Голямо меле между "сини" и "червени" вандали пред ВИАС, 7 приети в Пирогов!Страховито меле се е заформило снощи пред сградата на Висшия институт по архитектура и строителство (ВИАС, сега Университет по архитектура, строителство и геодезия) в столицата, каза пред Спорт1 наш читател, пострадал при инцидента.
Привърженици на ЦСКА и Левски са се млатили, като вследствие на това четирима от първите и двама от вторите са били приети в Пирогов със счупени глави и разбити носове. Източникът ни, който е студент от ВИАС с инициали Ат. П. също е бил ударен с тежък предмет в тила.
"Вчера вечерта бях на купон от 20:30 часа в преподавателския стол във ВИАС. По-късно вечерта с колеги бях излазъл навън пред стълбите на университета да изпушим по 1-2 цигари. По едно време група от 25-30 момчета, облечени в черно, нападнаха и счупиха една кола пред нас на булеварда. Впоследствие се оказа, че това са фенове на ЦСКА", започна разказа си Ат. П.
"След по-малко от 2 минути дойде една друга група, отново от около 25-30 момчета от посока пазара на Римската стана, които се оказаха фенове на Левски. Групата нападна тази на ЦСКА. "Червените" се опитаха да се слеят с нас и започнаха да чупят плочи на по-малки парчета. Настана страшно меле, по земята лежаха хора, които бяха жестоко ритани", продължи той.
"Веднага изтичах да си преместя колата, защото боят се развиваше точно до нея и се опасявах да не ми бъде потрошена. Докато отивах натам, бях ударен отзад в главата с тежък предмет и паднах. След като станах, се отдалечих от мелето докато се поуспокоят нещата. След 2 минути дойде полиция и биещите се момчета се разпръснаха. По земята и по паважа на самата улица иамше доста следи от кръв, беше си направо кървава баня".
"Веднага бяг закаран до Пирогов от мой колега във ВИАС, тъй като имах сериозна прорезна рана в задната част на главата. Там впоследствие докараха и още 6 момчета със счупени глави и разбити носове. на място разбрах за какво станал целия бой и е бил на фенска основа Левски - ЦСКА. Четири от момчетата в Пирогов се оказаха привърженици на "червените", а другите две - на "сините".
"Веднага след като ми защиха главата с 5 шева, се качих в полицейска патрулка, която ме закара в 4-о РПУ за подаване на жалба срещу неизвестен извършител", завърши разказа си за Спорт1 Ат. П.
Накрая студентът изрази надежда чрез отделяне на подобаващо внимание на футболното хулиганство да се насочи вниманието на обществеността върху него и "да се опитаме заедно да изкореним това идиотско явление веднъж завинаги".
sport1