Тоди: Всеки мач излизаме за победа, борим се за всяка точка01.05.2014

Европейското мислене е рядко срещано в България и затова футболът ни е на такова ниво, изключение е нашата агитка, която ни подкрепя по всяко време и на всяко място,независимо от резултата,тези фенове са голямо богатство в българската действителност, заяви старши треньорът на Добруджа Светослав Тодоров.
Добричлии нямат кадрови проблеми преди дербито - няма наказани или контузени футболисти. Защитникът Иван Иванов, пропуснал последните два мача на Добруджа, заради контузия, е възстановен и тренира наравно със съотборниците си.
Подобно на гостуването на Банско, в което жълто-зелените се наложиха с 3:2, Добруджа отново ще пътува с влак. Този транспорт не е особено популярен във футбола у нас, но е честа практика в далеч по-развити държави. Футболистите на Добруджа също се единодушни, че пътуването с влак има много предимства пред автобуса при далечните гостувания. Отборът ще се отправи със спален вагoн от Добрич към София,ще тренира в столицата и ще преспи там преди мача с Марек.
През целия сезон всеки отбор играе с двойни усилия и амбиция срещу нас, заяви старши треньорът на Добруджа Светослав Тодоров. Всеки мач излизаме за победа и се борим за всяка точка, така ще е и в оставащите 4 срещи, категоричен е наставникът. Няма да подаряваме точки на никой, нито искаме някой да ни подарява на нас, единственият начин отборът да се развива е тези млади момчета да участват в мачове в които трябва да се борят от първата до последната минута, обясни Тоди.Изключително съм доволен от футболистите си - от това, което правят на тренировки, на мачовете и извън терена, заяви Светослав Тодоров. Всеки наш играч се раздава максимално, а който не го е правил, вече не е в Добруджа, каза още той.
Симеон Симеонов: Агитката ни е страхотна, едно голямо благодаря на тези фенове:
Пълни глупости са, че не ни трябват точки, в Добруджа няма такъв, който да не иска да побеждаваме, категоричен е капитанът на жълто-зелените.Ние се стремим от първата до последната минута на мача да играем добре и да се раздаваме за отбора, заяви Симеон Симеонов.
Ще е хубаво, ако си вземем и четирите оставащи до края на сезона мача, защото го заслужаваме, заради труда, който полагаме всички, смята халфът на Добруджа.
Третото място, което заемаме в момента, е успех за отбора, доволни сме от него, защото го постигаме с много труд на терена и извън него, защото ни коства много усилия да сме толкова напред в класирането, коментира Симеон Симеонов.
Капитанът на Добруджа благодари на жълто-зелената агитка за подкрепата, която оказва на отбора в Добрич и при всяко гостуване.
Кристиян Малинов: Можем да стигнем до второто място:
За мен успешен сезон ще е да завършим на второ място, няма голямо значение дали си трети или четвърти,заяви халфът на Добруджа Кристиян Малинов.
Отиваме в Дупница да покажем хубав футбол и да затвърдим приятните впечатления, които оставяме с играта си от началото на сезона, каза той. Ако всеки от нас се раздава до край и спазва тактическите задачи на треньора, ще успеем да победим Марек – така Кристиян Малинов коментира предстоящото гостуване на Добруджа на лидера.
Във всеки от оставащите до края 4 мача ще играем за победа, а къде ще завършим зависи и от другите резултати, нямаме поставeнa цел А група, но аз мисля, че можем да стигнем до второто място, заяви халфът на Добруджа.Чувствам се по-добър футболист във всяко отношение – тактически, физически, психически, коментира как му се е отразил сезонът в Добруджа Малинов. Развитието ми се дължи изцяло на работата с треньора Светослав Тодоров, той промени мисленето ми за играта и за живота извън терена, научи ме на професионализъм, обясни футболистът.
Ако цялата публика в Добрич ни подкрепя като агитката, всичко в играта ни ще се получава, смята преотстъпеният от Литекс халф.
За мен по футбол Добруджа е №1 във втория ешелон, заяви старши треньорът на Хасково Димчо Ненов.Според него Монтана ще стимулира финансово Марек за победа над Добруджа в събота. Марек вече е в А група, но в Монтана още се надяват да се класират втори, за да оправдаят най-големия си бюджет в групата.