006 00:17
Мнения: 1678
Местоположение: Каварна
Отбор: Калиакра (Каварна)
Вуцов отказа да свири мач


Мениджърът на Калиакра дава свирката на домакина на Аксаково Цеко Сифона



Изображение
Треньорът на Калиакра Велислав Вуцов е разочарован от юношите на тима
Снимки: Иван Йочев, Свилен Станоев



Главният мениджър на Калиaкра Велислав Вуцов отказа да свири учебната игра между каварненци и Аксаково. По първоначален план той и треньорът на аматьорите Георги Мирчев трябваше да бъдат рефери. Вуцов обаче се отказа и свирката бе поверена на домакина на Аксаково Цеко Сифона.
Калиакра спечели 4:2, но Вуцов остана тотално разочарован от петима юноши, които играха в мача.
- Пуснах ги след 60-ата мин, когато водехме с 3:0. Те направиха всичко възможно да изравнят играта. Чак сега разбирам защо нашите юноши са последни в групата - призна Вуцов.
Той допълни, че може да приеме липса на качества, но не и липса на желание.
- Имах чувството, че някои от младите ни момчета не познават кой е левият и кой е десният им крак. Трябва радикално да променим начина на работа с подрастващите - заключи Вуцов.
За каварненци два гола вкара Иван Караджов, а по веднъж се разписаха Иван Петков и Павлин Тодоров. Точни за аксаковци бяха дежурният голмайстор Кристиян Щерев и Николай Кондов.

Недко Петров

Изображение

_________________
Изображение
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Ное 2007 17:49 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2006 00:17
Мнения: 1678
Местоположение: Каварна
Отбор: Калиакра (Каварна)
На Изток е по-интересно


Миньор (Пк) играе добър футбол, но фeновете му пречат



Паузата в "Б" група е време за равносметки. На Изток или на Запад се играе по-добър футбол, къде е по-оспорвано и къде отборите са по-силни? Отговори на всичките тези въпроси ще бъдат дадени едва през следващата година. Но повечето градове, клубове, треньори и футболисти вече имат мнение. Преди паузата обаче основните тенденции и претенденти вече са очертани.



Изображение
Несебър победи с 2:1 Калиакра в Каварна. Двата отбора правят борбата в челото на Изток по-вълнуваща
Снимка: БТА



Започваме от Изток, където шампионатът е с една идея по-интересен. Шест клуба са с реални шансове за първото място. Разбира се, за второто също ще има здрава битка. То дава право на бараж. През по-голямата част от есента начело в класирането са два отбора - Сливен и Дунав. Други четири - Калиакра, Несебър, Родопа и Нафтекс, пък са се събрали в рамките на 2-3 точки зад лидерите. Програмата на мачовете също ще се окаже решаваща за бясната надпревара през пролетта. Най-трудно пък в последните две срещи от есенния сезон ще бъде на Нафтекс. Бургазлии приемат Сливен и гостуват на Родопа. Нищо чудно след тези двубои кандидатите за елита да намалеят с един. Най-необлагодетелсвени са Дунав, тимът гостува на 4 от съперниците си за елита през пролетта. Русенци обаче вече имат психологическо предимството над конкурентите, тъй като спечелиха 12 точки в директните мачове.
На пръв поглед Сливен е с най-малко опит
В изминалите 11 кръга това обаче въобще не пролича, след като играчите на Дуци Симонович бяха неизменен лидер. На обратния полюс са Родопа, чиито футболисти са с най-голям стаж в "А" група. Тимът от Смолян обаче играе изключително неубедително като гост, където спечели само 4 точки (срещу Волов и Свиленград). Сред най-колоритните отбори в челото са Калиакра и Несебър. Определено без тимовете на двете морски градчета надпреварата в Източната "Б" група нямаше да е същата. Те обаче имат различен стил. Подобно и на предишните отбори, които е водил Вили Вуцов, Калиакра затваря играта и разчита предимно противникът да сгреши. Хората на Панайот Горов пък не признават равния резултат и във всеки мач търсят максимума.
И докато на Изток картите тепърва ще се свалят, то на Запад неизвестните са доста по-малко. Два кръга преди края на есенния сезон четири отбора са в битката за "А" група. Естествено суперфаворит е Локомотив (Мз), който води уверено от началото на сезона. Най-изненадващо на второ място пък е новакът Чавдар (Етр). Другите два реални конкуренти са Миньор (Пк) и Рилски спортист, те ще се срещнат в Самоков следващия кръг. Тук перничани вече удариха Рилецо в мач за купата, но сега хората на Юри Галев изглеждат жадни за мъст. Когато се говори, че Локомотив е с единия крак в елита, все пак трябва да се има едно наум.
Тимът от Мездра гостува и на трите си съперника през пролетта и две грешни стъпки биха завързали интригата. Въпреки че са сензацията на Запад и отстраниха Марек за купата, отборът на Чавдар (Етр) не изглежда готов за "А" група. Все пак момчетата на Стойчо Стоев играят открит и приятен футбол и определено правят борбата в групата по-интересна.
Независимо че изостават на 7 точки зад лидерите, повечето специалисти сочат Миньор като най-класния тим в групата. В Перник обаче имат един проблем - феновете. Засега жълто-черните ултраси повече пречат, отколкото помагат на отбора. Преди два дни отборът бе наказан за втори път заради публиката. След като агитката донесе служебна загуба (срещу Локо) и три мача извън Перник, сега клубът бе наказан да изиграе две срещи при закрити врати (срещу Пирин и Локо). Рилски спортист засега показват най-малко аргументи за елита. Многото равенства и неубедителните изяви на чужд терен пречат на Рилецо да е по-близо до върха.
В общи линии това са кандидатите за елита от двете "Б" групи. Макар фактите да сочат, че на Изток борбата е по-интересна, цифрите показват друго. От началото на сезона 77 370 зрители са наблюдавали мачовете на Запад срещу 63 306 в Източната "Б" група. Къде обаче се играе по-силен футбол?
Най-добър отговор на този въпрос ще получим през юни, когато баражът за влизане в елита ще противопостави отбори от двете "Б" групи. Статистиката сочи, че Западът винаги печели, но нали традициите са, за да се нарушават.

Иво Цукев


Изображение

_________________
Изображение
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 15 Ное 2007 18:20 
Offline
Аватар

Регистриран на: 23 Яну 2007 15:35
Мнения: 271
Отбор: Калиакра (Каварна)
Skype: toshito123
А как иска да знаят кой е левия и кой е десния крак като Митко Марев е с ляв крак а го е пуснал Десен бек и Въжара е играл първо десен и после е играл ляв халф..Вуцов е бил два шамара на садията и към 75 минута изгонил Въжара от игрището според него по добре с 10 човека да се играело.БРАВО ВУЦОВ ТАКА СЕ ОБИГРАВАТ ЮНОШИ ТИ СИ ПИЧ ПРОДЪЛЖАВАЙ ТАКА!!!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 16 Ное 2007 12:37 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2006 00:17
Мнения: 1678
Местоположение: Каварна
Отбор: Калиакра (Каварна)
Калиакра изгуби Гонзо



Калиакра изгуби звездата си Георги Станчев - Гонзо до края на сезона. Оказа се, че разтежението на централния нападател е сериозно и изисква по-дълго лечение.
- В най-добрия случай ще го ползвам в мача за купата на 12 декември - призна треньорът Велислав Вуцов.
Той изрази задоволство, че халфът Диян Кателиев е готов за игра. Футболистът лекува около 20 дни контузия, но показа, че влиза във форма на спаринга с Аксаково.
Вчера преди обяд каварненци тренираха, след което получиха три дни почивка. Отборът подновява занимания в понеделник.

Недко Петров

Изображение

_________________
Изображение
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 17 Ное 2007 14:39 
Offline

Регистриран на: 08 Фев 2007 01:42
Мнения: 522
Местоположение: Каварна
Калиакра атакува елита


Изображение
Цонко Цонев (вдясно) смята, че Калиакра може да се пребори за "А" група
Снимки: Иван Йочев, Свилен Станоев



Това, което отдавна се знаеше, но никой в Каварна не смееше да каже, най-после бе изречено. Признанието, че Калиакра има сили да влезе в "А" група, направи кметът на града и спонсор на отбора Цонко Цонев. Както е известно, клубът от крайморския град е с един от най-високите бюджети в Източната "Б" група.
- Много съм доволен от представянето през есента. Доказахме, че можем, с добрите попълнения през лятото навлязоха в ритъм. Нормално е целите да стават по-високи и затова през пролетта ще атакуваме върха. Дали ще успеем, ще се види на терена - заяви Цонев.
Той призна, че през зимната пауза промените в Калиакра ще са козметични. Никой от основните футболисти няма да напусне, а ако Вили Вуцов прецени, ще бъдат привлечени още попълнения.
- Ще обсъдим с треньора плановете за пролетния сезон, след като свършат мачовете. Тогава ще направим и анализ на резултатите и играта на отбора през цялата календарна година - допълни градоначалникът, който иска от Калиакра 6 точки срещу Светкавица и Спартак.

Недко Петров

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2007 17:48 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2006 00:17
Мнения: 1678
Местоположение: Каварна
Отбор: Калиакра (Каварна)
СЛЕД КРЪГА


Неделчо Матушев: Сливен си взе поука


Неудачните игри и негативните неща успяха да мобилизират Хасково


Неделчо Матушев анализира за "7 дни спорт" мачовете от Източната "Б" група.



Изображение
Хасково изигра мач на живот и смърт срещу Несебър

Снимка: БТА



Нафтекс - Сливен 0:1
Лидерът в първенството си е направил поуки от загубата в Несебър. Сливен игра добре и успя да вземе много ценни 3 точки. Основни футболисти на Нафтекс пък не показаха истинските си качества. Може би тежестта от победата на всяка цена и възможността да оглавят класирането оказа влияние на младите им играчи.
Дунав - Спартак 1:1
Оспорван двубой, в който и двата отбора хвърлиха много сили на един труден терен. Голови положения пред двете врати почти липсваха. Явно и това, че Дунав игра без публика, оказа влияние. В последно време Спартак се успокои и показва все по-добри игри.
Калиакра - Светкавица 5:0
Тимът от Каварна затвърждава с всеки изминал кръг амбициите си за челните места в класирането. За пореден път Калиакра направи много добро второ полувреме, като разликата този път са многото голове. Сигурно и закачката между ръководствата на двата клуба оказа влияние за това.
Бенковски - Родопа 1:3
Вижда се, че отборите от върха вече са разучили добре играта на новака и успяват да му се противопоставят успешно. Явно и Родопа е подходил сериозно, като е разузнал добре съперника. Ценни 3 точки за тима от Смолян в борбата им за елита.
Хасково - Несебър 1:0
Този мач бе на живот и смърт за Хасково. Може би неудачните игри в последно време и негативните неща, които им се струпаха, успяха да мобилизират тима. Домакините бяха доста мотивирани и можеха да запишат и по-категорична победа. На Несебър му трябва още време, за да мисли за нещо по-голямо.
Миньор - Марица 2:1
Домакините бяха задължени да спечелят, за да дишат по-спокойно през пролетния сезон. Младият отбор на Марица не се даде лесно. Все пак се вижда, че пловдивчани продължават да изпитват трудности при гостуванията си, където още нямат пълен успех.
Волов - Свиленград 2:2
Дербито на аутсайдерите. В Свиленград бяха освободени от това, че нямат вече какво да губят, и успяха да вземат точка. Волов пък точно обратното - обременени от задължителната победа, не разкриха пълния си потенциал. В крайна сметка се получи самоубийствено за двата тима равенство.

Изображение

_________________
Изображение
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 27 Ное 2007 17:51 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2006 00:17
Мнения: 1678
Местоположение: Каварна
Отбор: Калиакра (Каварна)
Играч № 1

Иван Петров,
Калиакра

Нападателят на Калиакра Иван Петков е роден на 22 януари 1985 г. Юноша на Валекс (Трявна). С мъжете дебютира за Загорец, с който играе един сезон в "Б" група. Записва 22 мача и 8 гола. Любопитно е, че миналото лято Димитър Димитров - Херо го покани в Черноморец. Иван обаче отклони офертата, тъй като приятелката му е студентка в Стара Загора и държи да е по-близо до нея. През юли таранът изкара по-голямата част от лятната подготовка със Спартак (Вн), но не подписва договор. Ден след като си тръгна от Варна, Вуцов го спазари по телефона за 5 мин.
- Следя развитието на Иван още от 12-годишен. В момента той е сред нападателите, които играят най-добре с глава в България. Има да наваксва с тактико-техническата подготовка, но времето е пред него - признава Вуцов.
До момента Петков има 11 мача и 4 гола за Калиакра във втория ешелон. За купата е записал две срещи и един гол.

Недко Петров

Изображение

_________________
Изображение
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 29 Ное 2007 11:54 
Offline

Регистриран на: 08 Фев 2007 01:42
Мнения: 522
Местоположение: Каварна
Новите в Калиакра ясни по Коледа


Главният мениджър на Калиакра Велислав Вуцов ще обсъди зимната селекция на клуба със спонсора Цонко Цонев преди Коледа. Засега от клуба нямат намерение да се разделят с играчи.
Стана ясно, че сериозна контузия срещу Светкавица е получил защитникът Юлиян Петков. Защитникът е с усукано коляно.
- Юлиян със сигурност е аут за последните две срещи за тази година. Дано се размине с операция - каза Вуцов.

Недко Петров

Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 05 Дек 2007 18:41 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2006 00:17
Мнения: 1678
Местоположение: Каварна
Отбор: Калиакра (Каварна)
В петък от 17:00 ще играем контрола с отбора на Волов (Шумен). Мача ще бъде на осветление. :8)

_________________
Изображение
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2007 15:45 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2006 00:17
Мнения: 1678
Местоположение: Каварна
Отбор: Калиакра (Каварна)
Калиакра играе на осветление


Защитникът на тима Веселин Вачев приключва с кариерата си в Каварна



Изображение
Футболистите на Калиакра (в синьо) са под светлините на прожекторите в Каварна вече и в буквалния смисъл
Снимка: БТА



Исторически за футбола в Каварна ще бъде днешният ден. За първи път на градския стадион ще се играе мач на електрическо осветление. Това стана факт, след като четирите стълба бяха издигнати в срок, а лампите бяха изпробвани няколко пъти. Те греят толкова силно, че озаряват целия град. Мачът срещу Шумен ще бъде генерална репетиция за Калиакра преди двубоя за купата в сряда срещу Чавдар (Етр).
Треньорът Велислав Вуцов няма да щади своите и ще пусне всичките си футболисти в спаринга. Гласените за титуляри в Етрополе обаче няма да играят през цялата проверка.
Аут ще бъде единствено Юлиян Петков, който лекува коляното си в София. За сметка на това за първи път тази есен на терена ще се появи Милен Христов - Менката. Халфът, който е втори братовчед на Илиан Илиев, лекуваше хронични болки в мускулите. Стожерът в защитата на Калиакра Веселин Вачев пък разкри, че е възможно да приключи с професионалния футбол в Каварна.
- Условията, предоставени за футбол тук, са по-добри от тези, които имат някои отбори в "А" група. От нас се иска само да радваме хората и да играем за клубен и личен престиж - заяви 34-годишният бранител.

Недко Петров

Изображение

_________________
Изображение
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2007 20:52 
Offline

Регистриран на: 08 Фев 2007 01:42
Мнения: 522
Местоположение: Каварна
Калиакра - Волов 2:0
головете за нашите вкараха Иван Петков и Гонзо през втората част.Имаше и двама футболиста,които са дошли на проби,ама не ми направиха никакво впечетление.


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 07 Дек 2007 21:05 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2006 00:17
Мнения: 1678
Местоположение: Каварна
Отбор: Калиакра (Каварна)
RoNaldO07 написа:
Калиакра - Волов 2:0
головете за нашите вкараха Иван Петков и Гонзо през втората част.Имаше и двама футболиста,които са дошли на проби,ама не ми направиха никакво впечетление.

Само да допълня, че единия играе като централен защитник. От школата на Славия е и идва от Германския Франкфурт. Другото момче играе като дясно крило и доколкото знам е дошло отдавна от Монтана, но няма съзтезателни права. Тотално надиграхме отбора на Шумен. През първото полувреме играхме с резервите, през второто с титулярите. Гостите се отличиха с 2 пропуска и куп брутални влизания. :)

_________________
Изображение
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Дек 2007 11:13 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2006 00:17
Мнения: 1678
Местоположение: Каварна
Отбор: Калиакра (Каварна)
Калиакра удари Шумен на светло


Калиакра победи 2:0 Волов в първия си мач на електрическо освеление в Каварна. Точни за домакините в спаринга бяха Иван Петков (62) и Георги Станчев (77). През първата част за домакините играха четирима млади футболисти от школите на Славия и ЦСКА, които са на проби.
- Задоволи ме играта след почивката, когато създадохме 15 голови положения - каза Вили Вуцов.

Недко Петров


Изображение

_________________
Изображение
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Дек 2007 22:29 
А има ли снимки ве ? искаме да видим осветлението на стадиона на цоньо


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 08 Дек 2007 22:44 
Offline
Аватар

Регистриран на: 31 Окт 2006 00:17
Мнения: 1678
Местоположение: Каварна
Отбор: Калиакра (Каварна)
vladimir vasilev написа:
А има ли снимки ве ? искаме да видим осветлението на стадиона на цоньо

Виж темата за стадиона. ;)

_________________
Изображение
Изображение


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема     [ 291 мнения ]  Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Следваща



  Подобни теми Автор Преглеждания Последно мнение
Преглежда непрочетените мнения Формула 1 - новини
Форум: Формула 1
Anonymous 79383 10 Юни 2010 16:59
от tedo
Преглежда непрочетените мнения Новини за Хебър
Форум: Хебър 1918 (Пазарджик)
Anonymous 169624 19 Окт 2009 22:34
от stemil
Преглежда непрочетените мнения Новини
Форум: Черно море (Варна)
Anonymous 150913 15 Яну 2011 23:11
от Todorakis
Преглежда непрочетените мнения Серия Б - класиране, новини, резултати
Форум: Сезон 2006/2007
kyynadd 35589 22 Мар 2007 22:38
от Rumbeti
Преглежда непрочетените мнения Новини за отбора
Форум: Олимпик Лион
speedbreaker 31309 01 Дек 2009 22:23
от cskasofia

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Иди на:  




Powered by phpBB © 2008 phpBB Group

Контакти | Fans on Facebook | Игра с прогнози